Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak jest z testami owu ? Tzn jak pojawia sie druga ale bledsza kreska to wiadomo ze test negatywny ale czy oznacza to wzrost lh i należy byc czujnym ? Tzn ze jest bliżej biz dalej ? Czy w ogóle sie tym nie sugerować ? Dzieki z gory

• Iga66 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia1986 wrote:
    Dziewczyny a jak jest z testami owu ? Tzn jak pojawia sie druga ale bledsza kreska to wiadomo ze test negatywny ale czy oznacza to wzrost lh i należy byc czujnym ? Tzn ze jest bliżej biz dalej ? Czy w ogóle sie tym nie sugerować ? Dzieki z gory

U mnie sprawdzają sie idealnie testy z domowego laboratorium, zamawiam na apteka melissa po 14zl za 7szt.
    Te z Allegro masakra nic nie pokazują:(

Generalnie sprawdzam od 12dc i jest faktycznie bledsza a przed sama owu 13dc ciemniejsza niż kontrolna i tzn ze za 24-36h bedzie owu ;)
    Miałam to potwierdzane juz wielokrotnie monitoringiem usg i sie zgadza :)

Isia1986 lubi tę wiadomość

40 lat - 13cs 🥰
    Czekamy na Zuzię 😍❤ 6.01.2020
    thgf3e3khr8j7bti.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Isia u mnie praktycznie za każdym razem była druga ale bledsza. Dopiero dzień przed faktyczną owulką pokazały się dwie mocne . Najlepsze są te clean blue chyba ;p

Isia1986 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Ja duzo wykresow przekrzalam i one wszystkie sa podobne blee i te z @ i te z ciaza niestety :( zastanawiam sie czy to ma sens obserwowac tak
    W wykresach chodzi przede wszystkim o to, by z bardzo dużym prawdopodobieństwem potwierdzić, że była owulacja i kiedy dokładnie. A to, czy z tego ciąża będzie czy nie, to jest niestety niemożliwe do ustalenia. Różne spadki i wzrosty temperatury zdarzają się zarówno w ciąży jak i bez niej. Jak kiedyś prowadziłam wykresy bez starań, wiedziałam dokładnie kiedy będzie @, budziłam się, temperatura była o jakieś 0,4 stopnia niższa niż poprzedniego dnia i za kilka godzin pojawiało się krwawienie.

Wysłany: 1 września 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka bo jak się nie stara to sie nie zwraca na nic uwagi a tak to na byle pierdołę..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Paulii Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jeśli można to chciałabym dołączyć do wątku:) i prosze o wpisanie na 22.09.2018. To nasz 7 cykl starań. Cały czas niezmiernie wierzymy że tym razem się uda :)

Nona lubi tę wiadomość

Listopad 2018 - 11 tydzień - poronienie - zabieg

1 stycznia 2019 - II kreski na teście - czekam na pierwszą wizytę u ginekologa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Był skok, więc poproszę o przepisanie z 18 na 14go.
    Co prawda takie skrócenie pierwszej fazy nie jest dobrym znakiem, ale cóż... nadzieja umiera ostatnia.

przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość

Wysłany: 1 września 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paulii;)

Sung krótszy cykl,zawsze to lepiej niż za długi ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie dziewczyny :)

Życzę powodzenia we wrześniu! I zostawiam świeże 8 tygodniowe wiruski :)

&€&&&&&@@@@(@:&:!:!:!.&:&/€/@:&;€;&;@:@/&/€:€,,&:&:!&:&@::@/@/@:@;&:&&@@@/-„”””£|¥|¥~£\¥\¥}*#*]!\$|£{£{!~~££~~<~<<~%%%%%%%%%••¥£****++=+\]\#######

przedszkolanka:), Niezapominajka2, Mika88 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️

Wysłany: 1 września 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulii wrote:
    Cześć dziewczyny, jeśli można to chciałabym dołączyć do wątku:) i prosze o wpisanie na 22.09.2018. To nasz 7 cykl starań. Cały czas niezmiernie wierzymy że tym razem się uda :)
    No cześć :) to może uda nam się razem zatestować, o ile nie dostanę wcześniej @ ;)

Wysłany: 1 września 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Niezapominajka bo jak się nie stara to sie nie zwraca na nic uwagi a tak to na byle pierdołę..
    No tak :) ale przynajmniej wiesz na pewno, w jakim rytmie idzie twój organizm, czy fl jest wystarczająco długa itp.

Ja to teraz mam rozkminę czy w ogóle liczyć na coś w tym cyklu, czy lepiej w ogóle o tym nie myśleć. Juz jestem zestresowana przed ślubem, cały czas o nim myślę, to chyba nie są sprzyjające warunki do zapłodnienia :/

Wysłany: 1 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie. Ja miałam teraz cykl stresujący i widzisz co sie dzieje.

A w ogóle już wiem czemu mam niefajną morfologie- mam bolacego,twardego węzła wywalonego pod żuchwą :(

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • patuniek86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie wrześniowe staraczki :-)

Sierpień zakończył się zbyt małą ilością <3, więc mam nadzieję, że ten miesiąc będzie Wasz :-) Nawet dobrze się zaczął :-)
    Zostawiam Wam mnóstwo wirusków-11t2d wg om, lub 11t6d wg usg :-)

^$¥×₩×¥÷&$(÷₩₩@!(×&_=%/*₩/₩@(!&×%×/@¥$)#)×&_@_$¥%₩÷(×^@_#$¥₩÷)×*@^#£$₩×)@*#^&#₩@)@)&$€%_#&×(@₩@^+%%@¥$^¥%*÷

Niezapominajka2, przedszkolanka:), kozgo, Mika88, OlivkowaMama lubią tę wiadomość

Pola Róża
    09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
    bl9ck6nlgozf0gj2.png
  • kozgo Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś pierwszy raz mam tak pozytywny test ovu i kreskę mocniejsza od kontrolnej

Niezapominajka2, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

qb3cpiqv120x7xhb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka2 wrote:
    W wykresach chodzi przede wszystkim o to, by z bardzo dużym prawdopodobieństwem potwierdzić, że była owulacja i kiedy dokładnie. A to, czy z tego ciąża będzie czy nie, to jest niestety niemożliwe do ustalenia. Różne spadki i wzrosty temperatury zdarzają się zarówno w ciąży jak i bez niej. Jak kiedyś prowadziłam wykresy bez starań, wiedziałam dokładnie kiedy będzie @, budziłam się, temperatura była o jakieś 0,4 stopnia niższa niż poprzedniego dnia i za kilka godzin pojawiało się krwawienie.
    No widzisz czyli nie warfo prowadzic takich tenperatur bo owulke to potwierdzam u lekarza ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2018, 19:37

Wysłany: 1 września 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo działaj i czekamy na efekty za 2 tyg.;)

Ja za to pożarłam pół paczki piegusków,zagryzłam parówką, orzechem brazylijskim i chlebem. Po czym przeżarta dostalam zadyszki przy ścieleniu lózka ;p Pms jak nic ;p ale chyba mnie coś rozbiera buuu

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo działaj i czekamy na efekty za 2 tyg.;)

Ja za to pożarłam pół paczki piegusków,zagryzłam parówką, orzechem brazylijskim i chlebem. Po czym przeżarta dostalam zadyszki przy ścieleniu lózka ;p Pms jak nic ;p ale chyba mnie coś rozbiera buuu
    No to taki apetyt musi o czyms swiadczyc ;) u mnie nic zero objawow :p

Wysłany: 1 września 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    No to taki apetyt musi o czyms swiadczyc ;) u mnie nic zero objawow :p

Kochana,to mój przedokresowy objaw zawsze..zwlaszcza na diecie mam takie napady ;p pilnuje caly tydzień a pozniej cheat day i pożeram wszystko :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana,to mój przedokresowy objaw zawsze..zwlaszcza na diecie mam takie napady ;p pilnuje caly tydzień a pozniej cheat day i pożeram wszystko :D
    Ja mialam ochote na slone potrawy ale teraz mi to minelo ;) nie mam zachcianek przed @

• moyeu Autorytet

Wysłany: 1 września 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Chciałabym z Wami potestować ;) kilka słów o mnie: 26lat, 2 lata po ślubie, 8cs, 1 cykl na clo, drugi monitorowany, Hashimoto i niedoczynność plus IO. Przez ponad 8 lat brałam tabletki anty. Narazie po trochu się diagnozuję, czekam też na efekty brania metforminy na cykle, dopiero dwa ostatnie cykle endometrium miało więcej niż 5mm w II fazie. Zaczęłam brać dong quai i q10, jak narazie widzę wymierne efekty :) do zbadania na tapecie mam w tym cyklu prolaktynę i proga w 7dpo plus sprawdzająco TSH i ft4 bo dawno nie badałam. Najbliższy monitoring mam 4 września, więc wtedy będzie wiadomo czy owu była czy nie.

Na testowanie chciałabym się wpisać na 17.09 (ale znając siebie zacznę sikać od 12/13 ;) ), wtedy mam termin @, ale to też się może zmienić, zależy od terminu owu :)

Trzymam kciuki za Was Dziewczyny!

Mika88, Niezapominajka2, OlivkowaMama, patuniek86, Sung lubią tę wiadomość

30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ