X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    U mnie w końcu jakoś zaczął wykres wyglądać. Mimo mojej niedbałości
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5b83dcfa3337.png
    co to za aplikacja?

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w śluzie jakiś blado różowo-brązowy kolor...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OvuView

Maltusia lubi tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:40

• makalotia Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    U mnie w śluzie jakiś blado różowo-brązowy kolor...
    To nie może by @. Ty tu jesteś jedną z pewniaków

Mika88, przedszkolanka:), Sung lubią tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • iwwk Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, ja wierzę, że to jakieś zwidy i @ nie przyjdzie do Ciebie :*

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

atdcjw4ziax1my6y.png

Wysłany: 5 września 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Póki co tylko raz a nigdy nie mialam czegoś takiego ,po prostu @ leciala jak z kranu. Dobrze,że jutro gin bo zamiast u niego to wyląduje w psychiatryku :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 5 września 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    To nie może by @. Ty tu jesteś jedną z pewniaków
    Hahaha uwielbiam Cie :D

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Maltusia Ekspertka

Wysłany: 5 września 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    OvuView
    dzięki :)

• Neytiri Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, u mnie podobny sluz dzisiaj, w moim przypadku wiem, ze to @ sie zbliza. Mialam jutro testowac, ale nie ma sensu.

Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
    ✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    ✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
    ✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
    ▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
    ▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
    Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania

Wysłany: 5 września 2018, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri wrote:
    Przedszkolanka, u mnie podobny sluz dzisiaj, w moim przypadku wiem, ze to @ sie zbliza. Mialam jutro testowac, ale nie ma sensu.
    U mnie pierwszyraz taka sytuacja,zwlaszcza że w ogole śluz przezroczysty. Teraz zalalo sporo ale czysty.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka ja tak miałam i niestety na drugi dzień @ :( Ale tobie życzę, żeby jednak była dzidzia. Często się plamienia zdarzają na początku.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Melaa Debiutantka

Wysłany: 5 września 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam również chce do was dołączyć.. Mam nadzieję na II.. Jestem jakieś 3 dni po owulacji.. Owacja miała miejsce w dniu pozytywnego testu i szczytu śluzu i pierwszego dnia klucia jajnika.. Później były 2 dni suche dziś mam mnóstwo mleczno wodnistego śluzu z domieszką takiego płodnego rozciagliwego... Jajnik delikatnie nadal czuje temp się utrzymuje od 3 dni na wyższym poziomie ale nie było jakiegoś widocznego skoku... Zaznaczę że nigdy wcześniej jajnik mnie nie bolał tym bardziej kilka dni.. Myślicie że wszytsko ok? Że mam szansę?

Melaa

Wysłany: 5 września 2018, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Przedszkolanka ja tak miałam i niestety na drugi dzień @ :( Ale tobie życzę, żeby jednak była dzidzia. Często się plamienia zdarzają na początku.
    Też stawiam,że jutro będzie rano.;) ale zawsze myślałam, że fl 14 dni a tu mi chyba krótsza wyjdzie jak program obliczyl.

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 5 września 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melaa wrote:
    Witam również chce do was dołączyć.. Mam nadzieję na II.. Jestem jakieś 3 dni po owulacji.. Owacja miała miejsce w dniu pozytywnego testu i szczytu śluzu i pierwszego dnia klucia jajnika.. Później były 2 dni suche dziś mam mnóstwo mleczno wodnistego śluzu z domieszką takiego płodnego rozciagliwego... Jajnik delikatnie nadal czuje temp się utrzymuje od 3 dni na wyższym poziomie ale nie było jakiegoś widocznego skoku... Zaznaczę że nigdy wcześniej jajnik mnie nie bolał tym bardziej kilka dni.. Myślicie że wszytsko ok? Że mam szansę?
    Witaj ;) miałam tak samo,nakręciłam się sama niepotrzebnie. Co prawda jutro dopiero test,ale kto wie jak u Ciebie będzie ;) życzę 2 kreseczek ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Melaa Debiutantka

Wysłany: 5 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka to oby pozytyw!!!

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Melaa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melaa, tego nie wie nikt ;) witaj :D
    Mika88 wrote:
    Jutro naposze jaka beta boje sie bo mialam juz cp

aaa... witaj w klubie... pocieszę cię, lub nie, ale objawy lub ich brak nie mają nic z cp wspólnego. Ale strach rozumiem jak najbardziej.
    SylwiaLu wrote:
    U mnie po jakimś czasie leczenia w klinice i wielu stymulowanych cyklach padła propozycja zbadania śluzu. Pobiera się próbkę ok 12h po stosunku w okresie ok. owulacyjnym. W mojej próbce był jeden żywy plemnik. Żeby śluz nie był wrogi, musi żyć chociaż 10. Tak mi tam mówili.
    I to była główna przesłanka do IUI, która pomija barierę śluzu, ale mimo tego nie wyszło.
    Rzecz w tym, że nasza immunologia, a w tym śluz mogą się zmieniać Zależą od diety, stresu i wielu rzeczy. A skoro był chociaż jeden żywy, to naturalne zapłodnienie nie jest wykluczone (mam nadzieję ;) )
    Obecna gin nazwała to badanie medycyną magiczną, bo nie ma na to leków. Powiedziała też, że zna przypadki, że w cyklu był tylko jeden stosunek do badania śluzu, śluz wyszedł wrogi, a skończył się ciążą. Może chciała mnie tylko pocieszyć, ale ja jej ufam.
    Dlatego obojgu nam zaleciła dietę, kilka kilo schudnąć, a przede wszystkim odrzucić produkty sztuczne (np maggi), przetwarzane, z wysoką zawartością cukru. Bo w moim przypadku to może być kluczowe. Po 3 cyklach bezowulacyjnych, zaczęłam mieć swoją, naturalną owulację.
    My nie chcemy in vitro, stąd ta droga. A w październiku elektrokauteryzacja, a przy okazji jak się objawią jakieś zrosty czy inne nieprawidłowości, to będą naprawione.

Dzięki za wyjaśnienie. Ja z tych holistycznie podchodzących, więc się zgadzam. Zwłaszcza, ze masz hashi, a to też przeciwciała.
    Ja sobie piję teraz sok z granatu, działa przeciwzapalnie. I czarnuszka podobno też, ale nie próbowałam.
    U tych bezdzietnych nie przeżywa ani jeden plemnik...
    Najmłodsza_staraczka wrote:
    W który, dc zaczynacie robić testy owu?
    O której godzinie je robicie?
    Ile przed nie siusiacie ?

2 lub 3 dnia śluzu. Robię w południe i popołudniu, zależy do picia i jeżdżenia. Nie piję i nie siusiam 2h.

U mnie bóle błądzące, raz podbrzusze, raz jajnik lewy.

Wysłany: 5 września 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano dam znać ;) przeważnie po wstaniu tempka spada,dostaje mega skurcz i wc już @ leci więc zobaczymy jak to będzie. To 12dpo ale w razie W lekarz od razu jutro pokieruje co i jak ;)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Rano dam znać ;) przeważnie po wstaniu tempka spada,dostaje mega skurcz i wc już @ leci więc zobaczymy jak to będzie. To 12dpo ale w razie W lekarz od razu jutro pokieruje co i jak ;)
    Ja tam nadal wierze ze Wam sie udało ;) czekamy na wiesci!

przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • kalcia64 Autorytet

Wysłany: 5 września 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hey kobitki. ja dzisaj mam 5dpo. na wykresie temperatura spadla. drugie dzien mam bol po lewej stronie I w krzyzu. jedno mnie tylko zastanawia to moj sluz. jest mleczny od wczoraj z domieszka rozciagliwego ciagle biegam do toalety bo mam wrazenie ze cos ciebie tak jak na @. testy owulacyjneco negatywne. co myslicie

[link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ