Wrześniowe mamusie 2013
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzia33... zastanawiałam się nad leczeniem i lekami dlatego byłam u ginekolog. Powiedziała mi, że na tamten dzień było wszystko ok i że @ powinna przyjść mimo, że będzie dość opóźniona. Dopiero co odstawiłam tabletki i może to też przez to. Chociaż przedtem też zawsze miałam cykle długie. Mam obserwować temperaturę przez 3 cykle i wtedy wrócić na jakieś ostrzejsze leczenie. Tylko, że jak tak dalej pójdzie to z tymi 3 cyklami trochę będzie długo.
Mam zamiar poczekać do końca tygodnia i w następnym skontaktować się z moją ginekolog czy już mam się martwić czy nadal czekać. Wiem, że cykle dziewczyn z pcos potrafią trwać i do 100 dni. Najbardziej martwiłoby mnie jeśli nie będzie wcale owulacji, ale to na razie nie można jeszcze stwierdzić jak będzie na dłuższą metę.
Takie czekanie tyle czasu na @ nie jest zbyt przyjemne, nie wiadomo w ogóle czego się spodziewać. Temperaturę mierzę od niedawna i nie bardzo też z niej potrafię cokolwiek wyczytać.
Życzę powodzenia z bliźniakami. Moja mama już u nas też bliźniaki zamówiła, bo powiedziała, że nie będzie się mogła doczekać na drugiego wnuka więc chce dwoje na razAndzia33, Iwka lubią tę wiadomość
-
Nie wiem czy bym chciala blizniaki, kurde... To jest dopiero zapierdziel. Jak bylam mala chcialam miec trojaczki, ha ha. A teraz rozumiem co to znaczy miec dziecko. Obowiazek zyciowy, a nie zabawa w zmienianie pieluszek...
A jesli chodzi o te badania - chyba bym nie wydala tysiaka za taki kurs. Juz wole sie bzykac co 2 dzien i czekac...
Dziewczyny - a ja mam takie pytanie: czy TSH mozna zmniejszyc samodzielnie? Bez lekarza??? Nie wiem dieta? Ziólkami? Seksem? Ha ha (przepraszam, ten seks to zart, pomyslicie ze jestem niewyzyta!)
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
kalitria przecież my wiemy, że jesteś niewyżyta
no właśnie w przypadku kiedy ktoś często uprawia sex trudno ominąć owulację wiec wtedy taki kurs przydaje się jedynie po to, żeby można było badanie progesteronu trafnie zrobić a to można zawsze przez monitoring cyklu wiec na pewno taniejkalitria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykalitria wrote:Nie wiem czy bym chciala blizniaki, kurde... To jest dopiero zapierdziel. Jak bylam mala chcialam miec trojaczki, ha ha. A teraz rozumiem co to znaczy miec dziecko. Obowiazek zyciowy, a nie zabawa w zmienianie pieluszek...
A jesli chodzi o te badania - chyba bym nie wydala tysiaka za taki kurs. Juz wole sie bzykac co 2 dzien i czekac...
Dziewczyny - a ja mam takie pytanie: czy TSH mozna zmniejszyc samodzielnie? Bez lekarza??? Nie wiem dieta? Ziólkami? Seksem? Ha ha (przepraszam, ten seks to zart, pomyslicie ze jestem niewyzyta!)
Kalitria przeciez Ty jesteś niewyżytakalitria lubi tę wiadomość
-
Aga_Andzia wrote:Kalitria przeciez Ty jesteś niewyżytaecencia wrote:kalitria przecież my wiemy, że jesteś niewyżyta
oj tam, oj tam, juz mozna ladniejsze zwroty znalezc jak:
- kochliwa trzydziestka,
- jurna kuna,
- nienasycona méza swego,
- zádna przygód lozkowych, i takie tam
a wy tak prosto z mostu.. pheeeTopola, Eavonne, Andzia33, Iwka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnykalitria wrote:
no dobra niech CI będzie, że "jurna kuna" hahahakalitria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyosz TY JURNA KUNO!!!
kalitria lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam Was Kochane kobitki w ten słoneczny dzień
Jednak nie poszam rano na betę..nie czuje spinki, więc dałam sobie spokój. Mam możliwość zrobienie w czwartek, ponieważ niestety mam pogrzeb więc już zaklepałam sobie dzień wolny w pracy...niestety wczoraj wieczorem wiele się wydarzyło...pójdę zatem na betę w czwartek rano, będzie to 28dc, także zawsze lepiej niż 26Nusia lubi tę wiadomość
-
DZiewczyny chce sobie zbadac hormony na wlasna reke. Myslalam o: Progesteron,estrogen,testosteron,kortyzol, Dhea, Androstedion. CZy jeszcze cos powinnam zbadac??? Z waszych informacji dowiedziałam się ze należy je zbadac miedzy 2 a 3dc,zgadza się???
MAm problemy skorne i nawet nie wiedziałam ze może to mieć cos wspólnego z hormonami..? -
nick nieaktualnyEavonne wrote:DZiewczyny chce sobie zbadac hormony na wlasna reke. Myslalam o: Progesteron,estrogen,testosteron,kortyzol, Dhea, Androstedion. CZy jeszcze cos powinnam zbadac??? Z waszych informacji dowiedziałam się ze należy je zbadac miedzy 2 a 3dc,zgadza się???
MAm problemy skorne i nawet nie wiedziałam ze może to mieć cos wspólnego z hormonami..?
FSH, LH, estradiol w 3,4,5 dniu cyklu, czyli jak jeszcze jest krwawienie, najlepiej w drugim.
progesteron, prolaktyna, w 21 dniu cyklu, albo 22 dniu cyklu, z tym ze badam je raz, a potem dostaje tabletke jakąś (pisze po META)i za 2 godz znów mi pobieraja poziom.Iwka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam kochane, bylismy dzisiaj z mezem w klinice zrobic badanie nasienia i niestety wyniki nie sa rewelacyjne. z moimi problemami i meza wynikami zostaje nam na dzien dzisiajszy tylko in vitro ale jestem załamana po wyjsciu od lekarza popłakałam sie. maz tez nie moze w uwierzyc
-
nick nieaktualny
-
U mnie coś wszystko się popierdzieliło,wczoraj plamienie,ale myślałam,ze po badaniu,ale dzisiaj to już chyba okres w 21 dniu cyklu.Wczoraj gin widziała,jakieś ciałko żółte i dojrzewający pęcherzyk w lewym jajniku,i myślała,że owu była 48 godz temu,albo dopiero będzie i cykl się wydłuży,,,,a on się skończył i teraz muszę się już zapisywac na to hsg a chciałam we wrześniu,bo mała w tym nowym przedszkolu nie bardzo się czuje[od tyg ryczy,że chce do swojego przedszkola i swojej pani bo ją kocha]Andzia33