Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 września, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    @dreambee dużo zdrówka dla taty 🥹
    @villka @suzie @lokedesgigner bardzo mi przykro, wiem co czujecie bo mam tak samo, dziś 14 dp i wszystkie objawy okresowe, więc pojawi się w ciągu kilku h :( gdzie znaleźć siłę i cierpliwość do następnych działań 😥😥
    @zupa_fasolowa ja na 1 badaniu miałam wysoką prolaktyne, pognałam do endokrynologa bo koleżanka w pracy miała guza przysadki mózgowej usuwanego niedawno i się przeraziłam 😬 Pani doktor mówiła że żadnego wspolzycia dzień albo dwa przed, trzeba być koniecznie wyspanym, najlepiej w dniu wolnym, bez wysiłku fizycznego, stresu i najważniejsze to 2 godziny po przebudzeniu zrobić badanie, jeśli daje będzie wysokie to chyba robią testy hamowania jakimś lekiem żeby sprawdzić faktyczny poziom (nie wiem czy to aktualna wiedza)

Ja siły mam jeszcze dużo, ponieważ wcześniej miałam dużo problemów i w końcu mój cykl wygląda normalnie. Przez 3 miesiące nie miałam owulacji, okresu, płakałam, bo ani ciąży ani okresu i tak w kółko. Potem poszłam do lekarza i w momencie gdy myślałam, że okres będzie lada moment to się okazało, że mam cykle bezowulacyjne i endometrium cienkie jak papier. Dopiero odkąd mam stymulację to w końcu wszystko normalnie wygląda 🙈

Kc1234, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 25 września, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ♥️
    U mnie również biel. Niby człowiek się spodziewał, ale jednak ciężko… 😅 czekam na 🐒

IMG-7148.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 08:32

Elena20, LokaDesigner lubią tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 25 września, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej dziewczyny ♥️
    U mnie również biel. Niby człowiek się spodziewał, ale jednak ciężko… 😅 czekam ma 🐒

Nie lubię 🫣
    Trzymałam kciuki mocno za Ciebie i za siebie w tym miesiącu. Też się łudziłam, że tym razem jednak wyjdzie. Powodzenia w październiku 🤞🍀

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 25 września, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulam Was wszystkie za te biele 🫂🫂🫂

Ech bo to tak jest człowiek niby wiedział, a jednak się łudził i tak co miesiąc 😅 czasem sobie myślę, że lepiej mi się żyło jak się nie staraliśmy, a teraz mimo, że ta głowę cały czas próbuje trzymać w ryzach to się te dołujące myśli wyrywają i w ogóle mój mąż też co jakiś czas mówi, że on ma przeczucie, że się nie uda w ogóle i nie będzierodzeństwa, ale też widzę, że on do tego luźno podchodzi, nie przejmuje sie tym. Ja też tak miałam do tematu podchodzić, a wiadomo jak jest, każda małpa przynosi większe lub mniejsze rozczarowanie 🤷‍♀️

Elena20, Chochlik12, pelnawiary, 3erin, Ilka96 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Cavarathiel Przyjaciółka

Wysłany: 25 września, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Oficjalnie wracam do żywych. Ostanie dni były bardzo ciężkie, trzy dni byłam ledwo przytomna z temperaturą w okolicy 39 ze skokami w górę, dopiero w poniedziałek pierwszy raz temperatura puściła i nie wróciła. Byłam mega słaba, a trzeba było pakować się na wyjazd, bo z mężem wyjechaliśmy na urlop 🙈
    Dlatego nie pisałam do dziś, bo potrzebowałam chwili na regenerację.
    U mnie dziś w teorii ma przyjść @, ale po tym covidzie to nie zdziwię się jeśli coś się poprzesuwa.

@DreamBee Trzymam mocno kciuki za tatę i jego samopoczucie, niech wraca do sił ❤️

Tulam też wszystkie za biele i małpy🫂🫂

Elena20, Darrika, Rudka, DreamBee lubią tę wiadomość

31👩 33🧔
    Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
    ◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 25 września, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Dobry wieczór Kochane 😊

Bardzo dziękuję Wam za wsparcie ❤
    Operacja Taty trwała 5 godzin, ale chyba wszystko poszło zgodnie z planem 🙏
    Leży teraz na sali pooperacyjnej, jest bardzo słaby, ale na chwilkę mnie i Mamę do Niego wpuścili 🥺
    Miał mieć jeszcze dziś przetaczaną krew, bo ciśnienie ma dość niskie i był bardzo bladziutki...
    Jutro po pracy znów do Niego jadę - mam nadzieję, że będzie czuł się już troszkę lepiej 🙏
    Zgodnie z tym co lekarz mówi, rekonwalescencja po operacji ma być ciężka, ale wierzę, że Tata da radę, bo jest prawdziwym wojownikiem 🙏❤

Dobrej nocy, tulę 🫂 Wszystkie, które tego potrzebują 😘
    Super wieści 💪🥳🌞

DreamBee lubi tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 25 września, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusia_ wrote:
    Avokado czytałam badania, że kobiety, które seplementowaly witaminę c miały wyższe wyniki progesteronu niż kobiety, które tego nie robiło (chyba tam było 700 jednostek ale nie dam za to głowy uciąć) i warto też magnez z b6 i cynk na pewno na wsparcie progesteronu między innymi ;) chyba są też badania z witaminą E, ale już ich nie przytoczę bo nie pamiętam dokładnie

Awokado, Fasolowa... Też czytałam o tej witaminie C na wątku dot. prof. Jerzak, tylko chyba zalecała branie wit c do owulacji z tego, co pamietam (poprawia jakość sluzu).

awokado 🥑, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 września, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej dziewczyny ♥️
    U mnie również biel. Niby człowiek się spodziewał, ale jednak ciężko… 😅 czekam na 🐒

IMG-7148.jpg
    Przytulam za biel 🫂

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 25 września, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Tulam Was wszystkie za te biele 🫂🫂🫂

Ech bo to tak jest człowiek niby wiedział, a jednak się łudził i tak co miesiąc 😅 czasem sobie myślę, że lepiej mi się żyło jak się nie staraliśmy, a teraz mimo, że ta głowę cały czas próbuje trzymać w ryzach to się te dołujące myśli wyrywają i w ogóle mój mąż też co jakiś czas mówi, że on ma przeczucie, że się nie uda w ogóle i nie będzierodzeństwa, ale też widzę, że on do tego luźno podchodzi, nie przejmuje sie tym. Ja też tak miałam do tematu podchodzić, a wiadomo jak jest, każda małpa przynosi większe lub mniejsze rozczarowanie 🤷‍♀️

Mój dzisiaj focha strzelił. Ma straszny problem, żeby pójść na badania nasienia. Bo po co przecież za każdym razem tylko 15% szans na ciążę.
    A ja już mam tego dosyć, bo ja się badam kontroluje, a nawet nie wiemy, gdzie jest problem.
    Zła jestem.

23.10. 9dpo ⏸️
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    preg.png
    age.png
  • Slava Autorytet

Wysłany: 25 września, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vilka tulę najmocniej jak potrafię 🫂

DremBee dużo zdrowia dla taty i dużo siły dla Ciebie ❤️

Majlen dla Ciebie też zdrówka!

Suzie podziwiam za siłę i ogólnie Twoje pozytywne nastawienie i wiadomości tu na forum. Ja tak samo wylam jak nie miałam owulacji(luf) dwa miesiące z rzędu i za trzecim była biała krecha. Przez co my musimy przechodzić to jest szok.

LokaDesigner ale jak miałaś IUI 17.09 to nie jest jeszcze za wcześnie na testy? Nie jest powiedziane że na bank bylo zapłodnienie w ten sam dzień, może na drugi. Jest jeszcze szansa.

Chochliku przytulam 🫂 wstrętne te testy są :/

Elena20 no takie poczucie że się robi wszystko, a jednak nie wychodzi to jest najgorsze. Niby człowiek kontroluje wszystkie leki, lekarzy, staje na głowie a potem testy białe :/ ja juz mam dosyć szczerze tych starań, bo są tak okropnie drenujące psychicznie, że osoba która przez to nie przechodzi nie jest w stanie tego zrozumieć. Dobrze że mamy tutaj siebie nawzajem ❤️

W sumie to jest jedyne miejsce gdzie nie czuję się jak trochę wariatka, serio. Jak opowiadam przyjaciółkom o IUI i lekach na stymulację i pisze ile to czasu zajmuje to są w szoku. Rodzina nic nie wie, tylko to że mam roboty sporo i nie mam czasu przyjechać albo zadzwonić, bo po prostu jak nie chce kłamać co mnie tak zajmuje ostatnio, że nie mam czasu to nie mogę nic powiedzieć wcale.

Miłego dnia nam życzę, smacznych kawuś i fertistimów czy innych rzeczy które pijecie 😅❤️

Elena20, LokaDesigner, pelnawiary, Majlen, Deyansu, DreamBee lubią tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF
    On 34l: ok 👌
    Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
    Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
    Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
    Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
    Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600
  • Slava Autorytet

Wysłany: 25 września, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Mój dzisiaj focha strzelił. Ma straszny problem, żeby pójść na badania nasienia. Bo po co przecież za każdym razem tylko 15% szans na ciążę.
    A ja już mam tego dosyć, bo ja się badam kontroluje, a nawet nie wiemy, gdzie jest problem.
    Zła jestem.

Tego to nie odpuszczaj i może spróbuj mu wytłumaczyć, że to jest jego zdrowie, które ma jedno i to też wpłynie na dziecko i jego rozwój, więc nie, nie idzie na badania tylko dla siebie czy dla Ciebie :/

Mężczyźni się wstydzą i boją tego badania i nie jesteś odosobniona w tej złości, a kobiety muszą łazić i się rozkraczać czasem kilka razy w tygodniu. Fajnie fajnie.

Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość

Ona 34l: AMH 1,27, LUF
    On 34l: ok 👌
    Starania od 04.2024
    Cykl 1 cb
    Cykl 2 ❌
    Cykl 3 i 4 Luf
    Cykl 5 Ovi ❌
    Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
    Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
    Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
    Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 września, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Zła jestem.

Nie ma że nie chce, ma iść. 50% DNA jest w końcu od niego. My chodzimy co chwilę, pełno leków, opowiadamy lekarzom o staraniach, śluzach, a on nie chce iść...

Elena20 lubi tę wiadomość

👩29👨30
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 września, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Vilka tulę najmocniej jak potrafię 🫂

DremBee dużo zdrowia dla taty i dużo siły dla Ciebie ❤️

Majlen dla Ciebie też zdrówka!

Suzie podziwiam za siłę i ogólnie Twoje pozytywne nastawienie i wiadomości tu na forum. Ja tak samo wylam jak nie miałam owulacji(luf) dwa miesiące z rzędu i za trzecim była biała krecha. Przez co my musimy przechodzić to jest szok.

LokaDesigner ale jak miałaś IUI 17.09 to nie jest jeszcze za wcześnie na testy? Nie jest powiedziane że na bank bylo zapłodnienie w ten sam dzień, może na drugi. Jest jeszcze szansa.

Chochliku przytulam 🫂 wstrętne te testy są :/

Elena20 no takie poczucie że się robi wszystko, a jednak nie wychodzi to jest najgorsze. Niby człowiek kontroluje wszystkie leki, lekarzy, staje na głowie a potem testy białe :/ ja juz mam dosyć szczerze tych starań, bo są tak okropnie drenujące psychicznie, że osoba która przez to nie przechodzi nie jest w stanie tego zrozumieć. Dobrze że mamy tutaj siebie nawzajem ❤️

W sumie to jest jedyne miejsce gdzie nie czuję się jak trochę wariatka, serio. Jak opowiadam przyjaciółkom o IUI i lekach na stymulację i pisze ile to czasu zajmuje to są w szoku. Rodzina nic nie wie, tylko to że mam roboty sporo i nie mam czasu przyjechać albo zadzwonić, bo po prostu jak nie chce kłamać co mnie tak zajmuje ostatnio, że nie mam czasu to nie mogę nic powiedzieć wcale.

Miłego dnia nam życzę, smacznych kawuś i fertistimów czy innych rzeczy które pijecie 😅❤️

Tyle przeszłam, że teraz to chyba mnie tylko zdołuje kolejna diagnoza albo że leki przestały działać :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 09:26

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 25 września, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już wypatruje październikowego wątku bo dzisiaj przyszła @. No i jeszcze dodatkowo się stresuje bo dopiero w 38dc i oczywiście już myśli, że coś jest nie tak 🙈
    No ale jestem w miarę pozytywnie nastawiona bo w tym miesiącu mam wizytę u super lekarki, do tego ponawiam wszystkie badania więc może jakieś światełko a tunelu się zaświeci, może coś się rozjaśni.

Trzymam kciuki za wszystkich, tulę wszystkie biele 💕

@Elena mam ten sam problem z mężem, też się wzbrania przed badaniami ale on ma większy do tego luz. Ja po ponad roku to już naprawdę bardzo chce, a on by chciał ale bez ciśnienia. Więc no postawię jeszcze na siebie i jak nie będzie skutku przez kolejne miesiące to przyciskam już jego i wio na badania! 😀

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 25 września, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slava wrote:
    Tego to nie odpuszczaj i może spróbuj mu wytłumaczyć, że to jest jego zdrowie, które ma jedno i to też wpłynie na dziecko i jego rozwój, więc nie, nie idzie na badania tylko dla siebie czy dla Ciebie :/

Mężczyźni się wstydzą i boją tego badania i nie jesteś odosobniona w tej złości, a kobiety muszą łazić i się rozkraczać czasem kilka razy w tygodniu. Fajnie fajnie.

O tak zwłaszcza przy porodzie, ale i same wizyty kontrolne u gina. Nie odpuszczę mu, teraz jest zły, ale musi pójść na badania w okolicach mojej 🐒 Oprócz tego robił badania krwi i miał cholesterol podwyższony. Muszę mu przypomnieć, żeby powtórzył badanie i sprawdził, czy coś się zmieniło.

Dziękuję Ci bardzo za wsparcie ❤️ Mi już ręce dzisiaj opadły... Chciałabym coś pozytywnego dzisiaj napisać, ale nie jestem w stanie.

Darrika, Slava, Deyansu lubią tę wiadomość

23.10. 9dpo ⏸️
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    preg.png
    age.png
  • LokaDesigner Ekspertka

Wysłany: 25 września, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Darrika dokładnie tak jest. Ciągnie się ten czas, tyle badań i nic. Po każdym miesiącu dopada mnie przy białym teście coraz większa frustracja.
    Dzisiaj 10dpo nadal biel i wiem, że to się już nie zmieni.
    Cieszę się, że Ty poprowadzisz wątek październikowy. Ja chyba muszę zrestartować głowę i zrobić krótką przerwę od forum.

LokaDesigner o jak ja Cię rozumiem. Ja też miałam wielkie nadzieje i czuje się jakby ktoś mnie nabrał jak totalne dziecko.

A jakie macie dalsze plany? Ja narazie mam ochotę wszystko rzucić w ** ale pewnie będziemy podchodzić od razu do ivf, mimo że narazie wgl tego nie czuje i się zastanawiam czy nie szkoda próby 🤦‍♀️

30👱🏼‍♀️ 38🧔

AMH 2,43 ng/ml

08.2023 początek starań 🫶
    23.08.2024 IUI ❌️
    17.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
    27.10.2024 początek stymulacji*
    31.10.2024 monitoring
    04.11.2024 monitoring
    05.11.2024 monitoring
    07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
    12.2024 transfer 🤞

*100j menopur, 140j puregon, orgalutron
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 25 września, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Zła jestem.

Ehh, my sie staramy 7 miesiecy, a mój był już dwa razy na badaniach. I dobrze. W podstawowym wyszła słaba morfologia, a w rozszerzonym fragmentacja 22% (norma do 15%). Nie żeby u mnie było extra, bo ostatnie 3 cykle (czerwiec, lipiec, sierpien) były bezowulacyjne.

Ja melduje 34 dc i nadal bez @
    Wkurzam sie na maxa, bo w piątek klinika a musze dostać okres, bo mam być między 2-5 dc. Nie chce mi sie juz 3 raz wizyty przekładać :(
    Stary już rano oberwał lekką awanturką, a ja sie poryczałam.
    Nienawidzę nie mieć kontroli, a tutaj ani ciązy, ani okresu. No wszystko nie tak

Elena20, Deyansu, Vergeet lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
    Luty 2025 - prawdopodobnie IUI

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 25 września, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vergeet wrote:
    Ja też już wypatruje październikowego wątku bo dzisiaj przyszła @. No i jeszcze dodatkowo się stresuje bo dopiero w 38dc i oczywiście już myśli, że coś jest nie tak 🙈
    No ale jestem w miarę pozytywnie nastawiona bo w tym miesiącu mam wizytę u super lekarki, do tego ponawiam wszystkie badania więc może jakieś światełko a tunelu się zaświeci, może coś się rozjaśni.

Trzymam kciuki za wszystkich, tulę wszystkie biele 💕

@Elena mam ten sam problem z mężem, też się wzbrania przed badaniami ale on ma większy do tego luz. Ja po ponad roku to już naprawdę bardzo chce, a on by chciał ale bez ciśnienia. Więc no postawię jeszcze na siebie i jak nie będzie skutku przez kolejne miesiące to przyciskam już jego i wio na badania! 😀

O tak mi też nawija makaron na uszy tekstami typu starajmy się na luzie. Bez ciśnienia. Nie robiłam ciśnienia, ale jak nic nie wychodzi to chce wiedzieć na czym stoimy, a nie marnować kolejne cykle na nieświadomce.
    Ehhh te chłopy.

Klinika jest od nas kawałek. Dzisiaj mu zaproponowałam rozwiązanie, że jeśli się wstydzi to niech wynajmie pokój w hotelu w pobliżu i już. I to go chyba jeszcze bardziej wkurzyło.
    Nie rozumiem go i tyle. Chciałam mu pomóc.

Vergeet lubi tę wiadomość

23.10. 9dpo ⏸️
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    preg.png
    age.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 25 września, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Zła jestem.

No mój też nie chciał iść na badanie, ale no umawialiśmy się, że się staramy luźno co będzie to będzie, bez mowy o jakiejś mega diagnostyce, więc mu nie trułam tyłka, taka była umowa.

Ale rozumiem bardzo Twoją złość, bo Ty się najeździsz, badasz , sprawdzasz, kontrolujesz cały cykl, nie wiecie w sumie czy gdzieś jest problem, czy może nie ma go wcale i trzeba trafić w te 15%, a może to jego badanie dało by jakąś odpowiedź. Może jak foch przejdzie i za jakoś czas znowu pogadacie to się w końcu zdecyduje na te badania

Elena20, Ilka96 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 25 września, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Wam jeszcze powiem dziewczyny, że te badanko to serio nic strasznego. Mój się bardzo stresował przed 1, ale na drugie wchodził już jak do siebie. :)

Elena20, Darrika, Deyansu, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
    Luty 2025 - prawdopodobnie IUI

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ