Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Elena20 wrote:Moje nerwy są reakcją na jego zachowanie. Ja spokojnie powiedziałam.
No niestety podejrzewam, że to jest efekt mylnego myślenia facetów, że oni są płodni aż do śmierci.
Jeśli któryś w sile wieku robi badania to znaczy, że nie jest prawdziwym mężczyzną. Nie wiem tak mi się wydaje, że oni mają takie coś zakodowane w głowach.
Może spróbuj jeszcze w ten sposób, że weź to ze śmiechem i mu powiedz, że możesz z nim tam iść 😁Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Suzie wrote:Ja to bardziej się boję, że możliwości się skończą i zostanie in vitro. Nie mam nic przeciwko temu, ale nie wiem czy znajdę w sobie siłę, żeby przez to przejść. Nawet nie wiem czy zdecyduję się na IUI. PMS-owe rozkminy mam.
Dodatkowo mnie zachęca, że mogę mieć jakby się wszystko udało i byłyby zarodki do zamrożenia - szanse też później na rodzeństwo. Ale to już są takie wybiegania w przyszłość, niewiadomo co będzie jutro czasem 😅
Wierze w liczby i medycynę dlatego takie pewnie moje podejście.Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
A mój to jakąś akcje społeczną wsród kolegów robi
I z tego co wiem to namówił dwóch kolegów, że zrobią badania przed staraniami, bo oni biorą śluby w przyszłym roku i też będą się starać.Slava, Elena20, Deyansu, pp2018, Sarka94, Kasiekkk, brilka, Lola93, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Slava wrote:IUI jest lajtowe, w zasadzie to stymulowany cykl jakie już widzę że masz, plus tylko ze Ci wprowadza oczyszczone i spreparowane nasienie partnera. A z IVF to już więcej zachodu dla kobiety i duże obciążenie. Ale ja tak sobie myślę, że chyba bym podświadomie chciała już to IVF, bo to by przyspieszyło proces to raz, a dwa widać dopiero wtedy jakiej jakości są komórki czy zarodki i wiadomo już w 100% na czym się stoi.
Dodatkowo mnie zachęca, że mogę mieć jakby się wszystko udało i byłyby zarodki do zamrożenia - szanse też później na rodzeństwo. Ale to już są takie wybiegania w przyszłość, niewiadomo co będzie jutro czasem 😅
Wierze w liczby i medycynę dlatego takie pewnie moje podejście.
Masz rację, ale na chwilę obecną nie wiem czy psychicznie podołam. No ale pomartwię się później.Slava lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
grazka0022 wrote:A mój to jakąś akcje społeczną wsród kolegów robi
I z tego co wiem to namówił dwóch kolegów, że zrobią badania przed staraniami, bo oni biorą śluby w przyszłym roku i też będą się starać.
Mojemu było "łatwiej", bo wcześniej jego koledzy też byli na badaniu, więc był oswojonyElena20, Deyansu, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Dzięki Wam dziewczyny ❤️❤️
Jak człowiek ma nadzieję, to wszystko pięknie, wszystko w pozytywnych barwach.
A u mnie się już frustracja nagromadziła i nie miałam gdzie tego z siebie wyrzucić.
Dam sobie dwa dni i mi przejdzie.
Na razie do października to jeszcze daleko.
Deyansu, pp2018, LokaDesigner, Darrika lubią tę wiadomość
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
12.12. kolejna wizyta 🩺
19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Trzeba jakoś odczarować tą środę na wątku, bo od rana dziś tu jakieś smutki 😛
JAKA POGODA U WAS ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 11:12
Deyansu, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Hej,
Widzę mnóstwo bieli i małp - przytulam za wszystkie 🫂🫂🫂
@DreamBee - trzymam cały czas kciuki za zdrowie Twojego Taty
Widzę, że mocno wszedł temat badań nasienia. Mój na początku dość niechętnie, ale przystał na to. Raz, że rozumiał, że skoro już jest taka decyzja, to nie ma co marnować czasu (zwłaszcza mojego ;>, w przyszłym roku mam ostatni raz" 3" z przodu ). Po drugie starałam się do niego trafić Jego językiem; lubimy się śmiać, nawet bardzo niepoprawnie politycznie i obrazoburczo (seksy, kupa, cycki maryni :>), więc powiedziałam mu coś w stylu, że po prostu ma natrzepać śmietany 🙈 Na pewno przy drugim razie było już łatwiej, bo pokój zawierał wyłącznie estetyczne zdjęcie nieco roznegliżowanej pani, całkiem ładne, do tego kremowe ściany, miło i przytulnie. Wiem, bo Mąż zrobił i mi pokazał zdjęcie Jestem przerażona tym, co opisywałyście - myślałam, że to tylko takie stereotypy o tym miejscu 🫨
Myślę, że tu trzeba też spojrzeć na sprawę szerzej - to nie jest tylko mieć dzieci czy nie mieć. Bo NAWET gdyby nigdy nie wyszło (to jest moje podejście, nie piszę, żeby Was dołować! ), to trzeba i tak razem jakoś żyć (nawet bez dzieci). Najlepiej w zdrowiu. A seminogram sporo powie o zdrowiu faceta. To jest ogólnie kwestia dobrostanu, u nas wyszły problemy z prostatą, wysoki cukier i cholesterol do bani. Teraz wiemy już z czym się mierzymy. A już zupełnie na poważnie - stanięcie w prawdzie wobec swoich słabości, chorób, zmierzenie się z tym jest wyrazem odpowiedzialności i tym samym jest męskie. MĘSKIE
@Elena - mocno przytulam 🫂 za Twoje stresy, to jest mega ważny temat... ale - paradoksalnie - daj sobie chwilę, weź głęboki oddech i zastanów się, co najmocniej może przemówić do rozsądku Twojemu Staremu ;> Na pewno trochę się już znacie, jesteś Kobietą, na pewno znajdziesz jakiegoś asa w rękawie :)Zastanów się, co Go interesuje i może przez jakąś analogię będziesz mogła Mu to plastycznie wyjaśnić . Nie powinno tak być, no ale sporo mężczyzn to takie trochę duże dzieci 🤷♀️🤷♀️🤷♀️Trzymam mocno kciuki, żebyście się dogadali 😘
Dziś mój ostatni dzień w pracy przed szpitalem 🥴z tyłu głowy trochę się boję, ale co zrobić. Jak trza to trza ;>
Mimo wszystko miłego i spokojnego dnia dla Was!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 11:13
Elena20, Kc1234, Slava, Fasolowa_zupa, DreamBee lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
Dziewczyny, błagam, skreślanie cyklu bo jest biel albo brak objawów 8-9 dpo…?
Nawet zagnieżdżenia mogło jeszcze nie być.
Poza tym wszystko co czuje się przed 10-12 dpo to żaden „objaw ciążowy”, powie to każdy lekarz, dietetyk i inny specjalista. Fizycznie jest to niemożliwe, bo tej ciąży tak naprawdę jeszcze nie ma.
Nie zapominajmy, że wpadają tu nowe dziewczyny, świeże, zaglądają tylko i podczytują, nie fundujcie im niepotrzebnego stresu pisząc ze 8-9 dpo biel to już dupa.Deyansu, Kłębuszek, Majlen, Chochlik12, Suzie, Elena20, Prezesoowa, awokado 🥑, Kc1234, Frutellka , pelnawiary, Belia, Slava, Sarka94, Vergeet, brilka, Fasolowa_zupa, Cavarathiel, DreamBee, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Majlen wrote:Trzeba jakoś odczarować tą środę na wątku, bo od rana dziś tu jakieś smutki 😛
JAKA POGODA U WAS ??
Bezchmurne niebo i słońce👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Slava wrote:Ja mam tak samo. Dokładnie, przed staraniami w ogóle nie chciałam żeby mi ktoś o dzieciach mówił, nie chciałam żadnych dzieci, chciałam podróżować, robić na drutach mieć na wszystko czas i rozkręcać swój mały biznes. Rodzina, przyjaciele, a przede wszystkim mój M. to mi tak wystarczało aż nadto niekiedy. Dodatkowo zawsze współczułam dziewczynom co miały dzieci w wieku 20 kilku lat, dla mnie to by wówczas była tragedia życiowa. Jak ja wtedy nie wiedziałam w jakim państwie ja będę mieszkać za dwa lata a w jakim za 4. Ale jak przyszło pragnienie żeby mieć dziecko to już logika poszła w odstawkę i zaczęła się jazda. Nigdy bym nie uwierzyła jakby mi ktoś wcześniej powiedział, że ta chęć posiadania dziecka może być tak silna i dominująca całe życie. A najgorzej to jak się chce i nie można
Oj tak…jak bardzo ja to rozumiem.
Z dnia na dzień znajdujesz się na kompletnie innej planecie!
Do pewnej niedzieli kwestia macierzyństwa była dla mnie zamknięta sprawa.I pewnego zwyczajnego popołudnia po rozmowie z ukochanym,totalnie spontanicznej i tak prawdziwie szczerej zmieniło się wszystko.
I tylko druga kobieta,która przez to przechodzi może zrozumieć ile razy dziennie ma się jazdy bez trzymanki,od nadziei i euforii do rozpaczy i chęci rzucenia tego pomysłu w cholerę.
A najgorszy jest w tym procesie brak logiki.Udaje się ludziom,którzy nie chcą i nie planują i nie dbają o zdrowie a nie wychodzi tym,którzy zjedli zeby na tym temacie,są młodzi i zdrowi.Deyansu, Elena20, Slava, Vergeet, Fasolowa_zupa, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Majlen wrote:Trzeba jakoś odczarować tą środę na wątku, bo od rana dziś tu jakieś smutki 😛
JAKA POGODA U WAS ??
Ładnie słoneczko jesienne delikatnie przygrzewa 🍂☀️ idąc do pracy znalazłam kilka kasztanów Pochłaniają złe promieniowanie, podobno, więc warto je nosić nawet w kieszeni
P.S. Jeśli zalajkowałam jakiś smutny post, to odbierajcie go jako przytulas. Pod względem reakcji forum jest niestety dość ograniczoną przestrzenią ;> Mi nawet na FB nieraz brakuje emotek reakcji, a co dopiero tutajWiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 11:22
Majlen, pelnawiary, Darrika, Fasolowa_zupa, DreamBee lubią tę wiadomość
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
Deyansu wrote:Ładnie słoneczko jesienne delikatnie przygrzewa 🍂☀️ idąc do pracy znalazłam kilka kasztanów Pochłaniają złe promieniowanie, podobno, więc warto je nosić nawet w kieszeni
U mnie też dziś słoneczny dzień za oknem, rano na spacerze z pieskiem, słońce tak pięknie się przebijało przez wierzbę płacącą, cudowny obrazek ☀️Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Majlen wrote:Oo to ciekawostka, nie wiedziałam 😊
U mnie też dziś słoneczny dzień za oknem, rano na spacerze z pieskiem, słońce tak pięknie się przebijało przez wierzbę płacącą, cudowny obrazek ☀️
Ja to słyszałam, że kasztany odstraszają pająki👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
notsobadd wrote:Dziewczyny, błagam, skreślanie cyklu bo jest biel albo brak objawów 8-9 dpo…?
Nawet zagnieżdżenia mogło jeszcze nie być.
Poza tym wszystko co czuje się przed 10-12 dpo to żaden „objaw ciążowy”, powie to każdy lekarz, dietetyk i inny specjalista. Fizycznie jest to niemożliwe, bo tej ciąży tak naprawdę jeszcze nie ma.
Nie zapominajmy, że wpadają tu nowe dziewczyny, świeże, zaglądają tylko i podczytują, nie fundujcie im niepotrzebnego stresu pisząc ze 8-9 dpo biel to już dupa.
Nie przesadzajmy, każda z nas podkreśla, że 8/9dpo to wcześnie. Ale wcale nie oznacza to, że cienia w tym czasie nikt nie zobaczy. Czy dziewczyny, którym wyszło w pierwszym cyklu mają siedzieć cicho, bo tak drugim którym nie wychodzi zrobi się przykro? Jak ktoś się martwi bielą 9dpo, niech pisze. Przyjdą dziewczyny i pocieszą.
Niech każdy pisze co czuje, oczywiście z poszanowaniem drugiej strony.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 11:33
LokaDesigner, Kasiekkk, Vergeet, Klaudek11, Fasolowa_zupa, Ilka96 lubią tę wiadomość
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
12.12. kolejna wizyta 🩺
19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
JAKA POGODA U WAS ??
Majlen, u mnie pogoda jest tak samo smutna ja jak
Szaro, buro, wiejeElena20 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Elena20 wrote:Nie przesadzajmy, każda z nas podkreśla, że 8/9dpo to wcześnie. Ale wcale nie oznacza to, że cienia w tym czasie nikt nie zobaczy. Czy dziewczyny, którym wyszło w pierwszym cyklu mają siedzieć cicho, bo tak drugim którym nie wychodzi zrobi się przykro? Jak ktoś się martwi bielą 9dpo, niech pisze. Przyjdą dziewczyny i pocieszą.
Nie każdy pisze co czuje, oczywiście z poszanowaniem drugiej strony.
Ja nie mówię, że nikt cienia nie zobaczy, ale nie nadawajmy narracji, że biel w tym przypadku to już po ptakach. Był już jeden wątek miesięczny, w którym dziewczyny sikały od 7 dpo i się nakręcały, że nic z tego a jakie zdziwienie wychodziło kilka dni później.
Życzę Wam wszystkim, żebyście zobaczyły te kreski jak najszybciej i w jak najwcześniejszym dpo, ale to przecież tak nie działa 🤷🏼♀️Majlen, Kc1234, Vergeet, siesiepy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
grazka0022 wrote:Majlen, u mnie pogoda jest tak samo smutna ja jak
Szaro, buro, wieje
U mnie to samo za oknem 🙄
@grazka, Ty wiesz… pogoda współgra z naszym nastrojem 🤣👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Elena20 wrote:Nie przesadzajmy, każda z nas podkreśla, że 8/9dpo to wcześnie. Ale wcale nie oznacza to, że cienia w tym czasie nikt nie zobaczy. Czy dziewczyny, którym wyszło w pierwszym cyklu mają siedzieć cicho, bo tak drugim którym nie wychodzi zrobi się przykro? Jak ktoś się martwi bielą 9dpo, niech pisze. Przyjdą dziewczyny i pocieszą.
Niech każdy pisze co czuje, oczywiście z poszanowaniem drugiej strony.
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
notsobadd wrote:U mnie to samo za oknem 🙄
@grazka, Ty wiesz… pogoda współgra z naszym nastrojem 🤣grazka0022, Elena20, Darrika, Deyansu, pp2018, Fasolowa_zupa, DreamBee lubią tę wiadomość
♀️28
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ?