Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Elena20 wrote:Dziękuję bardzo dziewczyny ❤️❤️❤️
Widzę w naszym kalendarzu, że na dniach będzie dużo testów 🤞🤞
Niezmiennie trzymam za Was mocno kciuki 🍀🍀🍀Elena20 lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Elena20 wrote:Dzisiaj skończyłam 35 lat. Nie powiem na głos czego sobie życzę, ale życzę tego samego dla siebie i dla Was 🥰🥰🥰
Niech się spełnią nasze życzenia 🍀🤞
Spełnienia marzeń i samych wspaniałości! 💚🧡🩷Elena20 lubi tę wiadomość
👩🏻'92 🧑🏻🦱'93
5cs o pierwsze 👶🏻 -
Najlepszego ❤️🍀
Elena20 lubi tę wiadomość
PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Elena wszystkiego najwspanialszego ❤️ żeby się spełniło jak najszybciej Twoje marzenie 🌸
-
Elena, dużo zdrówka i spełnienia marzeń 🎉
2 cs 🍀
02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
“If you can dream it, you can do it.” -
Elena20 wrote:Dzisiaj skończyłam 35 lat. Nie powiem na głos czego sobie życzę, ale życzę tego samego dla siebie i dla Was 🥰🥰🥰
Niech się spełnią nasze życzenia 🍀🤞Elena20 lubi tę wiadomość
-
brilka wrote:Elena, wszystkiego najlepszego, szczególnie aby w najbliższych dniach spełniło się to jedno ważne życzenie🥳💕
Byłam na kontroli u dentysty i dowiedziałam się, że nadszedł czas żeby pozbyć się zatrzymanej ósemki 🫠 Humor na najbliższy czas mam zdecydowanie popsuty i wszystkie zęby mnie już bolą na myśl o tej wizycie. 🫣
Och, też przez to przechodziłam na początku czerwca. U mnie wszystkie cztery były zatrzymane 🙈 jednej się pozbyłam w trybie pilnym, bo zaczęła się ruszać i zrobił mi się stan zapalny, a resztę póki co zostawiam. A będziesz mieć usuwaną z góry, czy z dołu?
Elena - wszystkiego najpiękniejszego i spełnienia tego wyjątkowego marzenia! ❤️Elena20 lubi tę wiadomość
-
Niech się spełnią nasze życzenia 🍀🤞Elena20 lubi tę wiadomość
31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
◽ badanie nasienia ✅
◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin -
awokado 🥑 wrote:Och, też przez to przechodziłam na początku czerwca. U mnie wszystkie cztery były zatrzymane 🙈 jednej się pozbyłam w trybie pilnym, bo zaczęła się ruszać i zrobił mi się stan zapalny, a resztę póki co zostawiam. A będziesz mieć usuwaną z góry, czy z dołu?
Do usunięcia mam niestety dolną więc spodziewam się rzeźni, bólu i cierpienia 🙈🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
brilka wrote:O ludzie, ale pecha masz, że aż wszystkie są zatrzymane 😱 U mnie tylko jedna taka jest, reszta urosła w miarę normalnie i mogę je bez problemu leczyć w razie problemów dlatego nie usuwam.
Do usunięcia mam niestety dolną więc spodziewam się rzeźni, bólu i cierpienia 🙈Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Kciuki za dziś dziewczyny testujące! 🤞😍
Elena20, Siasi lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Niech się spełnią nasze życzenia 🍀🤞
Życzę Ci tego! Zdrowia i uśmiechu 🥳Elena20 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Frutellka wrote:Nie Kochana patrz na jednostkę to prog 12 z haczykiem; owulacja była jest okej ale nie jakiś super duży 😊
Nie pamiętam jednostek na pamięć 🤷🏻♀️Elena20 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
brilka wrote:Elena, wszystkiego najlepszego, szczególnie aby w najbliższych dniach spełniło się to jedno ważne życzenie🥳💕
Byłam na kontroli u dentysty i dowiedziałam się, że nadszedł czas żeby pozbyć się zatrzymanej ósemki 🫠 Humor na najbliższy czas mam zdecydowanie popsuty i wszystkie zęby mnie już bolą na myśl o tej wizycie. 🫣
Ja mam dwie ósemki górne do wyrwania 🫣👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Cześć dziewczyny! Wakacje wakacje i po wakacjach, jesteśmy już spakowanie, śniadanko, bagaże gdzieś odstawimy za recepcję i do 16 jeszcze mamy czas więc pójdziemy na jakieś zwiedzanie najbliższej okolicy I potem wracamy do domu.
Nie jestem w stanie nadrobić Was 😅 ale gratuluję kolejnych dwóch kresek i trzymam kciuki, żeby bety pięknie rosły, tulę za każde rozczarowanie bielą i małpy🫂
Wyjazd bardzo udany, dużo pływania i oglądania rybek, kąpieli w basenie, jedzenie pycha, pogoda super, dwa dni auto wzięliśmy i zwiedzaliśmy, byliśmy w super zoo gdzie lemury po mas skakały, cudowne doświadczenie, np naprawdę wracamy zadowoleni.
Trochę przytulanek było, czy miałam owulację nie wiem, teoretycznie niby dzisiaj ma być, ale jakoś tak ze śluzem krucho było, jajnik żaden nie boli więc nie wiem co ten cykl przyniesie 🤷♀️
Trzymam kciuki za dzisiejsze testujące i już teraz będę na bieżąco ❤️
Elena wszystkiego najlepszego, spełnienia marzeń ❤️🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 06:51
Deyansu, Elena20, Dahlia, Mystic_Rose, pp2018, Kasiekkk, Kłębuszek, DreamBee lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
W temacie ósemek mogę się wypowiedzieć bo jakoś już chyba 2 lata minęły jak miałam 2 górne na raz wywalone, zjedzone przez próchnice, chociaż nie bolały, ale lekko krzywe i przez nie ciężko by się goiły te dolne ponwyreaniu, więc najpierw te musiałam.
Teraz szykuje się powoli na rwanie dolnej prawej, bo lewej ruszać nie mogę (obie zatrzymane i w połowie nakryte dziąsłami więc tam ciężko bardzo umyć je) bo przez nią przechodzi nerw i jak się go naruszy to mi pół twarzy sparaliżuje, więc wyrwać prawa poczekać z 2 lata to lewa powinna jak dostanie miejsce trochę wybić do góry i wyjść z nerwu.
Jeszcze te dolne 8bsa o tyle chamskie, że co kilka miesięcy dalej próbują wyjść więc wtedy mnie boli cala szczęka 😅 ale się boje mega bo tak rozcinanie, szwy itd więc to odwlekam 😬Elena20 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Elena20 - spóźnione, ale serdeczne życzenia spełnienia wszystkich marzeń i planów 🌱❤️🤗
Miałam wczoraj bardzo ciężki, nieprzyjemny dzień w pracy. W skrócie byłam pewna, że pracodawca będzie chciał żebym szybko po zabiegu wróciła do pracy. Na taką rozmowę byłam przygotowana, niezbyt miłą ale spoko.
Nie wzięłam pod uwagę, że za chwilę z macierzyńskiego wraca jedną dziewczyna, a ta co ją zastępowała nie ma na razie nic na horyzoncie... Resztę rozmowy dopiszcie sobie same. Nie jestem zwolniona, bo i za co, ale miałam propozycję dłuuuugiego zwolnienia. Nie czuję się bezpiecznie 😐 mam nadzieję, że nie mam tu żadnych znajomych 🤨
Trzymajcie się ciepło, bezpiecznie (szczególnie Dziewczyny z Dolnego Śląska ❤️) i trzymam kciuki za wszelkie nowe , jak i już rosnące fasolki 🌱🌱🌱
No i przytulam mocno za wszelkie rozczarowania 🩸⚪ 🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września, 06:58
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
Darrika wrote:W temacie ósemek mogę się wypowiedzieć bo jakoś już chyba 2 lata minęły jak miałam 2 górne na raz wywalone, zjedzone przez próchnice, chociaż nie bolały, ale lekko krzywe i przez nie ciężko by się goiły te dolne ponwyreaniu, więc najpierw te musiałam.
Teraz szykuje się powoli na rwanie dolnej prawej, bo lewej ruszać nie mogę (obie zatrzymane i w połowie nakryte dziąsłami więc tam ciężko bardzo umyć je) bo przez nią przechodzi nerw i jak się go naruszy to mi pół twarzy sparaliżuje, więc wyrwać prawa poczekać z 2 lata to lewa powinna jak dostanie miejsce trochę wybić do góry i wyjść z nerwu.
Jeszcze te dolne 8bsa o tyle chamskie, że co kilka miesięcy dalej próbują wyjść więc wtedy mnie boli cala szczęka 😅 ale się boje mega bo tak rozcinanie, szwy itd więc to odwlekam 😬🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
nick nieaktualny