Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Darrika wrote:No może jutrzejszy test coś Ci rozjaśni, cykle bywaja kapryśne i z takich dłuższych już nie raz była ciąża 🤷♀️ a może nawet wiesz zmiany pogody ostatnie, z upałów zimno itd kto wie jak te nasze cykle sobie wymyślą, może jednak małpa przyjdzie, choć trzymam kciuki za dwie kreski 😁🤞 ciąża bez objawów też może być
Nienormalne te nasze kobiece organizmy są 😂 naczytałam się właśnie różnych tutaj postów i wypowiedzi, że nawet w 40 dniu cyklu dopiero komuś wyszedł pozytyw a wcześniej negatywy więc jakaś nadzieja wciąż jest. Choć wiadomo, wolałabym albo małpę albo pozytyw bo najgorsze to czekanie w niepewności 🙈 a jak negatywne testy to człowiek się nakręca, że coś z nim nie tak skoro okres nie przychodzi i tak w kółko Macieju 😂 w każdym razie dziękuję za odpowiedź, nie tracę wiary skoro szanse zawsze jakieś są mimo żadnych oznak 💕🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Starania na luzie od 08.23
Świadome starania od 05.24 👶🏻
Cykl start 30.10🩸
11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Belia wrote:Dziękuję za podpowiedź. Jutro przycisnę ginekolog żeby jakoś tą sytuację rozwiać. Na razie zrypal mi się humor koncertowo. Jeżeli ci nie przeszkadza to zapytam czy oprócz typowo diety masz włączone jakieś leki?
Musiałabyś pogłębić diagnostykę, ale to pewnie już lekarz ci powie szczegóły, androgeny, shbg itd.
I najczęściej przy pcos trzeba stymulować owulację, aczkolwiek ja miałam teraz naturalną z dość dużym pęcherzykiemWiadomość wyedytowana przez autora: 23 września, 20:45
Vergeet, Belia lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
P.S bardzo chętnie dołączę do społeczności, zostaje na dłużej i śledzę wasze poczynania, trzymam kciuki za wszystkich! 💕 póki co u mnie ⬜- ale wiadomo nadzieja zostaje do końca 😀
Belia, Elena20, awokado 🥑, Darrika, Nava, DreamBee, Deyansu lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Cykl start 30.10🩸
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Ja stosunek LH do FSzh też mam powyżej 1. AMH 4,0 więc też stosunkowo wysoko. Jednak nie mam PCOS, owulacje co miesiąc. Dużo lekarzy odchodzi już od liczenia proporcji LH FSH z tego co wiem. Pogłeb diagnostykę ale bez paniki
Belia, Vergeet, Kasiekkk lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:Tak właściwie to na pcos nie ma leku. Jedynie mam zalecony inozytol - piję fertistim, bo on reguluje lh, metforminy nie biorę, bo mam cukier w normie.
Musiałabyś pogłębić diagnostykę, ale to pewnie już lekarz ci powie szczegóły, androgeny, shbg itd.
I najczęściej przy pcos trzeba stymulować owulację, aczkolwiek ja miałam teraz naturalną z dość dużym pęcherzykiem👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
Sikoreczkaaa wrote:Ja stosunek LH do FSzh też mam powyżej 1. AMH 4,0 więc też stosunkowo wysoko. Jednak nie mam PCOS, owulacje co miesiąc. Dużo lekarzy odchodzi już od liczenia proporcji LH FSH z tego co wiem. Pogłeb diagnostykę ale bez paniki👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
Dobra dziewczyny, teraz coś miłego. Stworzyłam ankietę odnośnie nazwy na przyszły miesiąc:
https://www.webankieta.pl/ankieta/1341678/pazdziernikowa-nazwa.html
Zapraszam do głosowania do czwartku do 20:00 🙂Vilka, Lauraa, Darrika, Chochlik12, Wojcinka, Ona_39, 3erin, Sarka94, Deyansu lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
Vergeet wrote:P.S bardzo chętnie dołączę do społeczności, zostaje na dłużej i śledzę wasze poczynania, trzymam kciuki za wszystkich! 💕 póki co u mnie ⬜- ale wiadomo nadzieja zostaje do końca 😀
Belia, Vergeet, Elena20 lubią tę wiadomość
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Kc1234 wrote:Witamy, Napisz cos więcej jeśli chcesz się podzielić jak długo się staracie, czy to 1 ciąża ))
Cześć! Tak to 1 ciąża. Jeśli chodzi o starania to ciężko mi to do końca określić, gdyż teoretycznie nie zabezpieczamy się od sierpnia 2023, natomiast mój mąż pracował wtedy w ten sposób że widzieliśmy się tylko weekendami. Więc no ciężko było się wstrzelić w owulację. Więc wtedy głównie skupiłam się na badaniach, kontrolach lekarskich itp i po prostu jak zjeżdżał na weekend to działaliśmy ale nie zważałam na owulację bo i tak nie mieliśmy innej opcji. Co nie znaczy, że przy każdej @ nie było rozczarowania 🙈 Zmienił pracę teraz w maju, więc takie konkretne starania gdzie zaczęłam zwracać uwagę na owulację zaczęliśmy właśnie od maja.
W październiku mam też wizytę u bardzo fajnej lekarki, która też myślę że nieco rozjaśni po przeanalizowaniu badań. Długo się czeka u niej na termin, bo mam już od dwóch miesięcy umówiony. No ale właśnie- czekałam na @ aby móc wykonać te badania na świeżo no i tu taki psikus, że cykl się rozciąga 😀Belia, Elena20 lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Cykl start 30.10🩸
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Belia wrote:Dobra dziewczyny, teraz coś miłego. Stworzyłam ankietę odnośnie nazwy na przyszły miesiąc:
Zapraszam do głosowania do czwartku do 20:00 🙂
Super pomysł, nawet miałam dzisiaj myśl żeby coś takiego stworzyć 😀😀Vergeet, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Vilka wrote:Super pomysł, nawet miałam dzisiaj myśl żeby coś takiego stworzyć 😀😀
Elena20 lubi tę wiadomość
🙎🏼♀️28🙎🏼♂️28
👰🏼🤵🏼2023
Starania o 1 bobasa 🍼
Cykl start 30.10🩸
Owulacja 13.11 (15dc)🥚
Badania 27.09
TSH 1,677
AMH 2,78
Letrox 50, Siofor 1000 -
Belia wrote:Dobra dziewczyny, teraz coś miłego. Stworzyłam ankietę odnośnie nazwy na przyszły miesiąc:
Zapraszam do głosowania do czwartku do 20:00 🙂👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
Belia wrote:Nie ogarnęłam. Okazało się za ankieta przyjmie tylko 25 odpowiedzi a potem muszę płacić 😂 musimy to zrobić na nowo. @Vilka masz jakieś narzędzie do darmowych ankiet? Soorrry♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Belia wrote:Dziękuję za podpowiedź. Jutro przycisnę ginekolog żeby jakoś tą sytuację rozwiać. Na razie zrypal mi się humor koncertowo. Jeżeli ci nie przeszkadza to zapytam czy oprócz typowo diety masz włączone jakieś leki?
Ja przy pcos mam metformine i teraz stymulację👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Belia wrote:Tak wiem, że tego się pozbyć nie da niestety. Dziękuję będę miala na uwadze Twoje doświadczenie. Zobaczymy co na te wyniki powie lekarz.
Belia, Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Zagłosowane👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Belia wrote:Nie ogarnęłam. Okazało się za ankieta przyjmie tylko 25 odpowiedzi a potem muszę płacić 😂 musimy to zrobić na nowo. @Vilka masz jakieś narzędzie do darmowych ankiet? Soorrry
Aha a ja już zagłosowałam 🤣🤣Liliowa lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Zagłosowanie, pierwszy raz na kilka tytułów, bo wszystkie są naprawdę świetne, aż trudno wybrać! Ciekawa jestem jaki wygra 🤭Elena20 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Vergeet wrote:P.S bardzo chętnie dołączę do społeczności, zostaje na dłużej i śledzę wasze poczynania, trzymam kciuki za wszystkich! 💕 póki co u mnie ⬜- ale wiadomo nadzieja zostaje do końca 😀
Witaj ❤️❤️❤️
Wpisałam Cię na listę, testuj a nóż okaże się, że test był wykonany za wcześnie.
Ja na razie też się nie poddaje 😅 Na razie temperatura się utrzymuje, kłuje mnie coś co chwilę (jak na implantację) I progesteron mam wyższy niż miesiąc temu... Ale no wiadomo dopóki jest biel to to nic nie znaczy. Ale z drugiej strony jest nadzieja 😉Belia, Vergeet lubią tę wiadomość
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
12.12. kolejna wizyta 🩺
19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
No ja też już zagłosowałam 🙈Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ?