Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Frutellka Autorytet

Wysłany: 25 września, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    Dziewczyny a jeśli miałyście biochema to też Wasi partnerzy się badają czy wtedy to nie ma sensu ? Bo to znaczy że z nimi wszystko ok skoro doszło do zaplodnienia

W niepłodności powinny się badać obie strony;)
    Skoro był to albo czysty przypadek, albo chory zarodek, skrajnie niski progesteron, lub wady komórek czy to plemników 😊

KarolinaJ0702, pp2018, awokado 🥑, Rudka lubią tę wiadomość

“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”

4.09.2024 r. - transfer blastki
    12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
    14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
    17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
    20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml

2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
    16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
    7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
    13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
    10.12 - wizyta ⏳

❄️- czeka na Nas na zimowisku;)

preg.png
  • Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 25 września, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    @dreambee dużo zdrówka dla taty 🥹
    @villka @suzie @lokedesgigner bardzo mi przykro, wiem co czujecie bo mam tak samo, dziś 14 dp i wszystkie objawy okresowe, więc pojawi się w ciągu kilku h :( gdzie znaleźć siłę i cierpliwość do następnych działań 😥😥
    @zupa_fasolowa ja na 1 badaniu miałam wysoką prolaktyne, pognałam do endokrynologa bo koleżanka w pracy miała guza przysadki mózgowej usuwanego niedawno i się przeraziłam 😬 Pani doktor mówiła że żadnego wspolzycia dzień albo dwa przed, trzeba być koniecznie wyspanym, najlepiej w dniu wolnym, bez wysiłku fizycznego, stresu i najważniejsze to 2 godziny po przebudzeniu zrobić badanie, jeśli daje będzie wysokie to chyba robią testy hamowania jakimś lekiem żeby sprawdzić faktyczny poziom (nie wiem czy to aktualna wiedza)
    Dzieku za informację, mam koszmarny tydzień w pracy więc w weekend będę analizowała to na spokojnie a w przyszłym.tyg. planuje zrobiv konsultacje i dopytać lekarza o wszystko. Dam Wam znac dziewczyny jak coś nowego się dowiem.

• LokaDesigner Ekspertka

Wysłany: 25 września, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Jeżeli o moje chudnięcie chodzi, to moją zakała są chipsy i orzeszki i mleko bo uwielbiam pić 🤣

A to mleko też niedobre? ;o Ja kawę to tylko z mlekiem... a raczej mleko z kawą 🤦‍♀️

30👱🏼‍♀️ 38🧔

AMH 2,43 ng/ml

08.2023 początek starań 🫶
    23.08.2024 IUI ❌️
    17.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
    27.10.2024 początek stymulacji*
    31.10.2024 monitoring
    04.11.2024 monitoring
    05.11.2024 monitoring
    07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
    12.2024 transfer 🤞

*100j menopur, 140j puregon, orgalutron

Wysłany: 25 września, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiekkk wrote:
    Awokado, moja córcia jest z owu w 25dc, trzymam kciuki 🤞🏻 A prawda jest taka, że jak chcesz mieć pewność, to zbadaj za 3 dni proga i jak będzie bardzo nisko, to spróbuj załatwić receptę online. Tylko to Ci da gwarancję, że progesteron wzrośnie. Właśnie tak wczoraj sobie o Tobie myślałam i o tym, że na Twoim miejscu pewnie bym sobie załatwiła tę receptę. Z drugiej strony będziesz widziała po temperaturze, czy ten progesteron rośnie, czy po 3-4 dniach coś zaczyna się dziać złego.

Fasolowa, z tego co kojarzę, to testosteron jest za wysoko, mimo że mieści się w widełkach. Co do glukozy i prolaktyny - i jedno i drugie wzrasta przy stresie, czy coś Cię nie zestresowało przed badaniem? Te dwie rzeczy sprawdziłabym jeszcze raz.

Dzięki za odpowiedź.
    Byłam na badaniu w poniedziałek, po spokojnym weekendzie, wyspana, niczym się nie zdążyłam z rana zestresować, ale ostatni czas to na pewno nie jest moja szczytowa forma.

Elena20 lubi tę wiadomość

• ConteBis Autorytet

Wysłany: 25 września, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle nie mówiłam mu, że ta drożność zaczytana na forum tylko, że znajoma mi podpowiedziała ale na poważnie rozważam zmianę lekarza mimo, że wydawał się od początku kompetentny to dziś mnie zaskoczył 🙈

I w ogóle, zastanawia mi ten termin usg za tydzień bo obstawiam, że będę w środku okresu 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 17:50

Staramy się o rodzeństwo od 06.2024
    2 cykl stymulowany aromkiem
    24.10.2024 <3
    18.11.2024 CRL 1.07cm i 147 bpm 🥰
    preg.png

Wysłany: 25 września, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Mój dzisiaj focha strzelił. Ma straszny problem, żeby pójść na badania nasienia. Bo po co przecież za każdym razem tylko 15% szans na ciążę.
    A ja już mam tego dosyć, bo ja się badam kontroluje, a nawet nie wiemy, gdzie jest problem.
    Zła jestem.
    Kurczaki. Chyba jestbtroche tak, że my czytamy o tym dużo, siedzimy w tym i badanie się i szukanie przyczyny to dla nas podstawa, a nasze chłopaki może potrzebują sobie to poukładać po swojemu.?
    Ja wróciłam ze skierowaniem na badanie nasienia od ginekologa więc mąż stwierdził, że jak trzeba to trzeba.
    Dopóki nie było skierowania to mówił że to moje wymysły.

Elena20, KarolinaJ0702, Slava, Deyansu lubią tę wiadomość

• 3erin Ekspertka

Wysłany: 25 września, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji wieku zapytałam mojego czy nie poszedł by sprawdzić jak u niego sytuacja wygląda. Ogarnął temat bez żadnych komentarzy (na ocenę szkolną dostał 4-).

W przyszły piątek mam termin u mojej Pani doktor, chodzę do niej od 12 lat, z mojego polecenia 3 moje przyjaciółki urodziły pod jej opieką dzieci. Mam nadzieję, że ma ona dla mnie jakiś plan…

pp2018, Fasolowa_zupa, Darrika, Slava, Deyansu, Elena20, Zbuntowana lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️37
    🙇🏻41

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 25 września, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Wydaje mi się, że to on powinien zasugerować, sama nie pytałam. Ja zapytałam tylko o drożność to powiedzial, że to jeszcze nie czas i, że to drogi zabieg a niedroznosc trafią się bardzo rzadko po cesarkach i, że u mnie problem jest brak owulacji a nie niedroznosc...
    Kurcze..wiesz, to zależy chyba właśnie co ty chciałaś osiągnąć po wizycie u niego. W moim poprzednim cyklu, reż borykałam się z problemem braku miesiączki, poszłam do lekarza w 40dc i on najchętniej to by jeszcze poczekał , no ja byłam w szoku, że ba co tu czekać, jak już 40 mam i że chce wywołać ten okres. Dał mi luteinę pod język

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 25 września, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Kurcze..wiesz, to zależy chyba właśnie co ty chciałaś osiągnąć po wizycie u niego. W moim poprzednim cyklu, reż borykałam się z problemem braku miesiączki, poszłam do lekarza w 40dc i on najchętniej to by jeszcze poczekał , no ja byłam w szoku, że ba co tu czekać, jak już 40 mam i że chce wywołać ten okres. Dał mi luteinę pod język
    A mój w ogóle nie wspomniał o wywołaniu. Powiedział, że aromek można już i mam brac przez 5 dni. No byłam w szoku... ale liczę po cichu, że @ przyjdzie niebawem bo piersi zaczęły boleć i chcica na słodyczki wjechała 😅

24.10.2024 <3
    preg.png

Wysłany: 25 września, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3erin wrote:
    Polać jej, dobrze mówi 🥂

U mnie też cykl zmarnowany, @ jest od poniedziałku. Czekam na październik 🤗

Dokładnie to samo chciałam napisać. 🥂
    Oczywiście nie musi być alko. 😉

Deyansu lubi tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 25 września, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    A mój w ogóle nie wspomniał o wywołaniu. Powiedział, że aromek można już i mam brac przez 5 dni. No byłam w szoku... ale liczę po cichu, że @ przyjdzie niebawem bo piersi zaczęły boleć i chcica na słodyczki wjechała 😅
    Ale to zamierzasz brac tego aromka?
    Ja np zmieniłam tego lekarza, bo poczułam, że nic z nim nie zdziałam, jak tak dalej będzie chciał czekać

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Vergeet Autorytet

Wysłany: 25 września, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny ile tu się dzieje dzisiaj, miałam sporo nadrabiania 🙈 trzymam za wszystkich kciuki nadal, starajmy się traktować nowy cykl jak nowa nadzieję, a nie stracony miesiąc. Zwłaszcza że nie siedzimy z założonymi rękami czakajac na cud tylko każda coś robi- badania, monitoringi, lekarze, testy owulacyjne, temperatury, stymulacje, monitoringi, radzimy się tutaj na forum więc działamy i na pewno w końcu przyniesie to efekt ♥️

Rozumiem momenty załamania, mamy prawo je mieć jak już trwa to dłuższy czas... Powiem wam że bardzo długo byłam odosobniona w moich emocjach bo jednak nie chce za bardzo mówić o tym "na zewnątrz", żeby uniknąć pytań. Więc odkrycie tego forum (choć bardzo późno) dało mi nowego kopa do działania, jakąś nową nadzieję, do tego czeka mnie intensywny miesiąc badań i takie wsparcie będzie nieocenione. Także doceniajmy to miejsce i bardzo wam dziękuję za tak miłe przyjęcie 🩷 ostatnie kilka dni byłam mega zdołowana ale dzisiaj, pierwszego dnia cyklu wchodzę w niego z nadzieją.

Co do badań nasienia to dziękuję wam za informacje jak to wszystko wygląda, myślę że jak mój mąż już się zmobilizuje to taka wiedza jak to naprawdę wygląda też będzie przydatna. Ogólnie skarbnica wiedzy tutaj jest, jesteście dziewczyny wspaniałe!

Belia, Darrika, Fasolowa_zupa, Miska992, Lusia90, Elena20, Deyansu, Kłębuszek, Siasi lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️28🙎🏼‍♂️28
    👰🏼🤵🏼2023

Starania o 1 bobasa 🍼
    Starania na luzie od 08.23
    Świadome starania od 05.24 👶🏻

Cykl start 30.10🩸
    11/24- 1 cykl stymulowany Lametta +Ovitrelle💊
    Owulacja 13.11 (15dc)🥚

Badania 27.09
    TSH 1,677
    AMH 2,78

Letrox 50, Siofor 1000
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 25 września, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LokaDesigner wrote:
    A to mleko też niedobre? ;o Ja kawę to tylko z mlekiem... a raczej mleko z kawą 🤦‍♀️

Mleko jest ogólnie ok, ale no nawet te 1,5% ma kalorie, a ja potrafię pół litra dziennie wypić 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 18:58

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 25 września, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Mleko jest ogólnie ok, ale no nawet te 1,5% ma kalorie, a ja potrafię pół litra dziennie wypić 😅
    Szklanka mleka 1,5% ma 110kcal, więc pół litra ma 220kcal. Do przeżycia, po prostu będzie mniejszy deficyt kaloryczny i mniejszy spadek wagi. Dodatkowo zawsze możesz to "wychodzić" chociaż na spacerze. 10 tys kroków to spalonych ok 400kcal. Żeby spalić pół litra mleka wystarczy więc przejść ok 6 tys kroków. A to jest dystans ok 4km. ;)

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca i niedoczynność;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
    ◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
    ◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
    ◾11-12.2024 walczę, stymulacje

♂️ 33
    ◾HBA 49%

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
    🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚

✅kariotyp ja
    🔜kariotyp męża, HSG
    🔜 2025 IVF

"Do you ever get a little bit tired of life?
    Like you're not really happy but ya don't wanna die.
    Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
    'Cause you gotta survive." ❤️‍🩹👎
  • brilka Autorytet

Wysłany: 25 września, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój organizm mnie chyba strollował w tym cyklu. Mam dziś 12 dc, spodziewałam się owulacji w piątek, ale pobolewa mnie coś owulacyjnie w okolicy jajnika (tego samego co w poprzednim cyklu), więc zrobiłam test. Zobaczę co jutro pokaże, ale czy on wygląda na pozytywny? Jestem niemile zaskoczona takim obrotem spraw, nie będę wiedzieć kiedy zrobić progesteron 7 dpo 😅
    IMG-2015.jpg

Lusia90, Anulek84, Lauraa, Elena20, ellevv, Deyansu, pp2018, Rudka, DreamBee, Kasiekkk, Siasi lubią tę wiadomość

🐈🐈‍⬛
    9 cs 🌼
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 25 września, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Ale to zamierzasz brac tego aromka?
    Ja np zmieniłam tego lekarza, bo poczułam, że nic z nim nie zdziałam, jak tak dalej będzie chciał czekać
    Mieszam się. Nie wiem czy go wezmę... naprawdę nie wiem co o tym myśleć

24.10.2024 <3
    preg.png
  • Miska992 Znajoma

Wysłany: 25 września, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Mój organizm mnie chyba strollował w tym cyklu. Mam dziś 12 dc, spodziewałam się owulacji w piątek, ale pobolewa mnie coś owulacyjnie w okolicy jajnika (tego samego co w poprzednim cyklu), więc zrobiłam test. Zobaczę co jutro pokaże, ale czy on wygląda na pozytywny? Jestem niemile zaskoczona takim obrotem spraw, nie będę wiedzieć kiedy zrobić progesteron 7 dpo 😅
    IMG-2015.jpg

Piękna kreska !! Działac tam 💙❤️ 🥰

Lusia90, brilka, Elena20 lubią tę wiadomość

• Lusia90 Ekspertka

Wysłany: 25 września, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    IMG-2015.jpg

Zazdraszczamy takich krech 🥴

preg.png

👩26 |👨‍🦱 27

Starania o pierwszego maluszka: ¶7 naturalnych cs ⏳ ¶3 cykle przerwy na Proverę, brak efektów) ➡️ Duphaston na wywołanie miesiączki ¶1 cykl stymulowany Clo

31.10 skromne ⏸️
    02.11 12dpo beta 91.90, progesteron 47.60
    06.11 16dpo beta 927.38 przyrost ponad 200% 🥴
    09.11 19dpo beta 4455,84
    13.11 23dpo beta 19657.67
    28.11 wizyta 🗓️🩺
  • Miska992 Znajoma

Wysłany: 25 września, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    U mnie jutro 6dpo... Póki co do testowania jeszcze trochę (30.09) ale już bym sikała codziennie 🤣
    Mam uczucia kłucia w dole i taki spadek formy że szkoda gadać, nie wiem czy to zmiana pogody na mnie tak działa czy jakaś choroba znów mnie łapie. Cały czas bym spała lub leżała.. no jakąś masakra...

Mam do was pytanie z innej beczki by trochę głowy odpoczęły od tematu starań 🤭
    Ma/miała któraś z was problem z kaszakami?
    Czy któraś może się coś wypowiedzieć na temat usuwania itp?

• brilka Autorytet

Wysłany: 25 września, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia90 wrote:
    Zazdraszczamy takich krech 🥴
    Chociaż przy tych testach mogę nacieszyć oczy 😅

Elena20, pp2018, Lusia90 lubią tę wiadomość

🐈🐈‍⬛
    9 cs 🌼
‹‹ 168 169 170 171 172 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ