Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej @NinaB co do laparoskopii robiłam ją w Instytucie Matki Polki w Łodzi, zapisywałam się 10 czerwca a termin miałam już na 29 lipca więc może tam spróbuj. A skierowanie posiadałam od lekarza z Luxmedu i nie było problem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 20:52
Mystic_Rose, Elena20, NinaB lubią tę wiadomość
🧑28 🧔30
🐻❄️ 9/12
Endometrioza
03.2024- laparoskopia z usunięciem torbieli oraz potworniaka + resekcja prawego jajnika (została 1/4)
07.2024- histeroskopia usunięcie polipa -
nick nieaktualnyRevolutionary wrote:Ja kupiłam je raz, bo na instagramie tak zachwalali, a mój wtedy też myślał że zwariowałam jak zobaczył cenę i no....Totalnie mnie to nie porwało 🫤 takie o, nigdy więcej nie kupiłam.
A lody koooooooooochom 🤩 -
nick nieaktualnyDeyansu wrote:Nie wytrzymałam i zadzwoniłam do pani cytolog. Myślała, że już mi wysłała te wyniki posiewów, bo już są 🫣 Melduję, że czysto 😌 Czyli przynajmniej to wykluczyliśmy i mogę podejść do badania drożności
Chociaż tyle miodu w tej naszej beczce dziegciu ...
I też mam bodajże Swansona, zarówno l-Argininę, NAC, jak i Ubiqinol. Swanson ma dużo różnych supliElena20, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Swoją drogą Witam wszystkich nieśmiało Czytam te miesięczne wątki od około 3 miesięcy i pierwszy raz odważyłam się coś dodać od siebie. Kilka słow o mnie więc mam 28 lat jeszcze nigdy nie miałam dzieci przez połowę mojego życia cierpię przez endometrioze, w tym roku miałam w marcu laparoskopowe usunięcie torbieli jajnika z potworniakiem przez co wycięli mi 3/4 prawego jajnika, a w lipcu usunięcie polipa macicy Przez cały ten okres brałam Slinde i nareszcie dostałam zielone światełko, więc szcześliwa odstawiłam 3 tygodnie temu. I na tym można skończyć po odstawieniu leków nie dostałam krwawienia i czekam jak głupia. Rozmawiałam już z swoim ginekologiem i jak w ciągu miesiąca mi nie przyjdzie to będziemy działać no i mam się testować bo moze mój lewy jajnik był tak chętny do pracy że dał mi owulację zamiast krwawienia. Ahh jak to mówią jak nie sraczka to urok czy coś takiego W każdym razie część wszystkim! )
Mystic_Rose, DreamBee, Elena20, Deyansu, NinaB, Lasia1234, LokaDesigner, Darrika, Lauraa, Annsze, CaliVenice lubią tę wiadomość
🧑28 🧔30
🐻❄️ 9/12
Endometrioza
03.2024- laparoskopia z usunięciem torbieli oraz potworniaka + resekcja prawego jajnika (została 1/4)
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
NinaB wrote:Już obdzwaniałam, karowa niestety dopiero styczeń
Także już szukam poza Warszawa bo jestem w stanie dojechać.
Jutro druga runda dzwonienia
@NinaB polecam zadzwonić na całodobową bezpłatną infolinię NFZ i spytać, gdzie są najwcześniejsze terminy, podadzą Ci konkretne placówki np. w sąsiednich województwach 😊
Telefon: 800 190 590Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 20:52
Mystic_Rose, Elena20, NinaB, pp2018, Kinia92 lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyeta176 wrote:Swoją drogą Witam wszystkich nieśmiało Czytam te miesięczne wątki od około 3 miesięcy i pierwszy raz odważyłam się coś dodać od siebie. Kilka słow o mnie więc mam 28 lat jeszcze nigdy nie miałam dzieci przez połowę mojego życia cierpię przez endometrioze, w tym roku miałam w marcu laparoskopowe usunięcie torbieli jajnika z potworniakiem przez co wycięli mi 3/4 prawego jajnika, a w lipcu usunięcie polipa macicy Przez cały ten okres brałam Slinde i nareszcie dostałam zielone światełko, więc szcześliwa odstawiłam 3 tygodnie temu. I na tym można skończyć po odstawieniu leków nie dostałam krwawienia i czekam jak głupia. Rozmawiałam już z swoim ginekologiem i jak w ciągu miesiąca mi nie przyjdzie to będziemy działać no i mam się testować bo moze mój lewy jajnik był tak chętny do pracy że dał mi owulację zamiast krwawienia. Ahh jak to mówią jak nie sraczka to urok czy coś takiego W każdym razie część wszystkim! )
eta176 lubi tę wiadomość
-
DreamBee wrote:@NinaB polecam zadzwonić na całodobową bezpłatną infolinię NFZ i spytać, gdzie są najwcześniejsze terminy, podadzą Ci konkretne placówki np. w sąsiednich województwach 😊
Telefon: 800 190 590DreamBee lubi tę wiadomość
-
eta176 wrote:Swoją drogą Witam wszystkich nieśmiało Czytam te miesięczne wątki od około 3 miesięcy i pierwszy raz odważyłam się coś dodać od siebie. Kilka słow o mnie więc mam 28 lat jeszcze nigdy nie miałam dzieci przez połowę mojego życia cierpię przez endometrioze, w tym roku miałam w marcu laparoskopowe usunięcie torbieli jajnika z potworniakiem przez co wycięli mi 3/4 prawego jajnika, a w lipcu usunięcie polipa macicy Przez cały ten okres brałam Slinde i nareszcie dostałam zielone światełko, więc szcześliwa odstawiłam 3 tygodnie temu. I na tym można skończyć po odstawieniu leków nie dostałam krwawienia i czekam jak głupia. Rozmawiałam już z swoim ginekologiem i jak w ciągu miesiąca mi nie przyjdzie to będziemy działać no i mam się testować bo moze mój lewy jajnik był tak chętny do pracy że dał mi owulację zamiast krwawienia. Ahh jak to mówią jak nie sraczka to urok czy coś takiego W każdym razie część wszystkim! )
Witaj w wątku wrześniowym ❤️ Długą drogę pokonałaś. Mam nadzieję, że po tych przebojach będzie juz tylko z górki 🤞🍀
Oby wrzesień okazał się szczęśliwy. Daj nam znać co z tą @ a może lewy jajnik zrobił psikusa 🤭😎
Powodzenia!eta176 lubi tę wiadomość
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
12.12. kolejna wizyta 🩺
19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Kurcze mam nadzieję, że ta @ już jutro przyjdzie. Chciałam w sobotę zrobić badania w 2dc: LH, FSH, testosteron, prolaktynę, estradiol no i przy okazji krzywą glukozy i insuliny. Wiem, że w przyszłym tygodniu nie będę miała jak wykonać tych badań.
Zastanawiam się czy jest sens je robić zanim wystąpi 🐒 a bardzo mi zależy, żeby wiedzieć czy wszystko ok i wiedzieć na czym stoję.
W ciąży na pewno nie jestem temat zakończony.
No nic pozostaje czekać cierpliwie, a to nie jest moja najmocniejsza strona 😅
Miesiąc temu ich nie zrobiłam, bo miałam gorączkę 39 stopni i covid 🌡🌡🌡Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 21:51
23.10. 9dpo ⏸️
12.12. kolejna wizyta 🩺
-
Dziękuję dziewczyny Też jestem ciekawa co się wydarzyło tym bardziej że mnie od 2 dni tak pobolewa delikatnie ale testy nie kłamią a jeśli już coś by miało wyjść to już chyba powinno się pokazać więc mam nadzieję że to okres puka delikatnie do moich bram. W ten sposób będę wiedziała na czym stoję Na chwilę obecną mam USG 9 września a 10 wizytę.
Wg to forum przyniosło mi trochę ulgę bo dookoła mnie przyjaciółki z brzuszkami albo już z dziećmi i szybko im to poszło i prawie bezproblemowo więc czułam się delikatnie mówiąc osamotniona w moich problemach:/ Co prawda do takich starań starań typu sprawdzanie kiedy dokładnie owulacja jeszcze nie doszło ale od roku przestaliśmy używać zabezpieczenia i cisza ale wtedy byly torbiele więc tłumaczyłam sobie że to przez to no i jeszcze polipa znaleźli więc to też. A jak gadałam z różnymi lekarzami kazali mi się nie stresować że z jednym jajnikiem też się zachodzi szybko i często to on już działa za 2 i Endo też kobiety mają dzieci na spokojnie. Najlepiej nie myśleć tylko serduszkowac i tyle A nawet teraz tak na poważnie nie mogę zacząć ;/Elena20, Mystic_Rose lubią tę wiadomość
🧑28 🧔30
🐻❄️ 9/12
Endometrioza
nick nieaktualnyElena20 wrote:Kurcze mam nadzieję, że ta @ już jutro przyjdzie. Chciałam w sobotę zrobić badania w 2dc: LH, FSH, testosteron, prolaktynę, estradiol no i przy okazji krzywą glukozy i insuliny. Wiem, że w przyszłym tygodniu nie będę miała jak wykonać tych badań.
Zastanawiam się czy jest sens je robić zanim wystąpi 🐒 a bardzo mi zależy, żeby wiedzieć czy wszystko ok i wiedzieć na czym stoję.
W ciąży na pewno nie jestem temat zakończony.
No nic pozostaje czekać cierpliwie, a to nie jest moja najmocniejsza strona 😅
Miesiąc temu ich nie zrobiłam, bo miałam gorączkę 39 stopni i covid 🌡🌡🌡
Powiedz mi, na krzywą cukrową i insulinową masz skierowanie od lekarza?Elena20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasiekkk wrote:Zabrzmi nietypowo jak na to forum, ale w takim razie trzymam kciuki, żeby 🙈 jutro przyszła 😅
Powiedz mi, na krzywą cukrową i insulinową masz skierowanie od lekarza?
Masz rację haha 😂 No ja sprawdziłam testami, sprawdziłam nawet betę, żeby się nie schizować szukaniem cieni i sikaniem na testy codziennie.
Nie czuję się jak na ciążę. Wiem, że nie wyszło po prostu i idę dalej 😄
Nie mam skierowania, na razie robię podstawowe badania. Jak nie wyjdzie we wrześniu, październiku wybiorę się do klinki ze wszystkimi badaniami. Albo po prostu odpuszczę temat, zobaczymy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 22:04
23.10. 9dpo ⏸️
12.12. kolejna wizyta 🩺
-
nick nieaktualnyDobry wieczór, nastawienie do starań mi siadło i jakoś wiara w to, że się uda sprawnie zajść w ciążę maleje. Dobija mnie trochę to, bo to dla nas ostatni miesiąc starań w tym roku i później przerwa aż do marca. Jeśli nie uda teraz, to później termin porodu wypadałby latem lub wczesną jesienią, a to szczyt sezonu ślubnego, a my z mężem jesteśmy fotografami ślubnymi, więc nie mogę sobie na to pozwolić. I tak wrzesień mieliśmy już odpuścić, ale mi zbyt szkoda było...
Pocieszam się, że jak nie zajadę w ciążę, to będę miała sporo czasu, żeby sobie hormony posprawdzać, ale to marne pocieszenie 😜 -
nick nieaktualnyKasiekkk wrote:Dobry wieczór, nastawienie do starań mi siadło i jakoś wiara w to, że się uda sprawnie zajść w ciążę maleje. Dobija mnie trochę to, bo to dla nas ostatni miesiąc starań w tym roku i później przerwa aż do marca. Jeśli nie uda teraz, to później termin porodu wypadałby latem lub wczesną jesienią, a to szczyt sezonu ślubnego, a my z mężem jesteśmy fotografami ślubnymi, więc nie mogę sobie na to pozwolić. I tak wrzesień mieliśmy już odpuścić, ale mi zbyt szkoda było...
Pocieszam się, że jak nie zajadę w ciążę, to będę miała sporo czasu, żeby sobie hormony posprawdzać, ale to marne pocieszenie 😜
W sumie nigdy nie ma dobrego miesiąca, teraz jak na maj to też ciężko bo przecież z kim zostawić 3 dzieci w tym noworodka praktycznie . Ja bym nie odpuszczała.
Chociaż moje nastawienie też do baniWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 22:25
-
Ccarolinaa wrote:Dobry wieczór :p proszę o wpisanie mnie jako wolnego strzelca nie wiem co będzie bo jestem po poronieniu , lekarze we wrześniu ale nie mam zamiaru czekać więc zobaczymy jak to będzie
Ccarolinaa lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
NinaB wrote:Hej w czwartek
ja dzisiaj dzwoniłam po szpitalach żeby się zapisać na histeroskopie i tylko się załamuje.
Nie miałam kontaktu z NFZ kilka lat i widzę, że nic się nie zmieniło. Połowa nie odbiera nawet telefonu, terminy odległe że szok, + jak nie mam skierowania od ich lekarza to muszę przyjść najpierw na konsultację (termin za 2 miesiące minimum).
A jak pytałam czy jak pójdę do tego lekarza prywatnie i przyniosę skierowanie to będzie inaczej to cisza 😂
Także nie wiem co zrobię, kusi mnie robić prywatnie ale to koszt niemały 3-4k
A gdzie tak miałaś? Współczuję, musi być to irytujące.
Ja byłam zadowolona z kontaktu. Pani jeszcze powiedziała, że mogę dzwonić, bo jak to z kobietami, odwołują zabieg i termin się zwalnia.38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA