Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 24 września, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Ze swojej strony powiem tylko, że ta głupia prolaktyna jest okropnie wrażliwym badaniem🙃raz mi wyszła wyższa niż Twoja, a po tygodniu wyszła całkowicie normalnie.

Zszokował mnie ten wynik, aż się zastanawiałam jak to możliwe.
    Nie wiem czy stres ma wpływ, niestety ostatnio pożegnałam kociego przyjaciela, bardzo to przezylam i po malu dochodzę do siebie.

Elena20 lubi tę wiadomość

• Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 24 września, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Dobry wieczór Kochane 😊

Bardzo dziękuję Wam za wsparcie ❤
    Operacja Taty trwała 5 godzin, ale chyba wszystko poszło zgodnie z planem 🙏
    Leży teraz na sali pooperacyjnej, jest bardzo słaby, ale na chwilkę mnie i Mamę do Niego wpuścili 🥺
    Miał mieć jeszcze dziś przetaczaną krew, bo ciśnienie ma dość niskie i był bardzo bladziutki...
    Jutro po pracy znów do Niego jadę - mam nadzieję, że będzie czuł się już troszkę lepiej 🙏
    Zgodnie z tym co lekarz mówi, rekonwalescencja po operacji ma być ciężka, ale wierzę, że Tata da radę, bo jest prawdziwym wojownikiem 🙏❤

Dobrej nocy, tulę 🫂 Wszystkie, które tego potrzebują 😘
    Dużo zdrowia dla Twojego taty!
    Biorę przytuasa, bo dzis mam nastrój do d..py.

DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość

• Vilka Autorytet

Wysłany: 25 września, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj cykl na straty. Przyszedł okres. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny i do zobaczenia w październikowum wątku

Liliowa, Majlen, Elena20, Darrika, Rudka, Lauraa, Vergeet lubią tę wiadomość

👰🤵 2017
    👶 08.2023
    08.2024 początek starań o drugie
    18.10.2024 ⏸️
    Niedoczynność tarczycy - letrox 100

Beta 19.10 - 25,8
    Beta 21.10- 82,9
    Beta 23.10 - 203
    Progesteron 30,9
    Wizyta 7.11 0,5cm
    Wizyta 19.11 1,54cm 169ud/min
    Wizyta 26.11
    preg.png
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 25 września, 05:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka wrote:
    Moj cykl na straty. Przyszedł okres. Trzymam kciuki za pozostałe dziewczyny i do zobaczenia w październikowum wątku

Przykro mi 🥺 przytulam 🫂

Vilka lubi tę wiadomość

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 25 września, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kawusią ☕ i powoli zbieram się do pracy 🥴

Niech ten dzień przyniesie Nam wszystkim uśmiech na twarzy! ❤

Deyansu, Elena20, Darrika, Nava, Slava, pp2018, Siasi lubią tę wiadomość

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 września, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Dobry wieczór Kochane 😊

Leży teraz na sali pooperacyjnej, jest bardzo słaby, ale na chwilkę mnie i Mamę do Niego wpuścili 🥺
    Miał mieć jeszcze dziś przetaczaną krew, bo ciśnienie ma dość niskie i był bardzo bladziutki...
    Jutro po pracy znów do Niego jadę - mam nadzieję, że będzie czuł się już troszkę lepiej 🙏
    Zgodnie z tym co lekarz mówi, rekonwalescencja po operacji ma być ciężka, ale wierzę, że Tata da radę, bo jest prawdziwym wojownikiem 🙏❤

Będzie dobrze! 💕🤞

DreamBee lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 września, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:
    Nie wiem czy stres ma wpływ, niestety ostatnio pożegnałam kociego przyjaciela, bardzo to przezylam i po malu dochodzę do siebie.

Stres ma ogromny wpływ na prolaktynę. :) to jest bardzo wrażliwe badanie, wysiłek fizyczny, stres, nawet dotykanie miejsc intymnych dzień przed może zaburzyć wynik.

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 września, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzyłam test w 14dpo zgodnie z zaleceniami lekarza, ale nic się nie zmieniło. Temperatura ciągle w górze. Mam nadzieję, że w ciągu 1/2 dni okres się pojawi. ;)

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 25 września, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @DreamBee - dużo sił dla Taty, oby jak najszybciej doszedł do siebie ❤️

@Vilka - bardzo mi przykro… 🫂

Ja za to melduję, że mam najdziwniejszy cykl w życiu z owulacją 25. dnia cyklu. Testy, śluz i dzisiejszy spory skok temperatury potwierdzają 😅 Mam tylko nadzieję, że moja faza lutealna da radę i nie dostanę 🐒 za 4 dni… bo inaczej maraton serduszkowania poszedłby na marne 🤪 Macie jakieś sposoby na wsparcie fazy lutealnej? Może jakieś konkretne produkty w diecie?

Elena20, Darrika, Vilka, DreamBee lubią tę wiadomość

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 września, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Dobry wieczór Kochane 😊

Kciuki za tatę 🥰

Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 września, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężki dziś ten poranek, znowu wstaję z bólem głowy i lekkim katarem 🫥
    Oby reszta dnia byla lepsza, miłego dnia dla was !

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • LokaDesigner Ekspertka

Wysłany: 25 września, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie znowu biało. Wrzesień miał być magiczny a wyszło jak zwykle. Wkurzam się tylko, że byłam takim totalnym naiwniakiem 🤦‍♀️

30👱🏼‍♀️ 38🧔

AMH 2,43 ng/ml

08.2023 początek starań 🫶
    23.08.2024 IUI ❌️
    17.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
    27.10.2024 początek stymulacji*
    31.10.2024 monitoring
    04.11.2024 monitoring
    05.11.2024 monitoring
    07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
    12.2024 transfer 🤞

*100j menopur, 140j puregon, orgalutron
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 25 września, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Avokado czytałam badania, że kobiety, które seplementowaly witaminę c miały wyższe wyniki progesteronu niż kobiety, które tego nie robiło (chyba tam było 700 jednostek ale nie dam za to głowy uciąć) i warto też magnez z b6 i cynk na pewno na wsparcie progesteronu między innymi ;) chyba są też badania z witaminą E, ale już ich nie przytoczę bo nie pamiętam dokładnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 07:36

awokado 🥑, Slava lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 25 września, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:
    Powtórz badanie za tydzień, dwa. Za pierwszym razem miałam tsh 2.6, prolaktyna ok. 950. Po 1.5 tygodnia powtorzyłam i tsh 1.2, a prolaktyna ok. 300 (nie pamiętam dokładnie). U mnie to było niewyspanie, stres, nie wiem co więcej 🤷‍♀️
    I od sierpnia biorę niepokalanek, w listopadzie z ciekawości sprawdzę, czy to na mnie działa, bo widziałam, że na wiele dziewczyn tak.

Fasolowa_zupa lubi tę wiadomość

💔28.03.2024

⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
    🩺21.10.2023 - ❤️
    🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹
    🩺19.11.2014 - 5,03 cm 🧸
    🧬23.11.2024 - wiercioch 👶

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 25 września, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny, pięknego dnia nam życzę! Ja właśnie wstałam, nie ma jak zacząć dzień od forum 🤭

@Elena - dobrze rozumiem co czujesz, to wiele cykli, w których pokładałaś nadzieję, a tu nie wychodzi. U mnie już 7 cykl, ale nadzieja gdzieś w kącie siedzi i się nie wychyla, bo poza 2.5 dnia płodnego śluzu, żadnych bóli jajnika, chociaż jak bolał prawy to też nie wychodziło. Ale co nam pozostaje innego jak próbować dalej? Ja nadal trzymam kciuki, żeby u Ciebie nie był jeszcze ten cykl stracony 🤞

@DreamBee - cieszę się, że operacja się udała, rekonwalescencja choć szykuje się żmudna to wierzę i trzymam kciuki, że tata dojdzie do siebie ❤️🤞

@Vilka - tulam 🫂 i trzymam kciuki, żeby kolejny cykl nie był stracony a ta małpa była początkiem nudnej I zdrowej ciąży!

@awokado- kciukasy mocne zatem za dążę lutealna niech się ciągnie dlugo i pozwoli kropkowi zagnieździć 🤭🤞 niestety ja nic nie znam co by tej fazie cyklu pomogło.

@Majlen - trzymaj się tam i zdrówka, oby dzień był łaskawszy !

@LokaDesigner - przytulam 🫂 październik też potrafi być magiczny, może nas uraczy piękna złota polska jesienią i będzie dla mas szczęśliwym miesiącem 🤞😁

Vilka, awokado 🥑, Majlen, DreamBee lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 25 września, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika dokładnie tak jest. Ciągnie się ten czas, tyle badań i nic. Po każdym miesiącu dopada mnie przy białym teście coraz większa frustracja.
    Dzisiaj 10dpo nadal biel i wiem, że to się już nie zmieni.
    Cieszę się, że Ty poprowadzisz wątek październikowy. Ja chyba muszę zrestartować głowę i zrobić krótką przerwę od forum.

LokaDesigner o jak ja Cię rozumiem. Ja też miałam wielkie nadzieje i czuje się jakby ktoś mnie nabrał jak totalne dziecko.

Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 25 września, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Avokado czytałam badania, że kobiety, które seplementowaly witaminę c miały wyższe wyniki progesteronu niż kobiety, które tego nie robiło (chyba tam było 700 jednostek ale nie dam za to głowy uciąć) i warto też magnez z b6 i cynk na pewno na wsparcie progesteronu między innymi ;) chyba są też badania z witaminą E, ale już ich nie przytoczę bo nie pamiętam dokładnie

Ooo wielkie dzięki! W takim razie dorzucę sobie witaminę C, bo magnez z b6 i cynk już biorę 😁 znowu się nakręcam i mam duże nadzieje, więc muszę trochę swoją głowę uspokoić, bo na mnie biały test też działa bardzo mocno…

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 25 września, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @dreambee dużo zdrówka dla taty 🥹
    @villka @suzie @lokedesgigner bardzo mi przykro, wiem co czujecie bo mam tak samo, dziś 14 dp i wszystkie objawy okresowe, więc pojawi się w ciągu kilku h :( gdzie znaleźć siłę i cierpliwość do następnych działań 😥😥
    @zupa_fasolowa ja na 1 badaniu miałam wysoką prolaktyne, pognałam do endokrynologa bo koleżanka w pracy miała guza przysadki mózgowej usuwanego niedawno i się przeraziłam 😬 Pani doktor mówiła że żadnego wspolzycia dzień albo dwa przed, trzeba być koniecznie wyspanym, najlepiej w dniu wolnym, bez wysiłku fizycznego, stresu i najważniejsze to 2 godziny po przebudzeniu zrobić badanie, jeśli daje będzie wysokie to chyba robią testy hamowania jakimś lekiem żeby sprawdzić faktyczny poziom (nie wiem czy to aktualna wiedza)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 08:10

Fasolowa_zupa, DreamBee lubią tę wiadomość

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 września, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Awokado, moja córcia jest z owu w 25dc, trzymam kciuki 🤞🏻 A prawda jest taka, że jak chcesz mieć pewność, to zbadaj za 3 dni proga i jak będzie bardzo nisko, to spróbuj załatwić receptę online. Tylko to Ci da gwarancję, że progesteron wzrośnie. Właśnie tak wczoraj sobie o Tobie myślałam i o tym, że na Twoim miejscu pewnie bym sobie załatwiła tę receptę. Z drugiej strony będziesz widziała po temperaturze, czy ten progesteron rośnie, czy po 3-4 dniach coś zaczyna się dziać złego.

Fasolowa, z tego co kojarzę, to testosteron jest za wysoko, mimo że mieści się w widełkach. Co do glukozy i prolaktyny - i jedno i drugie wzrasta przy stresie, czy coś Cię nie zestresowało przed badaniem? Te dwie rzeczy sprawdziłabym jeszcze raz.

awokado 🥑, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 25 września, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    awokado 🥑 wrote:
    Ooo wielkie dzięki! W takim razie dorzucę sobie witaminę C, bo magnez z b6 i cynk już biorę 😁 znowu się nakręcam i mam duże nadzieje, więc muszę trochę swoją głowę uspokoić, bo na mnie biały test też działa bardzo mocno…

Ja z kolei jeszcze słyszałam, żeby zwiększyć kalorie w tej fazie oraz jeść produkty skrobiowe :D

awokado 🥑 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ