🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja pewnie zatestuję jutro to będzie 13 dpo jeśli nic nie wyjdzie to odstawiam proga, bo chce dostać okres jak najszybciej. Chociaż zero typowych objawów więc z brajankiem mi nie po drodze 🙄
Elgenda lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Kwas foliowy metylowany
▪️ Wit. D3 4000
▪️ Neoparin 💉
Do owulacji :
▪️ Lametta (3-7 dc)
▪️ Olej z wiesiołka
▪️ Zioła Ojca Sroki 3
▪️ NAC(3-7)
Po owulacji :
▪️ Cyclogest -
Kompotlinka wrote:Super, że obyło się bez Brajanusza i PMS. 😁
Nastawienie masz wzorowe! 👏 Ale oby plan nie był potrzebny. 🤞🤞 Kiedy testujesz? 😊
Szczerze mówiąc, to wykreśliłam testowanie w tym cyklu, chciałam w spokoju poczekać na @ 🤷♀️
Jak się nic nie wydarzy niedzieli to może sikaniec wleci 🤣
Kompotlinka, Marcycha, mistyreal, Elgenda, Axana lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Elgenda wrote:Metis, ja Cię niestety nie odwiodę od zbyt wczesnego testowania, bo sama za wcześnie testuję 🤪
No właśnie ja próbuję to "rozgraniczyć" na wczesne ale logiczne testowanie - typu 12DPO, gdzie no raczej już ten wynik jest prawidłowy (chociaż z staraczkowym mózgiem to dopóki nie zobaczy się @ to tli się nadzieja) vs wczesne "nielogiczne" typu 7-8 DPO, bo to może być jeszcze przed zakończonym zagnieżdżeniem.
Ile DPO dla Was to wcześnie ale jeszcze "sensownie"?
Starania od 05.2026 (5cs) -
🎀 Kompotlinka i niech tak będzie. Liczyłam na prezent rocznicowy no ale nie wyszło

🎀 Metis 10dpo to wcześnie ale sensownie. Tak myślę
w poprzedniej ciąży do 15dpo miałam negatywy. Dopiero w 16dpo (30dc) wyszedł mi pozytyw i to jeszcze bardzo słabo widoczny. Dzisiaj mam 29 dc i 15dpo i od poniedziałku same negatywne testy
Kompotlinka lubi tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
2cs - testowanie 13.10.2026
07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
👑 Dawdler, no, no, może jednak te leki nie będą potrzebne, hu nołs 😁
👑 Metis, dla mnie jeszcze w granicach rozsądku mieści się 11 dpo, ale i tak jestem team czekający do dnia okresu 🎰
Skowronek, Dawdler34, Metis lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Metis wrote:No właśnie ja próbuję to "rozgraniczyć" na wczesne ale logiczne testowanie - typu 12DPO, gdzie no raczej już ten wynik jest prawidłowy (chociaż z staraczkowym mózgiem to dopóki nie zobaczy się @ to tli się nadzieja) vs wczesne "nielogiczne" typu 7-8 DPO, bo to może być jeszcze przed zakończonym zagnieżdżeniem.
Ile DPO dla Was to wcześnie ale jeszcze "sensownie"?
Chyba 10dpo to takie wczesne ale sensowne testowanie. Myślę, że u mnie mogłoby wyjść w tej ciąży i 10dpo, bo 11dpo była kreska blada z popołudniowego moczu. Bladzioch, ale wyszła szybko. W maju jak testowałam w ciąży z aniołkiem, to wyszedł mi dopiero 13dpo mega blady test i to facelle, pinki były białe, a 10/11dpo nie było nic.
Metis lubi tę wiadomość
-
U mnie jak jest 10dpo negatyw, to jestem niezadowolona, 11dpo zaczynają mi się plamienia. Wtedy już wiem, że nic z tego. Dosyć szybko organizm odbiera mi nadzieję 🫠 teraz pewnie będzie inaczej przez proga
Metis lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
U mnie beta dziaiaj 524, prog 30.
Na rym etapie oatatbio miałam bete 61, nie mam więc w ogóle pojęcia kiedy była owulacja 🤯 dzisiaj niby 13dpo, jutro powinnam miec @ wg kalendarza
Szept_Flory, Marcycha, mistyreal, Izaiza, biavska, Marinella, Czekająca7, Elgenda, Kompotlinka, Monia•, Aureola94, Maalwii, Amelia96, mommytobe, Liamka09, Tajlandia22, GórskaDziewczyna, Metis lubią tę wiadomość
-
💐 Lisia, mocne 🫂🫂🫂. Trochę zazdroszczę przygotowań do ślubu. Uwielbiałam ten czas. Oby przynosił Ci tyle radości co mi!
💐 Marcycha, ale super historia. Super, że się nią z nami podzieliłaś.
💐 Metis, ja ostatnio testowałam od 11dpo i przyniosło mi to w sumie tylko rozczarowanie. I już chciałam jak najszybciej dostać okres żeby się nie katować i ruszyć od nowa. Tym razem mam postanowienie poczekać dłużej.
💐 Skowronek, przykro mi 🫂
💐 Dawdler, super, że masz plan. 🙌
💐 Axana, 🥰 - nic więcej chyba dodawać nie muszę.
💐 Elgenda, u mnie też 4 dpo. 😈
Elgenda, Axana lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
• W brzuszku kiełkuje nowy Cud 🌱 (⏸️ 09.2026) -
Marcycha wrote:👑 biavska 🫂 Trudna sytuacja, czy lekarz ma na to jakiś pomysł? Co za badania masz zrobić?
Kontrola USG na początku kolejnego cyklu i prawdopodobnie będę miała wdrożony Estrofem na wzrost endometrium.
Mam też przepisany z krwi testosteron i DHEA-S, żeby wykluczyć PCOS.
Dodatkowo prywatnie mam kilka badań m.in zespół antyfosfolipidowy, przeciwciała przeciw plemnikowe, białko s, białko c. Ale to bardziej pod kątem żebym psychicznie się uspokoiła pod względem kolejnej ciąży i ryzyka poronienia.
Generalnie do tej pory wszystkie badania mam w normie. Lekarze się śmieją, że mąż może sobie swoje badania w ramkę obłożyć, bo rzadko się widzi tak dobre. Największy problem z tym endometrium
Lekarz mi przepisał duphaston - podobno nie zaszkodzi. Ale mam trochę wątpliwości, bo ja mam progesteron na dobrym poziomie zawsze nawet trochę więcej niż widełki w labie. Dostała któraś z Was progesteron mimo dobrego wyniku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 18:13
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
hormony ✅
TSH 1,86 ✅
AMH 8,14 ❓
problem z cienkim endometrium
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR -
Axana wow wysoka beta!
kiedy planujesz wybrać się na pierwszą wizytę?
Metis ja z tych warietek co testują od 8DPO. Ale w poronionej ciąży już miałam dwie kreski wtedy i wcale nie jakieś blade i tak tęsknię za tym czasem
Dodatkowo miałam wtedy plamienia i musiałam mieć szybko wdrożony progesteron, więc dla spokoju wolę wcześniej żeby ewentualnie szybciej się cieszyć z dwóch kresek 🤣
Marcycha super historia - życzę ci żebyście przeżywały ciąże razem
Marcycha lubi tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
hormony ✅
TSH 1,86 ✅
AMH 8,14 ❓
problem z cienkim endometrium
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR -
Przepraszam, że się wbijam w wątek ale podczytuję Was tutaj czasem i muszę coś napisać 🤭
Axana, gratulacje! Trzymam kciukasy za Twojego Kropusia❤️
Szepty Flory za Ciebie również niezmiennie trzymam kciuki i wypatruje dobrych wieści od Ciebie❤️
Axana, Szept_Flory lubią tę wiadomość
-
Ależ mnie boli dzisiaj żołądek. Mam nadzieję, że żadna jelitówka mnie nie dopadnie, bo w sobotę idziemy na wesele.
Axana piękne wyniki. Gratuluję jeszcze raz i niech Kropek zdrowo rośnie!👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
2cs - testowanie 13.10.2026
07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
biavska wrote:Axana wow wysoka beta!
kiedy planujesz wybrać się na pierwszą wizytę?
Metis ja z tych warietek co testują od 8DPO. Ale w poronionej ciąży już miałam dwie kreski wtedy i wcale nie jakieś blade i tak tęsknię za tym czasem
Dodatkowo miałam wtedy plamienia i musiałam mieć szybko wdrożony progesteron, więc dla spokoju wolę wcześniej żeby ewentualnie szybciej się cieszyć z dwóch kresek 🤣
Marcycha super historia - życzę ci żebyście przeżywały ciąże razem
Ze względu na poronienie umówiłam się już za tydzień, czyli jakieś 4+5/4+6. Licze ze dostane badanie już w Luxmedzie a tydzień później mam u mojej lekarki -
🍁 Axana gratulacje, piękna beta! 🤩 Kropeczku wgryzaj się solidnie! 🤞🤞
Axana lubi tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
10.26 krew, mocz, hormony ✅️ -
W ogóle czytam czasem inne wątki i mignęło mi kilka razy, że dziewczyny na poprawę grubości endometrium stosują Sildelafil lub Tadalafil - czyli substancje czynne z leków na potencję- i to protokoły od ginekologów. Normalnie kupują viagrę itp., moim zdaniem ciekawe i sensowne 🤔
biavska lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Cześć dziewczyny zniknęłam, ale jeśli tylko mam moment to staram się chociaż zobaczyć ile już ⏸️.
Tyle za biele 🫂 i gratulacje dla Was, które zobaczyły dwie kreski 🌟🌟🌟
U mnie praca przejęła kontrolę nad moim życiem, mam nadzieję, że chwilowo, ale jedyny plus tych zawirowań to taki, że głowa całkowicie odcięła się od tematów staraniowych. Coś tam działaliśmy, kompletnie nie wiem ile jestem po owu🙄 moje testowanie niech zostanie tak jak.
Powodzenia dla Was dziewczyny wiedzę , że dużo nowych osób 🌟🌟
Kompotlinka Ty jutro masz wizytę? Czy coś mi się pomieszało, albo zmieniło? Nie dałam rady Was doczytać ♥️
mistyreal lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
06.2017 synek
starania od 06.2026
09.2025 cb 💔
08.2026 cb💔 -
Hejka dziewczyny dawno mnie nie było a to dlatego że jestem na urlopiku w moich kochanych Tatrach 😊🏔️
Przedłużyłam sobie cykl progiem żeby spokojnie wyjść w góry bez przewijania w przypadkowych krzakach 🙈😅
Odstawiłam proga wczoraj rano, a dziś już początek @ więc można mi wpisać
Gratuluję wszystkim z ⏸️ oraz nadal trzymam kciuki za wszystkie testujące i bardzo mocno ściskam wszystkich z bielą i @ 🫂🩷
Kompotlinka, olczita, Amelia96, Marcycha, aaandzia, Axana, mistyreal, Dawdler34 lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON
• koncentracja 34,18 mln/ml
• całkowita liczba w ejakulacie 68,36 mln
• ruch postępowy a+b 41%
• ruch całkowity 47%
• morfologia 1% - wady główki 🟡
• posiew ✅ -
🍁 aaandzia super, że głowa odpoczęła. 😊 Może akurat to przyniesie Ci szczęście. 🤞🤞
Dziękuję za pamięć, ale wizytę przeniosłam na 29.09 bo cykl po zabiegu był dłuuugi, dziś dopiero 3dc. Chyba w sumie wyjdzie to na dobre, bo wyjazd bez presji działania, a po powrocie akurat powinny wypaść dni płodne i przy okazji wizyty podejrzymy jak tam jajniki. 😉
🍁 Maalwii ja już przebieram nóżkami w oczekiwaniu na górskie wędrówki. 😁
aaandzia, Maalwii, mistyreal lubią tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
10.26 krew, mocz, hormony ✅️ -
Czekałam na jakąś wiadomość od Ciebie.Maalwii wrote:Hejka dziewczyny dawno mnie nie było a to dlatego że jestem na urlopiku w moich kochanych Tatrach 😊🏔️
Przedłużyłam sobie cykl progiem żeby spokojnie wyjść w góry bez przewijania w przypadkowych krzakach 🙈😅
Odstawiłam proga wczoraj rano, a dziś już początek @ więc można mi wpisać
Gratuluję wszystkim z ⏸️ oraz nadal trzymam kciuki za wszystkie testujące i bardzo mocno ściskam wszystkich z bielą i @ 🫂🩷
Dobrze, że do nas wróciłaś 🫶 i jak tam urlop? Jak pogoda i gdzie wychodziliście w góry ? 🙂
Kompotlinka a Ty kiedy się wybierasz?? 😊
Axana beta marzenie 🫠 ❤️ życzę spokojnej nudnej ciąży 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 19:31
Axana, Maalwii lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Kwas foliowy metylowany