Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
almond97 wrote:Hej wszystkim! Jestem tutaj nowa i mam nadzieję, że mnie przyjmiecie. Staramy się z mężem od 24 cykli = 3 lata. Miałam bardzo nieregularne i bezowulacyjne cykle, diagnozy były różne, lekarze odsyłali mnie z kwitkiem przez 2 lata. Najlepsza diagnoza - taka pani natura, jak pani urodzi to wszystko wróci do normy... Od niecałego roku jestem pod kontrolą super lekarza ginekologa - endokrynologa, moim problemem jest słaba tarczyca a prościej mówiąc niedoczynność tarczycy a na dodatek w lipcu zaczęła się jazda z za wysoką prolaktyną, którą też leczymy. Ostatnie badania męża były w miarę ok, nie były super ale lekarz powiedział, że zdrowa dietka i luźne gatki pomogą. Dzisiaj 16dc a mnie od 3 dni bolą piersi jak nigdy wcześniej, nie mogę się doczekać 20 września bo to termin miesiączki. Myślę, że owulacja u mnie była dość szybko czyli gdzieś 10-11dc bo ja ostatnio miewałam. Starania u nas bardziej na luzie bez presji, w czasie domniemanej owulacji byliśmy na weekendzie miodowym, może tam zdarzył się nasz cud.
Witaj w naszym gronie Trzymam kciuki za dwie kreseczkialmond97 lubi tę wiadomość
-
Ola454 wrote:Czy moge go juz potraktowac jako pozytywny? Coś mnie dzisiaj natchnelo zeby kupic wczesniej w rossmanie a mialam zamawiac na allegro, ale dzisiaj piatek wiec musialabym troche poczekać. I buum, taki wynik w 9 dniu cyklu..
-
Słoneczko12 wrote:Stosunek LH do FSH 0.8, także trochę za niski.
Z tą prolaktyną udać się do lekarza? Bo już sama nie wiem, robię wszystko na własną rękę, bo gin mnie olała..
A co do prolaktyny warto skonsultowac wynik z gin i nieco ją zbić. -
przedszkolanka:) wrote:Już się nie mogę doczekać Waszego testowania ) teraz w weekend która testuje? Nona na pewno i kto jeszcze?
Także trzymam kciuki za dziewczynyprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
dziewczyny, w tym cyklu chcę ruszyć ze wspomagaczami bo to juz za długo trwa. Mam pytanie, własnie składam zamówienie w aptece internetowej i stanełam przy Inofolicu...jest w szaszetkach do picia i w kapsułkach, który wybrac?
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
Menka888 wrote:dziewczyny, w tym cyklu chcę ruszyć ze wspomagaczami bo to juz za długo trwa. Mam pytanie, własnie składam zamówienie w aptece internetowej i stanełam przy Inofolicu...jest w szaszetkach do picia i w kapsułkach, który wybrac?
Podsyłam link
https://aptekamanada.pl/kwas-foliowy/p-poz-inofolic-combi-dla-kobiet-planujacych-ciaze-60-miekkich-zelowych-kapsulek-dlugi-termin-waznosci?from=listing
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
Aktao nie wiadomo,jak są dlugie cykle to beta pewniejsza
Menka poniedzialek byl już daaawno ja przed zakupami dla pewności bym machnęla test
Ola ja jak zobaczylam pozytywny test cleanblue (jedyny pozytyw 28dc owu) to bylam qszoku ale ucieszyl mnie jak nie wiem co hahaha -
nick nieaktualnyprzedszkolanka:) wrote:Aktao nie wiadomo,jak są dlugie cykle to beta pewniejsza
Menka poniedzialek byl już daaawno ja przed zakupami dla pewności bym machnęla test
Ola ja jak zobaczylam pozytywny test cleanblue (jedyny pozytyw 28dc owu) to bylam qszoku ale ucieszyl mnie jak nie wiem co hahaha
Do jutra to już mogę poczekać -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej dziewczyny, ja ciagle testuje ale testy na ovu. Zazwyczaj wcześnie była, około 9-12 dc, a w tym miesiącu coś się wlecze. Czyli testowanie pewnie o 2-3 dni się przesunie. Dziś wizyta u ginekologa, idę po raz pierwszy po jakieś wspomagacze. Mam nadzieję że wszystko będzie ok.
Poniżej moje testy ovu - w oczekiwaniu na pozytyw.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/671134483a37.jpgListopad 2018 - 11 tydzień - poronienie - zabieg
1 stycznia 2019 - II kreski na teście - czekam na pierwszą wizytę u ginekologa