Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny w tym miesiącu nici ze starań chyba musze odpuscic .. wczoraj bylo bzyku bzyku a dziś mąż ze go tam piecze ma pidraznione i mowi ze chyba nie da rady pewnie jakaś bakteria mi sie przywlokła po ostatnim antybiotyku i go zarazilam
A poza tym z bakteria i tak pewnie ciezko bylo by zajsc bo zmienia ph itd ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 21:25
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Monia możemy sobie podać ręce,mam tak samo mój cycuś i już
a minusy ,że nie raz nie mam kiedy się z dzieckiem spokojnie pobawić bo jest mama..
Trzymam kciuki za ten cykl
Beata Ciebie też jestem w stanie zrozumieć.. Ja poćwiczę, poszyję (czas mój) ,ale robię to przy małej (jak się bawią) więc mam takie 2 w 1 co mi pasuje -
Isia1986 wrote:Nooo ale bladzioch !!! Oby oby do bety !! Ja tez mam takie endo aleeee spokojnie coś czuje serducho !!! A skąd ci się kochana te niedrożności wzięły ??
I pewnie dwa poprzednie porodu itp.
Ale po mirenie hsg to koniecznośćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 21:33
Isia1986 lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Monia możemy sobie podać ręce,mam tak samo mój cycuś i już
a minusy ,że nie raz nie mam kiedy się z dzieckiem spokojnie pobawić bo jest mama..
Trzymam kciuki za ten cykl
Beata Ciebie też jestem w stanie zrozumieć.. Ja poćwiczę, poszyję (czas mój) ,ale robię to przy małej (jak się bawią) więc mam takie 2 w 1 co mi pasujeHashimoto
03.2018 [*] 9tc
01.2018 cb
09.2014 córcia -
Przedszkolanko ja nie lubie jak mala chodzi na dol bo jak jest dluzej z tesciowa to zaczyna mbie nie sluchac , nie licze sie i widze ze ona zaczyna byc wazniejsza niz ja bo wszystko tobi co Julka chce. Obawiam sie tylko gdybym poszla do szpitala czy mala by zatesknila wogole..
-
XxMoniaXx wrote:Przedszkolanko ja nie lubie jak mala chodzi na dol bo jak jest dluzej z tesciowa to zaczyna mbie nie sluchac , nie licze sie i widze ze ona zaczyna byc wazniejsza niz ja bo wszystko tobi co Julka chce. Obawiam sie tylko gdybym poszla do szpitala czy mala by zatesknila wogole..
XxMoniaXx lubi tę wiadomość
Hashimoto
03.2018 [*] 9tc
01.2018 cb
09.2014 córcia -
nick nieaktualnyIga66 wrote:Z naszej "wspaniałej i bez problemowej" mireny
I pewnie dwa poprzednie porodu itp.
Ale po mirenie hsg to konieczność -
patuniek86 wrote:Menka, co tu dużo mówić-tak to właśnie jest
W pierwszym trymestrze dzieje się magia-wszystko się tworzy "z niczego" pochłaniając ogrom energii.
Uczucie ciągłego zmęczenia, wzmocnione mdłościami i wymiotami zdecydowanie nie pomaga w pracy
Jeśli czujesz głód, to coś staraj się jednak przełykać-chociaż kisiel
I nic się nie martw, jeśli naprawdę nic nie przełkniesz-to się zmieni
Super, że możesz się wcześniej zwolnić z pracy. Może warto pomyśleć o kilku dniach urlopu lub l4, skoro nie jesteś w stanie pracować? Teraz jest jednak czad na duuuuuużo snu
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
didi123 wrote:Też nie mam apetytu. Tzn. u mnie jest tak, że mam ochotę na wszystko, czego w domu nie mam, jak już kogoś uproszę, żeby mi kupił to na sam zapach mi się cofa i tak o to mam pełno jedzenia, a żyję dzisiaj tylko na kiwi i słoneczniku. Od leżenia waga już pokazuje +5,5 kg przez niecały miesiąc a tyję chyba od powietrza. Mam poduszkę w wc i miskę w aucie. No nic, trzeba przetrwać Nie mogę się doczekać wtorkowej wizyty, chcę już wiedzieć na czym stoję. A tak się boję najgorszego...
didi123 lubi tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualnyPaula_071 wrote:wg. mnie nie zaszkodzi. Ja bym wzięła.
A ja bym nie brała bez badań... to w końcu lek. I też rózne rzeczy czytałam...
Ale mnie dziś głowa boli... 3 prochy wzięłam i boli nadal...
I jajnik prawy kłuje. O ile to jajnik a nie robaczki walczą o życie heheheh
Przedszkolanka, a wiesz, ze nie wiem... aż wygooglałam i według badań na chorych jednak gorączka zaburza wyniki, więc infekcja pewnie też. -
patuniek86 wrote:Menka, co tu dużo mówić-tak to właśnie jest
W pierwszym trymestrze dzieje się magia-wszystko się tworzy "z niczego" pochłaniając ogrom energii.
Uczucie ciągłego zmęczenia, wzmocnione mdłościami i wymiotami zdecydowanie nie pomaga w pracy
Jeśli czujesz głód, to coś staraj się jednak przełykać-chociaż kisiel
I nic się nie martw, jeśli naprawdę nic nie przełkniesz-to się zmieni
Super, że możesz się wcześniej zwolnić z pracy. Może warto pomyśleć o kilku dniach urlopu lub l4, skoro nie jesteś w stanie pracować? Teraz jest jednak czad na duuuuuużo snu
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Iga66 wrote:Dziewczyny rano robiłam test i biel jak śnieg.
Wróciłam z pracy, sprawdziłam ten test raz jeszcze i nadal biel!
Wkurzona zrobiłam po 16.00 ostatni test tej samej firmy co rano, 5zł więc co tam )
I... bladzioch, no i dopadło mnie ...
Przedmiesiączkowe wkręcanie objawów:)
- temperatura idzie do góry 37.16 nie miałam nigdy wcześniej
- piersi niemal wchodzą mi pod pachy
- uczucie zimna
- ściągnięcie w okolicy pachwin na owy
Rano zrobię sikacza dla spokoju ducha a w piątek bete. Mam nadzieję że to nie jest pozostałość po ovitrelle - 13 dni temu było.
To naprawdę najtrudniejsze kilka dni w całym cyklu...
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Menka888 wrote:Z tym spaniem to prawda. Już drugi tydzień wracam z pracy i od razu spać tak do 18-19 i nie mam potem problemu, żeby zasnąć o 23. A co do pracy to jutro też wychodzę wcześniej bo mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego i już mnie ostrzegał, że będzie l4 bo ostatnio nie chciałam wziąć ale już nie dam rady.
W nawiązaniu do poprzedniej Twojej wiadomości-zdajesz sobie sprawę, że nie tylko każda z nas jest inna, ale również każda ciąża jest inna? Będziesz mieć 6 dzieci i za każdym razem ciąża i poród będą przebiegać inaczej
Ze spaniem miałam dokładnie to samo - z pracy powrót o 16.30 i spać. O 19-20 pobudka, coś zjeść, umyć się i spać- Najpóźniej o 22
Potem miałam zaplanowany urlop -właśnie na okres 7-9 tc Spałam kilka razy dziennie-pod namiotem
A potem 2 dni w pracy i l4 z zalecenia kardiologa.
Już nie śpię bez przerwy, chociaż 23 odpadam Ale śpię do 9
Więc jeśli możesz, idź na l4. Może za jakiś czas poczujesz się lepiej, z nową siłą i energią-i będziesz chciała wrócić do pracy? Przecież będziesz mogła
Jednak na te chwilę Twój organizm wysyła Ci bardzo jasny sygnał-zwolnij, on potrzebuje dużo czasu i odpoczynku. Musi końcu zadbać o te kilkumilimetrowe, rozwijające się w Tobie nowe życie
Czad, nie?Menka888, Ariette1983 lubią tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
Monia pewnie,że by tęsknila u nas jak się zabawi to nie zwraca uwagi na mnie. Czasem znowu jest tylko mama i mama. Ale jak przychodzi moment spania,to innej opcji jak mama nie ma
Beata moja to samo, dosłownie żywe srebro-nie usiądzie nawet do posiłku..
Menka wiem,że łatwo mowić-na mnie nie dzialal ani imbir,banan,migdaly,kisiel-zupelnie nic. Bite 3 tygodnie. Jak juz wyszłam ze szpitala to lekarz mówil by jesc lekka zupe po łyzce cały dzień. Ale wtedy to ja już jadłam bo przed to łyzka kisielku-dwa zwrócenia i padałam o 1 w nocy z wyczerpania. Ale mit czy nie]-podobno dzieci ktore daly w kość mdlosciami są inteligentniejsze(ostatnio artykul czytalam) . U mnie tam sie sprawdzilo ;p (zeby nie bylo,nie uwazam,ze bez mdlosci dzieci sie glupie rodza! Tak mnie to rozbawilo akurat )
Sung to teraz już sama nie wiem co robic..za tydzień nie zdaze ich odebrac ,póki co lekki katar i ból głowy na szczescie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 22:58
-
Cześć kobitki. Ja juz pare dni zabiegana, praca,praca i praca...
Wczoraj byłam u gina. zrobił usg mimo iż to dopiero początek. Obok kursora myszki prawdopodobnie rośnie mały bobas
Kolejna wizyta 9.10.2018 i mam nadzieję że już coś więcej będzie widać, a może i usłyszę serduszko.
Trzymam za Was kciuki :*
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33a6c3065f54.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 23:20
Izaw, przedszkolanka:), Nona, Słoneczko12, czarnulka24, Sung, RudaAnna, Ariette1983 lubią tę wiadomość
Listopad 2018 - 11 tydzień - poronienie - zabieg
1 stycznia 2019 - II kreski na teście - czekam na pierwszą wizytę u ginekologa -
Paulii wrote:Cześć kobitki. Ja juz pare dni zabiegana, praca,praca i praca...
Wczoraj byłam u gina. zrobił usg mimo iż to dopiero początek. Obok kursora myszki prawdopodobnie rośnie mały bobas
Kolejna wizyta 9.10.2018 i mam nadzieję że już coś więcej będzie widać, a może i usłyszę serduszko.
Trzymam za Was kciuki :*
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33a6c3065f54.jpg
Pauliii ale super, niech maleństwo zdrowo rośnie!
Iga66 jak cudownie, czekam na potwierdzenie tej nowiny! I ciekawe czy będą bliźniaki, bo tak kojarzę że chyba chciałaś27 lat
9cs -
Dziewczyny zrobiłam test i juz sama nie wiem czy bladzioch czy zwidy. Idę na betke jutro bo bez sensu to wkręcanie. Ci ma byc to będzie.
Miłego dniaIsia1986, przedszkolanka:), Izaw, Ariette1983 lubią tę wiadomość