Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 19 września, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Wszystkie opcje są możliwe tak naprawdę: i cykl bezowulacyjny i to że jesteś w ciąży i to że głowa wyolbrzymia Ci objawy tak subtelne, że gdybyś się nie starała, to byś na nie nie zwróciła uwagi, a nawet to, że biochem Ci namieszał trochę w hormonach i to one powodują objawy pms i musi się wszystko uregulować.

Ale odkąd tylko zobaczyłam, to zastanawiałam się, czy Ty owu nie miałaś 17dc - wtedy kiedy zaznaczyłaś plamienie na wykresie. Wiem, że pozostałe objawy wskazywały na to, że była wcześniej, ale ja nawet teraz w tym cyklu miałam owu już po zniknięciu śluzu płodnego. Z córką w ciążę jak zaszłam, to też szyjka była otwarta i wysoko kilka dni wcześniej, w dniu owu była już średnio otwarta i średnio wysoko... Kilka dni temu czytałam też artykuł o tym jak zmienia się szyjka w trakcie cyklu, były tam zdjęcia szyjki z badania ginekologicznego na różnych etapach cyklu. I tam też akurat trafił się taki cykl, że w dniu owulacji była już przymknięta, a śluz biały i kremowy. Jeśli chcesz, to mogę poszukać tego artykułu i Ci podesłać :) A przesunięcie owu po biochemie jest jak najbardziej możliwe. To co chcę przez to przekazać, to to że Twoje objawy nadal mogą wskazywać na ciążę, a na test mogło być za wcześnie. Nie chcę Cię nakręcać, ale przedstawiam to jako jedną z opcji.
    Dzięki Kasiu za odp. Na ciąże się nie nastawiam ale dzisiaj też patrzyłam na swój wykres i też zastanawiałam się czy właśnie to plamienie to mogła być owulacja. Wiem że nic nie wiem - taki tytuł mojego obecnego cyklu 😂

Jak znajdziesz artykuł to podeślij pls, będę wdzięczna :)

Ps. Dzisiaj ten ból miesiączkowy bym na prawdę silny 🤷‍♀️

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 19 września, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka po biochemie może być taki dziwny cykl ;) ale życzę Ci oczywiście miłego zaskoczenia w postaci dwóch kresek!

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 19 września, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaxis wrote:
    Oj z tym nakręcaniem to dobrze Cię rozumiem. Przedwczoraj miałam wizytę u nowego ginekologa, żeby sprawdzić czy doszło do owulacji. No i wszystko niby pięknie, tyle że endometrium 4mm, czyli bardzo cienkie. Lekarz mi powiedział, że mam się nie przejmować, bo miał pacjentki co na 1mm zachodziły, ale my (staraczki) jak to my, od razu zaczęłam czytać, nakręcać się, przejmować i zastanawiać co z tym zrobić na własną rękę 😅
    Na endometrium polecam orzechy brazylijskie, migdały i suszone morele, a suplementujesz coś?

pp2018, Elena20 lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 19 września, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    Pytanie do porannej kawki :D
    Czy uprawiacie sport? Jeśli tak to jaki? I czy w czasie po owulacji zaprzestajecie (kiedy jest możliwość że może będzie fasolka) czy ćwiczycie normalnie?
    Staram się być cały czas w ruchu. Dostosowuje sobie trening, słucham swojego ciała, nie zmuszam się to treningów siłowych, jeśli czuję, że to nie jest ten dzień, wtedy wybieram cardio, ostatnio też próbuje rozciągania przy jodze, ale tu akurat mocny począteczek

Rudka, Kasiekkk lubią tę wiadomość

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 19 września, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Muszę sie wam wygadać bo komu jak nie wam i może któras miała podobne doświadczenie

Po ciąży odeszły mi kompeltnie wszelkie objawy pms, żadnych boli miesiączkowych, żadnych bolesnych piersi, boli krzyża itd (wcześniej miałam).

Teraz w 1cs zaliczyłam biochem i to był pierwszy raz kiedy właśnie poczułam ból piersi itd no i teraz w 2cs już wiem że w ciąży nie jestem bo wczoraj test miałam negatywny ALE spokoju mi nie daje to jak się czuje.
    Po pierwsze miałam bardzo dziwny cykl, począwszy od tego ze najpierw zalała mnie krew tak że musiałam przebrać spodnie jeszcze przed wyjściem z domu do pracy rano w 1dc, to później meisiacza już była baaaardzo skromna i krótka. Po miesiączce miałam od razu bardzo ale to bardzo dużo śluzu, najpierw kremowego a potem aż 4dni rozciągliwego (normalnie pierwsze dni po @ mam raczej bardzo suche). Od momentu przypuszczalnej owulacji miałam już sucho (ale też po raz pierwszy w życiu nie wiem właśnie przez to wszystko kiedy miałam owulacje) i znowu od 5 dni bolałą mnie cycki, a dzisiaj czuje na prawdę silny ból miesiączkowy i w pachwinach.

I zadaje sobie pytania czy to mógłbyć cykl bezowulacyjny? Czy psychika moja ma aż taki wpływ ze mimo braku ciąży czuje te wszystkie bóle których nie mam? A może jesy to w ramach normy po biochemie?

Sorka za esej ale tak jak napisałem musiałam się wygadać bo mnie to nurtuje
    No to wygląda jak owulacja zaraz po @, jak mówisz, że pojawił ci się płodny śluz.
    Ja miałam teraz taką samą sytuację, byłam wtedy na wizycie i okazało się, że mam pęcherzyk dominujący 25mm w 5dc ! 2 dni wcześniej zaobserwowałam właśnie płodny śluz, był on nawet z krwią jeszcze. W szoku byłam ja i pani ginekolog 😆
    Ale fakt, to była owulacja, wczoraj byłam na monitoringu sprawdzić czy pękło i pękło, endometrium 11mm. Także tu mam tylko jedno określenie - TAKA PANI NATURA 🤣🤣🤣
    Jak nie masz możliwości skoczyć na monitoring, to zbadaj proga 7/8dpo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 13:11

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Miska992 Znajoma

Wysłany: 19 września, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, można się do was przyłączyć ;)

Staramy się (dla niektórych będzie szok) o 4go bobaska. Na na pokładzie mam już 12l, 8l, 6l...
    Na początku starań był mega mega luz, zaszłam w ciążę lecz poroniłam w 8tc, później była przerwa i znów wróciliśmy do starań. Wrzesień to 4cykl po łyżeczkowaniu.

Owulacja wypadła wczoraj, oczywiście ❤️ ile się da 🫢 ciężko przy pozostałych dzieciach znaleźć czas, zwłaszcza że co chwilę słyszę nawet w nocy mamo mamo (dopadła moich jelitowa).

Cykle mam 30/31dniowe więc na test sobie jeszcze chwilę poczekam. Liczę że pierwszy test zrobię za 10dni, będzie akurat koniec września.

Trzymam kciuki za każdą z Was ;) podczytuje was od dłuższego czasu i mam nadzieję że każda zobaczy swoje upragnione II

Rudka, Deyansu, Wicher, DreamBee, Kasiekkk, awokado 🥑, Kłębuszek, Wojcinka, Elena20, Pacynka, Belia, Lauraa, Ilka96, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

• Cavarathiel Przyjaciółka

Wysłany: 19 września, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska992 wrote:

Staramy się (dla niektórych będzie szok) o 4go bobaska. Na na pokładzie mam już 12l, 8l, 6l...
    Na początku starań był mega mega luz, zaszłam w ciążę lecz poroniłam w 8tc, później była przerwa i znów wróciliśmy do starań. Wrzesień to 4cykl po łyżeczkowaniu.

Owulacja wypadła wczoraj, oczywiście ❤️ ile się da 🫢 ciężko przy pozostałych dzieciach znaleźć czas, zwłaszcza że co chwilę słyszę nawet w nocy mamo mamo (dopadła moich jelitowa).

Cykle mam 30/31dniowe więc na test sobie jeszcze chwilę poczekam. Liczę że pierwszy test zrobię za 10dni, będzie akurat koniec września.

Trzymam kciuki za każdą z Was ;) podczytuje was od dłuższego czasu i mam nadzieję że każda zobaczy swoje upragnione II
    Hej! Witamy na pokładzie 😁

Miska992, Elena20 lubią tę wiadomość

31👩 33🧔
    Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
    ◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 19 września, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska992 wrote:

Hej <3

Elena20 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 19 września, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    No to wygląda jak owulacja zaraz po @, jak mówisz, że pojawił ci się płodny śluz.
    Ja miałam teraz taką samą sytuację, byłam wtedy na wizycie i okazało się, że mam pęcherzyk dominujący 25mm w 5dc ! 2 dni wcześniej zaobserwowałam właśnie płodny śluz, był on nawet z krwią jeszcze. W szoku byłam ja i pani ginekolog 😆
    Ale fakt, to była owulacja, wczoraj byłam na monitoringu sprawdzić czy pękło i pękło, endometrium 11mm. Także tu mam tylko jedno określenie - TAKA PANI NATURA 🤣🤣🤣
    Jak nie masz możliwości skoczyć na monitoring, to zbadaj proga 7/8dpo :)
    Teraz to już jestem w 26 dc tak że jakby owu była zaraz po @ to już dawno powinnam dostać @ 🥴

Dziwny ten cykl 🤷‍♀️ taki nie mój 🤪

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Galaxis Ekspertka

Wysłany: 19 września, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Na endometrium polecam orzechy brazylijskie, migdały i suszone morele, a suplementujesz coś?
    Biorę Fertistim, magnez, B12, żelazo, jod. Suszone morele w tym cyklu dużo jadłam, będę musiała dokupić to może migdały też kupię. Najbardziej mnie dziwi to, że na poprzednich wizytach (u innej ginekolog) endometrium zawsze wychodziło mi 7-9mm, a tutaj nagle 4, także zastanawiam się czy nie jest tak, że zależy kto mierzy to tak wychodzi, i teraz pytanie kto robi to poprawnie... z drugiej strony biorę pod uwagę oczywiście, że tak się akurat zdarzyło i potem może być inaczej. Miesiączki od odstawienia anty (początek roku) miałam zawsze skąpe, także może coś w tym być

♀️ '95
    16.10.2024 ⏸️(4 cs), beta 22,8 prog 13,11
    18.10.2024 beta 78,7 prog 19,43
    22.10.2024 beta 330,4 prog 17,74
    31.10.2024 beta 12869,7 prog 18,68
    12.11.2024 jest serduszko ❤️

preg.png
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 19 września, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska992 wrote:

Ale super! Sama jestem 4-tym dzieckiem i też zawsze chciałam mieć dużą rodzinę! Trzymam kciuki 🤞

Miska992, Elena20 lubią tę wiadomość

29 l

2021 💏
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    3cs 🤞

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)

LH:FSH = 2,08
    Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
    TSH 3,27->1,39 µIU/ml
    Wit. D3: 148 ng/ml
    Kwas foliowy: 21,4 ng/ml

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12

🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii
  • Pani Lis Ekspertka

Wysłany: 19 września, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Czytam Wasze historie o niestandardowych cyklach i poprzesuwanych owulacjach i jakbym czytała o sobie - mam wrażenie, że odkąd zaczęłam się starać, wszystko mi się pokręciło 😅 W poprzednim cyklu owulacja była dopiero około 22dc, dwie wcześniejsze około 17-18dc a w tym miesiącu miałam 10dc, w co trudno mi było uwierzyć, ale na to wskazywał i śluz i testy owulacyjne.
    A może nic się nie pokręciło nagle i wcale nie miałam aż takich regularnych cykli jak mi się wydaje, tylko wcześniej nie zwracałam na to uwagi 😅

3.10.24 ⏸️ bHCG 11.8 (9dpo) 🌱
    5.10.24 bHCG 72.5, prog 18.70 (11 dpo)
    8.10.24 bHCG 407.8, prog 32.65 (14 dpo)
    12.10.24 bHCG 1341,4
    24.10.24 Mamy maleńkie 💝

preg.png
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 19 września, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki proga i nie wiem co myśleć. Jedynie co wiem to na pewno była owu 😅

40.4 nmol/L

Faza fulikularna <=0.6
    Faza owulacji 0.6 - 13
    Faza lutealna 5.8 - 76
    Po menopauzie <0.6

Elena20, Majlen, Lauraa, Rudka lubią tę wiadomość

PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️krew 2-5dc oddana
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Karla24 Przyjaciółka

Wysłany: 19 września, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:

40.4 nmol/L

Faza fulikularna <=0.6
    Faza owulacji 0.6 - 13
    Faza lutealna 5.8 - 76
    Po menopauzie <0.6

Oo pięknie 🤩 mocno trzymam kciuki!

Elena20, ellevv lubią tę wiadomość

🔸starania od 07.2024
  • Miska992 Znajoma

Wysłany: 19 września, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam że jestem po raz pierwszy w sytuacji gdzie planuje ciążę.
    Wcześniejsze 3byly nie planowane, udawało się po prostu. A teraz jak chcemy mieć kolejnego bobaska to trach, łyżeczkowanie, potem negatyw negatyw..

Macie jakieś "wspomagacze" 🤔 😁
    Dużo czytałam o ananasie 😂
    Mąż się śmieje i mówi że pierwszy raz mnie widzi w takim nastroju i gotowości do ❤️💙 i że to on teraz musi mnie odganiać a nie odwrotnie 😂

Elena20, Deyansu, Rudka lubią tę wiadomość

• pp2018 Autorytet

Wysłany: 19 września, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka, ja staram sie ćwiczyć w domu ćwiczeniami od fizjoterapeuty. Próbuję w przerwach w pracy też trochę poćwiczyć. Czasem uda mi się wyskoczyć na fitness w stylu zdrowy kręgosłup, piątek, streczing.

Suzie, najgorsze we Wrocku już za wami?

Kasiekkk,Missi, mieszane uczucia mam, ale może dlatego, że to jeszcze na świeżo. Żałuję, że męża nie zabrałam na tę wizytę, bo co dwie głowy to nie jedna. Wg lekarza już "na wszystko jest za późno" i moja sytuacja to jak "jechać w długą podróż z niewiadomą ilością paliwa" z nieustającymi komentarzami, że wszystko się robi przed ciążą i teraz to już za późno i za późno. Nie wiem jak inni, ale nie wyssałam z mlekiem matki wiedzy na te tematy. Może pary przychodzące na in vitro będą miały większą korzyść z wizyt u tego lekarza.
    Co ciekawe, powiedział, że Accofilu przy kir AA w ciąży się nie daje.
    Wg niego, na PAI w heterozygocie to tylko heparyna wchodzi w grę.
    Powiedział, że jeśli mam wysoki poziom lęku, to może mi jedynie zaproponować SMOFlipid co 2 tygodnie wlewy aż do 20 tc za 750 zł za każdą kroplówkę. Wg niego ten preparat moduluje i stabilizuje układ immunologiczny.

Opowiedziałam mu też moją historię chodzenia LATAMI do różnych reumatologów nawet z wiodących środków w kraju i był zdziwiony, że nikt przez lata nie zdecydował się spróbować jakkolwiek mnie leczyć, nawet na próbę. Sam nazwisk lekarzy, którzy mogli być mi pomóc, nie podał, natomiast powiedział, że ma pomysły co można zbadać i sprawdzić, aby wprowadzić leczenie kiedyś tam. Ale tu mogę zacytować lekarkę z kliniki niepłodności "daj mi człowieka i zawsze znajdę u niego defekty w układzie immunologicznym" 😅

Wg niego ANA w mianie 1:320 to bardzo źle, czego żaden z moich poprzednich lekarzy nawet nie skomentował.

Zlecił powtórzenie badania ANA 2 i ANA 3 oraz zlecił zrobienie 3 badań przeciwciał na wirus EBV, ale nie wiem co to da, skoro tego się nie leczy w ciąży. Może z wynikiem pozytywnym pacjentka przychodzi chętniej po SMOFlipid, nie wiem.

Pominę przeklinanie, rzucanie wynikami badań w moim kierunku i znaczną obsuwę czasową.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 15:32

Elena20, Rudka lubią tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 19 września, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Lis wrote:
    Cześć dziewczyny :)

Czytam Wasze historie o niestandardowych cyklach i poprzesuwanych owulacjach i jakbym czytała o sobie - mam wrażenie, że odkąd zaczęłam się starać, wszystko mi się pokręciło 😅 W poprzednim cyklu owulacja była dopiero około 22dc, dwie wcześniejsze około 17-18dc a w tym miesiącu miałam 10dc, w co trudno mi było uwierzyć, ale na to wskazywał i śluz i testy owulacyjne.
    A może nic się nie pokręciło nagle i wcale nie miałam aż takich regularnych cykli jak mi się wydaje, tylko wcześniej nie zwracałam na to uwagi 😅

Dokładnie, u mnie jest tak samo 😂 wcześniej miałam cykle, jak w zegarku po 28 dni, a od kiedy zaczęliśmy w ogóle rozmawiać o staraniach, to nagle wszystko się posypało i zaczęły się jakieś piekielnie długie cykle, a do tego bezowulacyjne 🙈

@ellevv - łooo jaki progesteron 😍

Elena20, ellevv lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 19 września, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miska992 wrote:
    Powiem wam że jestem po raz pierwszy w sytuacji gdzie planuje ciążę.
    Wcześniejsze 3byly nie planowane, udawało się po prostu. A teraz jak chcemy mieć kolejnego bobaska to trach, łyżeczkowanie, potem negatyw negatyw..

Macie jakieś "wspomagacze" 🤔 😁
    Dużo czytałam o ananasie 😂
    Mąż się śmieje i mówi że pierwszy raz mnie widzi w takim nastroju i gotowości do ❤️💙 i że to on teraz musi mnie odganiać a nie odwrotnie 😂

Witaj na pokładzie ❤️ Mam nadzieję, że ten cykl będzie szczęśliwy.

Powiedz kiedy planujesz się testować? Wpisze Cię do kalendarza 😊😊🤞

👱‍♀️35🧑40
    Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 19 września, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam dzisiaj kolejny monitoring, owulacja potwierdzona :)

Galaxis, Lauraa, pp2018, awokado 🥑, ellevv, Cavarathiel, Deyansu, Wojcinka, Slava, Kłębuszek lubią tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 19 września, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:

40.4 nmol/L

Faza fulikularna <=0.6
    Faza owulacji 0.6 - 13
    Faza lutealna 5.8 - 76
    Po menopauzie <0.6

Wow, super wynik!

ellevv lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ