Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze mna chyba jest cos nie tak. Godzina bez malej i wariuje.. Caly czas jestesmy razem i gdy mala idzie puetro nizej do dziadkow mi juz jej brakuje :) mysle co robi, nasluchuje itp

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w tym miesiącu nici ze starań chyba musze odpuscic .. wczoraj bylo bzyku bzyku a dziś mąż ze go tam piecze ma pidraznione i mowi ze chyba nie da rady :( pewnie jakaś bakteria mi sie przywlokła po ostatnim antybiotyku :( i go zarazilam
    A poza tym z bakteria i tak pewnie ciezko bylo by zajsc bo zmienia ph itd .. :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 21:25

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • przedszkolanka:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia możemy sobie podać ręce,mam tak samo :D mój cycuś i już :D
    a minusy ,że nie raz nie mam kiedy się z dzieckiem spokojnie pobawić bo jest mama..
    Trzymam kciuki za ten cykl <3

Beata Ciebie też jestem w stanie zrozumieć.. Ja poćwiczę, poszyję (czas mój) ,ale robię to przy małej (jak się bawią) więc mam takie 2 w 1 co mi pasuje :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Iga66 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia1986 wrote:
    Nooo ale bladzioch !!! Oby oby do bety !! Ja tez mam takie endo aleeee spokojnie coś czuje serducho !!! A skąd ci się kochana te niedrożności wzięły ??
    Z naszej "wspaniałej i bez problemowej" mireny :)
    I pewnie dwa poprzednie porodu itp.

Ale po mirenie hsg to konieczność

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 21:33

Isia1986 lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • Beata81 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Monia możemy sobie podać ręce,mam tak samo :D mój cycuś i już :D
    a minusy ,że nie raz nie mam kiedy się z dzieckiem spokojnie pobawić bo jest mama..
    Trzymam kciuki za ten cykl <3

Beata Ciebie też jestem w stanie zrozumieć.. Ja poćwiczę, poszyję (czas mój) ,ale robię to przy małej (jak się bawią) więc mam takie 2 w 1 co mi pasuje :)
    Ja też tęsknię za córcią, kiedy nie ma jej przez kilka godzin, ale ona nie należy do spokojnych dzieci, potrafi nieźle dać w kość, a dziadkowie potrafią tylko powiedzieć, że drugiego takiego dziecka w rodzinie nie było i że mnie podziwiają, że daję sobie z nią radę. Tak po prostu jest mi przykro, że dziadkowie nie są zainteresowani wnusią.

Hashimoto
    03.2018 [*] 9tc
    01.2018 cb
    09.2014 córcia
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko ja nie lubie jak mala chodzi na dol bo jak jest dluzej z tesciowa to zaczyna mbie nie sluchac , nie licze sie i widze ze ona zaczyna byc wazniejsza niz ja bo wszystko tobi co Julka chce. Obawiam sie tylko gdybym poszla do szpitala czy mala by zatesknila wogole.. :(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggs wrote:
    Super! Bede trzymam kciuki za Ciebie :) długo się staracie?

Dziekuje bardzo !:) ja mam już 17cykli za sobą wiec dość czasu minęło dlatego mam pokorę i cierpliwość bo bez tego można zwariować .

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Beata81 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Przedszkolanko ja nie lubie jak mala chodzi na dol bo jak jest dluzej z tesciowa to zaczyna mbie nie sluchac , nie licze sie i widze ze ona zaczyna byc wazniejsza niz ja bo wszystko tobi co Julka chce. Obawiam sie tylko gdybym poszla do szpitala czy mala by zatesknila wogole.. :(
    Jestem przekonana, że tęskniłaby :) Moja mała łobuziarka ma już 4 lata, chciałabym, żeby miała większy kontakt z innymi osobami. Bardzo cenię sobie każdą chwilę z nią spędzoną i codziennie dziękuję Bogu, że ją mam. To dzięki niej w miarę szybko się ogarnęłam po poronieniu i jeszcze bardziej chcę dla niej rodzeństwa.

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

Hashimoto
    03.2018 [*] 9tc
    01.2018 cb
    09.2014 córcia
  • Ola454 Ekspertka

Wysłany: 26 września 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Ja mam na dzisiaj termin, poki co cisza, czuje sie jakbym miala okresu dostac ale nic sie nie pojawilo. Najpozniej jutro bedzie, czyzby wracaly mi 28 dniowe cykle? Kiedys mialam jak w zegarku 28dc :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Z naszej "wspaniałej i bez problemowej" mireny :)
    I pewnie dwa poprzednie porodu itp.

Ale po mirenie hsg to konieczność
    Kurczeeee a wiesz może jakie fizyczne powstają przez mirene te niedrożności ? Jestem ciekawa samego procesu , o co tam chodzi ... a czemu nie udrożnili ci od razu ?

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Menka, co tu dużo mówić-tak to właśnie jest :-)

W pierwszym trymestrze dzieje się magia-wszystko się tworzy "z niczego" pochłaniając ogrom energii.
    Uczucie ciągłego zmęczenia, wzmocnione mdłościami i wymiotami zdecydowanie nie pomaga w pracy ;-)

Jeśli czujesz głód, to coś staraj się jednak przełykać-chociaż kisiel ;-)

I nic się nie martw, jeśli naprawdę nic nie przełkniesz-to się zmieni :-)

Super, że możesz się wcześniej zwolnić z pracy. Może warto pomyśleć o kilku dniach urlopu lub l4, skoro nie jesteś w stanie pracować? Teraz jest jednak czad na duuuuuużo snu ;-)
    W poprzednich ciążach tak nie miałam... :(

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi123 wrote:
    Też nie mam apetytu. Tzn. u mnie jest tak, że mam ochotę na wszystko, czego w domu nie mam, jak już kogoś uproszę, żeby mi kupił to na sam zapach mi się cofa i tak o to mam pełno jedzenia, a żyję dzisiaj tylko na kiwi i słoneczniku. Od leżenia waga już pokazuje +5,5 kg przez niecały miesiąc a tyję chyba od powietrza. Mam poduszkę w wc i miskę w aucie. No nic, trzeba przetrwać :) Nie mogę się doczekać wtorkowej wizyty, chcę już wiedzieć na czym stoję. A tak się boję najgorszego...
    Didi kochana tak mocno Ci kibicuje! Musi być dobrze! :*

didi123 lubi tę wiadomość

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2018, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    wg. mnie nie zaszkodzi. Ja bym wzięła.

A ja bym nie brała bez badań... to w końcu lek. I też rózne rzeczy czytałam...

Ale mnie dziś głowa boli... 3 prochy wzięłam i boli nadal...
    I jajnik prawy kłuje. O ile to jajnik a nie robaczki walczą o życie heheheh ;)

Przedszkolanka, a wiesz, ze nie wiem... aż wygooglałam i według badań na chorych jednak gorączka zaburza wyniki, więc infekcja pewnie też.

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patuniek86 wrote:
    Menka, co tu dużo mówić-tak to właśnie jest :-)

W pierwszym trymestrze dzieje się magia-wszystko się tworzy "z niczego" pochłaniając ogrom energii.
    Uczucie ciągłego zmęczenia, wzmocnione mdłościami i wymiotami zdecydowanie nie pomaga w pracy ;-)

Jeśli czujesz głód, to coś staraj się jednak przełykać-chociaż kisiel ;-)

I nic się nie martw, jeśli naprawdę nic nie przełkniesz-to się zmieni :-)

Super, że możesz się wcześniej zwolnić z pracy. Może warto pomyśleć o kilku dniach urlopu lub l4, skoro nie jesteś w stanie pracować? Teraz jest jednak czad na duuuuuużo snu ;-)
    Z tym spaniem to prawda. Już drugi tydzień wracam z pracy i od razu spać tak do 18-19 i nie mam potem problemu, żeby zasnąć o 23. A co do pracy to jutro też wychodzę wcześniej bo mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego i już mnie ostrzegał, że będzie l4 bo ostatnio nie chciałam wziąć ale już nie dam rady.

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Menka888 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Dziewczyny rano robiłam test i biel jak śnieg.
    Wróciłam z pracy, sprawdziłam ten test raz jeszcze i nadal biel!
    Wkurzona zrobiłam po 16.00 ostatni test tej samej firmy co rano, 5zł więc co tam :))
    I... bladzioch, no i dopadło mnie ...
    Przedmiesiączkowe wkręcanie objawów:)
    - temperatura idzie do góry 37.16 nie miałam nigdy wcześniej
    - piersi niemal wchodzą mi pod pachy
    - uczucie zimna
    - ściągnięcie w okolicy pachwin na owy

Rano zrobię sikacza dla spokoju ducha a w piątek bete. Mam nadzieję że to nie jest pozostałość po ovitrelle - 13 dni temu było.
    To naprawdę najtrudniejsze kilka dni w całym cyklu...
    Wow! Czekam z zaciśniętych kciukami na jutrzejszy test! :)

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    Z tym spaniem to prawda. Już drugi tydzień wracam z pracy i od razu spać tak do 18-19 i nie mam potem problemu, żeby zasnąć o 23. A co do pracy to jutro też wychodzę wcześniej bo mam wizytę u swojego lekarza prowadzącego i już mnie ostrzegał, że będzie l4 bo ostatnio nie chciałam wziąć ale już nie dam rady.

W nawiązaniu do poprzedniej Twojej wiadomości-zdajesz sobie sprawę, że nie tylko każda z nas jest inna, ale również każda ciąża jest inna? Będziesz mieć 6 dzieci i za każdym razem ciąża i poród będą przebiegać inaczej ;-)

Ze spaniem miałam dokładnie to samo - z pracy powrót o 16.30 i spać. O 19-20 pobudka, coś zjeść, umyć się i spać- Najpóźniej o 22 ;-)
    Potem miałam zaplanowany urlop -właśnie na okres 7-9 tc ;-) Spałam kilka razy dziennie-pod namiotem ;-)
    A potem 2 dni w pracy i l4 z zalecenia kardiologa.

Już nie śpię bez przerwy, chociaż 23 odpadam ;-) Ale śpię do 9 ;-)

Więc jeśli możesz, idź na l4. Może za jakiś czas poczujesz się lepiej, z nową siłą i energią-i będziesz chciała wrócić do pracy? Przecież będziesz mogła :-)
    Jednak na te chwilę Twój organizm wysyła Ci bardzo jasny sygnał-zwolnij, on potrzebuje dużo czasu i odpoczynku. Musi końcu zadbać o te kilkumilimetrowe, rozwijające się w Tobie nowe życie :-)

Czad, nie? :-D

Menka888, Ariette1983 lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 26 września 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia pewnie,że by tęsknila ;) u nas jak się zabawi to nie zwraca uwagi na mnie. Czasem znowu jest tylko mama i mama. Ale jak przychodzi moment spania,to innej opcji jak mama nie ma :D

Beata moja to samo, dosłownie żywe srebro-nie usiądzie nawet do posiłku..

Menka wiem,że łatwo mowić-na mnie nie dzialal ani imbir,banan,migdaly,kisiel-zupelnie nic. Bite 3 tygodnie. Jak juz wyszłam ze szpitala to lekarz mówil by jesc lekka zupe po łyzce cały dzień. Ale wtedy to ja już jadłam bo przed to łyzka kisielku-dwa zwrócenia i padałam o 1 w nocy z wyczerpania. Ale mit czy nie]-podobno dzieci ktore daly w kość mdlosciami są inteligentniejsze(ostatnio artykul czytalam) . U mnie tam sie sprawdzilo ;p (zeby nie bylo,nie uwazam,ze bez mdlosci dzieci sie glupie rodza! Tak mnie to rozbawilo akurat ;) )

Sung to teraz już sama nie wiem co robic..za tydzień nie zdaze ich odebrac ,póki co lekki katar i ból głowy na szczescie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 22:58

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Paulii Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2018, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki. Ja juz pare dni zabiegana, praca,praca i praca...
    Wczoraj byłam u gina. ;) zrobił usg mimo iż to dopiero początek. Obok kursora myszki prawdopodobnie rośnie mały bobas <3
    Kolejna wizyta 9.10.2018 i mam nadzieję że już coś więcej będzie widać, a może i usłyszę serduszko. ;)
    Trzymam za Was kciuki :*
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33a6c3065f54.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2018, 23:20

Izaw, przedszkolanka:), Nona, Słoneczko12, czarnulka24, Sung, RudaAnna, Ariette1983 lubią tę wiadomość

Listopad 2018 - 11 tydzień - poronienie - zabieg

1 stycznia 2019 - II kreski na teście - czekam na pierwszą wizytę u ginekologa
  • Izaw Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulii wrote:
    Cześć kobitki. Ja juz pare dni zabiegana, praca,praca i praca...
    Wczoraj byłam u gina. ;) zrobił usg mimo iż to dopiero początek. Obok kursora myszki prawdopodobnie rośnie mały bobas <3
    Kolejna wizyta 9.10.2018 i mam nadzieję że już coś więcej będzie widać, a może i usłyszę serduszko. ;)
    Trzymam za Was kciuki :*
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33a6c3065f54.jpg

Pauliii ale super, niech maleństwo zdrowo rośnie! :)

Iga66 jak cudownie, czekam na potwierdzenie tej nowiny! I ciekawe czy będą bliźniaki, bo tak kojarzę że chyba chciałaś :)

27 lat
    9cs
  • Iga66 Autorytet

Wysłany: 27 września 2018, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zrobiłam test i juz sama nie wiem czy bladzioch czy zwidy. Idę na betke jutro bo bez sensu to wkręcanie. Ci ma byc to będzie.
    Miłego dnia :)

Isia1986, przedszkolanka:), Izaw, Ariette1983 lubią tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ