Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Dziewczyny
Czy można się przyłaczyć? Podobnie jak kilka moich Poprzedniczek, przybywam z wątku sierpniowego. Aktualnie to moje 3 podejście do upragnionej ciąży (za mną dwie straty ).
Trzymam kciuki za obecnie testujące
Ja aktualnie jestem w 35 dc prawdopodobnie bezowulacyjny - czekam na @, aby móc zacząć działać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 22:03
Sung lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Niezapominajka2 wrote:U mnie w pakiecie tez jest prowadzenie ciąży bezpłatne. Nie wiem,ja z tego skierowania w końcu nie skorzystałam, bo jakoś mi uciekły 3 miesiące i juz po ptakach. Może jak tylko tak kontrolnie a nie w ciąży to się płaci? Jak się dowiesz to daj znać. A w ogóle można przedłużać skierowania na badania w luxmedzie?33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Niezapominajka2 wrote:No cześć to może uda nam się razem zatestować, o ile nie dostanę wcześniej @
U mnie będzie to pewnie około 11-12 dpo. Wiem że wcześnie, ale nie wytrzymam pewnie dłużej.
To musi być dla nas dobry miesiąc! Tym bardziej że rocznice ślubu mamy podobne my 2 rocznicę obchodzimy 24.09przedszkolanka:), Niezapominajka2 lubią tę wiadomość
Listopad 2018 - 11 tydzień - poronienie - zabieg
1 stycznia 2019 - II kreski na teście - czekam na pierwszą wizytę u ginekologa -
Szemkel aaaa czekamy
Nona niby dzień po dobry na chłopca ale to muszą zdążyć plemniki jeszcze
witaj Anhydra przykro mi z powodu strat..mam nadzieję,że tym razem się uda i będzie wszystko dobrze
Oliwkowa to się zrelaksujecie,fajnie
OlivkowaMama lubi tę wiadomość
-
Dziękuję Przedszkolanka, wierzę, że każdej z nas musi się w końcu udać
Co do optymalnego czasu ❤ to należy pamiętać, że co prawda komorka jajowa po owu jest zdolna do zapłodnienia ok 12h, niemniej jednak samo dojrzewanie plemnikow w drogach rodnych kobiety trwa ok 4h...tak więc można się niekiedy nie załapać. Statystyki mówią, że najbardziej efektywne są starania dokładnie w dniu owulacji...aczkolwiek słyszałam różne nietypowe historie które potwierdzają, że tak naprawdę nie ma jednej reguły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 22:10
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyNona wrote:chyba najlepiej dzień przed owulką i w dzień owu. Dzień po to jak dobiec na autobus i zobaczyć ze odjechał. Czy wtedy myślisz że zdażyłaś?
Dobrze to rozumiem? Dzień po to chyba dla mężą tylko dobrze
www.towsrodku.pl/dni-plodne-kiedy-najwieksza-szansa-na-ciaze/Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 22:23
Niezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Widać zdjęcie?
https://ovufriend.pl/galeria-testow-wyniki.html?category=3&preg_brand=0&preg_from=&preg_to=
Nigdy nie dodawałam na forum. -
A teraz?
https://cdn.ovufriend.pl/cms/File/gallery_tests/6e1d3d02b0c2bec931d0afa4c28a360c.jpgPaulii, didi123, SylwiaLu lubią tę wiadomość
-
szemkel wrote:A teraz?
https://cdn.ovufriend.pl/cms/File/gallery_tests/6e1d3d02b0c2bec931d0afa4c28a360c.jpg
Teraz widać I to wyraźnie! Nic tylko w poniedziałek beta GRATULUJĘ! :*Listopad 2018 - 11 tydzień - poronienie - zabieg
1 stycznia 2019 - II kreski na teście - czekam na pierwszą wizytę u ginekologa -
szemkel wrote:A teraz?
https://cdn.ovufriend.pl/cms/File/gallery_tests/6e1d3d02b0c2bec931d0afa4c28a360c.jpg
-
Dziewczyny, powiedzcie mi.. czy przy niedbałym mierzeniu temperatury mogę nie zaobserwować skoku?
-
Pięknie wrzesień rozpoczęty nie mogę linku otworzyć ale gratuluję bo widzę,že pozytyw!!
Casjopea ile czasu kp już?
Makalotia według mnie możesz nie zauwazyc. Ja robię eksperymenty w ciągu dnia,wieczorem ,rano i te temperatury baardzo skaczą i sie zmieniają. Np.dzisiaj o 6 miałam 36.6 a przed 8 36.9 już (a o 6 na nowym pokazało 36.5) więc najlepiej o jednej porze,po pobudce a przed wstaniem -
makalotia wrote:Dziewczyny, powiedzcie mi.. czy przy niedbałym mierzeniu temperatury mogę nie zaobserwować skoku?
Myślę, że tak. Generalnie wszędzie podają, że przy pomiarach temp najważniejsza jest rystrykcja co do czasu i miejsca pomiaru. Zapewne jest to jeszcze uzależnione o tego jaką "niedbałośc" masz na myśli i ile zazwyczaj u Ciebie wynosi różnica kresek przy skoku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2018, 08:01
Nigdy nie sprawdziłam jaki mam skok, ponieważ mierzę temperaturę po raz pierwszy. Mierzę w godzinach różnych, ale raczej 5-7. Czasem po dłuższym spoczynku czasem po pół godziny, a czasem najpierw wstanę do dziecka , a potem zmierzę. Temperatury u mnie się wahają od 36,5-36,8 Nie zauważyłam niestety, żadnej zależności w tym. Dzisiaj by sprawdzić jak bardzo mogą różnić się pomiary , zmierzyłam w nocy po przebudzeniu 36,6, o 5 po przebudzeniu 36,6 , ale już o 7 po przebudzeniu 36,8 , a znowu po wstaniu już 37. I stwierdziłam, że to moje mierzeniu ni jak sensu nie miało