Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Nieprzejrzysta wrote:Dziewczyny przyszły mi wyniki krwi 😀
Progesteron 29.61
Beta 63.73
Jestem w ciąży! 🎉Wicher, Nieprzejrzysta, NinaB lubią tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Nieprzejrzysta wrote:Dziewczyny przyszły mi wyniki krwi 😀
Progesteron 29.61
Beta 63.73
Jestem w ciąży! 🎉Nieprzejrzysta, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Kc1234 wrote:Gratulacje !! Który dzień cyklu?
Dziękuję ❤️
Dziś 33 dc, jakoś 13/14 dpo. Okres mam mieć za 2 dni 😀Kc1234, Vilka lubią tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Dziewczyny, dziękuję za gratulacje i za mega wsparcie ❤️ Jesteście kochane ❤️
Vilka, Wicher, Majlen, Zbuntowana, Deyansu, MadziaIsm, pp2018 lubią tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Rudka wrote:Ja dzisiaj 8dc od jutra zacznę robić testy owu może wkoncu się uda 🥹 trzymajcie kciuki i proszę o wiruski 🫶🏻
Trzymam! To super miesiąc na wątku więc powodzenia 🥰 🦠🦠🦠Majlen, Rudka lubią tę wiadomość
4cs ⏸️
17.09 38,8 beta
02.10 2mm okruszka z bijącym serduszkiem ♥️
Nadzieja umiera ostatnia. -
Wicher wrote:Trzymam! To super miesiąc na wątku więc powodzenia 🥰 🦠🦠🦠
Zbuntowana, Wicher, Kłębuszek, Siasi lubią tę wiadomość
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Rzeczywiście dużo dobrych wiadomości z września, prowadzimy jakieś statystyki na grupie ?
🫣Elena20 lubi tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Gratulacje dziewczyny! Tak się zastanawiam w którym dniu miałyście pozytywny testy? U mnie 10 dpo i biało a muszę odstawić progesteron i nie wiem czy badania robić w piątek 12 dpo czy w pn 15 dpo 😢👩🏻 '96 - celiakia, niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, mutacja PAI-1
Leki: Euthyrox 67,5 mg, Glucophage XR 500 mg, Ogestan
👦🏻 '97 - badania nasienia ✅
01.01.24 początek starań o pierwszego bąbla
22.02.24 cb
02.10.24 pierwsza wizyta w klinice
24.10.24 diagnoza PCOS i IO (luźne starania 🛫🇧🇷🇺🇾🇦🇷🛬)
🔜 04.02.25 początek stymulacji Rekovelle 🍀 -
Ja dziewczyny wpisuję się na
testowanie 30 września 🤞❤️
proszę o dopisanie 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 18:12
brilka, Kasiekkk, Deyansu, ellevv, Slava, Elena20, MadziaIsm lubią tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
nick nieaktualnyMonka, wdech i wydech:
- po pierwsze duphaston nie wychodzi we krwi, więc masz wyższy poziom
- zanotowałaś spadek, mimo wzrostu bety, ponieważ progesteron wydziela się pulsacyjnie, jeśli badanie zostało zrobione przed kolejnym wyrzutem, a poprzednie po nim, to wynik wyszedł niższy, mimo że ogólnie progesteron pewnie rośnie.
Teraz trochę na pocieszenie, mimo że Twój przypadek nie musi być taki jak mój. Mój progesteron na samym początku ciąży wynosił 8, później wzrósł w kolejnym badaniu do 15 i w jeszcze kolejnym spadł do 7, a ja nie miałam żadnych leków wcześniej przepisanych. Też dzwoniłam na teleporady i nikt mi nie chciał nic przepisać, lekarze uzasadniali to tym, że nie wiadomo czy ciąża nie jest pozamaciczna i że takiej nie można podtrzymywać, bo to byłoby zagrożenie życia, więc bez usg nic nie przepiszą. Na wizycie stacjonarnej jeden lekarz mnie ochrzanił, że po co w ogóle badam, skoro nie mam historii powtarzających się poronień, ani nie miałam problemu z zajściem. Dopiero łącznie czwarty lekarz przepisał mi 2x duphaston + luteina 200 dopochwowo, ale... miło uprzedził, że pewnie ciąża się zatrzymała i dlatego progesteron spada. Kazał badać betaHCG co tydzień i jakby zaczęło spadać lub przestało się mieścić w widełkach dla danego tygodnia, to odstawić leki. Ostatecznie: byłam bez jakichkolwiek leków z takim wynikiem do końca 5-ego tygodnia ciąży, ciąża rozwijała się oczywiście prawidłowo i z końcem pierwszego trymestru stopniowo odstawiałam leki.
TSH też mi skoczyło zaraz na początku ciąży do 4.Wojcinka, Wicher lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMajlen wrote:Tak spojrzałam na ten Twój wykres temperatur i rzeczywiście nie jest idealny, a jednak jesteś w ciąży 😍😍 jeszcze raz gratulacje Kasiu 🤗
A co do wykresu, to ja karmię piersią, ostatnio bardzo dużo w nocy, bo córka ząbkuje, więc te temperatury są pewnie co druga zaburzone 😅 ale ważne że widać ogólną tendencję, czyli że wzrosła po owu i nie zaczęła spadać od 8dpo jak zwykle.
Zgadzam się z Tobą, że wykres nie jest wyznacznikiem tego "jak bardzo jest się w ciąży", ale przyznam Ci się, że jak zobaczyłam dzisiejszy spadek temperatury, to byłam pewna, że wczorajszy test to oszukaniec i to spadek przed 🙈 i zaraz po zrobieniu testu zostawiłam go do góry spodem, żeby nie widzieć, jak się wybarwia i siedziałam i płakałam w tej łazience przez 4 minuty, dopóki nie zadzwonił alarm w telefonie, żeby sprawdzić wynik 🥴Majlen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Właśnie Pp2018 jak wizyta ? 😊Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
-
Hej dziewczyny,
Czy mogę jeszcze dołączyć do wątku?
Z mężem staramy się już w sumie około roku, ale dość luźno tylko z suplementami, nawet śledziłam tu kilka wątków wcześniej, ale źle to działało na moją głowę w dłuższej perspektywie.
W tym cyklu nie było szans na ciążę, bo w sumie były tylko dwie przytulanki i to wcale nie w punkt owulacji, a potem złapało mnie potworne choróbsko. Jakie było moje zdziwienie jak wysikałam dwie kreski 11 września, bo spóźniał mi się okres 🙈
Beta tego samego dnia 447
beta po 4 dniach 3379
Więc tu rośnie super wszystko natomiast poziom proga 10,05 i bardzo mnie to zmartwiło. Wydaje mi się za niski. Lekarza mam w piątek dopiero, ale zastanawiam się czy ratować się duphostanem, bo mam go w domu czy się wstrzymać ?
Jak uważacie ?Missi, Rudka, Elena20, Wojcinka, Deyansu, Mystic_Rose lubią tę wiadomość
-
Loka wrote:Hej dziewczyny,
Czy mogę jeszcze dołączyć do wątku?
Z mężem staramy się już w sumie około roku, ale dość luźno tylko z suplementami, nawet śledziłam tu kilka wątków wcześniej, ale źle to działało na moją głowę w dłuższej perspektywie.
W tym cyklu nie było szans na ciążę, bo w sumie były tylko dwie przytulanki i to wcale nie w punkt owulacji, a potem złapało mnie potworne choróbsko. Jakie było moje zdziwienie jak wysikałam dwie kreski 11 września, bo spóźniał mi się okres 🙈
Beta tego samego dnia 447
beta po 4 dniach 3379
Więc tu rośnie super wszystko natomiast poziom proga 10,05 i bardzo mnie to zmartwiło. Wydaje mi się za niski. Lekarza mam w piątek dopiero, ale zastanawiam się czy ratować się duphostanem, bo mam go w domu czy się wstrzymać ?
Jak uważacie ?
Dlatego zachęcam do dołączenia do wątku, przeznaczonego dla kobiet, które już wysikał dwie kreseczkiElena20, brilka, Karla24, Lasia1234, pp2018 lubią tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ?