Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za wszystkie biele żeby nam się udało w przyszłym miesiącu!
A co jest najgorsze, test biały 12 dni po, objawy typowo okresowe, a mózg jeszcze ma nadzieję 😐 😐
I niestety emocje >>>rozum
LokaDesigner wrote:Mi to czekanie już siada na psyche 🤦♀️ dzisiaj mamy 6dpo iui ... nie wiem co ja sobie myślałam żeby zastestować, tylko sobie humor popsułam. Głupia sobie wkręciłam, że może na nasz rocznicę szczęście się w końcu do mnie uśmiechnie 🤦♀️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 17:22
Elena20, 3erin lubią tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
NinaB wrote:Hej, dawno mnie tu nie było, bo musiałam trochę odpocząć od tematów staraniowych.
Bardzo się cieszę że tak zielono na pierwszej stronie. Gratulacje dla wszystkich przyszłych mam!
Od siebie dodam, że mam już umówioną histeroskopie.
Za tydzień powinnam już być w szpitalu
Liczę, ze to ostatni stracony cykl
Ale u mnie polip mógł być przeszkodą ale nie musiał, od polipa 4 cykle bez ciąży
A znowu drożność miałam w lipcu, dużo gorzej zniosłam to badanie, ledwo wyszlam na nogach po tym badaniu i tylko się śmiałam ile kobiety są w stanie bólu wytrzymać żeby zajść w ciążę 😅
Nawet sobie myślałam że szkoda że obu naraz nie zrobiłam, ale jednak potem stwierdziłam że miesiąc odstępu był ok 🫣
Lekarz do którego chodzę za każdym badaniem jest taki strasznie pełny optymizmu, ja przy nim czuję no normalnie jak Wednesday z serialu 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 17:35
Elena20, NinaB, DreamBee lubią tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Belia, Deyansu lubią tę wiadomość
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
12.12. kolejna wizyta 🩺
19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Hej dziewczyny przyszły wyniki (4dc) ale kompletnie się zgubiłam ten stosunek fsh/lh chyba trochę za duży no i nie wiem co ze składowymi tarczycy. Kompletnie nie ogarniam 🫣 zerknięcie?
https://ibb.co/Cs1f3P3
https://ibb.co/bPWTsMYWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 17:39
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBelia wrote:Hej dziewczyny przyszły wyniki (4dc) ale kompletnie się zgubiłam ten stosunek fsh/lh chyba trochę za duży no i nie wiem co ze składowymi tarczycy. Kompletnie nie ogarniam 🫣 zerknięcie?
https://ibb.co/bPWTsMY -
Belia wrote:Hej dziewczyny przyszły wyniki (4dc) ale kompletnie się zgubiłam ten stosunek fsh/lh chyba trochę za duży no i nie wiem co ze składowymi tarczycy. Kompletnie nie ogarniam 🫣 zerknięcie?
https://ibb.co/bPWTsMY
Dla mnie TSH to wynik graniczny, przy FT4 poniżej 50 procent skonsultowałabym to z gin-endo…
Czy w obrazie USG widać jajniki drobnopecherzykowate, jakie masz AMH😊Elena20 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Kasiekkk wrote:Dzień dobry, zapisałam się na pierwszą ciążową wizytę na 9.10 🥰
Przytulam dziewczyny za wszystkie biele, małpy i problemy życia codziennego 🫂 Życzę Wam mimo wszystko miłego dnia ❤️
A tak serio to trzymam mocno kciuki żebyś dała radę cierpliwie wytrwać do wizyty 😉🫶
Powiedzcie mi jak to jest u was z bolącym biustem przed @ - kiedy ten ból wam mija? Nie pamiętam już jak to było bo dawno takiego objawu pms nie miałam ale wydawało mi się ze z przyjściem @ mijał ból dość szybko, tymczasem mam już 3dc i nadal bardzo boląElena20, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
Belia wrote:Hej dziewczyny przyszły wyniki (4dc) ale kompletnie się zgubiłam ten stosunek fsh/lh chyba trochę za duży no i nie wiem co ze składowymi tarczycy. Kompletnie nie ogarniam 🫣 zerknięcie?
https://ibb.co/bPWTsMYStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Wojcinka wrote:Urodziny mojego ex męża - zapamiętam! 😂
A tak serio to trzymam mocno kciuki żebyś dała radę cierpliwie wytrwać do wizyty 😉🫶
Powiedzcie mi jak to jest u was z bolącym biustem przed @ - kiedy ten ból wam mija? Nie pamiętam już jak to było bo dawno takiego objawu pms nie miałam ale wydawało mi się ze z przyjściem @ mijał ból dość szybko, tymczasem mam już 3dc i nadal bardzo bolą
Ja ostatnio mam przed okresemega bolesne piersi. Może nosisz źle dobrany stanik? Ja tak kiedyś miałam, że po całym dniu mnie mega bolały.Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
12.12. kolejna wizyta 🩺
-
Dziewczyny jeszcze takie pytanie. Miesiąc temu Estradiol miałam na poziomie 125, progesteron 12.5.
Martwi mnie spadek estrogenów w porównaniu do obecnego cyklu, czyli 125 na 90. Progesteron jest wyższy z 12.5 na 15.5.
Czy niepowinno się porównywać cykli?
Tak w ogóle to nadal utrzymuje się wyższa temperatura, pobolewa mnie brzuch. Głupia zatestowałam 8dpo i jest biel. Wiem, że to za wcześnie, ale ciekawość wzięła górę...
Tule Was za wszystkie biele 🫂🫂Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
12.12. kolejna wizyta 🩺
-
Miałam dwa tygodnie temu. Ginekolog powiedziała że lewy jajnik ok. Na prawym zrobiła się ta torbiel. No i jutro idę do kontroli. Jak widziałam na USG to nie powiedziałabym, że są policystyczne a ginekolog nic nie wspomniała. AMH nie miałam robione. To jest w ogóle pierwszy raz kiedy robię jakiekolwiek hormony. Ale się zestresowałam teraz 🤦♀️
Co byś że ta torbiel ma jakiś wpływ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 18:45
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
nick nieaktualnyElena20 wrote:Dziewczyny jeszcze takie pytanie. Miesiąc temu Estradiol miałam na poziomie 125, progesteron 12.5.
Martwi mnie spadek estrogenów w porównaniu do obecnego cyklu, czyli 125 na 90. Progesteron jest wyższy z 12.5 na 15.5.
Czy niepowinno się porównywać cykli?
Tak w ogóle to nadal utrzymuje się wyższa temperatura, pobolewa mnie brzuch. Głupia zatestowałam 8dpo i jest biel. Wiem, że to za wcześnie, ale ciekawość wzięła górę...
Tule Was za wszystkie biele 🫂🫂Elena20 lubi tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:
Powiedzcie mi jak to jest u was z bolącym biustem przed @ - kiedy ten ból wam mija? Nie pamiętam już jak to było bo dawno takiego objawu pms nie miałam ale wydawało mi się ze z przyjściem @ mijał ból dość szybko, tymczasem mam już 3dc i nadal bardzo bolą
Mi ból piersi przechodzi z pierwszą krwią. Gdy czuję, że przestały boleć to wiem że pora iść do toalety 🩸🐒 😅Elena20, Miska992, Wojcinka, pp2018 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️37
🙇🏻41
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
nick nieaktualnyWojcinka wrote:Urodziny mojego ex męża - zapamiętam! 😂
Niestety nie podpowiem nic z piersiami, bo mnie poza cyklami ciążowymi nie bolały nigdy 🤷🏻♀️Elena20 lubi tę wiadomość
-
3erin wrote:Mi ból piersi przechodzi z pierwszą krwią. Gdy czuję, że przestały boleć to wiem że pora iść do toalety 🩸🐒 😅
Mam podobnie. 3dni przed @ dotknąć się nie da.. ale z momentem pierwszych plamien ból odchodzi 🫢3erin, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Witajcie, nie wiem jak to się stało że dopiero teraz odkryłam tą aplikację i forum i jest to dla mnie objawienie! Tak wiele cudownych osób, w podobnej życiowej sytuacji, po prostu WOW!
Czytam sobie od kilku dni i postanowiłam również ja się wypowiedzieć bo sama biję się z myślami i może wy coś rozjaśnicie. Mianowicie, mam cykle dość regularne bo zazwyczaj 32-34 dni. Nigdy dłużej. No i w tym miesiącu dziwna sytuacja, jest już 36 dc (a właściwie się już kończy). Żadnych objawów ani @ ani ciąży (no może delikatny ból sutkow jak ścisnę choć mogę sobie wmawiać). Wczorajszy poranny test był negatywny (choć mam wrażenie że z tym testem też było coś nie tak, dość długo już leżał i chyba go zalałam). Zakupiłam już nowe świeżutkie i testuję jutro rano. Natomiast zastanawiam się czy to w ogóle możliwe żeby ta ciąża w ogóle jeszcze była. Jeśli miałabym np późno owulację? (Niestety nie robiłam testów owu w tym cyklu). Nie ma też żadnych powodów typu stres czy choroba żeby ten okres się spóźniał. No i już zachodzę w głowę, stresuję się czy coś się dzieje z hormonami czy jednak jest jeszcze szansa na ciążę? Bez objawów? Szaleństwo jak nasze głowy działają 😂🙈Chochlik12, Darrika, Elena20 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Belia wrote:Miałam dwa tygodnie temu. Ginekolog powiedziała że lewy jajnik ok. Na prawym zrobiła się ta torbiel. No i jutro idę do kontroli. Jak widziałam na USG to nie powiedziałabym, że są policystyczne a ginekolog nic nie wspomniała. AMH nie miałam robione. To jest w ogóle pierwszy raz kiedy robię jakiekolwiek hormony. Ale się zestresowałam teraz 🤦♀️
Co byś że ta torbiel ma jakiś wpływ?Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Vergeet wrote:Witajcie, nie wiem jak to się stało że dopiero teraz odkryłam tą aplikację i forum i jest to dla mnie objawienie! Tak wiele cudownych osób, w podobnej życiowej sytuacji, po prostu WOW!
Czytam sobie od kilku dni i postanowiłam również ja się wypowiedzieć bo sama biję się z myślami i może wy coś rozjaśnicie. Mianowicie, mam cykle dość regularne bo zazwyczaj 32-34 dni. Nigdy dłużej. No i w tym miesiącu dziwna sytuacja, jest już 36 dc (a właściwie się już kończy). Żadnych objawów ani @ ani ciąży (no może delikatny ból sutkow jak ścisnę choć mogę sobie wmawiać). Wczorajszy poranny test był negatywny (choć mam wrażenie że z tym testem też było coś nie tak, dość długo już leżał i chyba go zalałam). Zakupiłam już nowe świeżutkie i testuję jutro rano. Natomiast zastanawiam się czy to w ogóle możliwe żeby ta ciąża w ogóle jeszcze była. Jeśli miałabym np późno owulację? (Niestety nie robiłam testów owu w tym cyklu). Nie ma też żadnych powodów typu stres czy choroba żeby ten okres się spóźniał. No i już zachodzę w głowę, stresuję się czy coś się dzieje z hormonami czy jednak jest jeszcze szansa na ciążę? Bez objawów? Szaleństwo jak nasze głowy działają 😂🙈
No może jutrzejszy test coś Ci rozjaśni, cykle bywaja kapryśne i z takich dłuższych już nie raz była ciąża 🤷♀️ a może nawet wiesz zmiany pogody ostatnie, z upałów zimno itd kto wie jak te nasze cykle sobie wymyślą, może jednak małpa przyjdzie, choć trzymam kciuki za dwie kreski 😁🤞 ciąża bez objawów też może byćVergeet, Elena20 lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Majlen wrote:Rozumiem Twój stres, ponieważ byłam w identycznej sytuacji. W czerwcu badałam hormony i stosunek też 1,4 czyli już pod policystyczne, ale na obrazie usg nie było widać takich pęcherzyków. Ponowiłam badania teraz we wrześniu i stosunek niestety już 1,57 i obraz jajników typowe pcos.
Dziękuję za podpowiedź. Jutro przycisnę ginekolog żeby jakoś tą sytuację rozwiać. Na razie zrypal mi się humor koncertowo. Jeżeli ci nie przeszkadza to zapytam czy oprócz typowo diety masz włączone jakieś leki?👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
11.2024 przerwa na reagenerację 😴