🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Proszę o przepisanie na 25.09.
Widzę, że jestem zapisana na dziś ale w sumie dopiero jestem 8dpo więc nawet nie testowałam bo za wcześnie.
Ogólnie słabo się czuję w tym cyklu. Mam OHSS, dopiero od dziś w sumie mniej boli mnie brzuch, cycki mi eksplodują chyba przez to, że 2 pęcherzyki pękły 🤣
W pracy mam dużo stresu w tym miesiącu więc ogólnie ciężki miesiąc dla mnie."𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
U mnie zaczyna się plamienie więc pewnie miesiączka przyjdzie lada moment. Chociaż miałam nadzieje ze juz w weekend dostanę i będę miała spokój, ale cóż ja swoje, a natura swoje🤷Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Kwas foliowy metylowany
▪️ Wit. D3 4000
▪️ Neoparin 💉
Do owulacji :
▪️ Lametta (3-7 dc)
▪️ Olej z wiesiołka
▪️ Zioła Ojca Sroki 3
▪️ NAC(3-7)
Po owulacji :
▪️ Cyclogest -
Tofuszka wrote:🍄🟫 natix nie wiem co do tej kreseczki, mi się wydaje że coś tam majaczy, jakiś kuzyn cienia kuzyna cienia, ale może to tylko siła sugestii skoro nikt inny nie widzi 🙈 trzymam mocno kciuki, czekam na powtórkę ☺️
Oł noł, tylko nie to! 😆 już się pokłóciłam z chatem ze wzbudził we mnie złudne nadzieje i pogodziłam się z negatywem🙈
Nie wiem czy będę testować, mam jeszcze kilka w domu z różnych firm bo zrobiłam zapasy.
Kusi… ale po tym jak dziś to przeżyłam nie wiem czy chcę sobie dostarczyć kolejną dawkę emocji.
Tofuszka lubi tę wiadomość
👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
10.2026 (6cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 33,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 09.2026 Fertistim -
Dziewczyny 🫂 za @ i ⚪️ oraz przypominam, że jeżeli nie bierzecie proga a nie ma @ to nadal piłka w grze, więc 🤞🏻✊🏻
Bibi ja bym teraz dała chociaż te 3 miesiące po drożności bo rzeczywiście dużo się mówi, że badanie zwiększa szanse 😊
Sama żałowałuję, ze ciągle czekałam na lepszy czas bo mam poczucie, że mogłabym już mieć maluszka w domu 😞
My jeszcze wczoraj podziałaliśmy, więc czuję, że w tym cyklu zrobiłam co mogłam 😊 teraz tylko potrzeba odrobiny szczęścia
Ps. Mój zegarek pokazał mi dziś skok temperatury a termometr rano nie 😶 no i komu tu wierzyć 🤷🏻♀️😅
Ejaj oczywiście powiedział, że śluzówka później odbiera skok niż zegarek więc pewnie jutro będzie także na termometrze z ranaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 15:29
Elgenda, natix, Marcycha, mistyreal, mommytobe lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
1.10.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Bibi, jak to mówią - nigdy nie ma idealnego momentu, a z takiej drożności aż żal nie skorzystać

Dawdler, no zegarek sztos, to jest wręcz niesamowite! U mnie cykle 26 dni - więc mogłyby być dłuższe, ale żeby 22 dnia takie cyrki, to dajta spokój.
Natix, trzymam kciuki za jutro 🫶
Amelia, szybkiej @ 🫶
Gosiaczkova, fajnie że udało Wam się dużo podziałać 💕
natix, Gosiaczkova, Amelia96 lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Bibi- ja rozumiem rozterki. Z jednej strony szkoda odpuścić, bo a nuż się uda. Z drugiej strony, rzeczywiście ślub to taki wyjątkowy czas i super być w 100% obecnym w tym czasie. Ale wiele moich koleżanek brały ślub z małym bobaskiem na rękach i to też jest urocze.
Natix - ja też nic nie widzę, ale jeszcze jest szansa.
Ja zauważyłam śluz podbarwiony lekko krwią, i to może być jakieś podrażnienie po stosunku, może być implantacja, a może być zwiastun okresu. Szczególnie, że w poprzednim cyklu miałam plamienia już od 23/ 24 dnia cyklu. Logika podpowiada mi, że się nie udało, chociaż dziś dopiero 19 dc.🩷 - 6.24 -
Dobrze, że jest ta społeczność, bo dzięki Wam można naprawdę wiele się dowiedzieć i do wielu rzeczy zmotywować.
Mimo, że mam 32 lata, to może wstyd się przyznać, ale zanim nie myślałam o tematach ciążowych, to nie przykładałam dużej wagi do cyklu. Okres był/jest dość regularnie, raz w roku jest jakaś „wariacja” i trwa ok 40 dni…ale poza tym ok. Dopiero, gdy staram się o bobasa, zaczęłam mierzyć temperaturę i faktycznie, zauważam zmiany w zależności od fazy cyklu! Dopiero zaczynam poznawać swój organizm 🫣i jest to wartościowa przygoda.
Marcycha, Arola_87, mistyreal, Elgenda, Sara10, Czekająca7 lubią tę wiadomość
-
👑 Elgenda, Sara, ale budujecie napięcie 😬💣💣💚💚
👑 Gosiaczkova, gratuluję działań, ja bym była z siebie dumna 😄
👑 Ana, przepisałam i czekamy 💣💚
👑 Bibi, mimo wszystko pamiętaj, że to Ty najlepiej znasz Waszą sytuację i to Ty (Wy) decydujesz(cie). Cokolwiek postanowisz będzie to najlepsza decyzja wg Ciebie w tym konkretnym czasie. Mądrzejsza bedziesz dopiero za jakiś czas wraz z nabytymi doświadczeniami 😜
Gosiaczkova, Elgenda lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
🍀 Marcycha - no ja jestem i z siebie i z małża 😅😁
Elgenda, Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
1.10.2021 -> ⏸
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova, też jestem z Was dumna
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Dawdler, lecę Cię "pocieszyć".
Mam moje wyniki: LH 10,7, FSH 12,1, estradiol 32,7 i prog 0,33. Także to FSH mówi mi, że mam mało szans, ale cóż... jakaś zawsze jest co nie? 🙃
Teraz to już na pewno wykupię wyjazd na snowboard 😅
Jeszcze w środę idę do nowej Pani ginekolog, bo do mojego nie było miejsc i może tak miało byc? Czytałam o niej i ma sporo opinii od kobiet po poronieniu 🤔 Ciekawa jestem tego co powie i jej podejścia. Może nastąpi zmiana 😉 Choć ten mój naprawdę jest w porządku. Aż nie mogę się doczekać.
mistyreal lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
U mnie 6 DPO i mimo, że się doszukuje to żadnych objawów. Jedynie mi zimno i chce mi się spać, ale to pogoda 😅
Moja propozycja na październik:
☕ Pumpkin spice latte w kubku paruje, a w łóżku letni bobas się produkuje🎃👶
Aureola94, Liamka09, Elgenda, Izaiza, Marcycha, Amelia96, Sara10, Axana, Tofuszka, Metis, Dawdler34, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
hormony ✅
TSH 1,86 ✅
AMH 8,14 ❓
problem z cienkim endometrium
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR -
biavska wrote:U mnie 6 DPO i mimo, że się doszukuje to żadnych objawów. Jedynie mi zimno i chce mi się spać, ale to pogoda 😅
Moja propozycja na październik:
☕ Pumpkin spice latte w kubku paruje, a w łóżku letni bobas się produkuje🎃👶
I u mnie 6 DPO i oczywiście też nie doszukuję się żadnych objawów, oczywiście 🙄🙂↔️
Elgenda lubi tę wiadomość
-
Chyba się udało 🥹 Beta 43,1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 17:34
biavska, Gosiaczkova, Lucy_26, Liamka09, Elgenda, Aureola94, natix, Izaiza, Marcycha, Amelia96, Sara10, Nikaaa_, Axana, Zizu952, mommytobe, GórskaDziewczyna, Szept_Flory, Tofuszka, Czekająca7, Arola_87, Foggy, Marinella, Metis, Skowronek, Tajlandia22, Dawdler34, Milunia, Kompotlinka lubią tę wiadomość
Starania od 07.2025
Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
06.2026: I konsultacja w klinice
07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
7.09: IUI
21.09: ⏸️ β 43.1
23.09: β 139.7
7.10: I wizyta ⏳ -
mistyreal GRATULACJE! Przegapiłam, że Ty dziś na bete idziesz. Strasznie się cieszę
jak się czujesz?
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
hormony ✅
TSH 1,86 ✅
AMH 8,14 ❓
problem z cienkim endometrium
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR -
mistyreal wrote:Chyba się udało 🥹 Beta 43,1
Gratulujemy ♥️ oby pięknie przyrastała 😊✊🏻
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
1.10.2021 -> ⏸
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
biavska wrote:mistyreal GRATULACJE! Przegapiłam, że Ty dziś na bete idziesz. Strasznie się cieszę
jak się czujesz?
Dziękuję, jeszcze w to nie mogę uwierzyć 🙈
Test 11 dpo był całkiem biały, więc trochę zaczęłam tracić nadzieję, a tu jednak się udało 🥹
Boję się jeszcze trochę cieszyć, powtórzę w środę betę i może będę wtedy spokojniejsza.
Metis lubi tę wiadomość
Starania od 07.2025
Endometrioza, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
06.2026: I konsultacja w klinice
07.2026: sono-HSG (jajowody drożne)
7.09: IUI
21.09: ⏸️ β 43.1
23.09: β 139.7
7.10: I wizyta ⏳ -
GRATULUJĘ! Długo była cisza o nowych 🦠. Który to DPO?mistyreal wrote:Chyba się udało 🥹 Beta 43,1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września, 17:50
👩 '00 🧒 '96 + 🐱
Starania o 1 👶🏻 rozpoczęliśmy w maju 2026 roku.
Z początkiem 5 cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. W tym samym cyklu trafiłam na ovufriend. -
O cholera, co to za gorące informacje!! Gratulacje 😍
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️