Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech no z tymi lekarzami na nfz, mój brat z synem musieli wyciąć migdały, czekali aż młody 3 lata skończy i robili prywatnie bo najszybszy termin był na 2026 na fundusz 😬 a dziecko bezdechy, chrapanie, już prawie 3 lata na karku a nie mówił nic praktycznie, nawet prostych słów i takie to było na cito 🤷‍♀️

Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle coś jestem kiepska w nadrabianie.

Jeżeli chodzi o wątek dopisywania dziewczyny co wpadły z dwiema kreskami i lecą dalej to też bym ich nie dopisywała, bo w sumie I z jakiej paki? Nie są tu z nami w czasie oczekiwania na testowanie, zwykle jakieś nowe konta, nic właściwie nie wnoszą poza fotka testu i tyle.

Ja się dzisiaj totalnie nie wyspałam, najpierw do późna przeglądanie tych wakacji, później mnie komar gryzł i budził masakra. Ale przynajmniej już mamy wakajki, zaraz siadam i kupuje, na Rodos polecimy i z głowy myślenie co i jak czy na ostatnią chwilę. Jeszcze walizki kupić i można jechać🤭 chociaż dp13 września to jeszcze trochę czasu.

Covid mi powoli odpuszcza, dzisiaj całkiem nieźle się czuje, tylko muszę jeszcze z godzinkę dwie odespać tą nockę fatalna

Kasiekkk, Elena20, Mystic_Rose, Lasia1234, Slava, DreamBee, Mervee, Lauraa, Deyansu, NinaB lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się z kawusią :) miłego dzionka dla Wszystkich :)

Klaudek jak wykryto u Ciebie boreliozę? miałaś kleszcza? rumień?

Elena20, Fasolowa_zupa, DreamBee, Darrika, Deyansu lubią tę wiadomość

• eta176 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Co do NFZ to ja właśnie dziś będę dzwonić umawiać się na laparoskopie diagnostyczną i też jestem ciekawa 😀

Niby Pani doktor od której mam skierowanie powiedziała że na pewno mnie wpiszą już na wrzesień. Zobaczymy ☺️
    Swoją drogą czy któraś z was miała taką laparoskopie diagnostyczną?
    Trochę się boję. Moja macica przeszła już dwa zabiegi (histeroskopie usunięcia polipa plus łyżeczkowanie po poronieniu)
    I mam wrażenie że ona ma już dość z resztą ja osobiście też.
    Czy trzeba się bać tego?
    Przeraża mnie że znowu będzie narkoza i w dodatku sam fakt że to wszystko będzie się odbywać nie przez pochwę tylko przez nacięcia w brzuchu.
    Dodatkowo teraz odkąd wiem że mam trombofilie to boję się tych wszystkich operacyjnych spraw i narkozy że coś pójdzie nie tak. Sama nie wiem czy się na to decydować

Hej nie ma się czego bać będziesz miała 3 małe dziurki ( w tym jedna w pępku) dzień po zabiegu tak naprawdę cały śpisz:) Wieczór przed zabiegiem będziesz mieć robiona lewatywę (nic nie boli ale ten płyn był np chłodny więc dziwne uczucie), polecam wtedy chodzić obok swojego kibelka działa tak po ok 5-10min. Hmm 2 dni po zabiegu tak naprawdę wychodzisz, przynajmniej tak było w moim przypadku bo miałam laparoskopię operacyjna. Aa i jak będą chcieli Cię cewnikowac to najlepiej na śpiocha ( w sensie jak cię uśpią)

Elena20 lubi tę wiadomość

🧑28 🧔30
    🐻‍❄️ 9/12

Endometrioza

03.2024- laparoskopia z usunięciem torbieli oraz potworniaka + resekcja prawego jajnika (została 1/4)
    07.2024- histeroskopia usunięcie polipa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny mnie dzisiaj tak boli podbrzusze że szok. Jakbym miała tam taki twardy balon.. i rano podczas małego co nie co z moim tak mnie bolało gdzieś tam w środku… może jakaś torbiel ? Macie takie doświadczenia ?

koki91 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Masz rację haha 😂 No ja sprawdziłam testami, sprawdziłam nawet betę, żeby się nie schizować szukaniem cieni i sikaniem na testy codziennie.
    Nie czuję się jak na ciążę. Wiem, że nie wyszło po prostu i idę dalej 😄

Nie mam skierowania, na razie robię podstawowe badania. Jak nie wyjdzie we wrześniu, październiku wybiorę się do klinki ze wszystkimi badaniami. Albo po prostu odpuszczę temat, zobaczymy.
    Spoko, bo ja już w wielu miejscach trafiłam na informacje, że krzywe robią tylko na skierowanie od lekarza, bo to obciążające badanie i nie można sobie ot tak przyjść i zrobić 🤷🏻‍♀️

• LokaDesigner Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 7 dpo, ale się czuje coraz gorzej 🤦‍♀️ od wczoraj katar... dzisiaj mam tak nos zawalony, że ledwo dycham 🤦‍♀️ boję się wziąć jakikolwiek lek, chociaż raczej i tak nic z tego nie będzie 🤦‍♀️

Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość

30👱🏼‍♀️ 38🧔

AMH 2,43 ng/ml

08.2023 początek starań 🫶
    23.08.2024 IUI ❌️
    17.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
    27.10.2024 początek stymulacji*
    31.10.2024 monitoring
    04.11.2024 monitoring
    05.11.2024 monitoring
    07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
    12.2024 transfer 🤞

*100j menopur, 140j puregon, orgalutron
  • patzap1 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płotka wrote:
    Ja także przed drożnością przeszłam badania w tym kierunku i miałam pozytyw przy obu typach ureaplasmy. Oboje braliśmy Levoxa przez 14 dni. Potem 3 tyg pauzy, ponowne badania. Mąż czysty, ja mam bakterię dalej 😱

Zaczynamy kurację doxycykliną (bardziej klasyczny antybiotyk)- ja 3 tyg. 2 tabl. dziennie 🤯, mąż 10 dni.

Lekarka z kliniki powiedziała, że nie ma gwarancji, że wyleczę się, a dalszych antybiotykoterapii się nie podejmie - bo to sieje spustoszenie w organiźmie.

Powiedziała, że dalej z drożnością, IUI czy IVF pójdziemy bez bakterii lub z nią.

Trzymam kciuki, żeby udało Ci się już teraz wytępić. Chociaż trochę dziwne podejście, że z bakterią chce iść dalej, nie wiem czy to dobry pomysł.

Ja miałam wczoraj teleporadę z gin z pakietu z Luxmed i teraz nie wiem czy szukać jeszcze innej wizyty czy spróbować z tym co ona przepisała. Dostaliśmy Sumamed (azytromycyna) na 6 dni i podobno po 4-6 dniach od skończenia antybiotyku mogę już zrobić ponowny wymaz... Ale o wszystko sama musiałam dopytywać, żadnych innych zaleceń od niej nie usłyszałam. O antybiotyk dla męża też musiałam ja prosić, chociaż na samym początku powiedziałam, że się staramy, a wymazy były robione przed drożnością. Czułam się taka mało zaopiekowana :<

starania od 09/2023 o pierwsze maleństwo
    0 ciąż

ONA - 29 lat
    AMH - 4,41
    hormony, poziomy witamin - ok
    wleczona ureaplasma
    jajowody drożne
    listopad - 1 stymulacja lamettą

ON 30 lat
    morfologia - 7%
    MAR - 2%
    HBA - 35%
    fragmentacja DNA - 17%
    styczeń 2025 - ponowne badanie HBA
  • Kinia92 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ! Wątek sierpniowy jeszcze nie zamknięty a Wy tu już lecicie jak szalone 😅
    Anka32, szykuje się jutro ekstra impreza :D korzystaj, baw się i wspieraj siostrę 🥺🥰 udanej zabawy!

Co do terminów na nfz to możnaby gruba książkę napisać. Na endokrynologa czekam od stycznia, termin mam na luty 2026 😅😅 dobrze ze chodze prywatnie bo nie wiem jakby moje wyniki wyglądały.
    A do gastrologa to nawet umówić się nie mogę w moim mieście, bo zapisy będą dopiero w styczniu. Tez dostałam skierowanie w styczniu tego roku. Także No... 👍

Elena20, Fasolowa_zupa, DreamBee lubią tę wiadomość

12 cs 👶

02.2020 👧
    08.2021 👼

03.2024
    LH 12,6
    FSH 10,4
    AMH 0,53

10.2024
    AMH 0,211
    FSH 13,10
    Lh 9,43
    Badania na pasożyty - czysto ✅

05.2024 dieta i zmiana supli

07.11.2024 ⏸️ beta 105, prog 25,65
    09.11.2024 beta 257,9, prog 24,07
    12.09.2024 beta 890,8, prog 16,86

Duphaston 2x1, acard 75
    25.11.2024 wizyta 🤞

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, dzisiaj zbieramy się z Pomorza do Zakopanego 🙂 Czekam na dni płodne, chyba będzie w tym cyklu później, albo wiesiołek mi zabił śluz płodny...

Elena20, DreamBee, Darrika lubią tę wiadomość

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Hej dziewczyny,
    zostawię tutaj pewien wątek do przemyślenia:

A mianowicie, aby nie dopisywać do listy testujących dziewczyn, które tutaj wpadły tylko po to, żeby pochwalić się dwoma kreskami 🤝

Myślę, że nie brakuje tutaj wątków na forum dla ciąż 😉
    Oczywiście gratulujemy i życzymy nudnej ciąży. Mam nadzieję, że zostaną kibicować innym staraczkom, dla których piłka jest nadal w grze 🤞🤞🤞

Myślę, że to będzie uczciwe rozwiązanie dla tych, które są tutaj, dzielą się swoją wiedzą, doświadczeniem i drogą oraz wspierają się nawzajem ❤️
    Dajcie znać co o tym sądzicie i czy to Wam pasuje 😉🫶

Miłych snów 😇

Tak było, jest i będzie 😄 nic nie zrobimy z tym, że tak to wygląda. Często te forum działa tak, że osoby, którym wyszły II zostają w wątku i kontynuują ciążę w nim. 😁 Ja bym chyba się tak nie przejmowała i zapisywała każdego xd

Pamiętam jak rok temu założyłam konto na alternatywnej platformie do ovufriend i zostałam zlinczowana bo zadałam pytanie, nie będąc zapisana do wątku 😵‍💫😵‍💫😵‍💫 Ja w ogóle nie wiedziałam jak takie fora funkcjonują, i że trzeba się zapisywać.. jak się jest człowiekiem z zewnątrz to wewnętrzne zasady wątków nie zawsze są takie oczywiste... Tak jak można się domyśleć, była to moja ostatnia wizyta na tym forum, na maxa się zniechęciłam 😁🫣
    Myślę, że nasza społeczność powinna się różnić od tamtej ♥️ kto wie, może dziewczyny, które wylosowały II będą potem wspierać resztę w ich bojach?

Mystic_Rose, Fasolowa_zupa, Elena20, pp2018, LokaDesigner, DreamBee, Paszurka, Wojcinka lubią tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w piątek:) w Krakowie upał już się zaczął, mam już dość lata. Oby moja ukochana jesień szybko nadeszła
    Ja w pracy, dzieci już też zmęczone tym upałem i od rana dają w kość. Trzeba ich w ogrodzie zmęczyć 😉
    U mnie 9 dpo i objawów mnóstwo, ale równie dobrze może to przez zmęczenie, bo ten tydzień wymęczył mnie strasznie
    Miłego i chłodnego dnia dla wszystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 10:24

Missi, Elena20, DreamBee, Darrika, Kasiekkk lubią tę wiadomość

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po ostatniej bieli, gdy miałam załamkę, zapytałam męża, czy chciałyby ze mną wypić wino… 😂😂 jesteśmy abstynentami już około roku, bo słyszeliśmy, że alko obniża płodność.
    Ale marzy nam się wieczorek z winkiem i filmem 🎥
    Jak myślicie, należy nam się dyspenzja? 🤣 robicie sobie takie wyjątki od reguły?

eta176, Elena20, Mystic_Rose, Darrika, Kasiekkk, ellevv, Deyansu lubią tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Hej dziewczyny,
    zostawię tutaj pewien wątek do przemyślenia:

A mianowicie, aby nie dopisywać do listy testujących dziewczyn, które tutaj wpadły tylko po to, żeby pochwalić się dwoma kreskami 🤝

Myślę, że nie brakuje tutaj wątków na forum dla ciąż 😉
    Oczywiście gratulujemy i życzymy nudnej ciąży. Mam nadzieję, że zostaną kibicować innym staraczkom, dla których piłka jest nadal w grze 🤞🤞🤞

Myślę, że to będzie uczciwe rozwiązanie dla tych, które są tutaj, dzielą się swoją wiedzą, doświadczeniem i drogą oraz wspierają się nawzajem ❤️
    Dajcie znać co o tym sądzicie i czy to Wam pasuje 😉🫶

Miłych snów 😇

Eleno kiedyś bywałam dużo na forum ( pod innym nickiem) i często było tak, że Dziewczyny, które zobaczyły II kreski w danym miesiącu zostawały w tym konkretnym wątku do końca ciąży albo i dłużej. Nie przechodziły na dział ciążowy- albo były równocześnie tutaj i na dziale ciążowym. Zdarzało się, że pierwszy ich wpis na danym wątku był wpisem z dwoma kreskami. Później Dziewczyny zostawały na danym wątku i wspierały się w trakcie całej ciąży.
    Ostatnio nie bywałam na wątkach miesięcznych, więc pewnie troszkę się zmieniło.
    Mnie osobiście nawet takie jednorazowe "chwalenie się" II kreskami, aż tak bardzo nie boli, ponieważ mam już dwójkę dzieci. Nie wiem jak czułabym się, gdybym nie miała dzieci, dziecka. Rozumiem Was, że możecie czuć się z tym źle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 09:22

Elena20, NinaB, Wojcinka lubią tę wiadomość

• Missi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Dzień dobry, dzisiaj zbieramy się z Pomorza do Zakopanego 🙂 Czekam na dni płodne, chyba będzie w tym cyklu później, albo wiesiołek mi zabił śluz płodny...

Wiecie co nie wiem jak wy dziewczyny badacie sobie śluz ale powiem wam coś.
    W środę byłam na wizycie 11dc i Pani doktor badając mnie mówi ale ma Pani dużo płodnego śluzu. Potem robiąc USG mówi ale mamy piękną owulację.
    A ja na majtach sucho.
    Także chyba najważniejsze co jest w środku. Bo ja też wiele cykli myślałam że skoro się ze mnie nie leje to znaczy że nie mam śluzu. 😊

Elena20, pp2018, patzap1, Lauraa, Deyansu lubią tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko
    ♀️ 31l. ♂️ 42l.
    ✅️Parametry nasienia

☑️08.2024 Cb💔
    ✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
    ☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
    ☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
    ✅️20.03.2023 ⏸️
    (zajście w ciąże naturalne po 6cs.)

U mnie:
    ☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
    ☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
    ✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
    ☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
    ↪️7 🥳

🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
    🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
    🔜 badania na pasożyty u obojga
  • Sikoreczkaaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patzap1 wrote:
    Trzymam kciuki, żeby udało Ci się już teraz wytępić. Chociaż trochę dziwne podejście, że z bakterią chce iść dalej, nie wiem czy to dobry pomysł.

Ja miałam wczoraj teleporadę z gin z pakietu z Luxmed i teraz nie wiem czy szukać jeszcze innej wizyty czy spróbować z tym co ona przepisała. Dostaliśmy Sumamed (azytromycyna) na 6 dni i podobno po 4-6 dniach od skończenia antybiotyku mogę już zrobić ponowny wymaz... Ale o wszystko sama musiałam dopytywać, żadnych innych zaleceń od niej nie usłyszałam. O antybiotyk dla męża też musiałam ja prosić, chociaż na samym początku powiedziałam, że się staramy, a wymazy były robione przed drożnością. Czułam się taka mało zaopiekowana :<

Z mojego przeczytania całego internetu wiem, że tym antybiotykiem będzie ciężko wybić to dziadostwo.. plus wymaz najwcześniej 3 tygodnie po antybiotykach bo to jest tak mała bakteria że wyniki wcześniej mogą wyjść zakłamane..

Ja konsultowałam się z dwoma ginekologami i obie zaleciły doxycyklinum i wymaz najwcześniej po 3 tygodniach.. może spróbuj gdzieś jeszcze się umówić?

Elena20, patzap1 lubią tę wiadomość

• monii00 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny 🌸
    Życzę każdej z Was zdrowej ciąży i trzymam cały czas kciuki za Was ✊️🍀
    Niech wrzesień przyniesie jeszcze więcej Brzuchatek 🤰🏻
    Przesyłam wiruski razem z moim Mikołajkiem 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Missi, Elena20, Mystic_Rose, pp2018, Pacynka, LokaDesigner, Paszurka, Darrika, Ilka96, ellevv, Kinia92, Klaudek11, Lauraa, brilka, Deyansu lubią tę wiadomość

👧 29 l. 🧔‍♂️ 34 l.
    18.11.2024 Ważę już 864 g i śmiało kopię w brzuszku 😍
    15.10.2024 Ważę już 386 g i jestem Chłopcem 💙
    06.09.2024 Wyniki PAPP-A ➡️ niskie ryzyka
    06.08.2024 Mam już 3,12 cm i mama usłyszała pierwszy raz moje serduszko ❤️
    11.07.2024 Jest ❤️
    25.06.2024 ⏸️
    09.05.2024 Wykryty ok 0,5 cm mięśniak - do kontroli ➡️ nie powiększa się 👍
    04.05.2024 💔 poronienie samoistne 4tc 4dz
    24.10.2023 💔 poronienie samoistne 5tc 3dz

💉 Neoparin 60 mg 💊 Acard 150
    🗓 28.11 wizyta gin prywatnie
    🗓 09.12 wizyta gin NFZ
    🧬 19.12 prenatalne III trymestru
    preg.png
  • Missi Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Po ostatniej bieli, gdy miałam załamkę, zapytałam męża, czy chciałyby ze mną wypić wino… 😂😂 jesteśmy abstynentami już około roku, bo słyszeliśmy, że alko obniża płodność.
    Jak myślicie, należy nam się dyspenzja? 🤣 robicie sobie takie wyjątki od reguły?

Ja ostatnio zaszłam pijąc co drugi dzień lampkę winka czerwonego. A do tej pory też zero alko 😀
    Także szczerze to ja już nie wiem

Elena20, Chochlik12 lubią tę wiadomość

Walka o pierwsze dziecko
    ♀️ 31l. ♂️ 42l.
    ✅️Parametry nasienia

☑️08.2024 Cb💔
    ✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
    ☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
    ☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
    ✅️20.03.2023 ⏸️
    (zajście w ciąże naturalne po 6cs.)

U mnie:
    ☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
    ☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
    ✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
    ☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
    ↪️7 🥳

🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
    🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
    🔜 badania na pasożyty u obojga
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Cześć Dziewczyny 🌸
    Życzę każdej z Was zdrowej ciąży i trzymam cały czas kciuki za Was ✊️🍀
    Niech wrzesień przyniesie jeszcze więcej Brzuchatek 🤰🏻
    Przesyłam wiruski razem z moim Mikołajkiem 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Dziękujemy bardzo, wiruski chętnie od Ciebie przyjmiemy <3 I życzymy nudnej i spokojnej ciąży <3

Missi ja w trakcie okresu wypijałam ze dwa piwka - lubię latem, zwłaszcza jak gorąco. Ale poczytałam, obejrzałam kilka filmów z Akademi Płodności i odstawiam do zera na okres starań.
    Jest teraz spory wybór 0% - ale to tylko do okazji w towarzystwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia, 09:27

Mystic_Rose, monii00 lubią tę wiadomość

Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Piję kiedy mam ochotę 😜nie że jestem alkoholikiem, ale czasem najdzie ochota. Nie chcę, żeby mój świat kręcił się tylko wokół ciąży, wolę takie normalne życie. Może nigdy nie znajdę w ciążę.
    W wakacje zazwyczaj częściej się zdarza, w październiku lecimy na urlop to też pewnie będzie.
    Ale szanuję i gratuluję podejścia😊

Fasolowa_zupa, Mystic_Rose, Chochlik12, pp2018, DreamBee, Darrika lubią tę wiadomość

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
    🩺19.11.2014 - 5,03 cm 🧸
    🧬23.11.2024 - wiercioch 👶

preg.png
‹‹ 11 12 13 14 15 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ