Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Nieprzejrzysta Autorytet

Wysłany: 21 września, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale mnie przetrzymali z wynikami bety...
    Trochę się uspokoiłam bo jest okey.
    Beta 168.30

Przyrost w normie 90%.

Dziękuję za trzymanie kciuków ❤️i skromnie proszę o dalsze trzymanie ❤️

Lasia1234, awokado 🥑, Cavarathiel, Belia, brilka, Miska992, Suzie, MadziaIsm, Galaxis, Elena20, Kłębuszek, Klaudek11, Gusia_, Pacynka, Fasolowa_zupa, Kc1234, DreamBee, Lauraa, Kasiekkk, Darrika, ellevv, pp2018, Siasi, KarolinaJ0702, Nava, Frutellka , Majlen, Rudka, Slava, _Pistacjowa_, Wojcinka, Deyansu lubią tę wiadomość

-13.12-3 wizyta
    -22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
    -14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
    -8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
    -7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
    -Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
    ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
    👱‍♀️29🧑29
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Hej hej, mam do Was pytanie odnośnie testów owulacyjnych - nigdy nie byłam ich fanką i zrobiłam ich malutko w tym cyklu. Skończyłam robić przedwczoraj, bo kreska zaczęła blaknąć, skończył mi się płodny śluz, a to był już 20 dc. Dzisiaj rano miałam znowu bardzo dużo rozciągliwego śluzu, typowo płodnego, więc zrobiłam test owulacyjny i znowu ta kreska jest ciemniejsza - czy to normalne przy tych testach? Zazwyczaj miałam cykle, jak w zegarku po 29 dni, więc trochę się zdziwiłam, że w 22 dc ta druga kreska jednak się pojawiła… powinnam je teraz dalej robić i możliwe, że owulacja dopiero przede mną? 🤔

IMG-2115.jpg
    Oczywiście, że może owu jeszcze się pojawić na dniach. Właśnie jak owulacja się przesuwa w stosunku do standardowego terminu, to testy ciemnieją, ale nie ma piku. Ba! Może być nawet pik, ale owu nie będzie i za kilka dni następny pik. Zrób jeszcze przez 2-3 dni te testy :)

awokado 🥑, Elena20 lubią tę wiadomość

• Dahlia Przyjaciółka

Wysłany: 21 września, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Hej, hej

Melduje dzisiaj 🩸. Zaczynam 2cs, ale nie pokładam w nim wielkich nadziei. W poniedziałek będę dzwonić do gina, żeby umówić się zaraz po okresie. Musimy sprawdzić czy znowu polip się nie odnowił. Boję się, nie tyle samego zabiegu, bo raczej dobrze go znoszę, ale tego że polip być może wrócił i to w tak krótkim czasie. Ile jeszcze razy będę musiała go usuwać? Nie chcę mieć zabiegów co pół roku. Mam doła 😢

Przykro mi i przesyłam dużo wsparcia, dzisiaj też się czuję przybita.

Oby nie było tego polipa znowu u Ciebie, trzymam mocno kciuki 🤞🧡

Może zróbmy dla siebie coś relaksującego w ten weekend, żeby nie dokładać stresu.

Ech.

@Nieprzejrzysta, super! Dzielna byłaś, że tyle się wyczekałaś. Kciuki niepuszczane! 🤞🫶

Elena20, Kłębuszek, Nieprzejrzysta lubią tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏼 34 & 39
    październik '24 - 5 cs

👩🏻 AMH 0,59, niedoczynność tarczycy
    drożność ✅
    adenomioza

👱🏼‍♂️ lipiec '24 morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
    🔜 powtórzenie badania

➡️ październik '24 klinika
  • Belia Autorytet

Wysłany: 21 września, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kłębuszek wrote:
    Hej, hej

Melduje dzisiaj 🩸. Zaczynam 2cs, ale nie pokładam w nim wielkich nadziei. W poniedziałek będę dzwonić do gina, żeby umówić się zaraz po okresie. Musimy sprawdzić czy znowu polip się nie odnowił. Boję się, nie tyle samego zabiegu, bo raczej dobrze go znoszę, ale tego że polip być może wrócił i to w tak krótkim czasie. Ile jeszcze razy będę musiała go usuwać? Nie chcę mieć zabiegów co pół roku. Mam doła 😢
    Przytulam 🫂 Rozumiem Cię bardzo dobrze. Każda wizyta ze strachem czy dziad znowu nie powrócił.
    Masz jakieś objawy że się martwisz?

Elena20 lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
    11.2024 przerwa na reagenerację 😴
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 21 września, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie Wasze odpowiedzi ❤️ Będę powtarzać testy na dniach, ale bez nakręcania się - szczerze to wolałabym już dostać 🐒, zacząć nowy cykl i mieć czystą kartę 😅

@Nieprzejrzysta - super wiadomość! Szkoda tylko, że ta lekarka przysporzyła Ci tyle nerwów… Ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze 💚

@Kłebuszek - będę trzymać kciuki, żeby okazało się, że polipa nie ma! A póki co, staraj się czymś zająć głowę, żeby nie dokładać sobie stresu 🫂

@Dahlia - w temacie niskiego estradiolu, to akurat nie mam doświadczenia (u mnie przewaga estrogenowa, więc źle, ale w drugą stronę 🤪), ale wiem że mocno liczy się stosunek progesteronu do estradiolu, który powinien wynosić od 100 do 500.
    Masz jakieś objawy niskiego estradiolu? Skąpe miesiączki, mało płodnego śluzu? Z takich polecajek dotyczących niskiego estradiolu, to warto zwiększyć spożycie kalorii i włączyć do diety siemię lniane 😊

Elena20, Kłębuszek, Nieprzejrzysta, DreamBee, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • Kłębuszek Przyjaciółka

Wysłany: 21 września, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Przytulam 🫂 Rozumiem Cię bardzo dobrze. Każda wizyta ze strachem czy dziad znowu nie powrócił.
    Masz jakieś objawy że się martwisz?

Na ostatniej wizycie ginekolog cos widzial, ale nie miał pewności, bo bylam dwa dni przed owulacją i obraz na usg nie byl jednoznaczny.

29 l

2021 💏
    2023 👰🤵
    2024.09 - początek starań
    3cs 🤞

Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
    Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)

LH:FSH = 2,08
    Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
    TSH 3,27->1,39 µIU/ml
    Wit. D3: 148 ng/ml
    Kwas foliowy: 21,4 ng/ml

💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12

🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 21 września, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Dzięki dziewczyny za wszystkie Wasze odpowiedzi ❤️ Będę powtarzać testy na dniach, ale bez nakręcania się - szczerze to wolałabym już dostać 🐒, zacząć nowy cykl i mieć czystą kartę 😅

@Nieprzejrzysta - super wiadomość! Szkoda tylko, że ta lekarka przysporzyła Ci tyle nerwów… Ale najważniejsze, że wszystko jest dobrze 💚

@Kłebuszek - będę trzymać kciuki, żeby okazało się, że polipa nie ma! A póki co, staraj się czymś zająć głowę, żeby nie dokładać sobie stresu 🫂

@Dahlia - w temacie niskiego estradiolu, to akurat nie mam doświadczenia (u mnie przewaga estrogenowa, więc źle, ale w drugą stronę 🤪), ale wiem że mocno liczy się stosunek progesteronu do estradiolu, który powinien wynosić od 100 do 500.
    Masz jakieś objawy niskiego estradiolu? Skąpe miesiączki, mało płodnego śluzu? Z takich polecajek dotyczących niskiego estradiolu, to warto zwiększyć spożycie kalorii i włączyć do diety siemię lniane 😊
    1:5 brzmi dobrze bo takie miałam wyniki tego cyklu 😅😅
    Nieprzejrzysta nie umiem sobie wyobrazić nawet tego stresu w jakim byłaś te dwa dni 😢😢

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do wyliczania stosunku progesteronu do estradiolu (włącznie z przeliczaniem jednostek - bo to tu jest największy problem) to tutaj macie kalkulator:

https://www.omnicalculator.com/health/pg-e2-ratio

Wynik powinien mieścić się w przedziale 100-500.

awokado 🥑, DreamBee, Dahlia lubią tę wiadomość

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 września, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dahlia wrote:
    W fazie lutealnej norma laboratoryjna 60,4-232 pg/ml, ale z tego co czytałam, to min. 200 na warunki do pojawienia się ciąży (i od lekarza słyszałam coś podobnego, tzn bez konkretnej wartości, ale że nisko w widełkach to naprawdę słabo). Jak ktoś się na tym lepiej zna, to oczywiście chętnie przyjmę opinie, ja powtarzam laickim tonem. :)

Nie, bo gdy progesteronu jest 10 a estriadiol 200 to jest już dominacja estrogenowa;) Estriadiol jest ważny przy transferach wtedy się go poprostu bada; przy naturalnym poczęciu on sam urośnie po zagnieżdżeniu i utrzyma ciążę 😊

Dahlia, Elena20, Kc1234 lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 21 września, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta - gratuluję i błagam nie idź więcej do tej lekarki 😊

Elena20, Nieprzejrzysta, Deyansu lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml

10.12 - wizyta ⏳

preg.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 21 września, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Nie, bo gdy progesteronu jest 10 a estriadiol 200 to jest już dominacja estrogenowa;) Estriadiol jest ważny przy transferach wtedy się go poprostu bada; przy naturalnym poczęciu on sam urośnie po zagnieżdżeniu i utrzyma ciążę 😊

Właśnie sama się zastanawiałam dlaczego moja lekarka kazała mi na początku zbadać prog i estradiol, i jeszcze teraz pod koniec września mam znów powtórzyć te badania.

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • Dahlia Przyjaciółka

Wysłany: 21 września, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:

Dzięki Frutellko 🙏🧡 a przy transferach da się lekami coś podziałać na niego w razie zbyt niskiego?

👩🏻‍❤️‍👨🏼 34 & 39
    październik '24 - 5 cs

👩🏻 AMH 0,59, niedoczynność tarczycy
    drożność ✅
    adenomioza

👱🏼‍♂️ lipiec '24 morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
    🔜 powtórzenie badania

➡️ październik '24 klinika
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 22 września, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dahlia wrote:
    Dzięki Frutellko 🙏🧡 a przy transferach da się lekami coś podziałać na niego w razie zbyt niskiego?

Tak na cyklach sztucznych tak czy siak bierze się estrofem czyli estriadiol bo to transfer na cyklu bez owulacji i tak czy siak nie ma owulacji, nie ma estriadiol więc trzeba go sztucznie wytworzyć dziewczyny biorą do 6-8 tygodnia;)

10.12 - wizyta ⏳

preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 22 września, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Właśnie sama się zastanawiałam dlaczego moja lekarka kazała mi na początku zbadać prog i estradiol, i jeszcze teraz pod koniec września mam znów powtórzyć te badania.

Progesteron to wiadomo za utrzymanie ciąży odpowiada, a estriadiol też jest ważny bo prawidłowe stężenie odpowiada za utrzymanie ciąży 😊

10.12 - wizyta ⏳

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 22 września, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, wczoraj się nie odzywałam, miałam lazy day z moją drugą połówką jabłka, oglądaliśmy filmy i robiłam burgery 😊
    Czy ktoś dzisiaj siusia na teścik?🤭

DreamBee, Darrika, Rudka, Deyansu lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 22 września, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Mam taką dziwną sytuację ciężko mi określić kiedy miałam owulację prawdopodobnie we wtorek możliwe że wcześniej. Dziś pojawiły mi się różowe upławy z nitkami krwi czy to może być krwawienie implantacyjne ?
    Jeśli miałaś owulację we wtorek czyli 17.09, a te plamienie 21.09 , to trochę wcześnie na implantacje chyba, aczkolwiek ciało kobiety jest naprawdę zaskakujące i samo sobie decyduje co tam się dzieje w środku 😊

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 22 września, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Beta 168.30

Przyrost w normie 90%.

Super ❤️ nieźle ten "biochem" przyrasta 😍
    Dla tej lekarki należy się młotek 🔨

Darrika, Rudka, Deyansu lubią tę wiadomość

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzejrzysta wrote:
    Beta 168.30

Przyrost w normie 90%.

Będziesz jeszcze powtarzać betę za 48h?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września, 07:57

• xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 22 września, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem na kiedy określić dzień owulacji :( pozytywne testy owu od piątku rana, wczoraj ok 12 pik, i też wczoraj miałam bóle owulacyjne, mega ból jajnika nawet przy chodzeniu, aplikacja określa mi ją na dzisiaj przez pik wczoraj, ale ja sama nie wiem 😅 oczywiście chodzi mi o określenie dpo do testowania 😅

preg.png
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 22 września, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Dziewczyny nie wiem na kiedy określić dzień owulacji :( pozytywne testy owu od piątku rana, wczoraj ok 12 pik, i też wczoraj miałam bóle owulacyjne, mega ból jajnika nawet przy chodzeniu, aplikacja określa mi ją na dzisiaj przez pik wczoraj, ale ja sama nie wiem 😅 oczywiście chodzi mi o określenie dpo do testowania 😅

Ja bym przyjęła, że owulacja jest dziś 😊

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
‹‹ 145 146 147 148 149 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ