X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2024, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja właśnie lecę na betę bo ⏸️ 🥹🤞

Majlen, Mystic_Rose, Dahlia, Lauraa, awokado 🥑, pp2018, Kasiekkk, Suzie, Kłębuszek, Elena20, brilka, DreamBee, Darrika, Pacynka, Nava, _Pistacjowa_, Galaxis, Paula6432, Runnerka, Rudka, Płotka, Klaudek11, Siasi, Fasolowa_zupa, Karla24, Cavarathiel, Wojcinka, LokaDesigner, Ilka96 lubią tę wiadomość

• Kc1234 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasia1234 wrote:
    Daj znać jaki wynik! Który to dzień cyklu?

Elena20, Lasia1234 lubią tę wiadomość

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasia1234 wrote:
    Gratuluję 😚
    Iii pokaż test ! 😍 daj nacieszyć oczy 😁😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 08:11

Elena20, grazka0022, Lasia1234 lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    -tabletki anty 8 lat, brak owulacji 6msc, PCOS, AMH 9,
    - wrześnień '24, start z stymulacją owulacji, drożność sono-hsg - jajowody drożne, dieta, wyrównane niedobory wit.

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️
    - 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
    - 18.03 - 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    - 28.04 - 12+2 I prenatalne super 🥰 brak ryzyk 🥹
    - 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    - 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    - 16.07 - 23+3 663g 🎀
    - 05.08 - 26+3 900g 🩷
    - 26.08 - 29+3 1422g 🌸 III prenatalne - córeczka rozwija się prawidłowo ☺️
    - 10.09 - 31+4 1946g💪

cytologia ✅️USG piersi ✅️brak cukrzycy ciążowej ✅️

- 01.10- wizyta

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    O ludzie, ale pecha masz, że aż wszystkie są zatrzymane 😱 U mnie tylko jedna taka jest, reszta urosła w miarę normalnie i mogę je bez problemu leczyć w razie problemów dlatego nie usuwam.
    Do usunięcia mam niestety dolną więc spodziewam się rzeźni, bólu i cierpienia 🙈

Słyszałam, że dolne są trochę gorsze pod kątem bólu, ale może lekarz mi tak mówił, bo chciał mnie pocieszyć 😂 ja usunięcie górnej zatrzymanej zniosłam bardzo źle, 3 tygodnie wracałam do żywych… no i z górnymi jest taki problem, że dziura po zatrzymanej ósemce może otworzyć połączenie między jamą ustną, a zatokami (przetoka ustno-zatokowa) i twoja własna ślina może spowodować zakażenie, które jest baaardzo niebezpieczne. Dlatego na górę daje się bardzo dużo szwów, wręcz ceruje się dziurę, żeby było bezpiecznie 😬 Bardzo Ci współczuję, ale na pocieszenie mogę powiedzieć, że da się przeżyć… nimesil był dla mnie zbawienny w tamtym czasie.

Elena20 lubi tę wiadomość

age.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasia1234 wrote:

Daj popatrzeć na test :)

• awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasia1234 wrote:

Gratulacje!!! ❤️ koniecznie dawaj znać, jak będziesz mieć wyniki 🤞

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2024, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasia1234 wrote:
    Super! Czekamy na wyniki ❤️🤞🏻

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2024, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Elena20 - spóźnione, ale serdeczne życzenia spełnienia wszystkich marzeń i planów 🌱❤️🤗

Miałam wczoraj bardzo ciężki, nieprzyjemny dzień w pracy. W skrócie byłam pewna, że pracodawca będzie chciał żebym szybko po zabiegu wróciła do pracy. Na taką rozmowę byłam przygotowana, niezbyt miłą ale spoko.
    Nie wzięłam pod uwagę, że za chwilę z macierzyńskiego wraca jedną dziewczyna, a ta co ją zastępowała nie ma na razie nic na horyzoncie... Resztę rozmowy dopiszcie sobie same. Nie jestem zwolniona, bo i za co, ale miałam propozycję dłuuuugiego zwolnienia. Nie czuję się bezpiecznie 😐 mam nadzieję, że nie mam tu żadnych znajomych 🤨

Trzymajcie się ciepło, bezpiecznie (szczególnie Dziewczyny z Dolnego Śląska ❤️) i trzymam kciuki za wszelkie nowe , jak i już rosnące fasolki 🌱🌱🌱
    No i przytulam mocno za wszelkie rozczarowania 🩸⚪ 🙈
    Ale kwach... Współczuję sytuacji i atmosfera teraz też będzie napięta... Kompletnie nieprofesjonalne zachowanie :/ A ile potrzebujesz wolnego po zabiegu?

Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość

• pp2018 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Elena, wszystkiego najlepszego, szczególnie aby w najbliższych dniach spełniło się to jedno ważne życzenie🥳💕

Byłam na kontroli u dentysty i dowiedziałam się, że nadszedł czas żeby pozbyć się zatrzymanej ósemki 🫠 Humor na najbliższy czas mam zdecydowanie popsuty i wszystkie zęby mnie już bolą na myśl o tej wizycie. 🫣

To prędzej czy później będzie trzeba pokonać. Ja miałam podobną sytuację, ósemka dolna usytuowana prosto prostopadle do reszty zębów, do tego blisko nerwu.
    Usunęłam od razu dolną i górną, chirurgowi dłużej zajęło znieczulenie mnie niż sama ekstrakcja. Bardzo się zdziwiłam, kiedy szybko od rozpoczęcia powiedział, że już zaszył miejsce po dolnej i już po wszystkim.

Dostałam zwolnienie na tydzień, antybiotyk i przeciwbólowy i było git. Od razu jak tylko zeszłam z fotela przyłożyłam mrożonki i w ogóle nie miałam opuchlizny.

Ja robiłam ekstrakcję w przychodni na nfz, gdzie 2 chirurgów tylko tym się zajmowało i usuwali średnio 2500 ósemek rocznie. Polecam takie miejsca, gdzie chirurdzy po prostu są często, a nie raz w tygodniu, bo po zabiegu niestety często jest podejście "radź sobie sama", wzięli kasę i nie odbierają telefonów etc.

Ja górnej nie miałam szytej, tylko dół.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2024, 08:35

• Elena20 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasia1234 wrote:

Gratulacje ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Oczywiście daj nam znać jak wyniki 🤞🤞🍀

Lasia1234 lubi tę wiadomość

👱‍♀️89🧑84 👰‍♀️🤵‍♂️🇬🇷🏝🌞 03.06.2018

Elena ♀️👶 (7cs) 🌞🌴 01.07.2025 (4000g 53cm) 39+0 cc
    🫧23.10. 9dpo ⏸️ beta 8,23/50,63/297,12
    🫧12.11. 6+1 ❤️ 0.35 cm CRL
    🫧12.12. 10+3 Veracity Premium, niskie ryzyka, DZIEWCZYNKA 🩷
    🫧19.12. 11+3 I prenatalne 🩺, niskie ryzyka
    🫧 18.02. 20+5 badania połówkowe prawidłowe, Elena waży 392g 🍬🍭
    🫧 08.04. 27+5 rośniemy 1250g słodkości 🎀🩷🧚‍♀️🍬🍭
    🫧 29.04. 30+5 III prenatalne, 1767g, położenie miednicowe 🌷🩺
    🫧 06.06. 3152g
    🫧 16.06. 3600g
    🫧 26.06. 3850g

event.png

Eliza ♀️👧(5cs) 🌞🌴11.07.2019 (3549g 58cm) 41+4 cc
    age.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Słyszałam, że dolne są trochę gorsze pod kątem bólu, ale może lekarz mi tak mówił, bo chciał mnie pocieszyć 😂 ja usunięcie górnej zatrzymanej zniosłam bardzo źle, 3 tygodnie wracałam do żywych… no i z górnymi jest taki problem, że dziura po zatrzymanej ósemce może otworzyć połączenie między jamą ustną, a zatokami (przetoka ustno-zatokowa) i twoja własna ślina może spowodować zakażenie, które jest baaardzo niebezpieczne. Dlatego na górę daje się bardzo dużo szwów, wręcz ceruje się dziurę, żeby było bezpiecznie 😬 Bardzo Ci współczuję, ale na pocieszenie mogę powiedzieć, że da się przeżyć… nimesil był dla mnie zbawienny w tamtym czasie.
    Właśnie zastanawiam się czy dentysta wypisze mi receptę na nimesil, bo on wycofywany jest w niektórych krajach. Wolałabym środki przeciwbólowe do picia niż tabletki😬

Laska, gratuluję i trzymam kciuki za betę!🍀

pp2018, Lasia1234 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
    05/08 - start stymulacji: Puregon 225j ➝ 300j + Orgalutran
    18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ 🥹 ➝ PGT-A ⏳
    immunosupresja 💊
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    A czy to że masz zęba blisko nerwu było widać na zdjęciu? Bo mi nic dentysta nie mówił o potencjalnym zagrożeniu 🤔

Tak, u mnie to na rtg panoramicznym widać, że ten nerw przechodzi przez korzenie 8 tak prawie na ich dole, chirurg nic nie mówiła na to, ale to była bardziej wizyta na drugą 8 do wyrwania, a poszły wtedy 2 górne, ale babeczka z rtg zwróciła uwagę potem pokazałam to mojej dentysyce i ona mówi, że nk chirurg musi to zobaczyć i być pewnym, że nie zawali, ale ona by nie ruszała tylko wyrwała drugą i poczekała aż tamta wyjdzie z nerwu, zwłaszcza, że mimo prochnicy nic mnie tam nie boli i się nie pali z tematem

brilka lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs 💔

14 cs start! Ostatnia próba ->🩸

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Elena20 - spóźnione, ale serdeczne życzenia spełnienia wszystkich marzeń i planów 🌱❤️🤗

Miałam wczoraj bardzo ciężki, nieprzyjemny dzień w pracy. W skrócie byłam pewna, że pracodawca będzie chciał żebym szybko po zabiegu wróciła do pracy. Na taką rozmowę byłam przygotowana, niezbyt miłą ale spoko.
    Nie wzięłam pod uwagę, że za chwilę z macierzyńskiego wraca jedną dziewczyna, a ta co ją zastępowała nie ma na razie nic na horyzoncie... Resztę rozmowy dopiszcie sobie same. Nie jestem zwolniona, bo i za co, ale miałam propozycję dłuuuugiego zwolnienia. Nie czuję się bezpiecznie 😐 mam nadzieję, że nie mam tu żadnych znajomych 🤨

Trzymajcie się ciepło, bezpiecznie (szczególnie Dziewczyny z Dolnego Śląska ❤️) i trzymam kciuki za wszelkie nowe , jak i już rosnące fasolki 🌱🌱🌱
    No i przytulam mocno za wszelkie rozczarowania 🩸⚪ 🙈

O rety, to dużo nerwów było pewnie, takie rozmowy są okropne, ale sugerowali Ci, że masz widać długie l4 sobie? Co za buce 😬

Deyansu lubi tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza.
  • Darrika Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lasia1234 wrote:

Nooo gratulacje, czkemay na wyniki bety i dawaj rest nacieszyć oczka 😍

Deyansu, Lasia1234 lubią tę wiadomość

34👧 38🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    9 cs 💔

12 cs 💔

• awokado 🥑 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak, jest wycofany i sama miałam obawy żeby go pić, ale rzeczywiście nic innego na mnie nie działało, więc ostatecznie piłam go dłużej niż powinnam wg ulotki, bo nie mogłam bez niego funkcjonować 😓

Tak swoją drogą, to @Elena możesz mnie wypisać z testowania w tym miesiącu i wpisać jako wolnego strzelca - testy owulacyjne zaczynają jaśnieć, a nie miałam piku, do tego temperatura stoi w miejscu i śluz płodny się skończył, więc nie będę marnować testu, tylko od razu nastawiam się na 🐒 i na październik 💔

age.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka, jeszcze mam taką myśl, że wysiłek, który wkładałaś w suplementację i jedzenie, wyjdzie Ci na plus.
    Dobre wysycenie organizmu będzie sprzyjało dochodzeniu do siebie: witaminy z grupy B, D, duże dawki wit. C, wsparcie mitochondriów z Bestlife albo z koenzymem q10, nukleotydy Nucleoplex.

brilka, Elena20 lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20, ja też życzę Ci spełnienia tego marzenia <3 Wszystkiego najpiękniejszego z okazji urodzin 😍
    Lasia1234, podeślij test 🤪 Kciuki 🤞

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • brilka Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pp2018 to przez najbliższy miesiąc będę jeszcze zachłanniej brać wszystkie suplementy 😂 Na razie ciągle przeżywam to jak dziecko, bo jeszcze nigdy nie miałam nawet borowanych zębów a do dentysty chodzę tylko usuwać kamień i wyrywać zdrowe zęby😂

pp2018 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
    05/08 - start stymulacji: Puregon 225j ➝ 300j + Orgalutran
    18/08 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ 🥹 ➝ PGT-A ⏳
    immunosupresja 💊
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena - wszystkiego najlepszego 😊

Elena20 lubi tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

01.05.2025 r. - Miłoszek, nasz wyczekany ukochany Maluszek!🩵

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 20 września 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka, będziesz jeszcze powtarzała betę? 🥹

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ