Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny! Melduje małpkę, właśnie się zaczęła.
Także wchodzi dexak i zaczynam cykl urodzinowy, wizyta w klinice uratowanabrilka, Deyansu, Kasiekkk, Darrika, Elena20, awokado 🥑, Vergeet, Nieprzejrzysta, karolakaro, pp2018, ConteBis, Suzie, Belia, Galaxis, Cavarathiel, ellevv, DreamBee lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Dziewczyny w 8-9 dpo to może nic nie wyjść i taka jest prawda. Test pozytywny najczęściej wychodzi po dacie spodziewanej miesiączki i tutaj wtedy można skreślać cykl.
Podam Wam prosty przykład na własnej osobie:
- test robiony 10 dni po transferze HCG - gdybym nie wiedziała; że HCG jest 56 to kreski bym poprostu nie widziała.
- często testy nawet o czułości 10 czy 20 pokazują blade kreski przy HCG powyżej 100...
Także najlepiej podchodzi poprostu z chłodną głową nie skreślać cyklu ale też napewno nie nakręcać się; że napewno się udałoDeyansu, grazka0022, Sarka94, Suzie, Belia, Fasolowa_zupa, DreamBee lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
Frutellka wrote:Dziewczyny w 8-9 dpo to może nic nie wyjść i taka jest prawda. Test pozytywny najczęściej wychodzi po dacie spodziewanej miesiączki i tutaj wtedy można skreślać cykl.
Podam Wam prosty przykład na własnej osobie:
- test robiony 10 dni po transferze HCG - gdybym nie wiedziała; że HCG jest 56 to kreski bym poprostu nie widziała.
- często testy nawet o czułości 10 czy 20 pokazują blade kreski przy HCG powyżej 100...
Także najlepiej podchodzi poprostu z chłodną głową nie skreślać cyklu ale też napewno nie nakręcać się; że napewno się udało
O hej, ja nie z tym tematem, choć zgadzam się, ale co u Ciebie?
Będziesz robiła bete jeszcze?
Nawet nie wiesz jak trzymałam kciuki już od 1 bety Twojej :*
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
grazka0022 wrote:O hej, ja nie z tym tematem, choć zgadzam się, ale co u Ciebie?
Będziesz robiła bete jeszcze?
Nawet nie wiesz jak trzymałam kciuki już od 1 bety Twojej :*
Póki co w porządku ani objawów, ani dolegliwości nie mam Już HCG nie badam - podchodzę z bardzo chłodną głową - bo tak naprawdę może się zdarzyć wszystko ... za tydzień mam wizytę więc wszystko będzie jasne;)
Dziękuję, że pytasz;)grazka0022, Deyansu, pp2018, Fasolowa_zupa, DreamBee lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
10.12 - wizyta ⏳
-
Frutellka wrote:Póki co w porządku ani objawów, ani dolegliwości nie mam Już HCG nie badam - podchodzę z bardzo chłodną głową - bo tak naprawdę może się zdarzyć wszystko ... za tydzień mam wizytę więc wszystko będzie jasne;)
Dziękuję, że pytasz;)
To kochana moje kciuki masz dalej
Daj znać w wolnej chwili po wizycie :*Frutellka , Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
Elena20 wrote:Jeśli uważasz, że lajki to jest wyrocznia to gratuluję myślenia.
Może lajkowały, że 8/9dpo to za wcześnie. Na pewno nie lajkowały tego, że przychodzisz i mówisz co mamy pisać.
Jeśli wpadasz tutaj pisać takie posty z doskoku to trochę słabo.
Miłego dnia.
Totalnie nie rozumiem czemu próbujesz mnie wyśmiać gratulując mi „myślenia”...
Nie miałam na celu wywołać jakiejś dyskusji, chciałam tylko żeby wybrzmiało, że 8/9 dpo to zbyt wczesnie na skreślenie cyklu - z troski o te dziewczyny, które mogą podczytywać a niekoniecznie się ujawniać. I udało się, to najważniejsze ☺️👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
W końcu zamówiłam mleczko pszczele, ale finalnie na allegro jednak. Ciekawa jestem czy zaakceptujemy smak, bo ponoć nie jest jakiś super wow, ale najwyżej może z miodkiem trochę i wejdzie 😅 zrobimy sobie taka 2 miesięczna kurację i potem olej z czarnuszki z sokiem z żurawiny i sokiem z lidla wieloowocowym, mniam 😋
Coś mnie dzisiaj lewy jajnik trochę kłuł i oczywiście już sobie wkręciłam nadzieję, że może mimo braku bólu przy owulacji, to coś lewy jajnik zadziałał i sie uda 🤣
Jeszcze ponad tydzień czekania do terminy małpy, chyba zacznę chodzić po ścianach, dobrze, że żadnego testu w domu nie mam 🤭Deyansu, Elena20, pp2018, Belia, DreamBee lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
notsobadd wrote:Totalnie nie rozumiem czemu próbujesz mnie wyśmiać gratulując mi „myślenia”...
Nie miałam na celu wywołać jakiejś dyskusji, chciałam tylko żeby wybrzmiało, że 8/9 dpo to zbyt wczesnie na skreślenie cyklu - z troski o te dziewczyny, które mogą podczytywać a niekoniecznie się ujawniać. I udało się, to najważniejsze ☺️
Odsyłam do postu Kasiekkk. Nie mam nic więcej do powiedzenia w tym temacie.
Skończ po prostu, bo robisz niepotrzebną dramę.
Każdy będzie tutaj pisał to co czuje ❤️❤️❤️3erin, Darrika lubią tę wiadomość
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
12.12. kolejna wizyta 🩺
19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Darrika wrote:W końcu zamówiłam mleczko pszczele, ale finalnie na allegro jednak. Ciekawa jestem czy zaakceptujemy smak, bo ponoć nie jest jakiś super wow, ale najwyżej może z miodkiem trochę i wejdzie 😅 zrobimy sobie taka 2 miesięczna kurację i potem olej z czarnuszki z sokiem z żurawiny i sokiem z lidla wieloowocowym, mniam 😋
Coś mnie dzisiaj lewy jajnik trochę kłuł i oczywiście już sobie wkręciłam nadzieję, że może mimo braku bólu przy owulacji, to coś lewy jajnik zadziałał i sie uda 🤣
Jeszcze ponad tydzień czekania do terminy małpy, chyba zacznę chodzić po ścianach, dobrze, że żadnego testu w domu nie mam 🤭
Możesz wkleić, jakie to mleczko pszczele? Też jestem zainteresowana, ale jest tyle produktów, że ciężko coś wybrać 🤷🏻♀️😵
Widzę, że już sporo schudłaś, dlatego nie chcę się wymądrzać, ale podzielę się moimi spostrzeżeniami i wiedzą ... wszelkie soki wieloowocowe, Tymbarki, Hortexy i inne to najgorszy syf. Miód, sok z żurawiny - przynajmniej mają jakieś wartości odżywcze, tak że - wypite np. po jakimś jedzonku tłustym, z białkiem - spoko 👌. Ale soki wcale nie są tą legendarną "porcją" owoców, to jest kit marketingowy. Dla mnie to było jedno z największych przykrych zaskoczeń, dlatego w ogóle o tym piszę. Już lepszy jest sam owoc, a nawet jakich zbożowy czy proteinowy batonik 😮, bo tam cukier nie jest samotny, żeby pójść od razu do krwi i zrobić nam rozpiernicz w organizmie. A w soku - sama sacharoza albo - jeszcze gorzej - syrop glukozowo-fruktozowy. Soki były u mnie pierwszym produktem, któremu powiedziałam do widzenia podczas mojej zmiany diety, do tej samej zmiany nakłoniłam całą rodzinę. Oczywiście później doszły do tego inne produkty i zmiany, ale to był nr 1. Ja schudłam na razie 14 kg (nadal walczę o jeszcze 5 kg w dół), Mama - 11 kg, Mąż - 8 kg, Teściowa - 6 kg. Oni zaczęli nieco później, za moją namową i nie stosują się aż tak restrykcyjnie (i nie mają metforminy do pomocy), ale efekty już są Szwagierka też sporo schudła, ale nie pochwaliła się konkretną liczbą Na pewno mieści się lepiej w kilka ciuchów, które do tej pory leżały w szafie. Tata się na razie wymiguje, ale pracuję nad Nim, bo to chłop na 102 i ma kilka problemów zdrowotnych do zaadresowania...
Trzymam kciuki, żeby jednak się udało . Niezbadane są: wyroki boskie i organizm kobiety (nawet jeśli jest non-stop maglowany medycznie na wszelkie strony)Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 14:41
👩🏻 38
PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
posiewy, MUCHA - ok
Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki
👱🏻32
nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK
Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
🤵👰 10.2022
Starania na luzie - 2023
Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga -
Z tymi sokami to prawda. Mówiłam, że ograniczam cukier, ale zdziwienie u innych, że nie pije soku pomarańczowego Tymbark, bo przecież to "100% pomarańczy". Ta, zagęszczony i ten cukier wywala poza skalę
grazka0022, pp2018, Darrika, Elena20, Deyansu, Slava, DreamBee lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
A ja jestem po konsultacji wyników z lekarze. Mam przyjmować aromek przez 5 dni od jutra i stawić się na usg za tydzień. Nie wiem... kurde serio jak do tego podejść bo ja jestem w 37 dc
Suzie, Lusia90 lubią tę wiadomość
-
ConteBis wrote:A ja jestem po konsultacji wyników z lekarze. Mam przyjmować aromek przez 5 dni od jutra i stawić się na usg za tydzień. Nie wiem... kurde serio jak do tego podejść bo ja jestem w 37 dc“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
10.12 - wizyta ⏳
-
Deyansu wrote:Możesz wkleić, jakie to mleczko pszczele? Też jestem zainteresowana, ale jest tyle produktów, że ciężko coś wybrać 🤷🏻♀️😵
Widzę, że już sporo schudłaś, dlatego nie chcę się wymądrzać, ale podzielę się moimi spostrzeżeniami i wiedzą ... wszelkie soki wieloowocowe, Tymbarki, Hortexy i inne to najgorszy syf. Miód, sok z żurawiny - przynajmniej mają jakieś wartości odżywcze, tak że - wypite np. po jakimś jedzonku tłustym, z białkiem - spoko 👌. Ale soki wcale nie są tą legendarną "porcją" owoców, to jest kit marketingowy. Dla mnie to było jedno z największych przykrych zaskoczeń, dlatego w ogóle o tym piszę. Już lepszy jest sam owoc, a nawet jakich zbożowy czy proteinowy batonik 😮, bo tam cukier nie jest samotny, żeby pójść od razu do krwi i zrobić nam rozpiernicz w organizmie. A w soku - sama sacharoza albo - jeszcze gorzej - syrop glukozowo-fruktozowy. Soki były u mnie pierwszym produktem, któremu powiedziałam do widzenia podczas mojej zmiany diety, do tej samej zmiany nakłoniłam całą rodzinę. Oczywiście później doszły do tego inne produkty i zmiany, ale to był nr 1. Ja schudłam na razie 14 kg (nadal walczę o jeszcze 5 kg w dół), Mama - 11 kg, Mąż - 8 kg, Teściowa - 6 kg. Oni zaczęli nieco później, za moją namową i nie stosują się aż tak restrykcyjnie (i nie mają metforminy do pomocy), ale efekty już są Szwagierka też sporo schudła, ale nie pochwaliła się konkretną liczbą Na pewno mieści się lepiej w kilka ciuchów, które do tej pory leżały w szafie. Tata się na razie wymiguje, ale pracuję nad Nim, bo to chłop na 102 i ma kilka problemów zdrowotnych do zaadresowania...
Trzymam kciuki, żeby jednak się udało . Niezbadane są: wyroki boskie i organizm kobiety (nawet jeśli jest non-stop maglowany medycznie na wszelkie strony)
Dzięki, że podzieliłaś się tą wiedzą, ale ten sok to nie tak do picia wiesz zamiast wody, tylko robię pół szklanki pół na pół sok z żurawiny tłoczony z sokiem z lidla (ten na lodówkach, wieloowocowy, tłoczny z fioletową nakrętką) wg mnie ma skład ok, żaden syf typu tymbark. I taką miksturkę mamy z córką do popicia oleju z czarnuszki 😁 tak to soków kupnych nie pijemy, czasem coś w wyciskarce sama zrobię, ja wolę wodę i herbatkę. Młoda raz na ruski rok dostanie sok w kartoniku ale też staramy się unikać.
Jeżeli o moje chudnięcie chodzi, to moją zakała są chipsy i orzeszki i mleko bo uwielbiam pić 🤣
A mleczko kupiłam z tej aukcji
https://allegro.pl/oferta/100-mleczko-pszczele-2-2-10-hda-100g-mannavita-10967114243Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 15:08
pp2018, Deyansu lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Suzie wrote:Z tymi sokami to prawda. Mówiłam, że ograniczam cukier, ale zdziwienie u innych, że nie pije soku pomarańczowego Tymbark, bo przecież to "100% pomarańczy". Ta, zagęszczony i ten cukier wywala poza skalę
Niestety nie wszyscy ludzie mają tendencje do czytania etykietStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Nie wiem czy wejdzie screen dobrze, ale to ten sok
Te wszystkie Tymbarki czy inne z kartoników hortexy ti największy syf, moją teściowa to kupuje i potem się muszę z nią wykłócać żeby tego dziecku nie dawała😬Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:
A to piję czasami, faktycznie są dobre i czuć owocem.Darrika lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
ConteBis wrote:To samo pomyślałam... 🙈
Dla mnie tutaj powinno być wywołanie miesiączki i dopiero stymulacja od 3 dcDeyansu lubi tę wiadomość
10.12 - wizyta ⏳
-
ConteBis wrote:To samo pomyślałam... 🙈Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
pp2018 wrote:Wchodzisz na samej górze w to kółko z trzema poziomymi kreskami --> społeczność-->> ustawienia --> zakładka z dwoma postaciami i na dole strony jest "Twój podpis na Forum:" i w tym miejscu wypełniasz, zapisujesz dwa razy i jest ok.
Dzięki :*
👩26 |👨🦱 27
Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo
31.10 skromne ⏸️
02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
09.11 19dpo beta 4455,84
13.11 23dpo beta 19657.67
28.11 wizyta 🗓️🩺