🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dobra umówiłam się na wtorek do innego ginekologa, mam nadzieję zrobi usg i będę wiedzieć czy była owulacja 😊
Dodam, że teraz już LH spada i kontrolna jest już znowu silniejsza niż testowa 🤯🙈 zwariuję 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 12:18
Dawdler34, Axana, Czekająca7, Elgenda, Arola_87, mistyreal lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
1.10.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Szept_Flory wrote:💐 Gosiaczkova, a ile razy dziennie robisz testy? 🤔
Dwa ale dziś machnęłam nadprogramowy 😅
Elgenda lubi tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
1.10.2021 -> ⏸
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova wrote:Dwa ale dziś machnęłam nadprogramowy 😅
Hmmm, to moja teoria upada. 🙁
Dobrze, że zapisałaś się do lekarza. Oby coś się rozjaśniło. 🤞
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
• W brzuchu kiełkuje nowy Cud 🌱 (⏸️ 09.2026) -
Dawdler, to w tym cyklu jakie będziesz mieć medykamenty?
U mnie 7 dpo i 8 dni po zastrzyku, no i jak już w piątek zrobiłam pierwszy test, żeby sprawdzić stężenie po zastrzyku, tak dzisiaj kreska ma taką samą intensywność jak wczoraj. Nie planowałam robić tych testów, ale robię 🤣33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Od 3dc Lametta przez 5 dni, 10dc wchodzi monitoring i tu zobaczymy co się będzie działo. Mam obstawiony monitoring +- co 2 dni, tak kazał - powiedział, że lepiej umówić więcej i odwołać w trakcieElgenda wrote:Dawdler, to w tym cyklu jakie będziesz mieć medykamenty?
U mnie 7 dpo i 8 dni po zastrzyku, no i jak już w piątek zrobiłam pierwszy test, żeby sprawdzić stężenie po zastrzyku, tak dzisiaj kreska ma taką samą intensywność jak wczoraj. Nie planowałam robić tych testów, ale robię 🤣
Jak gin uzna, że czas na zastrzyk to ovitrelle (Ty chyba też go masz? Jak wrażenia? Długo już stosujesz?)
Generalnie mam jakieś pozytywne odczucia do tego gin, niewiele co prawda starszy ode mnie..ale wiesz mam do niego sentyment - to on mnie wypisał ze szpitala po poronieniu, mimo że inny lekarz chciał mnie zostawić, bo jeszcze były resztki. A on jako decyzyjnu powiedział, że czas do domu, organizm sam się oczyści. Ja wtedy psychicznie bardzo potrzebowałam domu 🥹
Teraz też dał mi nadzieję, wytłumaczył z tym nieszczęsnym AMH..także no zobaczymy 🤞
No i mam teraz sensor, mierze cukier i faktycznie mam epizody hipoglikemii. 29.09 ide do dietetyka klinicznego, który specjalizuje się w dietetyce płodnościowej + cukrzycy.
Babka pracuje też w klinice niepłodności, a mamy w klinice tej termin na grudzień..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 12:57
Marcycha lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
🌼 Dawdler, podoba mi się Twój plan działania!
Pięknie, że masz ginekologa do którego masz pozytywne nastawienie, i że zaopiekował się Tobą wtedy w trudnym momencie.
Ja dopiero pierwszy cykl z ovitrelle i progesteronem. Ogólnie nic specjalnego nie mam do powiedzenia. Jedyne co czułam, to wzdęcia i uczucie parcia na pęcherz przez 2 dni po zastrzyku. Po progesteronie wczoraj i przedwczoraj trochę wariacji nastroju, ból jajnika i krew mi jeszcze wczoraj z nosa leciała.33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
72 kg, 168 cm wzrostu
Elgenda wrote:🌼 Dawdler, podoba mi się Twój plan działania!
Pięknie, że masz ginekologa do którego masz pozytywne nastawienie, i że zaopiekował się Tobą wtedy w trudnym momencie.
Ja dopiero pierwszy cykl z ovitrelle i progesteronem. Ogólnie nic specjalnego nie mam do powiedzenia. Jedyne co czułam, to wzdęcia i uczucie parcia na pęcherz przez 2 dni po zastrzyku. Po progesteronie wczoraj i przedwczoraj trochę wariacji nastroju, ból jajnika i krew mi jeszcze wczoraj z nosa leciała.
Też jestem na pierwszym cyklu z ovitrelle i progiem. Dzisiaj powinno być 8 dni po owu i Brajan troche szaleje bo mnie piersi bolą
zastanawiam się jaki zwykle Duphaston ma wpływ na organizm w poruwnaniu do cykli bez niego 🧐
Starania od 03.2026
Histeroskopia (usunięcie polipa) - 05.2026 -
Dawdler34 wrote:Od 3dc Lametta przez 5 dni, 10dc wchodzi monitoring i tu zobaczymy co się będzie działo. Mam obstawiony monitoring +- co 2 dni, tak kazał - powiedział, że lepiej umówić więcej i odwołać w trakcie

Jak gin uzna, że czas na zastrzyk to ovitrelle (Ty chyba też go masz? Jak wrażenia? Długo już stosujesz?)
Generalnie mam jakieś pozytywne odczucia do tego gin, niewiele co prawda starszy ode mnie..ale wiesz mam do niego sentyment - to on mnie wypisał ze szpitala po poronieniu, mimo że inny lekarz chciał mnie zostawić, bo jeszcze były resztki. A on jako decyzyjnu powiedział, że czas do domu, organizm sam się oczyści. Ja wtedy psychicznie bardzo potrzebowałam domu 🥹
Teraz też dał mi nadzieję, wytłumaczył z tym nieszczęsnym AMH..także no zobaczymy 🤞
No i mam teraz sensor, mierze cukier i faktycznie mam epizody hipoglikemii. 29.09 ide do dietetyka klinicznego, który specjalizuje się w dietetyce płodnościowej + cukrzycy.
Babka pracuje też w klinice niepłodności, a mamy w klinice tej termin na grudzień..
Z planem zawsze jakieś lepsze nastawienie ☺️
Jeśli mogę się wtrącić to miałam teraz dokładnie taki sam schemat postępowania, tyle że przed inseminacją - 3-7 dc lametta x2, ovitrelle przed dniem zabiegu i od 16 dc progesteron. U mnie lametta miała najgorsze skutki uboczne - mega pogorszenie cery i brak energii, którą zwykle mam na początku cyklu. Po zakończeniu wszystko wróciło do normy. Po ovitrelle nic nie czułam, a jeśli chodzi o progesteron to na początku byłam trochę senna, ale bez tragedii, teraz już tylko trochę bardziej wzdęty brzuch i silniejsze bole podbrzusza niż zwykle w fazie lutealnej.
Moja ginekolożka mowila za to, że takie efekty po lametcie to rzadkość, zwykle ponoć kobiety narzekają tylko na ból głowy, więc pewnie nie da się przewidzieć, jak który organizm zareaguje
Arola_87 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2025
Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
06.2026: I konsultacja w klinice
07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
7.09: IUI
21.09: ⏸️ β 43.1
23.09: β 139.7
7.10: I wizyta ⏳ -
Mistyreal, o której brałaś lamette ? Ja na razie mam brać 1 tabl i chciałam koło 18-19, żeby właśnie ewentualne skutki uboczne po prostu przespać
U mnie nie wiadomo jeszcze co z progiem, czy włączy czy nie. Pewnie się dowiem za 10dni. Zazwyczaj z progiem nie miałam problemu..ale ciul wie co się tam teraz dzieje.
Ciekawe jest z tym krwawieniem z nosa - cykle po poronieniu też takie miałam, że właśnie po owulce krew mi z nosa leciała. Teraz już mniej ale też się zdarzy.
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
Trzymam za was dziewczyny kciuki. Jak nie ten miesiąc to kolejny
jesteście dzielne... I wkoncu cud nadejdzie. Ja 3 razy podchodziłam do in vitro i ten cud nadszedł
mistyreal, Arola_87, Czekająca7, Marcycha, Dawdler34, Izaiza, Aureola94, Elgenda, Gosiaczkova, mommytobe lubią tę wiadomość
PCOS- glucofage 1500
Niedoczynność tarczycy - euthyrox 88 i 100, wycięta połowa tarczycy, guzy.
syn 1 cs
córka z trzeciego IVF
👩🦰38+👱♂️37+👱12👧7+🐈⬛ -
Dawdler34 wrote:Mistyreal, o której brałaś lamette ? Ja na razie mam brać 1 tabl i chciałam koło 18-19, żeby właśnie ewentualne skutki uboczne po prostu przespać
U mnie nie wiadomo jeszcze co z progiem, czy włączy czy nie. Pewnie się dowiem za 10dni. Zazwyczaj z progiem nie miałam problemu..ale ciul wie co się tam teraz dzieje.
Ciekawe jest z tym krwawieniem z nosa - cykle po poronieniu też takie miałam, że właśnie po owulce krew mi z nosa leciała. Teraz już mniej ale też się zdarzy.
Przez pierwsze dwa dni zażywałam rano i wieczorem po 1 tabletce, a potem zmieniłam i brałam po południu 2 tabletki, między 15:00 a 16:00 i to drugie podejście bardziej mi odpowiadało
Dawdler34 lubi tę wiadomość
Starania od 07.2025
Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
06.2026: I konsultacja w klinice
07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
7.09: IUI
21.09: ⏸️ β 43.1
23.09: β 139.7
7.10: I wizyta ⏳ -
Ja mam Aromek + Ovitrelle, ale w tym cyklu zrobiłam przerwę, bo nie miałabym przez wyjazdy jak monitorować, a jednak lęk przed hiperstymulacją i tureckimi szpitalami we mnie wielki 😅
Ja w 8 dniu po Ovitrelle już miałam ujemny test. Niestety taki pozostał do końca 😕 także Elgenda trzymam kciuki, aby Twoje nie znikały!!!Starania od 10.2024
Endometrioza głęboko naciekająca - MR 06.2024 - ENZIAN P0 O1/1 T2/1 A2 B3/1 C2 FI - esica, więzadło szerokie lewe, przymacicza❌
W USG 07.2026 - początki adenomiozy 💢
Drożność - 09.2025 HyFoSy - ✅
Lab:
AMH 09 2024 - 2,16 (29 l.) ✅
Cytologia 09.2024 - ✅
Tarczyca - ✅
Mikroelementy, witaminy - ✅
Kolonoskopia - ✅
Morfologia - ✅
HPV ujemny - ✅
MUCha, posiewy, wymazy ✅✅✅
BIRADS-3 - pod kontrolą już tylko USG✅
🧔🏻♂️krew ✅ nasienie ✅
Endovelle 12.2025-06.2026
Od 08.2026 - Letrozol✌🏻 -
A dziewczyny, czy stosujecie melatonine na spanko? Podobno też jest polecana na jakość komórki jajowej. Czy u Was sie jakkolwiek sprawdza?
Zastanawiam się nad zakupem Melatonina LEK-AM 3 mg👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
Zizu952 no lepiej nie testować tureckich szpitali 😂
No tak lepiej, żeby kreska nie znikała i była coraz bardziej widoczna 😊 czas pokaże 🤪
Dawdler, ja stosuję żelki na sen z melatoniną, mają dodatkowo zioła i to mi pomaga zasnąć. Czytałam o działaniu melatoniny na komórki jajowe, warto spróbować 😊
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
72 kg, 168 cm wzrostu
W wątku sierpniowym wspominałam o działaniu melatoniny na komórki jajowe. Pisała o tym dietetyka.hormonalna na IG.
Kupiłam i chciałam stosować, ale u mnie powoduje ona już przy 1 mg RLS, tj. zespół niespokojnych nóg, choć u mnie bardziej calego ciała 😆 Któraś z Was też tu wspomniała, że ma taki sam efekt uboczny, ale mąż sobie chwali 😆 Próbowałam 1, 2 i 3 mg i przy każdej wartości zamiast iść spać miałam ogromny problem żeby zasnąć. Brałam to tylko na poprawę jakości komórek, bo problemu z zasypianiem nie mam, a po melotoninie już miałam, więc nie było szans na dalsze stosowanie 🙃
Jeśli nigdy nie brałaś, to weź może taką, którą można brać od 1mg, bo może te 3 mg będą dla Ciebie za silne, a 1 czy 2 będą ok.
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Co z tym amh ?Dawdler34 wrote:Od 3dc Lametta przez 5 dni, 10dc wchodzi monitoring i tu zobaczymy co się będzie działo. Mam obstawiony monitoring +- co 2 dni, tak kazał - powiedział, że lepiej umówić więcej i odwołać w trakcie

Babka pracuje też w klinice niepłodności, a mamy w klinice tej termin na grudzień.. -
Ja biorę melatoninę głównie na spanie - pomaga mi się tyle razy nie wybudzać w nocy
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
1.10.2021 -> ⏸
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Hej girls.
U mnie wczoraj brązowe plamienie. Już myślałam, że chociaż zaczynam nowy cykl… a tu lipa. Przestałam plamić. Pierwszy raz w życiu tak mam.
Testy dalej biale. Dziś powinnam dostać już 🐒👩🏻 34 👱🏻♂️37
1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Październik 2026 - 6cs
✨ 17 października - testowanie 🤞