Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Melduje małpkę, właśnie się zaczęła.
    Także wchodzi dexak i zaczynam cykl urodzinowy, wizyta w klinice uratowana <3

brilka, Deyansu, Kasiekkk, Darrika, Elena20, awokado 🥑, Vergeet, Nieprzejrzysta, karolakaro, pp2018, ConteBis, Suzie, Belia, Galaxis, Cavarathiel, ellevv, DreamBee lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
    Luty 2025 - prawdopodobnie IUI

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w 8-9 dpo to może nic nie wyjść i taka jest prawda. Test pozytywny najczęściej wychodzi po dacie spodziewanej miesiączki i tutaj wtedy można skreślać cykl.

Podam Wam prosty przykład na własnej osobie:
    - test robiony 10 dni po transferze HCG - gdybym nie wiedziała; że HCG jest 56 to kreski bym poprostu nie widziała.
    - często testy nawet o czułości 10 czy 20 pokazują blade kreski przy HCG powyżej 100...
    Także najlepiej podchodzi poprostu z chłodną głową nie skreślać cyklu ale też napewno nie nakręcać się; że napewno się udało ;)

Deyansu, grazka0022, Sarka94, Suzie, Belia, Fasolowa_zupa, DreamBee lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Dziewczyny w 8-9 dpo to może nic nie wyjść i taka jest prawda. Test pozytywny najczęściej wychodzi po dacie spodziewanej miesiączki i tutaj wtedy można skreślać cykl.

Podam Wam prosty przykład na własnej osobie:
    - test robiony 10 dni po transferze HCG - gdybym nie wiedziała; że HCG jest 56 to kreski bym poprostu nie widziała.
    - często testy nawet o czułości 10 czy 20 pokazują blade kreski przy HCG powyżej 100...
    Także najlepiej podchodzi poprostu z chłodną głową nie skreślać cyklu ale też napewno nie nakręcać się; że napewno się udało ;)

O hej, ja nie z tym tematem, choć zgadzam się, ale co u Ciebie?
    Będziesz robiła bete jeszcze?
    Nawet nie wiesz jak trzymałam kciuki już od 1 bety Twojej :*

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

• Frutellka Autorytet

Wysłany: 25 września, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    O hej, ja nie z tym tematem, choć zgadzam się, ale co u Ciebie?
    Będziesz robiła bete jeszcze?
    Nawet nie wiesz jak trzymałam kciuki już od 1 bety Twojej :*

Póki co w porządku ani objawów, ani dolegliwości nie mam ;) Już HCG nie badam - podchodzę z bardzo chłodną głową - bo tak naprawdę może się zdarzyć wszystko ... za tydzień mam wizytę więc wszystko będzie jasne;)
    Dziękuję, że pytasz;)

grazka0022, Deyansu, pp2018, Fasolowa_zupa, DreamBee lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml

10.12 - wizyta ⏳

preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Póki co w porządku ani objawów, ani dolegliwości nie mam ;) Już HCG nie badam - podchodzę z bardzo chłodną głową - bo tak naprawdę może się zdarzyć wszystko ... za tydzień mam wizytę więc wszystko będzie jasne;)
    Dziękuję, że pytasz;)

To kochana moje kciuki masz dalej <3
    Daj znać w wolnej chwili po wizycie :*

Frutellka , Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Jeśli uważasz, że lajki to jest wyrocznia to gratuluję myślenia.

Może lajkowały, że 8/9dpo to za wcześnie. Na pewno nie lajkowały tego, że przychodzisz i mówisz co mamy pisać.

Jeśli wpadasz tutaj pisać takie posty z doskoku to trochę słabo.

Miłego dnia.

Totalnie nie rozumiem czemu próbujesz mnie wyśmiać gratulując mi „myślenia”...

Nie miałam na celu wywołać jakiejś dyskusji, chciałam tylko żeby wybrzmiało, że 8/9 dpo to zbyt wczesnie na skreślenie cyklu - z troski o te dziewczyny, które mogą podczytywać a niekoniecznie się ujawniać. I udało się, to najważniejsze ☺️

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu zamówiłam mleczko pszczele, ale finalnie na allegro jednak. Ciekawa jestem czy zaakceptujemy smak, bo ponoć nie jest jakiś super wow, ale najwyżej może z miodkiem trochę i wejdzie 😅 zrobimy sobie taka 2 miesięczna kurację i potem olej z czarnuszki z sokiem z żurawiny i sokiem z lidla wieloowocowym, mniam 😋

Coś mnie dzisiaj lewy jajnik trochę kłuł i oczywiście już sobie wkręciłam nadzieję, że może mimo braku bólu przy owulacji, to coś lewy jajnik zadziałał i sie uda 🤣

Jeszcze ponad tydzień czekania do terminy małpy, chyba zacznę chodzić po ścianach, dobrze, że żadnego testu w domu nie mam 🤭

Deyansu, Elena20, pp2018, Belia, DreamBee lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Totalnie nie rozumiem czemu próbujesz mnie wyśmiać gratulując mi „myślenia”...

Nie miałam na celu wywołać jakiejś dyskusji, chciałam tylko żeby wybrzmiało, że 8/9 dpo to zbyt wczesnie na skreślenie cyklu - z troski o te dziewczyny, które mogą podczytywać a niekoniecznie się ujawniać. I udało się, to najważniejsze ☺️

Odsyłam do postu Kasiekkk. Nie mam nic więcej do powiedzenia w tym temacie.
    Skończ po prostu, bo robisz niepotrzebną dramę.

Każdy będzie tutaj pisał to co czuje ❤️❤️❤️

3erin, Darrika lubią tę wiadomość

Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Deyansu Ekspertka

Wysłany: 25 września, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    W końcu zamówiłam mleczko pszczele, ale finalnie na allegro jednak. Ciekawa jestem czy zaakceptujemy smak, bo ponoć nie jest jakiś super wow, ale najwyżej może z miodkiem trochę i wejdzie 😅 zrobimy sobie taka 2 miesięczna kurację i potem olej z czarnuszki z sokiem z żurawiny i sokiem z lidla wieloowocowym, mniam 😋

Coś mnie dzisiaj lewy jajnik trochę kłuł i oczywiście już sobie wkręciłam nadzieję, że może mimo braku bólu przy owulacji, to coś lewy jajnik zadziałał i sie uda 🤣

Jeszcze ponad tydzień czekania do terminy małpy, chyba zacznę chodzić po ścianach, dobrze, że żadnego testu w domu nie mam 🤭

Możesz wkleić, jakie to mleczko pszczele? Też jestem zainteresowana, ale jest tyle produktów, że ciężko coś wybrać 🤷🏻‍♀️😵

Widzę, że już sporo schudłaś, dlatego nie chcę się wymądrzać, ale podzielę się moimi spostrzeżeniami i wiedzą ... wszelkie soki wieloowocowe, Tymbarki, Hortexy i inne to najgorszy syf. Miód, sok z żurawiny - przynajmniej mają jakieś wartości odżywcze, tak że - wypite np. po jakimś jedzonku tłustym, z białkiem - spoko 👌. Ale soki wcale nie są tą legendarną "porcją" owoców, to jest kit marketingowy. Dla mnie to było jedno z największych przykrych zaskoczeń, dlatego w ogóle o tym piszę. Już lepszy jest sam owoc, a nawet jakich zbożowy czy proteinowy batonik 😮, bo tam cukier nie jest samotny, żeby pójść od razu do krwi i zrobić nam rozpiernicz w organizmie. A w soku - sama sacharoza albo - jeszcze gorzej - syrop glukozowo-fruktozowy. Soki były u mnie pierwszym produktem, któremu powiedziałam do widzenia podczas mojej zmiany diety, do tej samej zmiany nakłoniłam całą rodzinę. Oczywiście później doszły do tego inne produkty i zmiany, ale to był nr 1. Ja schudłam na razie 14 kg (nadal walczę o jeszcze 5 kg w dół), Mama - 11 kg, Mąż - 8 kg, Teściowa - 6 kg. Oni zaczęli nieco później, za moją namową i nie stosują się aż tak restrykcyjnie (i nie mają metforminy do pomocy), ale efekty już są :P :) Szwagierka też sporo schudła, ale nie pochwaliła się konkretną liczbą :P Na pewno mieści się lepiej w kilka ciuchów, które do tej pory leżały w szafie. Tata się na razie wymiguje, ale pracuję nad Nim, bo to chłop na 102 i ma kilka problemów zdrowotnych do zaadresowania...

Trzymam kciuki, żeby jednak się udało :D . Niezbadane są: wyroki boskie i organizm kobiety (nawet jeśli jest non-stop maglowany medycznie na wszelkie strony) :P :D <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 14:41

👩🏻 38
    PCOS, IO, hiper: androgeny & prolaktyna po MTC
    dawniej nadwaga i problemy z tarczycą
    MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota
    AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok :)
    Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki

👱🏻32
    nasienie morfo 3%, wysokie pH i lepkość
    ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK
    IO, stan przedcukrzycowy (?) -> OGGT (11.2024)
    stres oksydacyjny Wysoki; MAR HBA chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱
    🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    Początek czerwca 2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    Lipiec 2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    Sierpień-Wrzesień /Grudzień 2024 -> pogłębiona diagnostyka obojga
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi sokami to prawda. Mówiłam, że ograniczam cukier, ale zdziwienie u innych, że nie pije soku pomarańczowego Tymbark, bo przecież to "100% pomarańczy". Ta, zagęszczony i ten cukier wywala poza skalę :P

grazka0022, pp2018, Darrika, Elena20, Deyansu, Slava, DreamBee lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po konsultacji wyników z lekarze. Mam przyjmować aromek przez 5 dni od jutra i stawić się na usg za tydzień. Nie wiem... kurde serio jak do tego podejść bo ja jestem w 37 dc

Suzie, Lusia90 lubią tę wiadomość

Staramy się o rodzeństwo od 06.2024
    2 cykl stymulowany aromkiem
    24.10.2024 <3
    18.11.2024 CRL 1.07cm i 147 bpm 🥰
    preg.png
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 25 września, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    A ja jestem po konsultacji wyników z lekarze. Mam przyjmować aromek przez 5 dni od jutra i stawić się na usg za tydzień. Nie wiem... kurde serio jak do tego podejść bo ja jestem w 37 dc
    Aromek w 37 dc ? Lekarz zgłupiał…

10.12 - wizyta ⏳

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 25 września, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    Możesz wkleić, jakie to mleczko pszczele? Też jestem zainteresowana, ale jest tyle produktów, że ciężko coś wybrać 🤷🏻‍♀️😵

Widzę, że już sporo schudłaś, dlatego nie chcę się wymądrzać, ale podzielę się moimi spostrzeżeniami i wiedzą ... wszelkie soki wieloowocowe, Tymbarki, Hortexy i inne to najgorszy syf. Miód, sok z żurawiny - przynajmniej mają jakieś wartości odżywcze, tak że - wypite np. po jakimś jedzonku tłustym, z białkiem - spoko 👌. Ale soki wcale nie są tą legendarną "porcją" owoców, to jest kit marketingowy. Dla mnie to było jedno z największych przykrych zaskoczeń, dlatego w ogóle o tym piszę. Już lepszy jest sam owoc, a nawet jakich zbożowy czy proteinowy batonik 😮, bo tam cukier nie jest samotny, żeby pójść od razu do krwi i zrobić nam rozpiernicz w organizmie. A w soku - sama sacharoza albo - jeszcze gorzej - syrop glukozowo-fruktozowy. Soki były u mnie pierwszym produktem, któremu powiedziałam do widzenia podczas mojej zmiany diety, do tej samej zmiany nakłoniłam całą rodzinę. Oczywiście później doszły do tego inne produkty i zmiany, ale to był nr 1. Ja schudłam na razie 14 kg (nadal walczę o jeszcze 5 kg w dół), Mama - 11 kg, Mąż - 8 kg, Teściowa - 6 kg. Oni zaczęli nieco później, za moją namową i nie stosują się aż tak restrykcyjnie (i nie mają metforminy do pomocy), ale efekty już są :P :) Szwagierka też sporo schudła, ale nie pochwaliła się konkretną liczbą :P Na pewno mieści się lepiej w kilka ciuchów, które do tej pory leżały w szafie. Tata się na razie wymiguje, ale pracuję nad Nim, bo to chłop na 102 i ma kilka problemów zdrowotnych do zaadresowania...

Trzymam kciuki, żeby jednak się udało :D . Niezbadane są: wyroki boskie i organizm kobiety (nawet jeśli jest non-stop maglowany medycznie na wszelkie strony) :P :D <3

Dzięki, że podzieliłaś się tą wiedzą, ale ten sok to nie tak do picia wiesz zamiast wody, tylko robię pół szklanki pół na pół sok z żurawiny tłoczony z sokiem z lidla (ten na lodówkach, wieloowocowy, tłoczny z fioletową nakrętką) wg mnie ma skład ok, żaden syf typu tymbark. I taką miksturkę mamy z córką do popicia oleju z czarnuszki 😁 tak to soków kupnych nie pijemy, czasem coś w wyciskarce sama zrobię, ja wolę wodę i herbatkę. Młoda raz na ruski rok dostanie sok w kartoniku ale też staramy się unikać.

Jeżeli o moje chudnięcie chodzi, to moją zakała są chipsy i orzeszki i mleko bo uwielbiam pić 🤣

A mleczko kupiłam z tej aukcji
    https://allegro.pl/oferta/100-mleczko-pszczele-2-2-10-hda-100g-mannavita-10967114243

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 15:08

pp2018, Deyansu lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

Badanie nasienia✅️

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 września, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Z tymi sokami to prawda. Mówiłam, że ograniczam cukier, ale zdziwienie u innych, że nie pije soku pomarańczowego Tymbark, bo przecież to "100% pomarańczy". Ta, zagęszczony i ten cukier wywala poza skalę :P
    Smutna prawda :(
    Niestety nie wszyscy ludzie mają tendencje do czytania etykiet

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 25 września, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy wejdzie screen dobrze, ale to ten sok

Screenshot-20240925-150436-Chrome.jpg

Te wszystkie Tymbarki czy inne z kartoników hortexy ti największy syf, moją teściowa to kupuje i potem się muszę z nią wykłócać żeby tego dziecku nie dawała😬

Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

Badanie nasienia✅️

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 25 września, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frutellka wrote:
    Aromek w 37 dc ? Lekarz zgłupiał…
    To samo pomyślałam... 🙈

Staramy się o rodzeństwo od 06.2024
    2 cykl stymulowany aromkiem
    24.10.2024 <3
    18.11.2024 CRL 1.07cm i 147 bpm 🥰
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 września, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Nie wiem czy wejdzie screen dobrze, ale to ten sok

Screenshot-20240925-150436-Chrome.jpg

Te wszystkie Tymbarki czy inne z kartoników hortexy ti największy syf, moją teściowa to kupuje i potem się muszę z nią wykłócać żeby tego dziecku nie dawała😬

A to piję czasami, faktycznie są dobre i czuć owocem. :D

Darrika lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 25 września, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    To samo pomyślałam... 🙈

Dla mnie tutaj powinno być wywołanie miesiączki i dopiero stymulacja od 3 dc

Deyansu lubi tę wiadomość

10.12 - wizyta ⏳

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 września, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    To samo pomyślałam... 🙈
    Nie wspomniałaś mu, że chcesz coś na wywołanie? 🤔

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Lusia90 Ekspertka

Wysłany: 25 września, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pp2018 wrote:
    Wchodzisz na samej górze w to kółko z trzema poziomymi kreskami --> społeczność-->> ustawienia --> zakładka z dwoma postaciami i na dole strony jest "Twój podpis na Forum:" i w tym miejscu wypełniasz, zapisujesz dwa razy i jest ok.

Dzięki :*

preg.png

👩26 |👨‍🦱 27

Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo

31.10 skromne ⏸️
    02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
    06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
    09.11 19dpo beta 4455,84
    13.11 23dpo beta 19657.67
    28.11 wizyta 🗓️🩺
‹‹ 166 167 168 169 170 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ