Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja jutro idę na bete i proga.

    Dzisiaj zrobiłam tescik i ... coś sie tli :) ale starające się podobno widzą więcej wiec wole mieć pewność czy to nie zwidy bo co miesiąc "coś" widzę :):):)

    OlivkowaMama, Mika88, didi123, Izaw, przedszkolanka:), KAL, koktajlowa, Isia1986, Sung lubią tę wiadomość

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • makalotia Autorytet
    Postów: 974 643

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona27091991 wrote:
    nie mam nadziei ale oczywiście jutro też będę testowała.
    Zastanawiam się czy w przyszłym cyklu nie odpuścić sobie leków i testów.
    Witaminy typu folik to ok bo biorę cały cykl.
    Ale wiesiołek? mam po nim super śluz więc działa.
    Dupek? niby cykle regularne ale progesteron w 7dpo nie był za ciekawy.
    Zioła ojca soroki na I fazę? działają bo bardzo czuję jajniki w czasie owulacji jak nigdy wcześniej.
    Doradzćcie czy warto odstawić to wszystko na rzecz wyluzowania i nie kontrolowania cylku.
    Mi udanym cyklu wyluzowanie pomogło, tylko pytanie czy dzięki odrzucaniu tych wspomagaczy się wyluzujesz, bo u mnie to tak nie działa.

    8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

    Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

    n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Mama_Sary Znajoma
    Postów: 28 12

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zapowiada się bezowulak coś czuje. Zero śluzu, zero samopoczucia jak na owu. W dodatku mamy z córką grype żołądkowa :(

    3i49k6nlcqyjik3m.png
  • makalotia Autorytet
    Postów: 974 643

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Kochane ja jutro idę na bete i proga.

    Dzisiaj zrobiłam tescik i ... coś sie tli :) ale starające się podobno widzą więcej wiec wole mieć pewność czy to nie zwidy bo co miesiąc "coś" widzę :):):)
    Nie chcesz wstawić nam zdjęcia? ;)

    8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

    Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

    n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • makalotia Autorytet
    Postów: 974 643

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś znów test owulacyjny pozytywny. Tylko czy on ma coś wspólnego z owulacją...

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

    Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

    n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Ewelina92 Autorytet
    Postów: 669 404

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    U mnie dziś znów test owulacyjny pozytywny. Tylko czy on ma coś wspólnego z owulacją...
    Pamiętam, że u mnie kiedyś wychodziły pozytywne testy owu nawet przed @ :/ i straciłam do nich zaufanie. Powróciłam do nich dopiero w tym cyklu. Ale ponoć nie powinno się już robić testu po odczytaniu pozytywnego wyniku.
    Ja zamówiłam sobie zioła o. Klimuszki nr 1:) już łapię się wszystkiego, byleby zaskoczyło wreszcie...

    Synek ❤️

    ex2b3e5e83c3bu23.png

    11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 10:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja marudziłam na brak śluzu płodnego i jak mnie zalało to szok Haha zaczynam dziś owulaki. Mąż już od wczoraj pije acc bo podobno pomaga przy upłynnianiu nasienia i działamy :)

    Coś mąż wspominał i inseminacji dziś i zastanawiam się czy przed trzeba robić drożność jajowodów ? Czy na to badanie można się umówić prywatnie czy trzeba mieć skierowanie? I jaki to koszt ? Są jakieś przesłanki ze może to być to?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 10:58

    Mika88, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • iwwk Autorytet
    Postów: 1836 1290

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed pierwszą ciążą też przed @ bolały mnie piersi i bardzo rosły, teraz w ogóle, gin mówiła, że normalne takie zmiany są, przestawia się niektórym. I w pierwszej ciąży objawy takie same jak na @ miałam, nawet w szoku byłam, że to jednak ciąża.

    Teraz jest dziwnie, przedwczoraj sucho, bolesne jajniki, mocno ciągnące, wczoraj spokój, pojawił się śluz, dzisiaj szłam na kolejną rozmowę o pracę i czułam mokro jak na @ i lekkie pobolewanie. Wróciłam do domu i czuję ból brzucha jak przed biegunką. Nieogarniam już tego, termin @ dopiero na 13 przypada. Według kalendarzyka owu przypadałaby jakoś na środę kiedy było sucho, ale bolały jajniki (we wtorek minimalny różowy śluz z rana i ból jajników), a według obserwacji tydzień temu w czwartek kłucie jajnika lewego i mokro bardzo. I weź tu człowieku bądź mądry... Seks regularny więc nawet jak nie wiem kiedy była owu (albo jej nie było) to gdzieś się wstrzeliliśmy :D

    atdcjw4ziax1my6y.png
  • iwwk Autorytet
    Postów: 1836 1290

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i tak mi się rozmowa o nową pracę spodobała i warunki i wszystko fajne, że pewnie jak się uda to się okaże, że jestem w ciąży i nic z tego wyjdzie ;D A jak się z pracą nie uda to i z ciążą też nie, co by mi za dobrze w życiu nie było :D

    Mika88, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

    atdcjw4ziax1my6y.png
  • Menka888 Autorytet
    Postów: 987 1166

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    A jaki jest koszt zbadania prolaktyny? Trzeba być na czczo? Może bym skoczyła dziś ale już jadłam śniadanie.
    ja własnie dziś robiłam proga i prolaktynę, do prolaktyny trzeba być na czczo. U mnie w diagnostyce płaciłam po 22 zł za proga i prolaktynę.

    3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    ja własnie dziś robiłam proga i prolaktynę, do prolaktyny trzeba być na czczo. U mnie w diagnostyce płaciłam po 22 zł za proga i prolaktynę.
    Ktorego dc robilas te badania? ;)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2152 715

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    A ja marudziłam na brak śluzu płodnego i jak mnie zalało to szok Haha zaczynam dziś owulaki. Mąż już od wczoraj pije acc bo podobno pomaga przy upłynnianiu nasienia i działamy :)

    Coś mąż wspominał i inseminacji dziś i zastanawiam się czy przed trzeba robić drożność jajowodów ? Czy na to badanie można się umówić prywatnie czy trzeba mieć skierowanie? I jaki to koszt ? Są jakieś przesłanki ze może to być to?


    Z tego co wiem przed trzeba zrobić drożność można prywatnie ale to koszt ok 500 zł

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ! :)
    U mnie krwawienie coraz bardziej skąpe, wiec pewnie jutro zaczynam brać dong quai :)
    Poza tym w tym cyklu biorę wiesiołek, ubichinol i pije miovarin. Starego faszeruje fertilmanem plus. No i chce wypróbować zel conceive plus :)
    Dużo się u mnie podziało i zastanawiam się jak ogarnę druga ciąże.
    W przyszłym tygodniu zaczynam prace, 22 września zaczynam 4 rok studiów (studiuje w Sopocie, a mieszkam w Krakowie, wiec znowu będę jeździć w weekendu w jedna i w druga), do tego jeszcze jest Janek i codzienne obowiązki, planujemy tez przeprowadzkę. Dużo się nazbierało

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Menka888 Autorytet
    Postów: 987 1166

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Ktorego dc robilas te badania? ;)
    5 albo 6 dpo (nie wiem czy ovu była w sobotę czy niedzielę - test ovu od piątku był pozytywny do niedzieli wieczorem, bo w niedziele rano był jeszcze pozytywny), wiem, że proga robi się 7dpo ale u mnie akurat wypadło w weekend więc robiłam dziś i powtórka w poniedziałek. Dla prolaktyny bez różnicy, który dzień cyklu abyu byc na czczo i dzień wcześniej bez wysiłku, seksu i stresu ahaa i najlepiej być wyspanym.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 11:20

    3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Iga66 Autorytet
    Postów: 712 615

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Nie chcesz wstawić nam zdjęcia? ;)

    Na żywo troche inaczej to widać :( tu musiałam zmienić nasycenie bo przy większej rozdzielczości lipa

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/451925fed127.jpg

    40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • makalotia Autorytet
    Postów: 974 643

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 12:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Na żywo troche inaczej to widać :( tu musiałam zmienić nasycenie bo przy większej rozdzielczości lipa

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/451925fed127.jpg
    Coś tam widać. Oby to było to :)

    8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

    Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

    n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • makalotia Autorytet
    Postów: 974 643

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Sary wrote:
    U mnie zapowiada się bezowulak coś czuje. Zero śluzu, zero samopoczucia jak na owu. W dodatku mamy z córką grype żołądkowa :(
    Oby jednak przyszła..
    Mnie też dopadła jelitówka, ale mnie wraz z pozytywnymi testami owu..

    8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

    Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

    n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16042 11953

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobię Was pozniej,dopiero do domu weszlam od 8 rano a dziecie głodne :p

    Czekam na wyniki-boje sie. Źle bo miałm słabą noc a wczoraj popracowałam i pewnie prolaktyna bedzie i tak wysoka..a reszta normalnie boje sie głupia,że mnie to załamie ze owu nie było czy cos..

    No i tempka cale 36.0. Dobijcie mnie.

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16042 11953

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga to czekamy na bete ;)

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • RudaAnna Autorytet
    Postów: 529 652

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    A ja marudziłam na brak śluzu płodnego i jak mnie zalało to szok Haha zaczynam dziś owulaki. Mąż już od wczoraj pije acc bo podobno pomaga przy upłynnianiu nasienia i działamy :)

    Coś mąż wspominał i inseminacji dziś i zastana się czy przed trzeba robić drożność jajowodów ? Czy na to badanie można się umówić prywatnie czy trzeba mieć skierowanie? I jaki to koszt ? Są jakieś przesłanki ze może to być to?

    Przy inseminacji drożność jest obowiązkowa ja będę wlansie robić prywatnie koszt 800zl

    15.08.19r. Wojciech ❤️
‹‹ 25 26 27 28 29 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego