X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • Melaa Debiutantka

Wysłany: 6 września 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pozytywów!!! Super wiadomości!!
    Dziewczyny będe hitem tego wieczoru..mam 4 aplikacje wsyztskie wyznaczył owu na niedzielę więc ja ucieszona że trafiliśmy w dziesiątke..jedyne co ten śluz i szyjka mi nie dawały spokoju i Nie wiem co mną pokierowalo czy intuicja czy Bozia ale byłam dziś w mieście w sądzie obok sądu kościółek wstąpiłam z małym pomodlić się głównie o zdrówko bo ostatnio infekcja w moczu mu wyszła i wyszliśmy o nie wiem jak po co nagle znalazłam się w Rossmanie i kupiłam testy owu tak z głupia.. I wiecie co... O 13 PIK LH 133..O 18 było już 84..i co najlepsze teraz się waham czy jak <3 dziś w nocy koło 12-1 to czy plemniczki dadzą radę zaczekać na jajeczko..

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Melaa
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka super, ekstra, fantastycznie! Gratuluję! Teraz ładnie nas wszystkie pozarażaj :D czekam w takim razie razem z Tobą do wizyty w piątek :)

Ja myślę, że mam marne szanse w tym cyklu, test owu z dziś i z wczoraj dla porównania

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/57cf6e5630f9.jpg

Mialyscie racje, będę się słuchać mądrzejszych koleżanek ;) teraz to już na bank pozytyw, nikt mi nie powie, że nie.

Czyli wg testu owulacja nastąpi za 24-36 godzin... i lipa, bo nie będzie starań. Wiem, że jak się postaramy dzisiaj to do jutra może coś przeżyje, ale to chyba w naszym przypadku nie jest możliwe, bo jakby tak było, to myślę, że już bym miała z 2 dzieci ;)

Szkoda :(

Aaaaale. .. w przyszlym cyklu na bank będziemy mieli sposobność w owulację ;) i to jeszcze będąc na wakacjach! !! <3

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja też niskie..co wstanę to zawroty.A od jutra tylko Inka a ja tak lubie kawkę z ekspresu :D

Kozgo mąż wiem,podchodzi ostrożnie do tematu jak ja ;) mówi,że już wariuje jak to ja :D
    implantacja nie mam pojęcia.. jak taka niska beta to może wczoraj ten śluz i niska tempka? Albo 9dpo? nie mam pojęcia..

Melaa ważne,że są dwie i trza działać :) ja jedno serducho tylko dzień przed miałam :)

Niezapominajka a mąż ma jakieś problemy że mają nie dożyć? Ja dzien przed pozytywnym testem tylko raz miałam serducho.

Izaw lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja brałam CLO 2 cykle, ciąża, poronienie, 2 cykle kolejne na CLO (potwierdzona owulacja) i teraz 3 cykl zacznę jutro.
    Robiliśmy wszystkie badania, problemy mam wypisane w stopce.

Cholera, jakby nie ta informacja o ciąży koleżanki to bym się tak nie rozwaliła :/ A siedzę i wyję :/
    hej alex, ja też leiden hetero, reszta w stopce. Bierzesz heparynę od owu czy od || kresek? Acard bierzesz? Chętnie pogadałabym z kimś, kto ma podobne dolegliwości.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021

Wysłany: 6 września 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja niestety nie wiem co to za dolegliwosci :(

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda - mbc wrote:
    hej alex, ja też leiden hetero, reszta w stopce. Bierzesz heparynę od owu czy od || kresek? Acard bierzesz? Chętnie pogadałabym z kimś, kto ma podobne dolegliwości.
    Moj lekarz kazal mi barc heparyne non stop w tym cyklu olalam sprawe ale chyba zaczne go sluchac bo mnie dzisiaj opierniczyl mam do tego steryd encorton oczywiscie acard i doszed jeszcze bromergon i aromek.

• Cukier Znajoma

Wysłany: 6 września 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go się boje jutro obudzić normalnie hahah żeby czasem nie było @

• Magda - mbc Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    ja niestety nie wiem co to za dolegliwosci :(
    tylko się cieszyć :P

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja też niskie..co wstanę to zawroty.A od jutra tylko Inka a ja tak lubie kawkę z ekspresu :D

Kozgo mąż wiem,podchodzi ostrożnie do tematu jak ja ;) mówi,że już wariuje jak to ja :D
    implantacja nie mam pojęcia.. jak taka niska beta to może wczoraj ten śluz i niska tempka? Albo 9dpo? nie mam pojęcia..

Melaa ważne,że są dwie i trza działać :) ja jedno serducho tylko dzień przed miałam :)

Niezapominajka a mąż ma jakieś problemy że mają nie dożyć? Ja dzien przed pozytywnym testem tylko raz miałam serducho.
    Pozostaje mi czekac na @ powinna do niedzieli byc napewno bo owulke na monitorinvu mialam potwierdzona

• Magda - mbc Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Moj lekarz kazal mi barc heparyne non stop w tym cyklu olalam sprawe ale chyba zaczne go sluchac bo mnie dzisiaj opierniczyl mam do tego steryd encorton oczywiscie acard i doszed jeszcze bromergon i aromek.
    Niezła obstawa, ja w tym cyklu od owu, ale słyszałam, że niektórzy robią cały cykl. 14.09 mam hematologa, zobaczymy co on poradzi. Encortonu nie mam zaleconego.

💙11.06.2019
    💙 05.08.2021

Wysłany: 6 września 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier ja mam cały czas tak :P

Mika czekaj cierpliwie :) zobaczymy czy jutro skoczy tempka,ale pamiętaj,że nie mierzyłaś od 1dc!

Magda wiem,ze tylko się cieszyć ;) chodziło mi o to,że nie pomogę w temacie :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Cukier Znajoma

Wysłany: 6 września 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto testuje jutro ze mną ? ;). ( jak nie przyjdzie wredna małpa )

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukier ja mam cały czas tak :P

Mika czekaj cierpliwie :) zobaczymy czy jutro skoczy tempka,ale pamiętaj,że nie mierzyłaś od 1dc ja nie mierze bo owulke mam potwierdzana u ginekologa.

Magda wiem,ze tylko się cieszyć ;) chodziło mi o to,że nie pomogę w temacie :)
    A co ma mierzenie tempki do ciazy od 1 dc?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2018, 21:26

• Menka888 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Jednak jak beta podwaja sie co 2 dzien to chyba juz powinna cos byc od momentu zaplodnienia dobrze mysle?
    Ja robilam 8 dpo vadania bo 7 dpo wypadalo w weekend
    Dokładnie jak u mnie, też w weekend i robiłam 8 dpo i też beta mniej niż 1,2 :(

3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)

Wysłany: 6 września 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika w 1 fazie cyklu masz niższą temperaturę i głównie tam widzisz jaka jest ta najniższa. w 2 fazie łatwiej określić kiedy jest wyższa(min.o 0.2 st) a kiedy spada pod podstawową :)

Menka! implantacja może być nawet 11dpo , według mnie za szybko zrobiłyście, niepotrzebnie się już załamujecie :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Neytiri Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi, przedszkolanka - gratulacje dziewczyny!!! Cudowne wiadomosci :)
    u mnie ciagle tylko okazjonalne plamienie, @ sie nie moze rozpedzic, wiec zrobilam test i wyszedl negatyw. Takze czekam :)

Starania o pierwsze dziecko od 05/2018
    Obustronna niedrożność jajowodów. Nieudana laparoskopia. AMH 1,1.
    ✖️01/2020 I IVF - stymulacja przerwana - brak pęcherzyków
    ✖️07/2020 II IVF - 7 zarodków - wszystkie padły, brak transferu
    ✖️10/2020 III IVF IMSI - 2 zarodki - przetrwał jeden… transfer 3-dniówki - Beta <1
    ✖️03/2021 IV IVF IMSI - 5 zarodków - przetrwały 2… transfer 2x 3-dniówki - Beta <1
    ZMIANA KLINIKI 🇨🇿
    ▪️05/2021 IVF z KD
    ▪️09/2021 mamy 3 blastki ❄️❄️❄️
    ▪️25/10/2021 transfer ❄️ 4AA - 14dpt Beta <2
    Przerwa na odpoczynek i dodatkowe badania
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, gratulacje :) mogę dodać serduszko obok nicku?

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png

Wysłany: 6 września 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neytiri lubię za gratulacje,nie lubię za negatyw.. ale jestem z Wami do końca i kibicuję każdej <3

Makalotia poczekajmy chociaż do bety drugiej :) zrobiłabym jutro,ale lekarz mówił,że bez sensu :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Niezapominajka2 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Znaczy próbować i tak będziemy :) ale mam takie swoje przeczucie, że musimy celować mocno w owulkę :) no bo powiedz, czy Ty jesteś na 100% pewna, w którym dniu była owulacja? Może akurat dzień wcześniej, akurat na serducha :)
    "Mąż" nigdy się nie badał, więc nie wiemy, jak to u niego jest.

To trzymajcie kciuki proszę :) dziękuję

• Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 6 września 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, gratuluję!!! :) super czyta się takie pozytywne informacje.
    U mnie jutro będzie 3 dc, idę na badania hormonalne, żeby 18.09 pójść na wizytę z całym pakietem. Na razie piję 2x dziennie Miovarin. Liczę, że w końcu coś z tego wszystkiego będzie! :)

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
‹‹ 71 72 73 74 75 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ