Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 26 września, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polalola wrote:
    Cześć dziewczyny, liczę na waszą pomoc bo zaraz zwariuję :o nie wiem co mam ze sobą zrobić… właśnie wykonałam test
    https://zapodaj.net/plik-ogq8BQ5OWw
    Staramy się już prawie dwa lata, od 3 miesięcy jestem na sioforze 1000 i ovarinie z racji IO
    Gdy 3 miesiące temu robiłam badania wyszedł mi bardzo nisko progresteron. Moje pytanie czy powinnam dzwonić już do gina? Nie wiem również czy brać poranną dawkę tabletek 🫣
    No krecha jest 😍😍
    Jak narazie to nie ma po co iść do ginekologa, bo nic tam nie będzie widać, pęcherzyk ciążowy widać około 5-6tygodnia. Narazie to idź wykonaj betę z progesteronem i za dwa dni ponownie, aby sprawdzić czy prawidłowo przyrasta 🙂

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 września, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana i chyba mam znowu dłuższy cykl, powtórka z czerwcowego cyklu, gdzie owu miałam 20 dc. Wczoraj wieczorem późnym jajnik mega bolał, a jeszcze wczoraj były przytulanki, dzisiaj rano jeszcze trochę też no, także biorę pod rozwagę, że owu mogła być właśnie teraz w 21 dc. W tym czerwcu dostałam @ rowno 14 dni po owulce, jeżeli teraz też tak jest to zamiast małpy 4 października mogę się jej spodziewać dopiero 10 października i to będzie 36 dc. Ale się nie martwię, wręcz teraz jestem pełna nadzieji 😁🤞 bo w końcu lewy jajnik dał znak życia i konkretnie bolał, a z takiego bólu lewego jajnika ma córkę. Także mam jeszcze dłuższe czekanie, ale mam nadzieję, że będzie warto.

Miłego dnia dziewczyny, oby pogodnego i przyjemnego. Mnie jeszcze czeka dentysta popołudniu dzisiaj i zakupy więc znowu trochę zalatany dzień, ale może jeszcze się znajdą siły na wieczorna poprawkę jakiś przytulanek tak na wszelki wypadek. :p

brilka, Vergeet, Siasi, Dahlia, pp2018, DreamBee, Kasiekkk, Deyansu lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Polalola Znajoma

Wysłany: 26 września, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie patrząc na mój cykl to dzisiaj mija 6 tydzień od miesiączki, myślałam że znowu przedłużył mi się cykl 😀 zaciekawiły mnie bóle takie jak przed @ tylko trwają już ponad tydzień i stąd ten test 😀 w takim razie idę na betę i progresteron ..

pp2018, DreamBee, Deyansu lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 26 września, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polalola wrote:
    W sumie patrząc na mój cykl to dzisiaj mija 6 tydzień od miesiączki, myślałam że znowu przedłużył mi się cykl 😀 zaciekawiły mnie bóle takie jak przed @ tylko trwają już ponad tydzień i stąd ten test 😀 w takim razie idę na betę i progresteron ..
    Ok 6 tydzień od 1dc, to ile jesteś po terminie?

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Polalola Znajoma

Wysłany: 26 września, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7 dni

• Dahlia Przyjaciółka

Wysłany: 26 września, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Ja robiłam prywatnie, każda klinika ma swoje pakiety badań które potrzebuje przed. U mnie było to biocenoza ale też wymazy mucha oraz cytologia

Ja też robiłam ostatnio prywatnie i kierowałam się listą badań wymaganych w tym konkretnym miejscu - tam akurat były to posiewy z kanału szyjki (nie starsze niż miesiąc) i cytologia (nie starsza niż rok).

Ona_39 lubi tę wiadomość

👩🏻‍❤️‍👨🏼 34 & 39
    październik '24 - 5 cs

👩🏻 AMH 0,59, niedoczynność tarczycy
    drożność ✅
    adenomioza

👱🏼‍♂️ lipiec '24 morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
    🔜 powtórzenie badania

➡️ październik '24 klinika
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 26 września, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozina wrote:
    Hej dziewczyny, wiem, że w tym wątku jesteście dość aktywne. Jestem w 12dc, wczoraj już zrobiłam test ciążowy bo nie wytrzymałam czekania do kolejnych 3 dni później.
    Powiedzcie mi proszę jeśli macie czas czy widzicie drugą kreskę?
    https://zapodaj.net/plik-PhicrfiCfq
    https://zapodaj.net/plik-sffBjRfXMP
    Też widzę bledziocha

• ConteBis Autorytet

Wysłany: 26 września, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!
    Informuję, że aromka nie wzięłam i nie mam zamiaru ale skłaniam się ku zmianie lekarza...
    Mam jeszcze do Was pytanie, czy któraś z Wam miewa/ma/miała coś takiego ? 🤔 zawsze po prysznicu pojawiają mi się plamy na nogach, nigdy jednak nie pomyślałam, że to jakiś problem aż do wczoraj.

https://zapodaj.net/plik-IGbqbHOTzc

Staramy się o rodzeństwo od 06.2024
    2 cykl stymulowany aromkiem
    24.10.2024 <3
    18.11.2024 CRL 1.07cm i 147 bpm 🥰
    preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 września, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Cześć Dziewczyny!
    Informuję, że aromka nie wzięłam i nie mam zamiaru ale skłaniam się ku zmianie lekarza...
    Mam jeszcze do Was pytanie, czy któraś z Wam miewa/ma/miała coś takiego ? 🤔 zawsze po prysznicu pojawiają mi się plamy na nogach, nigdy jednak nie pomyślałam, że to jakiś problem aż do wczoraj.

Tak jak patrze na foto to wydaje mi się, że czasem się zdarzało, że moje nogi tak wyglądały, ale brałaś zimny prysznic albo mega gorący? Może to tak się robi od naczyń krwionośnych, znika potem ?

Mi się w ogóle jakoś tak kojarzy, że moje nogi tak wyglądają jak wraca w mroźny dzień z długiego spaceru i po powrocie do domu tak się dzieje jak zimne nogi a w domu ciepło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września, 09:52

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

Badanie nasienia✅️

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 września, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie odebrałam mleczko pszczele, super zapakowane w taka torebkę termiczna, w środku wkład chłodzący, dobrze zabezpieczone. Trochę wzięłam sobie na spróbe i faktycznie smak taki jak ludzie opisuka, dosyć cierpki, lekko kwaśny, minimalny posmak miodu, ale nienajgorszy, lepszy niż olej z czarnuszki 😅 ale myślę, że będziemy sobie to i tak z odrobiną miodu podawać to wtedy będzie spoko😁

Siasi, pp2018, awokado 🥑, DreamBee, Slava, Deyansu, Elena20 lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

Badanie nasienia✅️

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 26 września, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Tak jak patrze na foto to wydaje mi się, że czasem się zdarzało, że moje nogi tak wyglądały, ale brałaś zimny prysznic? Może to tak się robi od naczyń krwionośnych, znika potem ?
    Nie, nie. Prysznic ciepły. Znika po czasie

24.10.2024 <3
    preg.png
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 26 września, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Witam z rana ☕️

Polalola - leć na betę, trzymam kciuki 🍀

Dziewczyny co myślicie o suplementach dla partnerów. Chodzi dokładnie o Fertistim Men?
    Dla mnie skład ok, raczej nie zaszkodzi. Mąż lubi w witaminki i chcemy zakupić. Czy Wasi partnerzy suplementują, macie opinie?

🧩 6cs naturalnych 🩸15.11 ⏸️x0
    ✅ 5cs monitorowany+badania 3dc, 7dpo, tsh, ft3, ft4, antyTPO, antyTg, witaminy
    ✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • ConteBis Autorytet

Wysłany: 26 września, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Witam z rana ☕️

Dziewczyny co myślicie o suplementach dla partnerów. Chodzi dokładnie o Fertistim Men?
    Dla mnie skład ok, raczej nie zaszkodzi. Mąż lubi w witaminki i chcemy zakupić. Czy Wasi partnerzy suplementują, macie opinie?
    U nas na początek sam cynk ale przy poprzednich staraniach mąż brał fertilman

Siasi lubi tę wiadomość

24.10.2024 <3
    preg.png
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 26 września, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Cześć Dziewczyny!

Mi się takie tyle że mniejsze pojawiają w lecie na rękach- po opalaniu. Tak jakby te plamy nie łapią słońca i zostają „nieopalone” w stosunku do reszty ciała. Byłam u dermatologa i powiedziała, że normalne, zasugerowała że pojawiły się w momencie jak brałam antybiotyk „po ukąszeniu kleszcza” i nie powinnam wtedy wychodzić na slonce. A wyszłam więc plamy zostały 😌

✅ szczęśliwa żona
    💊 suplementacja: foliany, centrum complex, b6+b12, C1000, D4000, magnez, A+K. Od tego cyklu fertistim.
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Annsze Przyjaciółka

Wysłany: 26 września, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Witam się przy porannej kawusi ☕️
    Dziś i jutro mam urlop więc nadrabiam domowe zaległości plus po południu wyskoczymy na jakieś dobre jedzonko.
    Dziewczyny, 3.10 mam wizytę u gina. Taki pierwszy raz od czasu starań a pyka nam już 9 cs, wcześniej beż większych obserwacji i ,, nakręcania się" też na początku nasze przytulanki nie były regularne że względu na pracę męża więc trochę machałam na to ręką. Od maja jednak przykładamy do tego większą wagę że tak powiem 😅
    Mam zrobione badania z 1 etapu, czyli hormony 3 dc, prolatyna TSH. Dodatkowo na koncie oba MTHFR hetero i PAI homo. Czy coś jeszcze dorobić do wizyty ?
    Nie ukrywam że już mnie nosi i stres trochę zżera. O co się pytać ? Czy mam nalegać już na jakieś konkretniejsze kroki przy takim stażu staraniowym ?

Lena- 10.2020❤️
    Starania o rodzeństwo- od 02.2024

VR2- hetero
    MTHFR--hetero
    PAI-homo
    LH:FSH: 0.98
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 26 września, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Witam z rana ☕️

Moj mąż to brał, bardzo fajne rozwiązanie, bo raz dziennie pił i z głowy :) skład taki sobie. Przez jakiś czas trudno było to dostać, więc teraz daje mu wszystko osobno: wit d, foliany albo b complex, wit c, cynk co któryś dzień, magnez.
    Rozważam też zakup Pregna Start ON.

Siasi lubi tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • Siasi Ekspertka

Wysłany: 26 września, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Mój organizm mnie chyba strollował w tym cyklu. Mam dziś 12 dc, spodziewałam się owulacji w piątek, ale pobolewa mnie coś owulacyjnie w okolicy jajnika (tego samego co w poprzednim cyklu), więc zrobiłam test. Zobaczę co jutro pokaże, ale czy on wygląda na pozytywny? Jestem niemile zaskoczona takim obrotem spraw, nie będę wiedzieć kiedy zrobić progesteron 7 dpo 😅
    IMG-2015.jpg

Omg! Dobrze rozumiem, że Ty już jesteś w nowym cyklu i liczysz jako 12dc, a test dodatni?

Gratulacje !!!! 🥳 🍀

Kiedy robiłaś ostatni i jak wygladalo ostatnie krwawienie, które jak dobrze rozumiem było tym implatacyjnym a Ty myślałaś ze miesięcznym 😍

✅ szczęśliwa żona
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 26 września, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi test Brilki to test owulacyjny ;)

annsze a macie jakieś problemy ze zdrowiem ty czy partner? Od maja do września to nie jest długo jeśli chodzi o starania ;)

I w ogóle hej dziewczyny! Witam się znad porannej kawki. Z mlekiem i z cukrem, ale e tam, ja się tym nie przejmuje, do kompletu zjadłam banana z dziewczynkami :) U mnie zbliża się testowanie, po weekendzie (obstawiam środę) powinnam dostać okres. Może we wtorek zrobię test, zobaczymy. Choć ja tak mam, że jakoś mnie nie ciągnie i pewnie poczekam spokojnie do okresu 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września, 10:19

pp2018, Darrika, Deyansu lubią tę wiadomość

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 26 września, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ConteBis wrote:
    Nie, nie. Prysznic ciepły. Znika po czasie

Ja tez miewam podobne, choć moje częściej przypominają tzw. marmurkowatość skóry/siność siatkowata. Mi się robi na nogach od ciepła, gorąca i opalania jak mam nogi zakryte.
    Natomiast na dłoniach ze stresu, nerwów dosłownie odczuwam jakby mi krew z rąk odpływała, robią się zimne i pojawiają się plamy.

W toku moich dociekań lekarze mi pow., że to może być zwyczajny i niegroźny defekt kosmetyczny, ale może to być związane z zespołem antyfosfolipidowym i chorobami autoimmunologicznymi.

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • awokado 🥑 Autorytet

Wysłany: 26 września, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Witam z rana ☕️

Ja osobiście nie jestem fanką takich łączonych suplementów i wolę brać wszystko osobno, mój mąż też. W przypadku feristim men w składzie widzę selen i cynk, a z tego co czytałam, to nie przyjmuje się ich razem, dodatkowo ma niską dawkę folianów i dawki witamin z gruby B też mogłyby być większe

👩🏻+👨🏼+🐶=🧡
    ———————————
    ⏸️ 06.10 nasz mały sezamek lub czarnuszka 🥹
    24.10 mamy serduszko ❤️
    06.11 Miś Haribo 🧸
    20.11 mały człowieczek pokazuje mukę na usg 👌

preg.png
‹‹ 170 171 172 173 174 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ