Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • Menka888 Autorytet
    Postów: 987 1166

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 13:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    Przy inseminacji drożność jest obowiązkowa ja będę wlansie robić prywatnie koszt 800zl
    Drożność 800zł czy inseminacja? Bo u nas inseminacja 700 zł.

    RudaAnna lubi tę wiadomość

    3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna 5.65 w 35 dc(6dpo) niby norma od 5. Co to oznacza?

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga66 wrote:
    Na żywo troche inaczej to widać :( tu musiałam zmienić nasycenie bo przy większej rozdzielczości lipa

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/451925fed127.jpg
    Iga widze cien po.cichu gratuluje ;)

  • makalotia Autorytet
    Postów: 974 643

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Prolaktyna 5.65 w 35 dc(6dpo) niby norma od 5. Co to oznacza?
    Myślę , że jest ok. Ja miałam ostatnio 2,8, ale to po niepokalanku..

    8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

    Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

    n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki..
    35dc (6dpo):
    Prolaktyna 5,65 (5-25 )
    Progesteron 11,1 (1.2-15.9 faza 2)
    Estradiol 158 (21-312 faza 2)

    Wiem,że prog w 7-8dc osiaga maxa ale ze to weekend to zrobilam dzisiaj. Co myslicie ? Niby wszystko w normie..

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Iwona27091991 Autorytet
    Postów: 865 474

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 09:56

    starania od 09.2017
    03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta ;(
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta ;(
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    02.2021 naturalny cud
    relgh371njgbr087.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 14:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona27091991 wrote:
    przedszkolanka ja w 7dpo miałam podobne wyniki progesteronu i estradiolu.
    bierzesz dupka albo luteine?
    No właśnie nic..bede chciała ;p

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • iwwk Autorytet
    Postów: 1836 1290

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, warto robić bete jakieś 8dni po owu? Czy lepiej czekać do tej spodziewanej miesiączki?

    atdcjw4ziax1my6y.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwwk wrote:
    Dziewczyny, warto robić bete jakieś 8dni po owu? Czy lepiej czekać do tej spodziewanej miesiączki?
    Ehh moze poczekaj jeszcze 2 dni ;)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Mam wyniki..
    35dc (6dpo):
    Prolaktyna 5,65 (5-25 )
    Progesteron 11,1 (1.2-15.9 faza 2)
    Estradiol 158 (21-312 faza 2)

    Wiem,że prog w 7-8dc osiaga maxa ale ze to weekend to zrobilam dzisiaj. Co myslicie ? Niby wszystko w normie..
    Uwazam ze wyniki super a progesteron hmm moze tam sie cos kielkuje ;) niestety trzeba czekac ja zrobie badania w pon estradiol prolaltyna progesteron i jeszcze ta homocysteine chce zbadac. Ile przedszkolanka placilas za badania?
    Dziewczyny jutro 1 ! Testujace trzymam kciuki oby ten wrzesien szybko zlecial bo juz sama nie moge sie doczekac testowania w pazdzierniku oby thm razem wszystko wypalilo
    U mnie bialy sluz sie pojawil ale jest on co miesiac wiec @ jak nic

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 15:20

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

  • alex0806 Autorytet
    Postów: 9023 5569

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z betą to lepiej poczekac :) jak okres nie przyjdzie to wtedy. Ja robiłam 8 dpo i było 0.5. Ale jak okres nie przyjdzie w poniedziałek czyli 14 dpo to będę robić;) jak na razie ruszam na weekend, jutro idziemy na wesele i mam zamiar o ciąży nie myśleć;)

    Mika88 lubi tę wiadomość

    wnid9vvj4uzno34f.png

    Aniołek 04.06.2018 - 10 tc. Aniołek 26.10.2018 - 5 tc.
    PCOS, niedoczynność tarczycy, Hashimoto, MTHFR 1298 homo, Leiden hetero, PAI-1 4G homo.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez jestem zdania ze lepiej czwkac do terminu @ zeby potem sie nie dolowac. Moj lekarz twierdzi ze nalezy testowac 14 dpo ale ja mam roznie te cykle od 28 - 33 wiec poziom stresu i wyczekiwania osiaga zenitu nie mowiac ze patrze sie na test i usilnie chce zobaczyc 2 kreski :/

  • makalotia Autorytet
    Postów: 974 643

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Mam wyniki..
    35dc (6dpo):
    Prolaktyna 5,65 (5-25 )
    Progesteron 11,1 (1.2-15.9 faza 2)
    Estradiol 158 (21-312 faza 2)

    Wiem,że prog w 7-8dc osiaga maxa ale ze to weekend to zrobilam dzisiaj. Co myslicie ? Niby wszystko w normie..

    Super, czyli owu była. :)
    Też może zrobię , bo moje temperatury niestety nic mi nie powiedzą.. góry doliny.

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

    Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

    n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    Super, czyli owu była. :)
    Też może zrobię , bo moje temperatury niestety nic mi nie powiedzą.. góry doliny.
    To koniecznie zbadaj ta prolaktyne ;) ktory u Ciebie dc?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 15:34

  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwwk lepiej czekać. Wczoraj czytalam,że implantacja trwa miedzy 6-12 dniem po ;) cierpliwości ;)

    Makalotia myślisz,że owu byla? Liczę że jak w weekend ten szczyt proga jest to jeszcze urośnie..

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Menka888 Autorytet
    Postów: 987 1166

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie otrzymałam wyniki
    progesteron 15,72 ng/ml
    prolaktyna 26,60 ng/ml

    3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Menka888 wrote:
    własnie otrzymałam wyniki
    progesteron 15,72 ng/ml
    prolaktyna 26,60 ng/ml
    Ojejku prolatyna w porownaniu z przedszkolanka wysoka :/

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma ktos normy tej prolaktyny ?

  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika za te 3 badania plus pełna morfologia to prawie stówa :/

    Menka progesteron ladny,zazdroszczę..ale prolaktyna faktycznie ponad norme.

    Mika norma do 25.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2018, 15:45

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 sierpnia 2018, 15:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak to z prolatyna w ciazy moze wysoka bo ciaza jak myslicie?

‹‹ 26 27 28 29 30 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ