Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Dziewczyny po cb znowu mam pytanie..od kiedy krwawie strasznie w nocy się pocę,jak się odkrywam to mam dreszcze (nie mam gorączki itp). Nigdy tak nie miałam..mogłoby to być od cb?
Tak. Hormony szaleją.
Wyobraź sobie, że ja tak miałam przez 8 lat 2 tygodnie w cyklu... Dopiero jak się zaczęłam starać i ogarniać hormony to powoli minęło. Teraz mam mini, leciutko w noc przed okresem.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Dziewczyny po cb znowu mam pytanie..od kiedy krwawie strasznie w nocy się pocę,jak się odkrywam to mam dreszcze (nie mam gorączki itp). Nigdy tak nie miałam..mogłoby to być od cb?
Wydaje mi się że to po prostu od burzy hormonów. Jakby nie patrzeć organizm szaleje w takich sytuacjach.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Pocieszcie mnie... Mam megadoła... Straciłam pokarm, objawy ciąży mi się naislają i psychicznie wysiadam przez te hormony...
-
Madzi czekać cierpliwie musisz..
Dziękuję za odpowiedzi! Już oczywiście google poczytałam i raka wmówilam... to na razie nie panikuję a wspomnę lekarzowi za 2 tygodnie. Za tydzień tą tarczyce dla pewności zrobie.
Szemkel pokarm stracilas? Ty karmisz jeszcze tak? -
Dziewczyny dzisiaj jestem 6dpo i zrobiłam proga.
Troche przeraził mnie wynik... 45,65 ng/ml
Co prawda mam luteinę 3x1 ale mimo wszystko
Zawsze 7-8 dpo miałam ok 10-12 ng/ml
Co o tym sądzicie:
Progesteron (ICD-9: N55) Wynik w surowicy 45,65 ng/ml
Faza folikularna:0,15-1,4
Środek cyklu:0,48-1,72
Faza lutealna: 3,34-25,56
Środek fazy lutealnej:4,44-28,03
Po menopauzie < 1
Ciąża:
1 trymestr:9,3-33,2,
2 trymestr: 29,5-50,
3 trymestr: 83,1 - 160
Podane normy uwzględniają wiek i płeć pacjenta.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 15:32
-
przedszkolanka:) wrote:Madzi czekać cierpliwie musisz..
Dziękuję za odpowiedzi! Już oczywiście google poczytałam i raka wmówilam... to na razie nie panikuję a wspomnę lekarzowi za 2 tygodnie. Za tydzień tą tarczyce dla pewności zrobie.
Szemkel pokarm stracilas? Ty karmisz jeszcze tak?
No już właśnie przestałam, bo nic zupełnie nie leci, młody się tylko wkurza, że mu mleko schowałam... -
Dori1811 wrote:Hej dziewczyny, powiedzcie mi czy na 7dpo taki wynik jest okej:
Estradiol 264,30pg/ml
Progesteron 15,20ng/ml
Nie bardzo jeszcze się na tym znam, wiec proszę o pomocDori1811 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny,
wiem,że jest tu kilka już mam, powiedzcie czy miałyście bóle jajników we wczesnej ciąży?
Mnie dzisiaj tak bolał prawy jakby to była dosłownie owu. Bylam na zakupach i momentami aż ciężko mi było chodzic.
U mnie wg daty od ostatniej @ 5 tc.
Nie chcę znowu szukać w necie, bo zaraz wyjdzie, że znowu mam raka wszędzie.
Zastanawiam się czy to kłucie jajników, moemnatami mocne, tak jak w trakcie owu to normalne?
Pierwsza wizyta dopiero 03.10.
A i Czy powinnam zrobic jakies badania przed pierwszą wizytą? wiem ze lekarz na pewno zleci szereg badan, ale jakies takie zeby wiedzial, juz od razu czy ma mi cos przepisywac?Isia1986 lubi tę wiadomość
-
Jutro testuje .. mam nadzieje ze ten progesteron 28 będzie szczęśliwy.. proszę o kciuki, bo się stresuje
czarnulka24, przedszkolanka:), tęczova, speakyourmind93 lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Najmłodsza_staraczka wrote:Jutro testuje .. mam nadzieje ze ten progesteron 28 będzie szczęśliwy.. proszę o kciuki, bo się stresuje27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Nulqa wrote:Hej dziewczyny,
wiem,że jest tu kilka już mam, powiedzcie czy miałyście bóle jajników we wczesnej ciąży?
Mnie dzisiaj tak bolał prawy jakby to była dosłownie owu. Bylam na zakupach i momentami aż ciężko mi było chodzic.
Zastanawiam się czy to kłucie jajników, moemnatami mocne, tak jak w trakcie owu to normalne?
A i Czy powinnam zrobic jakies badania przed pierwszą wizytą? wiem ze lekarz na pewno zleci szereg badan, ale jakies takie zeby wiedzial, juz od razu czy ma mi cos przepisywac?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
kozgo wrote:Może kryzys laktacyjny przystawiaj go dużo może jutro już ruszy
Nie, to nie kryzys... To ciąża tak działa. A młody nie chce ssać. Chwilę pociumka i się wkurza, ze nie ma mleka. Duży już jest, trochę już tego mleka popił, ale chciałam całą ciążę karmić, a tak - ani ciąży, ani karmienia nie będzie -
Nulqa wrote:Hej dziewczyny,
A i Czy powinnam zrobic jakies badania przed pierwszą wizytą? wiem ze lekarz na pewno zleci szereg badan, ale jakies takie zeby wiedzial, juz od razu czy ma mi cos przepisywac?
Ja miałam i teraz i w poprzedniej. Koleżanki też zawsze miały. To normalne. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNulqa wrote:Hej dziewczyny,
A i Czy powinnam zrobic jakies badania przed pierwszą wizytą? wiem ze lekarz na pewno zleci szereg badan, ale jakies takie zeby wiedzial, juz od razu czy ma mi cos przepisywac?