Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane ja jutro idę na bete i proga.
Dzisiaj zrobiłam tescik i ... coś sie tli ale starające się podobno widzą więcej wiec wole mieć pewność czy to nie zwidy bo co miesiąc "coś" widzęOlivkowaMama, Mika88, didi123, Izaw, przedszkolanka:), KAL, koktajlowa, Isia1986, Sung lubią tę wiadomość
-
Iwona27091991 wrote:nie mam nadziei ale oczywiście jutro też będę testowała.
Zastanawiam się czy w przyszłym cyklu nie odpuścić sobie leków i testów.
Witaminy typu folik to ok bo biorę cały cykl.
Ale wiesiołek? mam po nim super śluz więc działa.
Dupek? niby cykle regularne ale progesteron w 7dpo nie był za ciekawy.
Zioła ojca soroki na I fazę? działają bo bardzo czuję jajniki w czasie owulacji jak nigdy wcześniej.
Doradzćcie czy warto odstawić to wszystko na rzecz wyluzowania i nie kontrolowania cylku. -
Iga66 wrote:Kochane ja jutro idę na bete i proga.
Dzisiaj zrobiłam tescik i ... coś sie tli ale starające się podobno widzą więcej wiec wole mieć pewność czy to nie zwidy bo co miesiąc "coś" widzę -
U mnie dziś znów test owulacyjny pozytywny. Tylko czy on ma coś wspólnego z owulacją...
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
makalotia wrote:U mnie dziś znów test owulacyjny pozytywny. Tylko czy on ma coś wspólnego z owulacją...
Ja zamówiłam sobie zioła o. Klimuszki nr 1:) już łapię się wszystkiego, byleby zaskoczyło wreszcie...Synek ❤️
11.03.19: hcg 59.5
13.03.19: hcg 147,1
27.03 jest serduszko ❤️ -
A ja marudziłam na brak śluzu płodnego i jak mnie zalało to szok Haha zaczynam dziś owulaki. Mąż już od wczoraj pije acc bo podobno pomaga przy upłynnianiu nasienia i działamy
Coś mąż wspominał i inseminacji dziś i zastanawiam się czy przed trzeba robić drożność jajowodów ? Czy na to badanie można się umówić prywatnie czy trzeba mieć skierowanie? I jaki to koszt ? Są jakieś przesłanki ze może to być to?Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 10:58
Mika88, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
Przed pierwszą ciążą też przed @ bolały mnie piersi i bardzo rosły, teraz w ogóle, gin mówiła, że normalne takie zmiany są, przestawia się niektórym. I w pierwszej ciąży objawy takie same jak na @ miałam, nawet w szoku byłam, że to jednak ciąża.
Teraz jest dziwnie, przedwczoraj sucho, bolesne jajniki, mocno ciągnące, wczoraj spokój, pojawił się śluz, dzisiaj szłam na kolejną rozmowę o pracę i czułam mokro jak na @ i lekkie pobolewanie. Wróciłam do domu i czuję ból brzucha jak przed biegunką. Nieogarniam już tego, termin @ dopiero na 13 przypada. Według kalendarzyka owu przypadałaby jakoś na środę kiedy było sucho, ale bolały jajniki (we wtorek minimalny różowy śluz z rana i ból jajników), a według obserwacji tydzień temu w czwartek kłucie jajnika lewego i mokro bardzo. I weź tu człowieku bądź mądry... Seks regularny więc nawet jak nie wiem kiedy była owu (albo jej nie było) to gdzieś się wstrzeliliśmy -
Aha i tak mi się rozmowa o nową pracę spodobała i warunki i wszystko fajne, że pewnie jak się uda to się okaże, że jestem w ciąży i nic z tego wyjdzie A jak się z pracą nie uda to i z ciążą też nie, co by mi za dobrze w życiu nie było
Mika88, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
koktajlowa wrote:A jaki jest koszt zbadania prolaktyny? Trzeba być na czczo? Może bym skoczyła dziś ale już jadłam śniadanie.
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
kozgo wrote:A ja marudziłam na brak śluzu płodnego i jak mnie zalało to szok Haha zaczynam dziś owulaki. Mąż już od wczoraj pije acc bo podobno pomaga przy upłynnianiu nasienia i działamy
Coś mąż wspominał i inseminacji dziś i zastanawiam się czy przed trzeba robić drożność jajowodów ? Czy na to badanie można się umówić prywatnie czy trzeba mieć skierowanie? I jaki to koszt ? Są jakieś przesłanki ze może to być to?
Z tego co wiem przed trzeba zrobić drożność można prywatnie ale to koszt ok 500 złPokrótce:
Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie
On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%
I Procedura
II Transfer
9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
II Procedura
Zaczynamy
❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
2 przebadane i zdrowe
Czas start III Procedura 06.2024
❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
09.08 CRL 0,51 cm ok 151/min (24dpt)
[/url] -
Hejka !
U mnie krwawienie coraz bardziej skąpe, wiec pewnie jutro zaczynam brać dong quai
Poza tym w tym cyklu biorę wiesiołek, ubichinol i pije miovarin. Starego faszeruje fertilmanem plus. No i chce wypróbować zel conceive plus
Dużo się u mnie podziało i zastanawiam się jak ogarnę druga ciąże.
W przyszłym tygodniu zaczynam prace, 22 września zaczynam 4 rok studiów (studiuje w Sopocie, a mieszkam w Krakowie, wiec znowu będę jeździć w weekendu w jedna i w druga), do tego jeszcze jest Janek i codzienne obowiązki, planujemy tez przeprowadzkę. Dużo się nazbierało02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Mika88 wrote:Ktorego dc robilas te badania?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 11:20
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
makalotia wrote:Nie chcesz wstawić nam zdjęcia?
Na żywo troche inaczej to widać tu musiałam zmienić nasycenie bo przy większej rozdzielczości lipa
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/451925fed127.jpg -
Iga66 wrote:Na żywo troche inaczej to widać tu musiałam zmienić nasycenie bo przy większej rozdzielczości lipa
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/451925fed127.jpg -
Mama_Sary wrote:U mnie zapowiada się bezowulak coś czuje. Zero śluzu, zero samopoczucia jak na owu. W dodatku mamy z córką grype żołądkowa
Mnie też dopadła jelitówka, ale mnie wraz z pozytywnymi testami owu.. -
Nadrobię Was pozniej,dopiero do domu weszlam od 8 rano a dziecie głodne :p
Czekam na wyniki-boje sie. Źle bo miałm słabą noc a wczoraj popracowałam i pewnie prolaktyna bedzie i tak wysoka..a reszta normalnie boje sie głupia,że mnie to załamie ze owu nie było czy cos..
No i tempka cale 36.0. Dobijcie mnie. -
kozgo wrote:A ja marudziłam na brak śluzu płodnego i jak mnie zalało to szok Haha zaczynam dziś owulaki. Mąż już od wczoraj pije acc bo podobno pomaga przy upłynnianiu nasienia i działamy
Coś mąż wspominał i inseminacji dziś i zastana się czy przed trzeba robić drożność jajowodów ? Czy na to badanie można się umówić prywatnie czy trzeba mieć skierowanie? I jaki to koszt ? Są jakieś przesłanki ze może to być to?
Przy inseminacji drożność jest obowiązkowa ja będę wlansie robić prywatnie koszt 800zl15.08.19r. Wojciech ❤️