Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Beata81 wrote:Jeśli masz sprawdzony sposób, poradź coś proszę. Nie jem nic słodkiego, bo nawet nie przepadam, nie wiem skąd taka wysoka glukoza? Jestem szczupła i raczej zdrowo się odżywiam.
Ja tez w ciąży szuklam przyczyny, dlaczego tak sie dzieje ze malo jem slodkiego a glukoza wysoka, natknęłam sie na forum gdzie dziewczyny daly mi troche wskazówek. . Z ciekawości sprawdzilam czy faktycznie od tego moze tak byc .. sprawdzalam nawet kilka krotnie jak mialam zlecane jakies badania krwi ..
A mianowicie zazwyczaj jadlam kolacje w godzinie 20.. a badanie robilam okolo 7-8 okazalo sie ze u mnie lezal problem w tym ze mialam za dluga przerwe miedzy kolacja a badaniem i poprostu glukoza z rana mi skakala ..
Przy kolejnym razie kolacje zjadlam o 22 nie wcześniej a badanie zrobilam po 7 i wyszlo wszystko w normie i pozniej tak juz robilam ..
Aha a doktor jak za pierwszym razem glukoza mi wyszls zla zlecil w 8tyg glukoze do picia tzw po obciążeniu po 1h i 2 h i wyszla bardzo dobra tylko na czco podwyższona 99 zlecil mi tez takie badanie jak hemoglobina glikonowana jest to badanie ktore pokazuje jak przez 3 ost miesiąc ta glukoza byla .. i wyszlo mi bardzo nisko ..
Później jak sie dowiedzialam co jest przyczyną ze na czczo wychodzi wyzsza poprostu jadlam kolacje pozniej i wszystko było oki.. w dzien jadlam normalnie pisilki wiadomo ze paczką nie zjesz ale jsblko czy nektarynke normalnie .. nie możesz dzien przed badaniem ograniczyć calkiem cukrow bo ci skoczyWiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 19:39
Beata81 lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyBeata masz nadczynność? Ft4 ponad normę. Bierzesz leki? Nie wiem jak ft3 bo nie podałaś norm.
Tak jak piszą dziewczyny: nie jadłaś za wcześnie przed badaniem? Jeśli nie to już jest wskazanie do zrobienia krzywych. Obu. Niby 98 to jeszcze norma, ale lepiej sprawdzić.Beata81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Menka888 wrote:Sama nie wiem co sądzić o tych wynikach... Znów ponad normę. W poniedziałek beta 5652 po 72h 17570
Menka, spokojnie, nie wydaje mi się, żeby ten przyrost był jakiś straszny, potraja się po 3 dobach, to dobrze ja już bety nie robię, mam złe przeczucia i strasznie mnie to stresuje, a w sumie narazie nic nie da kiedy masz kolejne USG? ja musze czekać 2 tygodnie, to będą ciężkie 2 tygodnie bo pęcherzyk już powinien być widoczny a lekarka do końca nie była pewna co widzi
-
Sung wrote:Hemoglobina glikowana pokaże cukrzycę, ale niekoniecznie hiperinsulinemię na przykład.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 19:54
Sung lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Sung wrote:Beata masz nadczynność? Ft4 ponad normę. Bierzesz leki? Nie wiem jak ft3 bo nie podałaś norm.
Tak jak piszą dziewczyny: nie jadłaś za wcześnie przed badaniem? Jeśli nie to już jest wskazanie do zrobienia krzywych. Obu. Niby 98 to jeszcze norma, ale lepiej sprawdzić. -
nick nieaktualnyHej! Nie odzywałam się chwilę, wczoraj byłam na powtórkowej bedzie, wzrosła o 200% tak mi mówi bynajmniej kalkulator, beta hcg wyniosło 41.67. Dzisiaj jest termin miesiączki, którą mam nadzieję, że dostanę dopiero za około rok.
Mika88, czarnulka24, przedszkolanka:), Nona, Majaaa, Sung, Ariette1983 lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Sung Ty chyba sporo wiesz o tarczycy? Mam pytanie,bo za tydzień chce zrobic tsh,ft3,ft4 i anty tpo. Muszę być na czczo? Zaszlam w ciaze z tsh prawie 5 i anty tpo ponad 300 ale szybko spadlo a po porodzie wpadłam w gravesa (obecnie w normie chyba,moge pokazac ostatnie wyniki?).27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:Menka jestes we wczesnej ciąży drugi zarodek mogl sie byle gdzie schowac .. u mnie tak bylo dopiero przy kolejnym usg bylo widać dwa .. a w 7tyg już usłyszałam serduszka.. na pierwszy usg miałam dwie kuleczki ale myślałam ze to zarodek będzie jeden a drugi pęcherzyk zoltkowy. Bylo to u innegi gina pozniej usg u mojego doktora jeden zarodek bylo widac kolejne usg juz dwa
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
czarnulka24, szemkel, Sung dziękuję za rady. Faktycznie wczoraj zjadłam kolacje specjalne wcześniej, bo myślałam, że jak do innych podstawowych badań musi być 12 godz.przerwy między ostatnim posiłkiem a badaniem. 2 mies.temu miałam glukozę na czczo 88, a kilka miesięcy temu 150 więc się pilnuję. Powtórzę to badanie za jakiś czas. Tsh za bardzo mi spadło, mam Hashimoto, biorę euthyrox 125 i 100 na zmianę co drugi dzień, miesiąc temu tsh było 0,88, a teraz czułam, że coś jest nie tak, bo bardzo szybko się męczę i okropnie wali mi serce.Hashimoto
03.2018 [*] 9tc
01.2018 cb
09.2014 córcia -
Cześć, faktycznie ciężko Was nadrobić ale fajnie, wątek żyje i można liczyć na wsparcie. Ja dzisiaj po kolejnym usg, owulacja była między poniedziałkiem i środa. Także przede mna ten najgorszy czas- czas oczekiwania...
przedszkolanka:), Ariette1983 lubią tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Beata81 wrote:Jeśli masz sprawdzony sposób, poradź coś proszę. Nie jem nic słodkiego, bo nawet nie przepadam, nie wiem skąd taka wysoka glukoza? Jestem szczupła i raczej zdrowo się odżywiam.
Niestety u mnie to wynik życia w dużym stresie przez dłuższy okres -
Dziewczyny jak macie ochote poczytajcie
sobie o witaminkach 6 najważniejszych witamin płodności
https://fertinea.pl/6-witamin-ktore-poprawiaja-plodnoscprzedszkolanka:), Majaaa, Nona lubią tę wiadomość
07.06.2019 synek
Iga66 wrote:Ja tez jestem szczupła a cholesterol i glukoza ponad normę
Niestety u mnie to wynik życia w dużym stresie przez dłuższy okresIga66 lubi tę wiadomość
Hashimoto
03.2018 [*] 9tc
01.2018 cb
09.2014 córcia -
Beata81 wrote:Cholesterolu nie badam za często, bo zawsze jest za wysoki. Oj nie znam drugiego takiego nerwusa jak ja... byle pierdoła potrafi mnie wyprowadzić z równowagi, ale zapisałam się na jogę, żeby się wyciszyć i jestem zachwycona.
Ja w ciazy miałam glukozę nawet powyżej 200, i miałam ścisła dietę - bez ciężkich, smarzonych potraw, same bezpłciowe dania na parze; zalecone duzo ruchu - spacery itp. Dodatkowo kulam sie kilka razy dziennie i prowadziłam dzienniczek
-
Męczy mnie myśl, że się nie udało i jakoś mi smutno02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.