🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale piękna końcówka września 🤩 gratulacje za wszystkie ⏸️ ❤️ a za biele i małpy 🫂
U mnie cykle z reguły są nieregularne i dłuższe nawet do 36 dni. W środę byłam na monitoringu, pęcherzyk tylko 11 mm a to był 15 dc.. dziś 18 dc i pęcherzyk ledwo 13 mm
Czy któraś z Was miała taką sytuację i okazało się że była owulacja tylko później czy już nie ma szans w tym cyklu ?
👩🏻32 🧑🏻🦱 34
2022 👶🏻
Starania od 09.2025
12.2025 CP 💔
08.2026 HCG ✅ -
🍁 mistyreal 🍁 Axana- Alpy Retyckie- Monte Gaviola. Przewyższenia tylko 400m, więc spoko. Chociaż były trudniejsze momenty- spore osuwisko i kawałek trzeba było iść bez ścieżki. Ogólnie miałam ambitniejsze plany- wejść na inny trzytysięcznik, ale z niższej wysokości startować i 900m przewyższenia, ale z racji choroby męża musieliśmy odpuścić 🤷♀️
🍁 aaandzia przykro mi, że zabraknie Cię na kilka miesięcy. 🥹 Ale mega gratuluję awansu. 😊
🍁 Aureola piękne kreseczki, piękne beta i progesteron! 🤩 Kropeczku rośnij! 🤞🤞
🍁 Dawdler na szczęście nic strasznego, mąż miał 2 dni temp.37-37,3 (tylko raz te prawie 38, ale po lekach już nie wróciło) dzisiaj już prawie całkiem spoko, ja miałam momenty jakby coś mnie probowało ale póki co tfu tfu jest ok. Więc od jutra działamy mam nadzieję. 😁
Swoją drogą też mam wizytę we wtorek, więc łączę się w oczekiwaniu i lekkim stresie co będzie z owulką w tym cyklu. 🧐
🍁 Zizu 🍁 biavska 🍁 AnaHope tulę za ⚪️.🫂🫂🫂
🍁 Bemfolla kciuki za transfer, niech Kropuś się rozgości! 🤞🤞
🍁 Metis świetnie, że wizyta przebiegła po Twojej myśli. 😉 To teraz samych dobrych wyników Ci życzę. 🤞
🍁 Gilgotka super progesteron! 💪💪 A kreseczki przepiękne! 🥹
🍁 natix trzymaj się. 🫂
🍁 majskoko powodzenia na tej nowej drodze. 🤞🤞 Jak będę musiała pójść w Twoje ślady, to chętnie skorzystam z Twojej pomocy i perspektywy. Próbuję się psychicznie już na to nastawiać. Okaże się w listopadzie po kontrolnym seminogramie.
🍁 Bialekwiaty witamy! 🤗 Trudna droga już za Tobą, oby niedługo los się odmienił. 🤞
🍁 Foggy dobrze, że udało się podziałać. Oby to był złoty strzał! 🤞
majskoko, Aureola94, Dawdler34, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN, krew⏳️
10.26 konsultacja andro?⏳️ -
@Bemfolla gyncentrum w Katowicach?😍 trzymam mocno kciuki!!! Jak sie czujesz?
@Golgotka mega wzrusz- oby kropek sie zadomowil🥹🥹🥹🫶🏻
@Kompotlinka oczywiscie z mila checia pomoge! Warto sprobowac sie zakwalifikowac juz wczesniej bo mnostwo badan jest refundowanych i wizyty od pierwszej juz mielismy za free- nawet jesli sie ostatecznie nie zdecydujecie🤍 (oby nie bylo potrzeby🤭🫶🏻)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września, 15:30
Kompotlinka lubi tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
U mnie dwa lata temu też ten test wyszedł pozytywny już w 8dpo, więc trzymam mocno kciuki żeby w poniedziałek beta była wysoka ❤️Gilgotka wrote:Ja dziś 8 dlatego zdziwiona jestem ale ponoć te strumieniowy z Rossmanna właśnie są mega czułe. Wczoraj nic nie było
Aureola94 lubi tę wiadomość
👩🏻’94 🧔🏻♂️’92
Niedoczynność tarczycy/hashimoto, endometrioza
03.2024 - ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód
03.2025 - poród CC, dziewczynka 🩷
Od 05.2026 - starania o kolejne dziecko -
Dziękuję. 🥰 Obgadam jeszcze sytuację z moim ginem na wtorkowej wizycie. Akurat pracuje też w klinice leczenia niepłodności, więc myślę że dobrze nas pokieruje. 😉majskoko wrote:@Kompotlinka oczywiscie z mila checia pomoge! Warto sprobowac sie zakwalifikowac juz wczesniej bo mnostwo badan jest refundowanych i wizyty od pierwszej juz mielismy za free- nawet jesli sie ostatecznie nie zdecydujecie🤍 (oby nie bylo potrzeby🤭🫶🏻)
majskoko lubi tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
Gilgotka, gratulacje❤️ piękna kreseczka, czekam na betę😍👩🏽27🧑🏽🦱34
Starania o 1👶🏼
10.2026 (6cs)
Wyniki:
TSH 1,457
FT3 2,46
FT4 0,75
Prolaktyna 33,60 (norma do 22)
Ferrytyna 29,64
Hiperprolaktynemia
Leki/suple:
Od 08.2026 Dostinex 1/4 tabletki tygodniowo na obniżenie prolaktyny
Od 09.2026 Fertistim -
Kompotlinko, owocnego działania, trzymam mocno kciuki 🤞🏻🫶🏻
Wspaniałe zdjęcie z podróży, miałam napisać wcześniej bo zaglądam tu regularnie, ale wyleciało mi z glowy.
Tak bardzo trzymam kciuki za Ciebie z tym powrotem do starań, że czuję jakbym to ja do nich wracała i się emocjonuję. Powodzenia 🩷
I oczywiście afirmuje, aby listopadowy seminogram nie był już wam potrzebny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września, 16:05
-
Dziękuję kochana! 🥰😘J.ss wrote:Kompotlinko, owocnego działania, trzymam mocno kciuki 🤞🏻🫶🏻
Wspaniałe zdjęcie z podróży, miałam napisać wcześniej bo zaglądam tu regularnie, ale wyleciało mi z glowy.
Tak bardzo trzymam kciuki za Ciebie z tym powrotem do starań, że czuję jakbym to ja do nich wracała i się emocjonuję. Powodzenia 🩷
I oczywiście afirmuje, aby listopadowy seminogram nie był już wam potrzebny
Wszystkiego dobrego dla Was. 🫶 Mam nadzieję, że Twoje dolegliwości chociaż trochę się uspokoiły. 🤞🤞
J.ss lubi tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
Dziękuję Dziewczyny bardzo. Trzymajcie kciuki by to znowu nie było biochem. Podobno szybka implatacja to świadczy o dobrej jakości zarodka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września, 17:31
Izaiza, natix, majskoko, Gosiaczkova, Aureola94, Kompotlinka, mommytobe, Axana, Dawdler34, biavska, Marinella, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość
-
Gilgotka wrote:Dziękuję Dziewczyny bardzo. Trzymajcie kciuki by to znowu nie było biochem. Podobno szybka implatacja to świadczy o dobrej jakości zarodka
Trzymamy z całych sił ✊🏻
Gilgotka lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
1.10.2021 -> ⏸
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
Badania:
Amh 0,6 ng/ml❌
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
majskoko tak w Katowicach. Czy was dziewczyny bolał brzuch na dole w dniu transferu? Czy to będzie od tego, że był cewnik czy cos!
🧍🏻♀️39 ♥️🧍🏻31
Kariotypy ✅
2025 Start starań
Amh 06.25 1.1
Amh 07.26 0,655 -.-
31.07.26 Kwalifikacja in vitro
02.08. Stymulacja Bemfola 225 + Menopur 150 + cereoide
31.08 Pierwsza punkcja 8 ☁️ - 4 MII - 06.09 Nasze zarodki dwa z 5 doby i 1 z 6:
1❄️ 4 AB - 1❄️ 3 BC - 1 ❄️ 4 CC
7.09 Kontrolna wizyta planowany transfer w cyklu naturalnym
19.09 Estrofen 3x1, Luteina 100 3x1, cyclogest 400 3x1
26.09 Zaplanowany transfer z embryo glue na życzenie -
Obstawiam, że właśny 8 dpoGilgotka wrote:A tobie kochana w którym dniu po owulce test coś pokazał
12.09 miałam, moim zdaniem, pik LH
13.09 również test owulacyjny był baaaaaaardzo ciemny, takie 95% intensywności z 12.09
Więc owulacja jakiś 14-15.09, tak myślę
A pierwszy test zrobiłam 23.09.
Badanie z krwi : 25.09
majskoko, Gosiaczkova, Izaiza, Marcycha lubią tę wiadomość
-
Bemfolka wrote:majskoko tak w Katowicach. Czy was dziewczyny bolał brzuch na dole w dniu transferu? Czy to będzie od tego, że był cewnik czy cos!
Ooo my tez w kato! U ktorego lekarza? Ja mam dzis drugi dzien stymulacji, jestem ciekawa kiedy wypadnie transfer🙈 jak przeszlas stymulacje?💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
Majskoko Zapisałam się do Mercika ale finalnie wszystko u Wajdy robiłam. Mercik przepisał mi od razu mocną stymulację. Nic po niej mi nic nie było chociaż bałam się bardzo bólów głowy bo cierpiałam na migreny podczas owulacji i miesiączki. Nic mi nie było. Za to punkcje przeszła
boleśnie.. Okropny ból około odbytniczy. Było też ciężko wrócić do współżycia.. Ale przeszło.
🧍🏻♀️39 ♥️🧍🏻31
Kariotypy ✅
2025 Start starań
Amh 06.25 1.1
Amh 07.26 0,655 -.-
31.07.26 Kwalifikacja in vitro
02.08. Stymulacja Bemfola 225 + Menopur 150 + cereoide
31.08 Pierwsza punkcja 8 ☁️ - 4 MII - 06.09 Nasze zarodki dwa z 5 doby i 1 z 6:
1❄️ 4 AB - 1❄️ 3 BC - 1 ❄️ 4 CC
7.09 Kontrolna wizyta planowany transfer w cyklu naturalnym
19.09 Estrofen 3x1, Luteina 100 3x1, cyclogest 400 3x1
26.09 Zaplanowany transfer z embryo glue na życzenie -
Bemfolka wrote:Majskoko Zapisałam się do Mercika ale finalnie wszystko u Wajdy robiłam. Mercik przepisał mi od razu mocną stymulację. Nic po niej mi nic nie było chociaż bałam się bardzo bólów głowy bo cierpiałam na migreny podczas owulacji i miesiączki. Nic mi nie było. Za to punkcje przeszła
boleśnie.. Okropny ból około odbytniczy. Było też ciężko wrócić do współżycia.. Ale przeszło.
Ojej…
ale punkcja jest pod narkoza? Kurka czeka mnie to, troche sie cykam🙈 ja do dr Łubik. Jeju nacierpialas sie, oby wszystko sie udalo! To pierwszy transfer?
💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
U nas też powtórka seminogramu szykuje się na listopad. Trzymam kciuki żeby jednak ani u Was ani u nas nie był potrzebny ❤️Kompotlinka wrote:🍁 mistyreal 🍁 Axana- Alpy Retyckie- Monte Gaviola. Przewyższenia tylko 400m, więc spoko. Chociaż były trudniejsze momenty- spore osuwisko i kawałek trzeba było iść bez ścieżki. Ogólnie miałam ambitniejsze plany- wejść na inny trzytysięcznik, ale z niższej wysokości startować i 900m przewyższenia, ale z racji choroby męża musieliśmy odpuścić 🤷♀️
🍁 aaandzia przykro mi, że zabraknie Cię na kilka miesięcy. 🥹 Ale mega gratuluję awansu. 😊
🍁 Aureola piękne kreseczki, piękne beta i progesteron! 🤩 Kropeczku rośnij! 🤞🤞
🍁 Dawdler na szczęście nic strasznego, mąż miał 2 dni temp.37-37,3 (tylko raz te prawie 38, ale po lekach już nie wróciło) dzisiaj już prawie całkiem spoko, ja miałam momenty jakby coś mnie probowało ale póki co tfu tfu jest ok. Więc od jutra działamy mam nadzieję. 😁
Swoją drogą też mam wizytę we wtorek, więc łączę się w oczekiwaniu i lekkim stresie co będzie z owulką w tym cyklu. 🧐
🍁 Zizu 🍁 biavska 🍁 AnaHope tulę za ⚪️.🫂🫂🫂
🍁 Bemfolla kciuki za transfer, niech Kropuś się rozgości! 🤞🤞
🍁 Metis świetnie, że wizyta przebiegła po Twojej myśli. 😉 To teraz samych dobrych wyników Ci życzę. 🤞
🍁 Gilgotka super progesteron! 💪💪 A kreseczki przepiękne! 🥹
🍁 natix trzymaj się. 🫂
🍁 majskoko powodzenia na tej nowej drodze. 🤞🤞 Jak będę musiała pójść w Twoje ślady, to chętnie skorzystam z Twojej pomocy i perspektywy. Próbuję się psychicznie już na to nastawiać. Okaże się w listopadzie po kontrolnym seminogramie.
🍁 Bialekwiaty witamy! 🤗 Trudna droga już za Tobą, oby niedługo los się odmienił. 🤞
🍁 Foggy dobrze, że udało się podziałać. Oby to był złoty strzał! 🤞
Weszłam dzisiaj na wagę i przez ostatnie 2 tygodnie schudłam 1,5 kg 🙈 stres związany z remontem i przeprowadzką zrobił swoje, szczególnie że dietę mieliśmy tragiczną ostatnimi czasy. Brakuje mi jeszcze 3 kg do prawidłowego BMI, mam nadzieję, że jeszcze trochę i uda mi się ten cel osiągnąć 😅
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
No to tego się trzymamy, aby powtórka nie była potrzebna. 😁🤞🤞 Oby udało Ci się osiągnąć idealną wagę, ale może jednak nie z powodu stresu. 🙃Nikaaa_ wrote:U nas też powtórka seminogramu szykuje się na listopad. Trzymam kciuki żeby jednak ani u Was ani u nas nie był potrzebny ❤️
Weszłam dzisiaj na wagę i przez ostatnie 2 tygodnie schudłam 1,5 kg 🙈 stres związany z remontem i przeprowadzką zrobił swoje, szczególnie że dietę mieliśmy tragiczną ostatnimi czasy. Brakuje mi jeszcze 3 kg do prawidłowego BMI, mam nadzieję, że jeszcze trochę i uda mi się ten cel osiągnąć 😅
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
👦
10.26 konsultacja andro?⏳️