Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
UWAGA ‼️ zmiana linku do głosowania na nazwę wątku: https://forms.gle/PLnansHjFrboJ1VP8
Głosujemy od nowa. Przepraszam za zamieszanie. Ja to niestety jestem taki nieogar masakra 🤦♀️
Dobrej nocy!
Chochlik12, Suzie, LokaDesigner, Lauraa, ellevv, DreamBee, Zbuntowana, 3erin, Elena20, Darrika, brilka, Sarka94, Deyansu, Fasolowa_zupa, Wojcinka lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
Lilinka wrote:Niestety zaden lekarz mi tego nie zlecił, tylko od razu stymulacja i 3 razy nieudane odstawiłam leki, bo miałam tego dosyć, dzisiaj bez leków w 8dpo estradiol wyszedl 61 a prog 10,2 😭 nie bralam supli, bo drugi tydzien biore antybiotyki i nie chcialam sobie zaszkodzic samą chemią... ale jak tylko odstawie antybiotyk wrócę do supli... mam dosyc, 3 lata i nigdy II kresek, jestem tak rozwalona psychicznie, że nie wiem co robić... myślę też o zmianie lekarza, tym razem muszę szukac dalej i myśle o dr Barczentewiczu z Lublina, ale boje się, ze znow na dzien dobry bedą chcieli mnie stymulować lekami typu lametta
Czy ktorejs z Was udało sie miec ladny estradiol i prog tylko za pomocą supli (witamin) i zdrowej diety? Jesli tak to jaką dietę polecacie?
Hej Kochana, przytulam 🫂
Mi się udało ładnie podnieść i estradiol i progesteron z pomocą tych ziół na drugą fazę cyklu: https://mojazielarnia.pl/3946-mieszanka-na-2-faze-cyku-od-owulacji-do-wystapienia-miesiaczki-300g.htmlElena20, Slava lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
Dobry wieczór 😊
Wpadam jeszcze na szybko, żeby prosić Was o trzymanie kciuków za jutrzejszą poranną operację mojego Taty 🙏🥺
Z góry ślicznie Wam za to dziękuję! ❤3erin, Elena20, Vergeet, LokaDesigner, Płotka, Darrika, Nieprzejrzysta, Dahlia, brilka, Kłębuszek, Kasiekkk, Lauraa, Slava, Frutellka , Mervee, Sarka94, Deyansu, Fasolowa_zupa, Wojcinka lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
DreamBee wrote:Dobry wieczór 😊
Wpadam jeszcze na szybko, żeby prosić Was o trzymanie kciuków za jutrzejszą poranną operację mojego Taty 🙏🥺
Z góry ślicznie Wam za to dziękuję! ❤DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
Trzymam kciuki...
zaglosowaneDreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Z góry ślicznie Wam za to dziękuję! ❤
Trzymam!Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Elena20 wrote:Witaj ❤️❤️❤️
Wpisałam Cię na listę, testuj a nóż okaże się, że test był wykonany za wcześnie.
Ja na razie też się nie poddaje 😅 Na razie temperatura się utrzymuje, kłuje mnie coś co chwilę (jak na implantację) I progesteron mam wyższy niż miesiąc temu... Ale no wiadomo dopóki jest biel to to nic nie znaczy. Ale z drugiej strony jest nadzieja 😉
Ja właśnie po porannym teście, 37 dc i wciąż biel. Od czasu do czasu coś czuję w jajnikach ale mogę sobie też wmawiać więc nie biorę tego za żaden objaw. Prócz tego czuję się zupełnie normalnie- ani na okres ani na ciążę także czekam dalej 🙈Elena20 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Z góry ślicznie Wam za to dziękuję! ❤DreamBee lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Z góry ślicznie Wam za to dziękuję! ❤
Trzymamy kciuki i czekamy na wieści po operacji !🤞DreamBee lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Ale dziś łyso w kalendarzu, może ktoś się wyjdzie z zaskoczenia i siknie? 😆
Vergeet, pp2018, DreamBee, Mervee lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Hej dziewczyny. Miłego dnia. Ja właśnie piję kawę i zbieram się do ginekologa. Dam znać co tam powie.
Vergeet, Kasiekkk, Lauraa, Darrika, pp2018, DreamBee, Sarka94, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
Majlen wrote:Ale dziś łyso w kalendarzu, może ktoś się wyjdzie z zaskoczenia i siknie? 😆
Ja może jutro powtórzę, takie sikanie "dla lekarza", bo kazał wtedy test robić 😝
Moja temperatura zaczęła troszkę spadać a teraz znowu wróciła do wysokiej. Ciekawe ile sobie na okres poczekam 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września, 07:36
Majlen, Elena20 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
@DreamBee - trzymamy kciuki za tatę ✊❤️
@Suzie - spojrzałam sobie na Twój wykres - potwierdzałaś w jakiś sposób owulację? Robiłaś testy/monitoring? Ja bym się zastanowiła, czy nie miałaś jej chwilę później, niż to co aplikacja wyznacza 🤔 może pospieszyłaś się z tym testem ciążowym? Widzę, że jutro powtarzasz, więc nadal trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września, 07:45
Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyawokado 🥑 wrote:@DreamBee - trzymamy kciuki za tatę ✊❤️
@Suzie - spojrzałam sobie na Twój wykres - potwierdzałaś w jakiś sposób owulację? Robiłaś testy/monitoring? Ja bym się zastanowiła, czy nie miałaś jej chwilę później, niż to co aplikacja wyznacza 🤔 może pospieszyłaś się z tym testem ciążowym? Widzę, że jutro powtarzasz, więc nadal trzymam kciuki!
Awokado, jak tam Twoje owulaki? 😉Elena20 lubi tę wiadomość
-
awokado 🥑 wrote:@DreamBee - trzymamy kciuki za tatę ✊❤️
@Suzie - spojrzałam sobie na Twój wykres - potwierdzałaś w jakiś sposób owulację? Robiłaś testy/monitoring? Ja bym się zastanowiła, czy nie miałaś jej chwilę później, niż to co aplikacja wyznacza 🤔 może pospieszyłaś się z tym testem ciążowym? Widzę, że jutro powtarzasz, więc nadal trzymam kciuki!
Chodzę regularnie na monitoring, ponieważ jestem na stymulacji, więc owulacja na pewno nie była później
Przez moje zawirowania aplikacja już mi w ogóle nie zaznacza owulacji, zaznaczyłam ją sobie sama na podstawie monitoringów. Wszystko dokumentuje w stopce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września, 08:11
Elena20, Sarka94 lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Dzień dobry dziewczyny, miłego dnia ❤️
DreamBee trzymam kciuki za Twojego tatę 🤞❤️
Zagłosowałam na tytuł, podziwiam Was za kreatywność!
Czekam właśnie przed gabinetem, zaczynam monitoring cyklu dzisiaj i pewnie wskakuje na LametteVergeet, Darrika, Elena20, pp2018, DreamBee lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Hej, dawno mnie nie było, wpadam tylko żeby zameldować, że sikałam 21.09 to było 11/12 dpo i była biel. Dziś 15 dpo, małpiszona jeszcze nie ma, ale moja faza lutealna ostatnio się wydłuża, więc pewnie dotrze w ciągu dnia.
Nadal trzymam kciuki za testujące jeszcze we wrześniu 🤞🏻Vergeet, Elena20, DreamBee, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Kasiekkk wrote:Też myślę, że była 2 dni później, niż prognoza z owu.
Awokado, jak tam Twoje owulaki? 😉
Ja już sama się pogubiłam o co chodzi z tym moim cyklem 😂 Wczoraj pierwszy test był najciemniejszy (Premom określa jako pik), później powtórzyłam wieczorem i był ciut jaśniejszy (wpływ na to mogło mieć, że wcześniej dużo wypiłam), dodatkowo wczoraj nagle pojawił się rozciągliwy śluz i wieczorem mocno bolał mnie prawy jajnik. Wszystko pięknie, ale temperatura dalej stoi w miejscu i to mnie najbardziej martwi 😓 Jeśli jutro temperatura nie pójdzie w górę to chyba muszę się umówić na usg i sprawdzić, czy wszystko okKasiekkk, Elena20 lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Hej, dawno mnie nie było, wpadam tylko żeby zameldować, że sikałam 21.09 to było 11/12 dpo i była biel. Dziś 15 dpo, małpiszona jeszcze nie ma, ale moja faza lutealna ostatnio się wydłuża, więc pewnie dotrze w ciągu dnia.
Nadal trzymam kciuki za testujące jeszcze we wrześniu 🤞🏻
Hej, u mnie ta sama sytuacja, wiec czekamy na 🙈.
Mam nadzieje, ze szybko przyjdzie 🤞
Elena20 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualnyawokado 🥑 wrote:Ja już sama się pogubiłam o co chodzi z tym moim cyklem 😂 Wczoraj pierwszy test był najciemniejszy (Premom określa jako pik), później powtórzyłam wieczorem i był ciut jaśniejszy (wpływ na to mogło mieć, że wcześniej dużo wypiłam), dodatkowo wczoraj nagle pojawił się rozciągliwy śluz i wieczorem mocno bolał mnie prawy jajnik. Wszystko pięknie, ale temperatura dalej stoi w miejscu i to mnie najbardziej martwi 😓 Jeśli jutro temperatura nie pójdzie w górę to chyba muszę się umówić na usg i sprawdzić, czy wszystko ok
No to zakładając, że wczoraj był pik, to dzisiaj może być owu i temp wzrosnąć jutro... Jeśli nie, to faktycznie możesz przejść się do lekarza sprawdzić, co tam się dzieje.awokado 🥑, Elena20 lubią tę wiadomość