wrześniowe brzuszki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aż brzuch mi wyjdzie? Ja cykle mam nieregularne, więc parudniowe spóźnienie mi nic nie mówi, kasy mi nie żal, więc mogę zrobić i mieć pewność.
Jedne cieszą się po pozytywnym teście, a inne po becie i USG. To indywidualna kwestia.nicelady, Marteczka91, Another, M4DZI4 lubią tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
zielarka każda ma swoje indywyualne podejście;)
Mi też szkoda byłoby kasy na bete, bo nie dość, że troszkę kosztuje to jeszcze 20 km musiałabym jechać żeby ją zrobić
Ale skoro dziewczyny wolą upewnić się w taki sposób to rozumiem to
Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
Od lipca 2014 na ovufriend. -
U mnie beta 33zl, tyle samo wyjdzie za dwa testy z apteki, które bywają zawodne
beta jest najbardziej wiarygodna wiec wole wydać raz a porządnie niż kupować testy i nadal żyć w niepewności :*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 18:58
-
Powiem tak, wy będziecie pewne po jednym teście i wam tego zazdroszczę, ale ja miałam już sytuację, gdzie test był idealny, a ciąży nie było, więc nigdy w pełni nie zaufam dla testu. Dla ciekawych tak wyglądał tamten test, więc o pomyłce w interpretacji nie było mowy.
https://lh4.googleusercontent.com/-8lTctLBVtlU/U01mEKzxvQI/AAAAAAAAA6o/DyaeIZX8lyE/w997-h748-no/zdjęcie.jpg2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Tyle, że usłyszy się, że sam wynik bety nie jest miarodajny, trzeba zrobić drugi i porównać przyrost. U mnie to by było już 80 zł.
Oczywiście każda robi co chce, to niepodważalne, tylko mam nieraz wrażenie, że nagonka forumowa to silny motor do działania, które często jest niepotrzebne, bo po co pisać komuś kto właśnie zobaczył dwie kreski by leciał od razu na betę?
Daisy lubi tę wiadomość
-
ja nigdy na becie nie byłam ale gdyby wyszedl mi cień drugiej kreski na teście to bym na pewno się wybrała . Ile ludzi tyle opinii ale nie ma chyba co tu się sprzeczać co by kto zrobił
-
Zielarka ja też wolałabym zrobić dwa razy betą niż czekać na 18 wyższych temp, a jeśli coś z ciąża było by nie tak i od razu kobieta musiałaby przyjmować coś na podtrzymanie? te 18 temp mogło by być już za późno....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 19:12
moremi lubi tę wiadomość
-
Sprawdzenie przyrostu nie jest konieczne, a większość ją robi po to żeby spokojnie czekać do pierwszego USG, każdy robi to co uważa za słuszne.
Zajsonek lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
10.06 długi protokół
Koniec naszych starań. -
Ja też bym wolała iść na betę i mieć pewność niż zrobić kilka testów i tym samym wydać taką samą kasę. A co do tego, czy komuś szkoda, czy nie szkoda pieniążków, to każdego indywidualna sprawa. Każdy ma inną wartość pieniędzy, a ja staram się nie zaglądać nikomu do portfela.
Czekam na nowe mamusie Strasznie mnie cieszą te bocianki heheWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2014, 20:11
-
la wrote:Powiem tak, wy będziecie pewne po jednym teście i wam tego zazdroszczę, ale ja miałam już sytuację, gdzie test był idealny, a ciąży nie było, więc nigdy w pełni nie zaufam dla testu. Dla ciekawych tak wyglądał tamten test, więc o pomyłce w interpretacji nie było mowy.
https://lh4.googleusercontent.com/-8lTctLBVtlU/U01mEKzxvQI/AAAAAAAAA6o/DyaeIZX8lyE/w997-h748-no/zdjęcie.jpg
la na Twoim miejscu też wolałabym zrobić bete po tym teście;)
Ja testom też całkowicie nie ufam ale mam w miarę regularne cykle dlatego myślę, że zorientowałabym się wcześniej niż po 18 wyższych temperaturachNancy87 lubi tę wiadomość
Walczymy o dobre nasienie i regulację hormonów
Od lipca 2014 na ovufriend. -
hahahaahah na pewno nie wytrzymam hahaha
Juz mnie świerzbią łapki:Pmonia91 lubi tę wiadomość
-
ja już mam dwa testy
zakupiłam wczoraj AMIL I BOBO testmonia91 lubi tę wiadomość