Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 24 września, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    A chwilę nie wpadałam na forum... raz, że psyche mi trochę siadło po tych nieprzyjemnościach w pracy. Musiałam na spokojnie przemyśleć, jak się zachować, co mogę poprawić, jak przeciwdziałać ewentualnym przyszłym sytuacjom. Po drugie Mąż był wczoraj u urologa i też się tym mocno stresowałam:/ Jest dobry news - brak żylaków :) Ale za to jest stan zapalny prostaty (czyli dobrze wykombinowałam na podstawie mojej wiedzy z neta, że to pH za wysokie). Do testosteronu się nie doczepił, za to skierował Męża na ponowne posiewy, jak napisał, "wiarygodne" - to kolejny lekarz, który nie ufa Diagnostyce (pokierował nas do Synevo). Jak będziemy mieć te wyniki, Mąż ma ponownie przyjść. Póki co ma brać więcej L-karnityny - aż 3g/dzień (a brał 0,5g). Podobno lekarz bardzo profesjonalny, i na pewno na plus dla niego - na koniec zawołał mnie do gabinetu, żeby zapytać o AMH - chciał wiedzieć, ile mamy czasu :)

Zobaczymy, co z tego wszystkiego wyniknie. I tak jutro musimy tam jeszcze raz podejść, bo w skierowaniu pisze "posiew bakteriologiczny i mikrobiologiczny" - dla mnie, po kierunku powiązanym z medycyną, to masło maślane. Zwłaszcza, że w Diagnostyce posiew był i na bakterie, i na grzyby. Pewnie zamiast mikrobiologiczny miało być mykologiczny .... zorientowaliśmy się wczoraj już dopiero przed spaniem, jak zaglądnęłam do dokumentacji :>
    Możesz powiedzieć coś więcej o tej diagnostyce? Jestem świeżakiem tutaj, staram się nadrabiać o czym tutaj sobie rozmawiacie i nie widziałam tego wątku. To znaczy, że diagnostyka nie do końca daje wiarygodne wyniki?

Deyansu lubi tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Deyansu Ekspertka

Wysłany: 24 września, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Możesz powiedzieć coś więcej o tej diagnostyce? Jestem świeżakiem tutaj, staram się nadrabiać o czym tutaj sobie rozmawiacie i nie widziałam tego wątku. To znaczy, że diagnostyka nie do końca daje wiarygodne wyniki?

Nie wiem, czy pisałam o tym konkretnie w tym wątku, ale również mój (w tej chwili ex-) endokrynolog był zdania, że wyniki z Diagnostyki to można do śmieci wsadzić. A wczoraj urolog nagle wyskoczył z podobnym przekonaniem. Coś musi być na rzeczy... ale też nie każdy ma możliwość zrobienia badań od razu w super laboratoriach. Nie miałam nawet pojęcia, że mamy filię Synevo w naszym mieście :) Fakt jest też taki, że w przeciągu miesiąca TSH w Diagnostyce miałam ok. 0,4, a w laboratorium szpitalnym ok. 0,7. A teoretycznie biorę wciąż nieco zbyt dużą dawkę Letrox, co powinno mi obniżać TSH (mam nadzieję, że lekarka POZ wreszcie zrozumie, że mam zbyt wysoką dawkę, wynik ze szpitala mnie zaskoczył)

👩🏻 38
    PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
    dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
    MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
    AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki

👱🏻32
    nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
    ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
    IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
    stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
    🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 24 września, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    A chwilę nie wpadałam na forum... raz, że psyche mi trochę siadło po tych nieprzyjemnościach w pracy. Musiałam na spokojnie przemyśleć, jak się zachować, co mogę poprawić, jak przeciwdziałać ewentualnym przyszłym sytuacjom. Po drugie Mąż był wczoraj u urologa i też się tym mocno stresowałam:/ Jest dobry news - brak żylaków :) Ale za to jest stan zapalny prostaty (czyli dobrze wykombinowałam na podstawie mojej wiedzy z neta, że to pH za wysokie). Do testosteronu się nie doczepił, za to skierował Męża na ponowne posiewy, jak napisał, "wiarygodne" - to kolejny lekarz, który nie ufa Diagnostyce (pokierował nas do Synevo). Jak będziemy mieć te wyniki, Mąż ma ponownie przyjść. Póki co ma brać więcej L-karnityny - aż 3g/dzień (a brał 0,5g). Podobno lekarz bardzo profesjonalny, i na pewno na plus dla niego - na koniec zawołał mnie do gabinetu, żeby zapytać o AMH - chciał wiedzieć, ile mamy czasu :)

Zobaczymy, co z tego wszystkiego wyniknie. I tak jutro musimy tam jeszcze raz podejść, bo w skierowaniu pisze "posiew bakteriologiczny i mikrobiologiczny" - dla mnie, po kierunku powiązanym z medycyną, to masło maślane. Zwłaszcza, że w Diagnostyce posiew był i na bakterie, i na grzyby. Pewnie zamiast mikrobiologiczny miało być mykologiczny .... zorientowaliśmy się wczoraj już dopiero przed spaniem, jak zaglądnęłam do dokumentacji :>

Ooo super informacja z tymi żylakami! A który to był stopień i czy działaliście jakoś, by się ich pozbyć? Mój ma żylaki drugiego stopnia i urolog powiedział, że to nie powinno przeszkadzać w zajściu w ciążę…

Co do Diagnostyki - ostatnio położna mi mówiła, że też im nie ufa, bo w szpitalu mieli już przypadki pacjentek, które przychodziły zapłakane z wynikami, powtarzali na miejscu badania i wszystko wychodziło dobrze. Dla świętego spokoju sama robi swoje badania w Alabie lub Synevo 🤷‍♀️

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • Deyansu Ekspertka

Wysłany: 24 września, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ooo super informacja z tymi żylakami! A który to był stopień i czy działaliście jakoś, by się ich pozbyć? Mój ma żylaki drugiego stopnia i urolog powiedział, że to nie powinno przeszkadzać w zajściu w ciążę…

Co do Diagnostyki - ostatnio położna mi mówiła, że też im nie ufa, bo w szpitalu mieli już przypadki pacjentek, które przychodziły zapłakane z wynikami, powtarzali na miejscu badania i wszystko wychodziło dobrze. Dla świętego spokoju sama robi swoje badania w Alabie lub Synevo 🤷‍♀️

Przepraszam :* - nie napisałam tego zbyt wprost - chodzi mi o to, że Mąż w ogóle nie ma żylaków. Przez te jego wyniki nasienia i pracę kierowcy po prostu drżałam, że to może być to :( Więc niestety nie pomogę :( <3 Wiem, że któraś z Dziewczyn tu na wątku pisała, że Jej Mąż miał żylaki 3. stopnia, miał zoperowane i wrócił z tej operacji jak ze SPA, tylko tydzień na L4. Trzymaj się 🤗

👩🏻 38
    PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
    dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
    MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
    AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki

👱🏻32
    nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
    ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
    IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
    stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
    🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 24 września, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Przepraszam :* - nie napisałam tego zbyt wprost - chodzi mi o to, że Mąż w ogóle nie ma żylaków. Przez te jego wyniki nasienia i pracę kierowcy po prostu drżałam, że to może być to :( Więc niestety nie pomogę :( <3 Wiem, że któraś z Dziewczyn tu na wątku pisała, że Jej Mąż miał żylaki 3. stopnia, miał zoperowane i wrócił z tej operacji jak ze SPA, tylko tydzień na L4. Trzymaj się 🤗

Aaaa nie ma za co przepraszać - nieporozumienie 😁 powodzenia dla Was 🍀

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 24 września, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis 13dp i biało, skusiło mnie zatestowac bo objawy przed Okresowe ustąpiły, jutro wypada @. Niby wiem, że cykl stracony ale jakoś emocje > rozum 😥🤷🏼‍♀️

Jesli badania nasienie wychodziły całkiem ok, to myślicie że warto zrobić jakieś posiewy?

Elena20 lubi tę wiadomość

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Pacynka Przyjaciółka

Wysłany: 24 września, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przyszły wyniki dzisiejszych badań (3dc) i trochę mnie zmartwiły te rzeczy:
    Estradiol - 19,5 pg/ml
    LH - 3,05 mIU/ml
    FSH - 5,51 mIU/ml

Estradiol zgodnie z normą wyszedł za niski (21-251 norma), nie podoba mi się też stosunek LH/FSH :(
    Może doradzicie jakie kroki powinnam teraz wykonać?

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    5cs o pierwsze 👶🏻
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 24 września, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Dzis 13dp i biało, skusiło mnie zatestowac bo objawy przed Okresowe ustąpiły, jutro wypada @. Niby wiem, że cykl stracony ale jakoś emocje > rozum 😥🤷🏼‍♀️

Jesli badania nasienie wychodziły całkiem ok, to myślicie że warto zrobić jakieś posiewy?

Wg mnie warto, zawsze to jakas diagnostyka do przodu. U mnie mąż zrobił posiewy od razu z badaniem, co by nie przechodzić przez całą "procedure" dwukrotnie 😅

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 24 września, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zdecydowałam się na badania w tym tyg. Mam wyniki i mam załamke.
    Co myślicie iść z tym do ginekologa? Przez to, że lekarze różnie reagują teraz się boję iść, że znowu się naslucham, że kto mnie kierował na te badania itp, że po co to robić. Itp

• Belia Autorytet

Wysłany: 24 września, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:
    Co myślicie iść z tym do ginekologa? Przez to, że lekarze różnie reagują teraz się boję iść, że znowu się naslucham, że kto mnie kierował na te badania itp, że po co to robić. Itp
    A jakie wyniki? Ja wczoraj miałam załamek, dziś mnie lekarka opanowała. Ale tutaj dziewczyny mają wiedzę. Może coś doradzą.

pp2018 lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
    11.2024 przerwa na reagenerację 😴
  • _Pistacjowa_ Ekspertka

Wysłany: 24 września, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Dziewczyny, przyszły wyniki dzisiejszych badań (3dc) i trochę mnie zmartwiły te rzeczy:
    Estradiol - 19,5 pg/ml
    LH - 3,05 mIU/ml
    FSH - 5,51 mIU/ml

Estradiol zgodnie z normą wyszedł za niski (21-251 norma), nie podoba mi się też stosunek LH/FSH :(
    Stosunkiem się nie przejmuj. Wg mojej ginekolog to już prehistoria i na to się nie patrzy. Ja miałam 0,49 a w ciąże zaszłam bez problemu więc chyba miała racje

Pacynka, Runnerka lubią tę wiadomość

2cs
    13.09.2024 - skromniutkie II kreseczki <3

preg.png
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 24 września, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarka94 wrote:
    Albo minimum do tego 12 dpo. Statystycznie wtedy już wzrasta ilość testów pozytywnych dla kobiet w ciąży 😊

Doceniam wyrazy wsparcia od Was, ale biel to biel. 12dpo może się pojawić, kiedy nie znamy dokładnie dnia owulacji. W pierwszej ciąży w 8/9 dpo widziałam cień cienia. W moim przypadku cykl jest stracony 😉 Nie będę robić sobie złudzeń.

Powodzenia dla wszystkich testujących w najbliższych dniach 🤞🤞

Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 24 września, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:
    Lekarz nie ma prawa na ciebie nakrzyczeć ze względu na to, że sama postanowiłaś się przebadać. Ja chodziłam też do takiego lekarza, który nie wierzył w diagnostykę, tylko w NATURĘ. Sama zrobiłam szereg badań pod starania, on nic mi nigdy nie zlecał.
    I jeżeli masz tam jakieś nieprawidłowości, to mimo tego, że jest Ci teraz z tym źle, to spójrz na to z drugiej strony, że już coś odkryłaś i już jest jakiś punkt zaczepienia. Teraz tylko trzeba znaleźć kompetentnego lekarza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września, 18:23

Suzie, Daisy___, Fasolowa_zupa, Deyansu lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 24 września, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Doceniam wyrazy wsparcia od Was, ale biel to biel. 12dpo może się pojawić, kiedy nie znamy dokładnie dnia owulacji. W pierwszej ciąży w 8/9 dpo widziałam cień cienia. W moim przypadku cykl jest stracony 😉 Nie będę robić sobie złudzeń.

Powodzenia dla wszystkich testujących w najbliższych dniach 🤞🤞

W 9dpo była u mnie totalna biel. Dziś zaczęłam 8tc. Serio, zagnieżdżenie może się zdarzyć w totalnie różnych dniach po owu, to że 9dpo nie wyszło nic nie jest roztrzygające.
    W pierwszej ciąży miałam też o wiele wyraźniejsze kreski, szybciej widoczne, wyższą betę w tych samych dniach po owu itp. Ciąża ciąży nierówna...
    Nie mówię, że się masz nakręcać, ale też nie ma co na razie uznawać, że to na 100% nieudany cykl 😉

Daisy___, Darrika, Elena20, Deyansu, Sarka94 lubią tę wiadomość

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka :P Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
    06.11.24: wizyta
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 września, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Estradiol - 19,5 pg/ml
    LH - 3,05 mIU/ml
    FSH - 5,51 mIU/ml

Stosunek faktycznie niski, ale czy masz jakieś objawy związane ze swoim cyklem, które cię niepokoją? Masz swoje owulacje?

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 września, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:

Pokaż

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 24 września, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Cześć dziewczyny, ja dzisiaj 9dpo siknełam test o jest biel.
    Razi aż w oczy nie sądzę, żeby kolejne testy coś zmieniły.
    Choć będę jeszcze testować. Niestety.

Niezależnie od wyniku szukamy nowej prowadzącej wątek październikowy. Może na inną osobę klątwa zadziała, bo ja na czary jestem oporna.
    To jeszcze baaardzo wcześnie, aby przesadzać, że się nie udało. Głowa do góry :)
    Tak dla pocieszenia, to mi ginekolog kazała testować dopiero 18dpo (bo jestem na duphastonie), ja zamierzam 14dpo, a i tak się trochę cykam, czy nie za wcześnie 😄😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września, 19:16

Darrika, Elena20 lubią tę wiadomość

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Pacynka Przyjaciółka

Wysłany: 24 września, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Stosunek faktycznie niski, ale czy masz jakieś objawy związane ze swoim cyklem, które cię niepokoją? Masz swoje owulacje?

Cykl mam regularny, mam wrażenie, że owulacja normalnie występuje (nie miałam nigdy monitoringu co prawda, ale przy wizytach tuż przed owulacją miałam dominujący pęcherzyk i lekarz mówił, że lada chwila pęknie), po owulacji rośnie temperatura, śluz mam płodny, w dniu owulacji czuję ból jajników. Musiałabym iść na monitoring, żeby potwierdzić owulację.

Martwi mnie też ten niski estradiol, czy powinnam się tym martwić? Czy np. to że w 2017 roku miałam wycinane kilka guzów na obu jajnikach może mieć z tym związek?

I zastanawiam się jak traktować 1dc - czy jeżeli w niedzielę wieczorem i przez noc miałam plamienia, ale okres rozkręcił się dopiero rano kolejnego dnia, to traktować już te niedzielę wieczór jako 1dc? Bo od tego zależy czy dzisiejsze badania robiłam w 2dc czy 3dc (o ile to w ogóle może to znacząco wpłynąć na poziom estradiolu) 🤷‍♀️

👩🏻'92 🧑🏻‍🦱'93
    5cs o pierwsze 👶🏻
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 24 września, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Cykl mam regularny, mam wrażenie, że owulacja normalnie występuje (nie miałam nigdy monitoringu co prawda, ale przy wizytach tuż przed owulacją miałam dominujący pęcherzyk i lekarz mówił, że lada chwila pęknie), po owulacji rośnie temperatura, śluz mam płodny, w dniu owulacji czuję ból jajników. Musiałabym iść na monitoring, żeby potwierdzić owulację.

Martwi mnie też ten niski estradiol, czy powinnam się tym martwić? Czy np. to że w 2017 roku miałam wycinane kilka guzów na obu jajnikach może mieć z tym związek?

I zastanawiam się jak traktować 1dc - czy jeżeli w niedzielę wieczorem i przez noc miałam plamienia, ale okres rozkręcił się dopiero rano kolejnego dnia, to traktować już te niedzielę wieczór jako 1dc? Bo od tego zależy czy dzisiejsze badania robiłam w 2dc czy 3dc (o ile to w ogóle może to znacząco wpłynąć na poziom estradiolu) 🤷‍♀️
    Jako pierwszy dzień miesiączki, uznaje się krwawienie, a nie plamienie. A na te badania jest podział, że 2-5dc, więc dobrze zrobiłaś

Pacynka, pp2018 lubią tę wiadomość

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 24 września, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:

Na temat estradiolu się nie wypowiem niestety, ale skoro owulki są to nie jest tak źle. :)

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
‹‹ 159 160 161 162 163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ