🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry!
Axana gratulacje!!!
A u mnie od dwóch nocy śnią mi się pozytywne testy ciążowe...ale to są tak dziwne sny (oba w ogóle wyglądały tak samo), że widze swoje ręce jak robie test, patrze na niego i czekam na wynik i od razu pojawia się druga kreska. A najbardziej creepy jest to, że te sny są mega realistyczne bo jak sie budzę to mam wrażenie, że ten test leży gdzieś koło mnie...
Izaiza, mistyreal, GórskaDziewczyna, Amelia96 lubią tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
2cs - testowanie 13.10.2026
07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Metis wrote:Axana, gratulacje!!! Trzymam kciuki 🤞
Powodzenia ❤️
Ja wczoraj trochę uśpiłam mój typowy kryzys fazy lutealnej pt „na pewno znowu się nie udało 🙄”, bo wróciłam na zajęcia taneczne, więc teraz dwa razy w tygodniu mam dobry zastrzyk energii 🧑🩰
Ja wróciłam we wrześniu na siatkę 😅😅 uwielbiam grać, ale nie zaryzykuję teraz kontynuowania
Metis lubi tę wiadomość
-
Pamiętam, że w poprzednim wątku któraś dziewczyna pisała, że algorytmy zaczęły jej pokazywać filmiki z babką, która na podstawie kart przekazuje komunikat od dusz naszych przyszłych dzieci. Teraz mnie dopadła ta klątwa 😄 ale wczoraj już zobaczyłam do końca ten filmik i był tam motyw znaku od tego przyszłego dziecka i był to biały królik. A od kilku dni nowym ulubionym pluszakiem mojej córki jest biały królik 🥹
Kompotlinka, GórskaDziewczyna, Marcycha, Axana, Pogubiona lubią tę wiadomość
👩🏻’94 🧔🏻♂️’92
Niedoczynność tarczycy/hashimoto, endometrioza
03.2024 - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód
03.2025 - poród CC, dziewczynka 🩷
Od 05.2026 - starania o kolejne dziecko -
Metis wrote:Axana, gratulacje!!! Trzymam kciuki 🤞
Powodzenia ❤️
Ja wczoraj trochę uśpiłam mój typowy kryzys fazy lutealnej pt „na pewno znowu się nie udało 🙄”, bo wróciłam na zajęcia taneczne, więc teraz dwa razy w tygodniu mam dobry zastrzyk energii 🧑🩰
Ooo, na jakie tańce chodzisz? Ja też śmigam ale raz w tygodniu🤭👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
10.2026 (6cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 33,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 09.2026 Fertistim -
z jednej strony na teście widzę jedną kreskę a z drugiej strony mój brajanusz mi podpowiada, że na piersiach widzę żyłki, które były też objawem w pierwszej ciąży...
ależ ja mam dzisiaj słaby dzień. Chyba potrzebuje ojojania...👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
15.06.2026 - TSH 1,68
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
🫂🫂🫂 a który dziś jesteś dpo?Skowronek wrote:z jednej strony na teście widzę jedną kreskę a z drugiej strony mój brajanusz mi podpowiada, że na piersiach widzę żyłki, które były też objawem w pierwszej ciąży...
ależ ja mam dzisiaj słaby dzień. Chyba potrzebuje ojojania...
Skowronek lubi tę wiadomość
👩🏻’94 🧔🏻♂️’92
Skowronek, a który jesteś dc? Może test dopiero wyjdzie pozytywny za dzień-dwa?
Axana, gratki!!!
Trzymam kciuki za betę i przyrosty!
Ja tak sobie czekam i trochę się zastanawiam nad tą fazą - nie mam żadnych objawów zbliżającego się okresu, żadnego bólu piersi itp. No ale, może jeszcze przyjdzie:') Ja jestem jakoś 10 dpo, więc nie chcę jeszcze robić testu - chyba wolę sobie trochę jeszcze pożyć w tej nieświadomości
Axana lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny. Wiedziałam, że mogę na Was liczyć

Dzisiaj mam 27dc, 12dpo...👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
15.06.2026 - TSH 1,68
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
🍁 Skowronek też ojojam. 🫂🫂 Kciuki jeszcze trzymam zaciśnięte. 🤞🤞
🍁 olczita oby brak objawów był dobrym objawem. 😊🤞
Skowronek, olczita lubią tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
10.26 krew, mocz, hormony ✅️ -
Kompotlinka wrote:Wiesz co, supli nie miał z zalecenia lekarza, sama mu skomponowałam przy pomocy gpt 🙃. Początkowo była wersja, że próbujemy z Proxeed Plus, bo chciałam zminimalizować ilość kapsułek ale mąż powiedział, że to nie problem a dodatkowo ceny tego suplementu bardzo się wahały i potrafiły z dnia na dzień wzrastać. Więc na tym suplemencie głównie bazowałam. Nie mam pojęcia na ile jest to wszystko skuteczne, będziemy wiedzieć w listopadzie po kontrolnym seminogramie.
Obecnie przyjmuje: L-karnityna 2 x 1000mg, Acetylo-L-karnityna 2 x 500mg, CoQ10 2 x 100mg, NAC 600mg, wit.D, kw. omega-3.
Na które karnityny się zdecydowaliście? Jakiej firmy?👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
Suplementacja:
- Prenacaps multi 1
- Prenacaps Ovi
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
- Witamina D
- Witamina A+E
- Olej z wiesiołka
- Regulator homocysteiny
- BestLab BestProtect
- sok z granata
- sok z kiszonych buraków -
Skowronek, przesyłam ojojanie 🫂
Olczita, trzymam kciuki 🫶
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Skowronek wrote:Dziękuję dziewczyny. Wiedziałam, że mogę na Was liczyć

Dzisiaj mam 27dc, 12dpo...
Tulę! Ale jeszcze nic straconego póki nie ma @ ❤️
-
Axana wrote:Ja wróciłam we wrześniu na siatkę 😅😅 uwielbiam grać, ale nie zaryzykuję teraz kontynuowania
True, większe ryzyko jakiś upadków itp
Na Ladies Latino (solo), zaczęłam w styczniu, przetańczyłam semestr i dość mocno się wkręciłam, chciało mi się trenować w domu, myślałam, że nie wrócę na tańce, bo przecież na pewno tak szybko zajdę w ciążę i we wrześniu to już planowałam być w 4 miesiącu 😂 natomiast wyszło jak wyszło, od września ruszyły po przerwie wakacyjnej znowu zajęcia więc wróciłam. Przy poprzednim negatywnym cyklu kupiłam na pocieszenie pierwsze treningowe buty taneczne, w tym cyklu, jeśli znowu bedzie negatywny, kupię sobie chyba jakiś nowy set ubraniowy. Obym nie musiała, ale wiecie jak jest 💩natix wrote:Ooo, na jakie tańce chodzisz? Ja też śmigam ale raz w tygodniu🤭
Swoją drogą, jak to jest z tą aktywnością fizyczną w trakcie starań? Wydaje mi się, że przy naturalnych staraniach nie ma żadnych przeciwwskazań, wręcz przeciwnie, o ile to nie są jakieś ekstremalne sporty, które wpływają na zaburzenia miesiączkowania. Ale przyznaję, że jak miesiąc temu po owulacji robiłam jakiś mocniejszy trening siłowy to zastanawiałam się, czy to jakoś nie "sabotuje" implantacji, ale AI przekonywało mnie że nie 😂
Marcycha, natix lubią tę wiadomość
Starania od 05.2026 (5cs) -
Olczita, bardzo proszę, jeszcze tylko kilka dni 😃
Metis, takie aktywności jak Twoja to zdecydowanie na plus, lepsze krążenie krwi, dotlenienie komórek, idealnie 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września, 13:13
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Na pewno nie jest zalecane zaczynanie nowych sportów, szczególnie intensywnych treningów na początku ciąży. Wydaje mi się, że jeśli chodzi o czas starań, to nie ma przeciwwskazań. Trochę ruchu na pewno będzie na plus 😉Metis wrote:Na Ladies Latino (solo), zaczęłam w styczniu, przetańczyłam semestr i dość mocno się wkręciłam, chciało mi się trenować w domu, myślałam, że nie wrócę na tańce, bo przecież na pewno tak szybko zajdę w ciążę i we wrześniu to już planowałam być w 4 miesiącu 😂 natomiast wyszło jak wyszło, od września ruszyły po przerwie wakacyjnej znowu zajęcia więc wróciłam. Przy poprzednim negatywnym cyklu kupiłam na pocieszenie pierwsze treningowe buty taneczne, w tym cyklu, jeśli znowu bedzie negatywny, kupię sobie chyba jakiś nowy set ubraniowy. Obym nie musiała, ale wiecie jak jest 💩
Swoją drogą, jak to jest z tą aktywnością fizyczną w trakcie starań? Wydaje mi się, że przy naturalnych staraniach nie ma żadnych przeciwwskazań, wręcz przeciwnie, o ile to nie są jakieś ekstremalne sporty, które wpływają na zaburzenia miesiączkowania. Ale przyznaję, że jak miesiąc temu po owulacji robiłam jakiś mocniejszy trening siłowy to zastanawiałam się, czy to jakoś nie "sabotuje" implantacji, ale AI przekonywało mnie że nie 😂👩🏻’94 🧔🏻♂️’92
Co do treningów, to sama nie wiem dziewczyny. Ja po implantacji (ale nie wiedziałam o ciąży) trenowałam siłowo + łaziłam po górach. Okazało się też, że miałam krwiaka podkosmówkowego. Czy przyczynił się do poronienia? Nie wiem ale teraz wiem, że jak tylko cokolwiek poczuje to odstawiam aktywność. Obecnie coś tam się ruszam ale umiarkowanie
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
L-Carnitine NOW Foods i L-CARNITINE ALC alinessMilunia wrote:Na które karnityny się zdecydowaliście? Jakiej firmy?
Milunia lubi tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
10.26 krew, mocz, hormony ✅️