🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
To oby było pomyślnie 🍁
Ja zazwyczaj nie miałam bolesnych owulacji. W tym cyklu miałam dość wyraźne odczucia, aż zastanawiałam się, czy wszystko ok, ale wraz z końcem „płodnego okna” uspokoiło się. Teraz faza lutealna i jakieś humorki mi się pojawiły, które muszę rozładować i zrobię to poprzez długi spacer ☀️
10 dni do testowania i jakoś tak chciałoby się czas przyspieszyć, żeby wiedzieć na czym się stoi 🫣
Gosiaczkova, mistyreal, Arola_87 lubią tę wiadomość
-
🍀Aureola myślę, że każda z nas chciałaby zakrzywiać czasoprzestrzeń zaraz po owulacji 😅🙈
Marcycha, Aureola94, Kompotlinka, mistyreal, Arola_87 lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
1.10.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Niestety ale ja nic nie widzęGorzkax33333 wrote:https://ibb.co/RktJb1FG
Dziewczyny czy coś tu widać? Nie wiem kiedy była owulacja 😂👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Gorzka ja coś tam widzę delikatnie 🙈 ale może dlatego, że doskonale znam te testy i wiem gdzie ta kreska powinna być. Sama często jak się w nie wgapiam to zaczynam coś widzieć ale jak zrobię kontrast to niestety.
Ja jestem 4 DPO ale mimo, że w tym cyklu biorę dodatkowo progra to nic nie odczuwam. Bałam się trochę, że mój organizm zwariuje i będzie mi wysyłał błędne sygnały.
Słaby ten wrzesień dla nas 🥲 mam nadzieję, że w październiku będziemy miały więcej ⏸️Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 11:19
mistyreal, Dawdler34 lubią tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
hormony ✅
TSH 1,86 ✅
AMH 8,14 ❓
problem z cienkim endometrium
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR -
🍁 Gosiaczkova super, że udało się podziałać. 😁 Co do owulacji, to ja zawsze ją czuję. Ból raz większy, raz mniejszy. Odkąd się staramy to zdarzyło mi się raz tak, że ból promieniował aż do uda i trzymał ponad dobę i było to dość uciążliwe.
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
10.26 krew, mocz, hormony ✅️ -
🍀Kompotlinka nie chce źle zabrzmieć, ale cieszę się, że nie tylko ja tak mam bo możliwe, że tak naturalnie mój organizm działa a niekoniecznie coś się dzieje😅🙈 torbieli żadnych nie miałam na ostatnich USG, więc jest nadzieja, że taki mój nieprzyjemny urok 😅
Kompotlinka lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
1.10.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
U siebie wpisuję pełnoprawny okres. Dobrze, że jest ładna pogoda, to jakoś łatwiej się pozytywnie nastroić.
Mommy, olczita 🫂🫂 Odpoczywajcie dziewczyny i wracajcie niedługo po nowe 💚04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
🫂🫂🫂za biele

Gorzka, jak przesuwam zdjęcie lewo prawo to coś tam widzę 😄
Gosiaczkova, u mnie ostatnio była mocno bolesna owulacja że aż musiałam sobie poleżeć, mam wrażenie że zawsze tak było tylko po prostu od kiedy robię owulaki i się staramy o bobas to bardziej zwracam uwagę na szczegóły i timingWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 13:16
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
🎀94 +👔91
starania od 2.26
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto
Euthyrox 50, Duphaston -
Marcycha - przytulam.
Dla mnie ból owulacyjny to była nowość! Pojawił się, gdy odstawilam córkę od piersi i tak trwał kilka cykli i już chyba z pół roku nie odczuwam tego skurczowego bólu.
Ja też czekam spokojnie do końcówki września i będę testować. Ale nie wiem czego mogę się spodziewać. Ostatnio udało nam się zajść w pierwszym cyklu, ale teraz nie jestem pewna czy się uda. Już jesteśmy 3 lata starsi, ja przed ciążą byłam super fit. Teraz też nie jestem otyła. Ale ciało już nie to samo 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 12:32
Amelia96 lubi tę wiadomość
🩷 - 6.24 -
Ja coś tam widzę. Trzeba naprawdę dobrze się przyglądnąć, ale coś tam jakby przebijało.Gorzkax33333 wrote:https://ibb.co/RktJb1FG
Dziewczyny czy coś tu widać? Nie wiem kiedy była owulacja 😂
Jakby mnie ktoś zobaczył jak przeglądam swoje testy to by stwierdził że coś mam z głową nie tak 🤭 a to na lezaco, a to na stojąco, w pionie, poziomie, pod jednym kątem, pod drugim. A ostatnio to nawet ściągam tą plastikową obudowę czy przypadkiem czegoś nie dostrzegę.
Chory łeb no ale cóż 🤭🤣
A kiedy masz mieć miesiączkę?
Sara10 trzymam kciuki może i tym razem odrazu zaskoczy ✊🍀
Dziewczyny tulę za biele🫂 Coś wrzesień nie jest dla nas zbytnio łaskawy 🙄🙄🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 13:05
Foggy, Sara10, Elgenda, Czekająca7 lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Kwas foliowy metylowany
▪️ Wit. D3 4000
▪️ Neoparin 💉
Do owulacji :
▪️ Lametta (3-7 dc)
▪️ Olej z wiesiołka
▪️ Zioła Ojca Sroki 3
▪️ NAC(3-7)
Po owulacji :
▪️ Cyclogest -
Olczita, Mommytobe, Marcycha 🫂
Gorzka, ja niestety nie widzę
Dawdler, szkoda z tą temperaturą
Gosiaczkova, brawo za starania łóżkowe 😄
Oby październik był bardziej łaskawy jeżeli chodzi o dwie kreski.
Ja zawsze czuję jajniki w jakimś stopniu. Tylko raz miałam taki cykl, że promieniowało mi na nogę przez ok. 2h.
Dzisiaj 6dpo i progesteron daje o sobie znać. Rano byłam płaczliwa, czuję czasem coś w podbrzuszu, cycki ciężkie. Zegarek pokazuje wzrost temperatury. Chciałabym przyspieszyć czas 🙈
mistyreal, Gosiaczkova, Arola_87 lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Nie no dziewczyny hamujcie piętą, wrzesień nadal trwa, jeszcze tyle pięknego może się tu wydarzyć!💣💥💫
👑 Dawdler, dobrze, że masz już plan 👌
👑 Gorzka, ja widzę, że coś się przebija, robiłaś może drugi test dla pewności? Dawaj znaka jak sytuacja 💚
👑 Sara, ale byłoby ekstra jak i tym razem poszłoby za pierwszym razem 😃 Pamiętasz czy coś przeczuwałaś przy pierwszej ciąży?
Dawdler34, Szept_Flory, Gosiaczkova, Foggy, natix lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Nikaaa_ wrote:Ja też dzisiaj zatestowałam i też biało 🤷♀️
Szczerze mówiąc to już mi ręce opadły 🫠🫣
Przykro mi 🫂 rozumiem Cię..Starania od 07.2025
Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
06.2026: I konsultacja w klinice
07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
7.09: IUI
21.09: ⏸️ β 43.1
23.09: β 139.7
7.10: I wizyta ⏳ -
Nikaaa, przykro mi 🫂33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Dziewczyny tulę was wszystkie za biel. Liczyłam na to, że dziś sie pojawi jakieś pozytywne testy.
Gorzka widzę, że coś sie przebija ale te testy lubią tak.
U mnie sie właśnie zaczął najgorsza faza cyklu oczekiwania na testWiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 18:52
-
Nika przytulam.
Marcycha - już jakiś 7 dpo wiedziałam, że zaskoczyło. Miałam od razu objawy straszne zaparcia, momentalnie odrzuciło mnie od kawy, moje tętno było jak na mnie podwyższone.
Zrobiłam wtedy test dokładnie 4 dni przed terminem miesiączki i była gruba kreska, więc teraz mnie tez kusi zrobić już za tydzień, a nie 30.09. Ale zobaczę 🙈
Ale żeby nie było za kolorowo. To wielokrotnie miałam objawy ciąży urojonej. I objawy były identyczne, a na ciążę często szans nie było 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 20:46
🩷 - 6.24 -
Nikaaa_ wrote:Ja też dzisiaj zatestowałam i też biało 🤷♀️
Szczerze mówiąc to już mi ręce opadły 🫠🫣
🫂😞🫶👩🏻 34 👱🏻♂️37
1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Październik 2026 - 6cs
✨ 17 października - testowanie 🤞 -
Bardzo mi przykro... 😓🫂🫂Nikaaa_ wrote:Ja też dzisiaj zatestowałam i też biało 🤷♀️
Szczerze mówiąc to już mi ręce opadły 🫠🫣👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
10.26 krew, mocz, hormony ✅️