Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › 🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
Odpowiedz

🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶

Oceń ten wątek:
  • Lady A. Autorytet

Wysłany: 18 września, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Cześć dziewczyny 😀

Chyba mnie tu nikt nie zna, może pare dziewczyn, widzę znajome nicki :)
    Gratuluje wszystkim dwoch kreseczek a staraczkom żeby jak najszybciej je ujrzały

Moja historia jest dość ciężka ale powoli widać światełko w tunelu

W skrócie staramy sie o bobasa od września zeszłego roku. W lutym po nieudanych miesiacach starań wysłałam meża na badania gdzie wyszly bardzo słabe wyniki nasienia. Po konsultacji z urologiem trafił na stół operacyjny bo okazało się że ma guza na jądrze, który okazał się nowotworem z przerzutem na węzeł chłonny brzuszny. Jedyne objawy jakie miał to dokuczliwy ból lędzwi ktory oczywiście bagatelizował no bo w pracy sie naschyla itp. Jest już po chemioterapi, czuje sie lepiej niż kiedykolwiek wcześniej, włosy odrosły :) Przed terapią zabezpieczyliśmy nasienie w klinice i w poniedziałek jedziemy na pierwszą wizyte w sprawie invitro. Z jednej strony mega sie ciesze a z drugiej lekki stresik jest.
    Przepraszam dziewczyny, że wbijam w wątek, ale...
    Angel - jak miło Cię widzieć! ☺️ Cieszę się, że u Twojego męża już dobrze. Trzymam za Was kciuki! 😁 Przeglądając nasz wątek ostatnio właśnie o Was myślałam i miałam nadzieję, że wszystko u Was ok😉

Angel93, Morgo lubią tę wiadomość

👩 34 l. | 🧔 37 l.
    Starania z przerwami od 09.2025 | 4 cs ❌
    09.2026 wracamy do gry 😁♥️

👩💊 IO | NT | Metformina | Ozempic
    ⚖️ -14.0 kg 💪
    🧔 Obniżona morfologia

🙏 „Powierz Panu swoją drogę i zaufaj Mu: On sam będzie działał.” (Ps 37,5)
  • yoreva Ekspertka

Wysłany: 18 września, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Cześć dziewczyny 😀

Gratuluje wszystkim dwoch kreseczek a staraczkom żeby jak najszybciej je ujrzały

W skrócie staramy sie o bobasa od września zeszłego roku. W lutym po nieudanych miesiacach starań wysłałam meża na badania gdzie wyszly bardzo słabe wyniki nasienia. Po konsultacji z urologiem trafił na stół operacyjny bo okazało się że ma guza na jądrze, który okazał się nowotworem z przerzutem na węzeł chłonny brzuszny. Jedyne objawy jakie miał to dokuczliwy ból lędzwi ktory oczywiście bagatelizował no bo w pracy sie naschyla itp. Jest już po chemioterapi, czuje sie lepiej niż kiedykolwiek wcześniej, włosy odrosły :) Przed terapią zabezpieczyliśmy nasienie w klinice i w poniedziałek jedziemy na pierwszą wizyte w sprawie invitro. Z jednej strony mega sie ciesze a z drugiej lekki stresik jest.

Ja też wbiję na wątek, czasami zaglądam na miesięczne sentymentalnie szukając znajomych nicków, by zobaczyć czy u kogoś pojawiła się wymarzona kropeczka, i tak się cieszę 🌸 Angel93, że u was lepiej! Trzymam kciuki za dalszą drogę, oby była już tylko szczęśliwa 🥰
    A wam dziewczyny z wątku życzę wszystkiego dobrego, wyśnionych kresek w najbliższym czasie, i posyłam wiruska! 🦠

mistyreal, Kompotlinka, Marinella, Marcycha, Milunia, Angel93 lubią tę wiadomość

♀️29 || 30 ♂️ 👩‍❤️‍👨 2014
    ⏳starania od 1/25 || cp 3/25 || cb 9/25 || 💔
    ⏸️ 24/3/26 (14 dpo) 🌈 (5+2) - pęcherzyk ciążowy i żółtkowy || (6+4) - 7,2 mm 🫛 || (7+2) - 11,7 mm 🫐 || (9+3) - 2,53 cm 🍒 || (12+3) - 6,40 cm 🍋‍🟩 niskie ryzyka, it's a girl 🌸 || (16+2) - 154 g 🥑 || (19+2) - 303 g 🥭 || (22+2) - 460 g 🌽 || (27+0) 1250 g 🥥 || (31+0) 1840 g 🍍
    preg.png
  • Morgo Autorytet

Wysłany: 18 września, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel - zapraszamy też na "Czekamy dłużej..." - jest kilka osób działających z IVF, miło będzie Cię mieć.

Lady A., Kompotlinka, Angel93 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 31&38 l. 21 cs
    💃 AMH - 1,72, przewlekłe zapalenie endometrium w histeroskopii, dyskretna adenomioza
    👦 morfologia 0-2%, hipogonadyzm - wyrównany

I IVF
    10 pęcherzyków - 5 kumulusów - 3 MII - 3 zarodki - 3 blastocysty 🐣
    3 transfery - 2x beta ujemna❌ , 1x ciąża biochemiczna.
    II IVF
    13 pęcherzyków - 10 kumulusów - 5 MII - 2 zygoty w 1 dobie - 1 morula w 5 dobie - transfer świeży ❌

nikt prawie nie wie, dokąd go zaprowadzi droga, póki nie stanie u celu
  • askowe Autorytet

Wysłany: 18 września, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Cześć dziewczyny 😀

Hej Angel! Też posyłałam Wam dużo dobrych myśli, cieszę się, że leczenie już za Wami ❤️ Trzymam kciuki za szybki sukces ✊✊

Angel93 lubi tę wiadomość

👩 93' 🧑 93'
    Starania od 02.2025 z przerwami

07.2025 - puste jajo płodowe 💔 7w
    06.2026 - cb 💔
    07.2026 - ⏸️ (13cs)
    08.2026 - poronienie chybione 💔 7w
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 18 września, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia 🫂 muszę poczytać o za wysokim progesteronie. Ale kurcze, przykro mi bardzo ;( zrób dla siebie coś miłego ❤️

Mommytobe, oby brak objawów był objawem 🙏

Angel93, cieszę się, że Twój mąż już zwalczył chorobę ❤️ Tak naprawdę starania o dziecko go uratowały 🤔 bo bez tej wizyty w sprawie nasienia pewnie dłużej by zwlekał?? Trzymam kciuki za szczęśliwy finał invitro 💕

Natix, trzymam kciuki za Twoje testowanie w najbliższych dniach 💕

Ja dzisiaj sobie nasikałam na test, jutro minie tydzień od ovitrelle i chciałam sprawdzić czy się wypłukał. No I miło sobie popatrzeć na drugą kreseczkę 😆

mistyreal, mommytobe, natix, Arola_87, Angel93 lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Foggy Ekspertka

Wysłany: 18 września, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Angel, fajnie że jest lepiej i wracacie do walki o bobasa :)
    Przytulam za wszystkie biele, czytam ale za dużo nie mam o czym gadać, @ się pomału kończy, tym razem bardzo łagodna i mało bólowa. Dla resetu pojechaliśmy na krótki urlop na Litwę, bardzo przyjemnie i fajnie zobaczyć w Wilnie tyle nawiązań do Mickiewicza :)

Uzbroiłam się w nowy zapas owulaków, jestem gotowa 🔥
    Szkoda że mało ⏸️ w ostatnim czasie, może końcówka miesiąca nadrobi, trzymam kciuki dziewczyny

mistyreal, Elgenda lubią tę wiadomość

🎀94 +👔91

starania od 2.26
    02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔

AMH 2,5, Pai 1 homo, Hashimoto
    Euthyrox 50, Duphaston
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 18 września, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mało się udzielam ale Jestem z wami myślami ♥️♥️
    Dziś wracamy do Polski to postaram się nadrobić co tutaj się dzieje 😅
    Oczywiście żeby tradycji stało się zadość dzisiaj rano pik LH ... czyli mamy powtórkę z rozwarli z poprzednich wakacji 😅 z tym, że dzisiaj raczej na północne starania nie starczy nam sił🫣.

mistyreal, Elgenda lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

1.10.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: 18 września, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które testują jutro - jak się macie?? Jak nastawienie? 😊

👩🏻 34 👱🏻‍♂️37

1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
    4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Październik 2026 - 6cs
    ✨ 17 października - testowanie 🤞
  • Axana Autorytet

Wysłany: 18 września, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Cześć dziewczyny 😀

Super, że udało Wam się wyjść z tego dziadostwa! Trzymam kciuki za szybkie i skuteczne IVF ❤️

09/2017 (2cs) ⏸️ -> 06/2018 💙
    03/2020 (2cs) ⏸️ -> 11/2020 💙
    05/2026 (1cs) ⏸️❤️ -> 💔😭 9tc 👼
    09/2026 (2cs) ⏸️ zostań z nami nasza Kropeczko 🌈

preg.png
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 18 września, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel93 wrote:
    Cześć dziewczyny 😀

Hej Angel👋 ja Ciebie pamiętam. Trzymam mocno kciuki i super że mąż czuje się lepiej. Powodzenia❤️

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Ewi28 Autorytet

Wysłany: 18 września, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na betę hcg nie zdążyłam po pracy. Kolejny test płytkowy negatywny. Dzis 42 dc. Wiec po nd pisze sie do lekarza.

Kompotlinka, Marcycha, tosiekk lubią tę wiadomość

PCOS- glucofage 1500
    Niedoczynność tarczycy - euthyrox 88 i 100, wycięta połowa tarczycy, guzy.

syn 1 cs
    córka z trzeciego IVF

👩‍🦰38+👱‍♂️37+👱12👧7+🐈‍⬛
  • olczita Koleżanka

Wysłany: 18 września, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Dziewczyny, które testują jutro - jak się macie?? Jak nastawienie? 😊

Ja powiem szczerze, że jestem wyjątkowo spokojna. Co ma być to będzie.
    No i dumna jestem z siebie, że wyczekałem i jeszcze żadnego testu wcześniej w tym cyklu nie zrobiłam, haha!

Zizu952, Kompotlinka, Aureola94, biavska, mommytobe, Marcycha, Marinella, Elgenda, Arola_87, Amelia96, Axana lubią tę wiadomość

• Zizu952 Koleżanka

Wysłany: 18 września, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Pozdrowienia dla Was ze Słonecznej Turcji!
    W końcu nam się udało wyjechać na podróż poślubną 😅 niestety z internetem tu dość słabo, stąd trochę mnie mniej na wątku
    Gratulacje tym, które zobaczyły wymarzone ⏸️
    Trzymam kciuki za każdą z nas w tym i w przyszłych cyklach! Jeszcze będzie pięknie
    Przesyłam Wam duuuużo ciepła (chociaż udało nam się trafić na dwa dni burzowe 😅 ale już do powrotu ma być pięknie)
    Powodzenia, nadal z Wami jestem i o Was myślę, tylko trochę wakacyjniej 😁

Kompotlinka, Dawdler34, Marcycha, Monia•, Izaiza, Elgenda, Axana, mistyreal lubią tę wiadomość

Starania od 10.2024

Endometrioza głęboko naciekająca - MR 06.2024 - ENZIAN P0 O1/1 T2/1 A2 B3/1 C2 FI - esica, więzadło szerokie lewe, przymacicza❌
    W USG 07.2026 - początki adenomiozy 💢
    Drożność - 09.2025 HyFoSy - ✅
    Lab:
    AMH 09 2024 - 2,16 (29 l.) ✅
    Cytologia 09.2024 - ✅
    Tarczyca - ✅
    Mikroelementy, witaminy - ✅
    Kolonoskopia - ✅
    Morfologia - ✅
    HPV ujemny - ✅
    MUCha, posiewy, wymazy ✅✅✅

BIRADS-3 - pod kontrolą już tylko USG✅

🧔🏻‍♂️krew ✅ nasienie ✅

Endovelle 12.2025-06.2026
    Od 08.2026 - Letrozol✌🏻
  • biavska Ekspertka

Wysłany: 18 września, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za Was jutro dziewczyny 🩷 mam nadzieję, że ujrzymy kilka pozytywnych testów. Niech moc będzie w Wami 🩷

Izaiza, mistyreal lubią tę wiadomość

👩‍🦰30👨‍💼33
    ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
    ❤️‍🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie

hormony ✅
    TSH 1,86 ✅
    AMH 8,14 ❓
    problem z cienkim endometrium

💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 18 września, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia jutrzejsza ekipo! 🤞🤞🤞🤞 Będę wypatrywać dobrych wieści. 🤗

Izaiza lubi tę wiadomość

👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
    10.25 start starań

👩
    08.25 histeroskopia (polipy)
    07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
    08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️

👦
    08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
    10.26 krew, mocz, hormony ✅️
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 18 września, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel, w gruncie rzeczy to dobra historia i niech będzie jeszcze lepsza! Życzę szybkich dwóch kresek 😊

U mnie plamienia konkret, więc testu nie robię i jutro odtrąbię pełnoprawny okres 🙄 Już się zapisałam na podgląd endometrium po okresie i zrobię w poniedziałek estradiol, progesteron, lh i fsh.
    Trzymam kciuki za resztę jutrzejszej ekipy 💚

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Szept_Flory Autorytet

Wysłany: 18 września, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💐 Angel, pamiętam Waszą historię. Dziękuję, że podzieliłaś się nią z nami. Myślę, że pomogłaś wielu parom. Pewnie niejeden facet został dzięki Tobie wysłany na badania. Powodzenia dla Was! 🫶

Dziewczyny, liczę że jutro będzie tu ogień od rana. Powodzenia dla każdej z Was! 🔥

Ogród mojego serca:
    • W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
    • W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
    • W brzuchu kiełkuje nowy Cud 🌱 (⏸️ 09.2026)
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: 19 września, 04:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biel 🏳️

👩🏻 34 👱🏻‍♂️37

1cs - Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    1cs - 👧18.01.2019 🩷 cc
    4cs - 👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Październik 2026 - 6cs
    ✨ 17 października - testowanie 🤞
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 19 września, 05:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Biel 🏳️
    🫂

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • olczita Koleżanka

Wysłany: 19 września, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biało:(

‹‹ ‹ 63 64 65 66 67 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ