🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
🍁 Amelia wyruszamy w niedzielę nad ranem. 😊
Amelia96, Axana lubią tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
10.26 krew, mocz, hormony ✅️ -
Super!! Macie już zaplanowane gdzie chcielibyście wyjść, co zobaczyć??Kompotlinka wrote:🍁 Amelia wyruszamy w niedzielę nad ranem. 😊

Ja byłam w tamtym tygodniu na Sarniej skale.
Oj dawno tak się nie zmęczyłam 😰 a byliśmy już tam kilka lat wcześniej i wydawało mi się że łatwa to była trasa. No nie wiem nie wiem.. Albo już nie pamiętam albo wtedy była łatwiejsza 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 19:39
Kompotlinka lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Kwas foliowy metylowany
▪️ Wit. D3 4000
▪️ Neoparin 💉
Do owulacji :
▪️ Lametta (3-7 dc)
▪️ Olej z wiesiołka
▪️ Zioła Ojca Sroki 3
▪️ NAC(3-7)
Po owulacji :
▪️ Cyclogest -
Werox wrote:Przepraszam, że się wbijam w wątek ale podczytuję Was tutaj czasem i muszę coś napisać 🤭
Axana, gratulacje! Trzymam kciukasy za Twojego Kropusia❤️
Szepty Flory za Ciebie również niezmiennie trzymam kciuki i wypatruje dobrych wieści od Ciebie❤️
Dziękuję. 🥹Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
• W brzuszku kiełkuje nowy Cud 🌱 (⏸️ 09.2026) -
Myślicie że jak test w 40 dc wyszedł negatywny to jak zribie w 42 dc betę z krwi to jest szansa? Jezu nic nie czuje. Zero okresu na horyzonciePCOS- glucofage 1500
Niedoczynność tarczycy - euthyrox 88 i 100, wycięta połowa tarczycy, guzy.
syn 1 cs
córka z trzeciego IVF
👩🦰38+👱♂️37+👱12👧7+🐈⬛ -
Ja mam wrażenie, że niestety z każdym rokiem kondycja spada, ale plany mam zawsze na wyrost. 🤭 Na szczęście nauczyliśmy się już odpuszczać bez poczucia winy jak brakuje sił. 🙃 My wybieramy się w Alpy Retyckie, rok temu byliśmy od strony Austrii, teraz pora na włoską stronę. 😁 Zobaczymy na jaką wysokość uda nam się tym razem wdrapać. 🥾🥾🐾🐾Amelia96 wrote:Super!! Macie już zaplanowane gdzie chcielibyście wyjść, co zobaczyć??

Ja byłam w tamtym tygodniu na Sarniej skale.
Oj dawno tak się nie zmęczyłam 😰 a byliśmy już tam kilka lat wcześniej i wydawało mi się że łatwa to była trasa. No nie wiem nie wiem.. Albo już nie pamiętam albo wtedy była łatwiejsza 🤭
Elgenda, J.ss, mistyreal, Izaiza lubią tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
Oo jak ambitnie. Ja jeszcze w górach za granicą nie byłam, może kiedyś poszerzymy horyzonty 🙂Kompotlinka wrote:Ja mam wrażenie, że niestety z każdym rokiem kondycja spada, ale plany mam zawsze na wyrost. 🤭 Na szczęście nauczyliśmy się już odpuszczać bez poczucia winy jak brakuje sił. 🙃 My wybieramy się w Alpy Retyckie, rok temu byliśmy od strony Austrii, teraz pora na włoską stronę. 😁 Zobaczymy na jaką wysokość uda nam się tym razem wdrapać. 🥾🥾🐾🐾
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Wit. D3 4000
▪️ Neoparin 💉
Do owulacji :
▪️ Lametta (3-7 dc)
▪️ Olej z wiesiołka
▪️ Zioła Ojca Sroki 3
▪️ NAC(3-7)
Po owulacji :
▪️ Cyclogest -
Dziewczyny ja po wyrwaniu dwóch ósemek.
Żyje i leżę aktualnie z lodem na policzku, nie było źle. Górna calkiem spoko , natomiast dolna nooo tam to ciężki temat ale mam to już za sobą.
Teraz mam sie oszczędź zeby sie zagoiło
Kompotlinka, mommytobe, Elgenda, Marcycha, Gosiaczkova, Axana, Arola_87, mistyreal, Tofuszka, Izaiza, Dawdler34 lubią tę wiadomość
-
🍁 Marinella szybkiego i bezproblemowego gojenia. 🤞
Marinella lubi tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
biavska wrote:Kontrola USG na początku kolejnego cyklu i prawdopodobnie będę miała wdrożony Estrofem na wzrost endometrium.
Mam też przepisany z krwi testosteron i DHEA-S, żeby wykluczyć PCOS.
Dodatkowo prywatnie mam kilka badań m.in zespół antyfosfolipidowy, przeciwciała przeciw plemnikowe, białko s, białko c. Ale to bardziej pod kątem żebym psychicznie się uspokoiła pod względem kolejnej ciąży i ryzyka poronienia.
Generalnie do tej pory wszystkie badania mam w normie. Lekarze się śmieją, że mąż może sobie swoje badania w ramkę obłożyć, bo rzadko się widzi tak dobre. Największy problem z tym endometrium
Lekarz mi przepisał duphaston - podobno nie zaszkodzi. Ale mam trochę wątpliwości, bo ja mam progesteron na dobrym poziomie zawsze nawet trochę więcej niż widełki w labie. Dostała któraś z Was progesteron mimo dobrego wyniku?
Odniosę się do progesteronu bo zmagam się z plamieniami. W tym cyklu będę badać progesteron w 7, 9 i 11 dniu po owulacji ponieważ jeśli zbyt szybko spada to też nie jest dobrze. Sprawdzałaś już tak?👩🏼💼’89 👨🏻💻’87
Marzymy o pierwszym bobo ✨
5 cs
06.09.2025 - ⏸️- 10 dpo
08.09 - b-hcg 65 mlU/mL, progesteron 28,1 ng/mL
10.09 - b-hcg 260 mlU/mL, progesteron 28,5 ng/mL
15.09 - b-hcg 1469 mlU/mL progesteron 28,4 ng/mL
22.09 - 5+4 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy
09.10 - 💔
10.10.2025 - poronienie zatrzymane 8/6 tyg. Nasze serca rozpadły się na miliony kawałków 😭💔
Suplementacja:
- Prenacaps multi 1
- Prenacaps Ovi
- Magnez
- Biocardine Omega-3
- Ubiquinol (CoQ10)
- Witamina B12
- Laktoferyna
- Witamina D
- Witamina A+E
- Olej z wiesiołka
- Regulator homocysteiny
- BestLab BestProtect
- sok z granata
- sok z kiszonych buraków -
🎀Marcycha, możesz mi Kochana wpisać 🐒
Dobranoc dziewczyny. Trzymam za Was wszystkie kciuki👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
2cs - testowanie 13.10.2026
07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Ewi28, wiesz - różne historie to forum widziało. Pojdź na betę, ale jak wyjdzie ujemna, to już ginekolog:/ może trzeba wywołać okres, 40 dni to bardzo długi cykl.
Co do proga, z tym badaniem co kilka dni, to raczej w celu zbadania niedomogi lutealnej. U mnie 7dpo był w normie, ale jak później są plamienia, to może oznaczać, że za szybko spada.33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
👑 Ewi, uważam że szansa jest. Moja siostra cioteczna miała owu ok. 31 dnia cyklu. Jednak tak czy siak, zwłaszcza, że zwykle cykle masz regularne i pierwszy test był negatywny, poszłabym możliwie najszybciej do ginekologa, by móc działać w jakąkolwiek stronę.
👑 Elgenda, tak tak, to rozumiem, miałam na myśli to, czy to jest jakiś standardowy i miarodajny sposób badania, czy dedukcja własna. U mnie się właśnie plamienie zaczyna 🤷🏻♀️wiec już nastawiam się na kolejny cykl i działanie. Pierwsze co to zrobię badanie estradiolu, LH i FSH i pójdę na USG zaraz po okresie żeby zweryfikować to moje specyficzne endometrium 🤔04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
To ja z racji zawyżonego progesteronu miałam powtarzać miesiąc w miesiąc badanie proga w 21dc. Taktyki którą przedstawiła Milunia nie znałam wcześniej ale myślę, że ma swoje uzasadnienie w głębszej diagnostyce tego hormonu. Zaczynam się zastanawiać dlaczego nie dostałam takiego zalecenia od żadnego lekarza 🤔🤔Elgenda wrote:Ewi28, wiesz - różne historie to forum widziało. Pojdź na betę, ale jak wyjdzie ujemna, to już ginekolog:/ może trzeba wywołać okres, 40 dni to bardzo długi cykl.
Co do proga, z tym badaniem co kilka dni, to raczej w celu zbadania niedomogi lutealnej. U mnie 7dpo był w normie, ale jak później są plamienia, to może oznaczać, że za szybko spada.Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Wit. D3 4000
▪️ Neoparin 💉
Do owulacji :
▪️ Lametta (3-7 dc)
▪️ Olej z wiesiołka
▪️ Zioła Ojca Sroki 3
▪️ NAC(3-7)
Po owulacji :
▪️ Cyclogest -
Wiecie, co lekarz to inna strategia. Dlatego dobrze, że jest to forum, bo mamy zbiór różnych metod 😁 Zawsze można coś zastosować u siebie, albo skonfigurować 💕
Kompotlinka, Szept_Flory lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Werox wrote:Przepraszam, że się wbijam w wątek ale podczytuję Was tutaj czasem i muszę coś napisać 🤭
Axana, gratulacje! Trzymam kciukasy za Twojego Kropusia❤️
Szepty Flory za Ciebie również niezmiennie trzymam kciuki i wypatruje dobrych wieści od Ciebie❤️
Werox ❤️ dziękuję 😘 zaglądam czasem z sentymentu na styczniowe, podglądam
na początku nie dałam rady, ale ostatnie kilka tygodni zaglądam z dużym sentymentem i niewielką łezką. Widziałam, że tam wysyp chłopaków 😅
-
Amelia96 wrote:Czekałam na jakąś wiadomość od Ciebie.
Dobrze, że do nas wróciłaś 🫶 i jak tam urlop? Jak pogoda i gdzie wychodziliście w góry ? 🙂
Wracam tak tutaj, ale nie potrafię się już udzielać jak kiedyś
Tule Cię mocno za biel 🫂🩷
Dwa dni deszczowe, a trzy dni słoneczne
We wtorek byliśmy na Zielonym Stawie Kieżmarskim (Zelene Pleso) w Słowacji polecam każdemu kto nie lubi jakiś skomplikowanych i ciężkich tras dróżka szutrowa-fajny spacerek i przepiękne widoki 😍
Zaś w środę wyszliśmy z Palenicy Białczańskiej i odbiliśmy przy Wodogrzmotach na Dolinę Pięciu Stawów, stamtąd po przerwie na schronisku weszliśmy na Szpiglasowy Wierch i zeszliśmy do Morskiego Oka i potem na Palenicę (mój pierwszy dwutysięcznik) widoki przepiękne i odkryłam że lubię odcinki z łańcuchami 😁
Trochę na drugi dzień krzywo chodziliśmy z mężem, ale Voltaren wszystko naprawił 🤣
Amelia96, Arola_87, Tofuszka, Kompotlinka, Marcycha lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON
• koncentracja 34,18 mln/ml
• całkowita liczba w ejakulacie 68,36 mln
• ruch postępowy a+b 41%
• ruch całkowity 47%
• morfologia 1% - wady główki 🟡
• posiew ✅ -
Kompotlinka wrote:Ja mam wrażenie, że niestety z każdym rokiem kondycja spada, ale plany mam zawsze na wyrost. 🤭 Na szczęście nauczyliśmy się już odpuszczać bez poczucia winy jak brakuje sił. 🙃 My wybieramy się w Alpy Retyckie, rok temu byliśmy od strony Austrii, teraz pora na włoską stronę. 😁 Zobaczymy na jaką wysokość uda nam się tym razem wdrapać. 🥾🥾🐾🐾
Wow jestem pod wrażeniem z Ciebie to już całkiem niezły górołaz 😅 chętnie zobaczę jakieś fotki widoków jak będziesz miała ochotę się pochwalić 🩷🏔️
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON
• koncentracja 34,18 mln/ml
• całkowita liczba w ejakulacie 68,36 mln
• ruch postępowy a+b 41%
• ruch całkowity 47%
• morfologia 1% - wady główki 🟡
• posiew ✅ -
O kurcze no to niezła z Ciebie góromaniaczka. To ja będąc w Zakopanem zazwyczaj zaliczam jakiś jeden wybrany szczyt, albo dolinę . A tutaj widzę kilka w jeden dzień 😳 jak masz jakieś fotki to dawaj chętnie obejrzę 😊Maalwii wrote:Wracam tak tutaj, ale nie potrafię się już udzielać jak kiedyś
Tule Cię mocno za biel 🫂🩷
Dwa dni deszczowe, a trzy dni słoneczne
We wtorek byliśmy na Zielonym Stawie Kieżmarskim (Zelene Pleso) w Słowacji polecam każdemu kto nie lubi jakiś skomplikowanych i ciężkich tras dróżka szutrowa-fajny spacerek i przepiękne widoki 😍
Zaś w środę wyszliśmy z Palenicy Białczańskiej i odbiliśmy przy Wodogrzmotach na Dolinę Pięciu Stawów, stamtąd po przerwie na schronisku weszliśmy na Szpiglasowy Wierch i zeszliśmy do Morskiego Oka i potem na Palenicę (mój pierwszy dwutysięcznik) widoki przepiękne i odkryłam że lubię odcinki z łańcuchami 😁
Trochę na drugi dzień krzywo chodziliśmy z mężem, ale Voltaren wszystko naprawił 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 00:31
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Wit. D3 4000