🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
🎀 Lisia przykro mi. A jednocześnie gratuluje ślubu i życzę powodzenia z przygotowaniami.

🎀Ewi a nie chorowałaś w ostatnim czasie? Może jakieś leki przyjmowałaś? Przyczyn w sumie może być wiele👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
2cs - testowanie 13.10.2026
07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Aureola, nie pisz niepotrzebnie czarnych scenariuszy 😝 Ja w tym cyklu też tylko po piku LH mogłabym wnioskować, że owu była, ale zbadałam tez proga i potwierdziło. Chcę po prostu powiedzieć, że czasami nie ma żadnych objawów, a ta owulacja jest.Aureola94 wrote:Też taki miałam, wyjątkowo podczas tego cyklu, ale w sumie żadnych innych objawów, więc może miałam cykl bezowulacyjny 😿
👑 Glorietka, oooo dziękuję za info, bo ja nie wiedziałam 😅
👑 Lisia, myślałam ostatnio o Tobie, przykro mi 🫂 Może jednak to pół roku będzie wystarczające, bo połówka ciąży zwykle jest właśnie najbardziej łaskawa w objawy, a i brzuch taki niedoskwierający 🙂 Odżyjesz na chwilę, a nóż właśnie te nadchodzące starania ze względu na zmianę podejścia będą też dla Ciebie dużo przyjemniejsze 🫶 Teraz przed Tobą inny piękny czas 😊
Ja się dosłownie chwilę temu dowiedziałam, że w miniony piątek moja siostra cioteczna zobaczyła swój pierwszy pozytywny test w życiu. Jestem tak poruszona, że się popłakałam z niewyobrażalnego szczęścia. Starali się ponad rok i dawali sobie czas do końca tego roku, a później do kliniki 🥹 Najlepsze jest to, że ona poszła do lekarza po Duphaston na wywołanie miesiączki, bo ma PCOS, a ten jej dał skierowanie na beta HCG i że jak zrobi betę to wtedy ma przyjść. No i najpierw zobaczyła dość wysoką pozytywną betę, a dopiero później zrobiła sikańce 😄 Ona w ogóle nie wyłapała owulacji po prostu trafili z przytulankami 🥹 Dokładnie wie kiedy to było 😄 Cieszę się jak cholera i bardzo bym chciała byśmy razem były w tej ciąży 🙃
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 09:40
Metis, Kompotlinka, Aureola94, mistyreal, mommytobe, Arola_87 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Skowronek wrote:🎀 Lisia przykro mi. A jednocześnie gratuluje ślubu i życzę powodzenia z przygotowaniami.

🎀Ewi a nie chorowałaś w ostatnim czasie? Może jakieś leki przyjmowałaś? Przyczyn w sumie może być wiele
Od sierpnia biore aswangarde z magnezem. Na lepsze spanie i na kortyzol. Myślicie ze to to?
Ogólnie biore selen, cynk, wit d ale to juz od dawna. I przewlekle biore euthyrox i glucofage.PCOS- glucofage 1500
Niedoczynność tarczycy - euthyrox 88 i 100, wycięta połowa tarczycy, guzy.
syn 1 cs
córka z trzeciego IVF
👩🦰38+👱♂️37+👱12👧7+🐈⬛ -
Marcycha wrote:Ja się dosłownie chwilę temu dowiedziałam, że w miniony piątek moja siostra cioteczna zobaczyła swój pierwszy pozytywny test w życiu. Jestem tak poruszona, że się popłakałam z niewyobrażalnego szczęścia. Starali się ponad rok i dawali sobie czas do końca tego roku, a później do kliniki 🥹 Najlepsze jest to, że ona poszła do lekarza po Duphaston na wywołanie miesiączki, bo ma PCOS, a ten jej dał skierowanie na beta HCG i że jak zrobi betę to wtedy ma przyjść. No i najpierw zobaczyła dość wysoką pozytywną betę, a dopiero później zrobiła sikańce 😄 Ona w ogóle nie wyłapała owulacji po prostu trafili z przytulankami 🥹 Dokładnie wie kiedy to było 😄 Cieszę się jak cholera i bardzo bym chciała byśmy razem były w tej ciąży 🙃
Gratulacje dla niej!!! Piękna historia. Trzymam mocno kciuki, żebyś do niej dołączyła.
Ja natomiast dziś biję się z myślami. Termin @ za tydzień w czwartek (tak też wpisałam się na testowanie). Dziś, jak dobrze liczę, 8-9 DPO, już mi brajan szaleje (tu jakiś ból głowy, tu jakieś ciągnięcie podbrzusza czy częstsze siku) i myślę, czy MOŻE JEDNAK nie kupić testu i zatestować wcześniej mimo moich wywodów o tym że na pewno znowu przez tydzień będę roztrojona przez negatywny i nie zrobię testu do dnia @.... proszę o subtelne lub mniej subtelne zniechęcenie mnie do tego 🥲Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 09:21
Marcycha lubi tę wiadomość
Starania od 05.2026 (5cs) -
U mnie też brajan na pełnej - zero bólu piersi, jakieś dziwne sny od kilku dni i zaskakująco dobry humor jak na fazę lutealną u mnie.
Dzisiaj byłam jeszcze na badaniach krwi, bo endokrynolog kazała mi zbadać tsh, żeby sprawdzić, czy euthyrox coś tam daje. Zrobiłam też przy okazji proga - ciekawa jestem jaki wyjdzie (i czy wgle miałam owu w tym cyklu).
Lisia - powodzenia w planowaniu ślubu! Ja jestem 3 miesiące po, więc jeszcze mam świeże wspomnienia i muszę powiedzieć, że ta cała ślubno-weselna otoczka sprawiła mi ogrom frajdy. Robicie duże wesele czy trzymacie to w mniejszym gronie?
A no i powodzenia wszystkim testującym w najbliższych dniach - nikt się nie wyłamie i nie zatestuje wcześniej? :')
-
Metis, cóż 😅 To jak tak dobrze działa brajan, to może dotrzymaj chociaż do 11 dpo żebyś miała większe prawdopodobieństwo coś zobaczyć jeśli coś się dzieje 😉
Naciesz się tym brajanem 😄Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 09:50
Kompotlinka, Metis, mistyreal, Izaiza lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
u mnie raczej zaskoczenia nie ma. Dzisiaj w 29dc biel👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
15.06.2026 - TSH 1,68
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
🍁 Lisia przykro mi, że się nie udało. 🫂 Ale przed Wami inny piękny czas przygotowań do najważniejszego dnia. 😊 Miło, że będziesz tutaj mimo wszystko z nami. 😉
🍁 Skowronek przytulam. 🫂🫂 A może to właśnie ten czas okołorocznicowy ma być początkiem ciąży. 🤗 Tego Ci życzę! 🤞 (i sobie też 🤭)👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
10.26 krew, mocz, hormony ✅️ -
🍁 J.ss kciuki za dzisiejszą wizytę!🤞🤞
J.ss lubi tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
Maltusia wrote:Dziewczyny, zostawiam Wam trochę ciążowych wirusków ✨🤰💛 Łapcie ile się da i oby jak najszybciej każda z Was zobaczyła swoje upragnione ⏸️🥹 Trzymam za Was wszystkie mocno kciuki! 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Takie słowa wsparcia naprawdę potrafią dodać energii, szczególnie kiedy ktoś jest przed ważnym wydarzeniem, zmianą albo po prostu przechodzi przez trudniejszy moment. Czasem sama świadomość, że inni trzymają za nas kciuki, daje dodatkową motywację, żeby spokojnie zrobić kolejny krok.
Lubię takie pozytywne wpisy, bo pokazują, jak wiele może znaczyć zwykłe okazanie życzliwości. Przy okazji można na chwilę oderwać myśli i zajrzeć na a później wrócić do swoich planów z nową energią. Oby wszystkim, których dotyczy ten wpis, udało się osiągnąć swoje cele!
Metis, Elgenda, Skowronek lubią tę wiadomość
-
Marcycha wrote:Metis, cóż 😅 To jak tak dobrze działa brajan, to może dotrzymaj chociaż do 11 dpo żebyś miała większe prawdopodobieństwo coś zobaczyć jeśli coś się dzieje 😉
Naciesz się tym brajanem 😄
Test kupie dopiero jutro, to już wytrzymam też do poniedziałku, bo na weekend wyjeżdżam do rodziców... a to już bedzie 12-13 dpo w poniedziałek.
Kompotlinka, Marcycha, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość
Starania od 05.2026 (5cs) -
Sprawdź aswangarde. Kiedyś jak brałam, to wyczytałam, że nie do końca jest wskazana przy staraniach i odstawiłam.Ewi28 wrote:Od sierpnia biore aswangarde z magnezem. Na lepsze spanie i na kortyzol. Myślicie ze to to?
Ogólnie biore selen, cynk, wit d ale to juz od dawna. I przewlekle biore euthyrox i glucofage.
U mnie dziewczyny powoli koniec wakacji
@ planowo jutro ale obstawiam możliwe obsunięcie przez urlop + choroba. Brajan wyciszony na maxa. Zero pms. Chociaż łaskawe te 2tyg były pod tym względem 😀
Nastawiam się na kolejny cykl, wykupie leki pod stymulacje i do dzieła 🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września, 12:50
Kompotlinka, mistyreal lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - 1cs
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - ❤️
04.04.2026 - 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Lisia, powodzenia w planowaniu, cudowne wydarzenie! 🥹
Kompotlinka, dziękuję 🫶🏻🫶🏻
No właśnie dziewczyny, codziennie wchodzę aby sprawdzić czy są już jakieś dwie kreseczki 🥹
Kompotlinka, mistyreal lubią tę wiadomość
-
Super, że obyło się bez Brajanusza i PMS. 😁Dawdler34 wrote:Sprawdź aswangarde. Kiedyś jak brałam, to wyczytałam, że nie do końca jest wskazana przy staraniach i odstawiłam.
U mnie dziewczyny powoli koniec wakacji
@ planowo jutro ale obstawiam możliwe obsunięcie przez urlop + choroba. Brajan wyciszony na maxa. Zero pms. Chociaż łaskawe te 2tyg były pod tym względem 😀
Nastawiam się na kolejny cykl, wykupie leki pod stymulacje i do dzieła 🤞
Nastawienie masz wzorowe! 👏 Ale oby plan nie był potrzebny. 🤞🤞 Kiedy testujesz? 😊👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
Ewi28 wrote:Od sierpnia biore aswangarde z magnezem. Na lepsze spanie i na kortyzol. Myślicie ze to to?
Ogólnie biore selen, cynk, wit d ale to juz od dawna. I przewlekle biore euthyrox i glucofage.
Ashwaganda może mieć wpływ chociaż qydaje mi się że to nie jest takie zerojedynkowe. Na pewno jakakolwiek infekcja lub duży stres może cykl przesunąć.
J.ss kciuki za wizytę! 🤞
Skowronek tulę 🫂
Ja dzisiaj zrobiłam bete, zobaczymy jaki wynik. Sikańce ciemnieją!
https://zapodaj.net/plik-2vrV5JKxLQ
Kompotlinka, olczita, mistyreal, Amelia96, Dawdler34, J.ss, Marcycha, mommytobe, Liamka09, Tofuszka lubią tę wiadomość
-
🍁 Axana no pięknie ciemnieją! 🥹🤞🤞
Marcycha, Axana lubią tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
Dziękuje dziewczyny za wszystkie przytulaski.
Axana Super widok 😍
Axana lubi tę wiadomość
👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
15.06.2026 - TSH 1,68
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Lisia 🫂 przykro mi, że nie ułożyło się tak jakbyś chciała, ale przygotowania do ślubu i ślub, to coś fantastycznego ❤️ a ta przerwa szybko zleci 🫶
Metis, ja Cię niestety nie odwiodę od zbyt wczesnego testowania, bo sama za wcześnie testuję 🤪
Dawdler, do dzieła 🫶 za chwilę piękny nowy początek ze stymulacją, a może jednak będziesz pozytywnie zaskoczona już za kilka dni
U mnie 4dpo i w końcu zegarek pokazał wzrost temperatury. Żadnych skutków ubocznych po progesteronie doustnym, więc super 💕
mistyreal, Skowronek, Kompotlinka, Marcycha, Axana, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️