Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
belly_love wrote:U mnie jak zwykle negatyw.
Trzymam kciuki mocno!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 08:09
-
Nulqa wrote:Dziewczyny u mnie tak:
Sama nie wiem co o tym myslec, na zywo widze bardziej ta kreske, tu jak trochę odchyle glowe do tyłu . Ogolnie jest mi mega niedobrze. Chyba test powtorze w weekend, bo wtedy dopiero ma byc @. A dziś dopiero 26 dc, a cykle mam 32 dniowe. -
Isaura81 wrote:Nona, żelaza jak najbardziej ale właśnie znam lekarzy którzy walczą z mitem o podnoszeniu żelaza w niedoborach ciążowych przez dietę i zioła. Nie ma żadnych badań potwierdzających że to pomaga. Zioła mogą niesamowicie zaszkodzc.
Nie wiem czy dobre jest takie podawanie z ust do ust informacji zasłyszanych czy zaczytanych od niemedyków.
O ile byłabym w stanie trochę poeksperymentować na sobie to na dziecku raczej bym się wstrzymała.
Leczę się na anemię od 25 lat. NIGDY, ani razu, żaden lekarz nie polecił mi pokrzywy.
Patrząc na bardzo częste podejście dziewczyn tutaj (i nie tylko) do masowego łykania tapletek, suplementów i picia ziół na prawdę warto się czasami zastanawic czy nie przyniesie to więcej szkody niż pożytku.
Nie piszę tego żeby kogokolwiek urazić, tylko dać impuls do myślenia i zastanowienia się nad koniecznością suplementacji.
Widziałam tu różne wpisy. Przerażają mnie pytania "co bierzecie wy i wasi partnerzy" i odpowiedzi " o to jeszcze sobie dorzucę". Były tu przypadki dziewczyn biorących niepokalanka i zarzucały go castagnusem. Bo czemu nie.
Moze czasami wystarczy dobry sok albo owoc i nie trzeba narazac. Siebie czy tym bardziej maleństwa. Buziaczki
Są osoby odpowiedzialne i nieodpowiedzialne, jedni doszukają się rzetelnych informacji inni nie, jedno skonsultuje z lekarzem, drugie z forum, tego się nie uniknie. Pokrzywa sama w sobie groźna nie jest, choć tak jak pisałam wyżej może uczulać i dlatego jak ktoś wcześniej nie pił lepiej w ciąży nie ryzykować. A co do żelaza w pokrzywie jest go dość mało, aby samo jej picie miało pomóc, bardziej chodzi o zatrzymywanie wody i obrzęki w ciąży, żeby załagodzić. Więcej żelaza znajdzie się w czerwonej herbacie -
Nulqa wrote:Kurczę dziewczyny dzięki, widzicie, nie ma to jak dodatkowe oczy spojrzą.
No ja myślę, że miałam owu w tym cyklu ok 12/13 dc, bo wszystkie objawy ciała na to wskazywały, a apka wyliczyła, że 15 dc.
Powtórzę test za kilka dni i zobaczymy.
A powiedzcie, kiedy iść na pierwszą wizytę od ost. @ ? Chciałabym pójść tak, żęby widzieć już serduszko, więc skoro 16.08. była @ to myślicie że tak ok 08.10. będzie ok?
Powiem Wam, że teraz to się dopiero zaczynają stresy... Czy ciąża zdrowa, nie pozamaciczna itd. Niestety jestem po martwym porodzie w 30 tyg, bo synek był chory, więc teraz to będzie jeden wielki stres.
Powodzenia reszcie, która dziś testuje!
8.10 chyba będzie idealnie Ale możesz spróbować wcześniej nie dziwią Twoje obawy, po stracie towarzyszą różne myśli Ale takie rzeczy nie mogą się powtarzać i zobaczysz, że wszystko będzie dobrze, trzymam kciuki :*
-
Kozgo ,mnie teź ;p
Belly a który to dpo? Chyba wczesny?
Wybaczcie,że spamuje ale troche odetchnęlam..wczoraj 10,dzisiaj 25(identyczna jak z Polą chyba w tym czasie bo ovu źle pokazal owulke wtedy):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2eded6f86992.jpg
Menka czekamy!tęczova, Sung, speakyourmind93, patuniek86 lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Kozgo ,mnie teź ;p
Wybaczcie,że spamuje ale troche odetchnęlam..wczoraj 10,dzisiaj 25(identyczna jak z Polą chyba w tym czasie bo ovu źle pokazal owulke wtedy):
Menka czekamy!przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Nulqa wrote:Dziewczyny u mnie tak:
U mnie okresu na razie nie ma. Od wczorajszego wieczora leci taki biały śluz. Wygląda na gęsty, ale jak go rozetrę palcami okazuje się dosyć wodnisty. Piersi dalej bolą. Brzuch na razie nie. Temperatury nie zmierzylam, bo się bałam spadku. Miałam dziś robić test, ale się cykam I tak sobie myślę, że poczekam do jutra. Jakoś bardziej boję się widoku jednej kreski, niż krwi na wkladce -
Bułka wrote:Widać bez wpatrywania się
U mnie okresu na razie nie ma. Od wczorajszego wieczora leci taki biały śluz. Wygląda na gęsty, ale jak go rozetrę palcami okazuje się dosyć wodnisty. Piersi dalej bolą. Brzuch na razie nie. Temperatury nie zmierzylam, bo się bałam spadku. Miałam dziś robić test, ale się cykam I tak sobie myślę, że poczekam do jutra. Jakoś bardziej boję się widoku jednej kreski, niż krwi na wkladce
Też bym już chętnie testowała, ale tak jak Ty boję się tej jednej kreski bardziej niż @ -
Menka czekamy!przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
A ja mam dziś 10 dpo i korci mnie zrobienie bety bo będę obok laboratorium ;p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2018, 08:51
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Menka czekamy!
-
Cześć u mnie w 7/8 dpo biel, ale jeszcze nie składam broni kolejne testowanie w środę
Przedszkolanka, pięknie! Rośnijcie zdrowo, czekamy teraz na fotki z USGprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Zaznaczyłam owulacje wczoraj. Nie wiem czy to ma jakiekolwiek pokrycie z rzeczywistością. Nie podoba mi się ten cykl, chyba umówię się na jakieś usg02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Ok, idę dzisiaj na 12:15
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.