Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Kozgo działaj i czekamy na efekty za 2 tyg.
Ja za to pożarłam pół paczki piegusków,zagryzłam parówką, orzechem brazylijskim i chlebem. Po czym przeżarta dostalam zadyszki przy ścieleniu lózka ;p Pms jak nic ;p ale chyba mnie coś rozbiera buuu
no właśnie wczoraj działałam i nie wiem czy lepiej dziś czy jutro bez kitu nie wiem jaka obrać strategie szczególnie ze dziś tacy zmęczeni po legolandzie i z młodym w pokoju.
Ja mam tak samo przed okresem zjadam cały świat a później cierpie -
nick nieaktualnykozgo wrote:no właśnie wczoraj działałam i nie wiem czy lepiej dziś czy jutro bez kitu nie wiem jaka obrać strategie szczególnie ze dziś tacy zmęczeni po legolandzie i z młodym w pokoju.
Ja mam tak samo przed okresem zjadam cały świat a później cierpie -
mi juz tak czas stoi w miejscu. jutro mam 10po i chyba zrobie test superczuly . boje sie tylko ze wyjdzie pozytywny i znow wyjdzie mi biochemiczna. ja to chyba nawet jakbym byla w ciazy to tyrałabym sie z dnia na dzień,że a to pewnie bedzie biochemicza ,a pewnie beta nie urosnie , pewnie poronie 40 dc , pewnie wszystko sie skonczy 6 tygodnia . Kiedyś myślałam , że zajść jest mega łatwo tym bardziej czlowiek młody, zdrowy, "płodny" . Jedna biochemiczna jakos już mnie załamała i daje mi terez poczucie wiecznych złych myśli.
Ale wielkich , nabrzmiałych , mega bolących piersi nie da sie w tym cyklu przeoczyć, mam nadzieję, że za 8 miesięcy bedę szczęsliwą mamą i będę się śmiała z tych myśli co mam terazWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 20:40
Niezapominajka2, OlivkowaMama, przedszkolanka:), Izaw, Sung lubią tę wiadomość
-
moyeu wrote:Cześć!
Chciałabym z Wami potestować kilka słów o mnie: 26lat, 2 lata po ślubie, 8cs, 1 cykl na clo, drugi monitorowany, Hashimoto i niedoczynność plus IO. Przez ponad 8 lat brałam tabletki anty. Narazie po trochu się diagnozuję, czekam też na efekty brania metforminy na cykle, dopiero dwa ostatnie cykle endometrium miało więcej niż 5mm w II fazie. Zaczęłam brać dong quai i q10, jak narazie widzę wymierne efekty do zbadania na tapecie mam w tym cyklu prolaktynę i proga w 7dpo plus sprawdzająco TSH i ft4 bo dawno nie badałam. Najbliższy monitoring mam 4 września, więc wtedy będzie wiadomo czy owu była czy nie.
Na testowanie chciałabym się wpisać na 17.09 (ale znając siebie zacznę sikać od 12/13 ), wtedy mam termin @, ale to też się może zmienić, zależy od terminu owu
Trzymam kciuki za Was Dziewczyny!
I przybijam piątkę Hashimoto i niedoczynnością. Na pocieszenie powiem ,że po wyregulowaniu TSH dość szybko zaszłam w pierwszą ciążę , więc się daWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 20:56
moyeu lubi tę wiadomość
-
Moyeu cześć juz na wstępie życzę powodzenia, nie zaszkodzi
Cukier - Lubię Twój post za pozytywne myślenie! To jest najważniejsze. I oczywiście również mam nadzieje, że za 8 miesięcy będziesz szczęśliwą mamą, pozdrów mnie wtedy - razem się pośmiejemy z tych wszystkich obaw, którymi się tu z nami dzieliłaś
Przedszkolanka, napady głodu są najgorsze xD, czekam z niecierpliwością na rozwiązanie wielkiej zagadki Twojego obecnego cyklu - oby ||
A ja pozostanę w pozytywnym nastroju i powiem tak - dziś jest 9 dzień mojej ciąży z tej okazji wypiję kieliszek czerwonego wina na endometrium, żeby ta moja ciąża była naprawdę dobra!moyeu, Sung lubią tę wiadomość
-
A ja mam pytanie... Jutro 50dc, jakiś czas temu zapisałam się do endokrynologa z Luxmedu, czeka się wieki więc chciałabym się przygotować do tej wizyty. Niby gin też może mnie skierować na badania, bo skądś tak długie cykle muszą się brać, ale jak wizyta u endo umowiona to mam pytanie czy ktoś z Was chodził z Luxmedu? Czy endokrynolog da mi skierowania od ręki i jeśli tak to na co? Nigdy hormonów nie badalam dlatego jestem w tym zielona i czy endo nie odeśle mnie z kwitkiem do gin?33 lata, 13cs - w końcu się doczekaliśmy! ❤️
-
Buhaha uwielbiam Was
Moyeu ja cala ciąże zbijalam tsh i walczyłam z niedoczynnośćia. Powodzenia!
Cukier dziś myslalam o Tobie. Z tym testem to czekaj chociaż do 12dpo
Olivkowa urlop wyjazdowy?
Niezapominajka ja łasuch niestety straszny..
Wypij kieliszek za mnie ja obecnie woda z miodem i cytrynąNiezapominajka2 lubi tę wiadomość
-
Olivkowa ja byłam w luxmedzie u endo, żeby ustalić czemu ciągle mam jakieś tam małe problemy z cerą - dał mi od ręki skierowania na wszystkie badania, które uważał za słuszne - hormony i inne, jak np. kortyzol, ale część już miałam, tylko chciał powtórzyć (robiłam np. fsh i lh w 2 dc a on twierdził, że lepiej jest zrobić w 3dc...), ale zaznaczył, że z moich dotychczasowych badań nie wynika żadna nieprawidłowość i mam się zastanowic, czy warto wydawać tyle kasy na badania, które po prostu w 100% rozwieją moje wątpliwości i potwierdzą, że wszystko jest ok w hormonach. Więc on skierowanie może dać, ale to prawdopodobnie i tak będzie płatne. Może jeszcze zależy od pakietu, nie wiem. Ja wizytę miałam za darmo, bo endo mam w pakiecie, ale badania juz są odpłatne
-
Kozgo ostatnio gdzieś czytałam że kobieta przed zapłodnienie powinna być wymeczona także dzialajcie!
Wracając jeszcze do testów OWU to polecam HORIEN MEDICAL. Są na allegro (30szt - ok. 17 zl). 2 kreska ciemniejsza od kontrolnej przy OWU wychodziWiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 21:42
Listopad 2018 - 11 tydzień - poronienie - zabieg
1 stycznia 2019 - II kreski na teście - czekam na pierwszą wizytę u ginekologa -
Mam bladziocha!!!
OlivkowaMama, Nona, Niezapominajka2, Paulii, Izaw, patuniek86, makalotia, Ola454, moyeu, Sung lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jest druga, jak skurczybyk! Zrobię zdjęcie za jakąś godzinę (o ile nie zniknie), bo nie umiem zrobić laptopem, a nie mam aparatu w telefonie (tak, takie telefony istnieją :p)
OlivkowaMama, przedszkolanka:), Niezapominajka2, agniecha2101 lubią tę wiadomość
-
OlivkowaMama wrote:Jak to odpłatne? Ja mam pakiet i cała ciążę prowadzilam, za nic nie płaciłam. Będę musiała się zorientować