Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziś chyba taki frustrujący dzien (u mnie tez). Pozostaje nam szukać jakiś pozytywów.
Miłego dnia 😌Elena20 lubi tę wiadomość
👧28 👨29 🐈🐈⬛
4cs z pomiarami
starania 'na luźno' ok 2 lata
30.09 badania 4dc
LH- 3,3mlU/ml
FSH- 7,05 mlU/ml
Prolaktyna 478,2mlU/l
Estradiol 50pg/ml
19.09.24 USG piersi ok -
LokaDesigner wiesz co nie brałam tego pod uwagę do tej pory, bo z 1 dzieckiem też się nie udawało, ale jakoś poszło w 5cs. Nie wiem jak starego nie pogonię na badania to o in vitro możemy zapomnieć.
Biedna Ty już też widzę starasz się od dłuższego czasu. Przytulam mocno 🫂🫂
grazka0022 o to współczuję Ci, czekanie na okres to jest najgorszy czas. Zwłaszcza jak się 🐒 wredna spóźnia. Ja teoretycznie powinnam dostać w piątek, ale owulacja się spóźniła więc obstawiam sb-pn. To znaczy mam nadzieję, że nie będę musiała czekać.Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
12.12. kolejna wizyta 🩺
19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
grazka0022 wrote:Ja Wam jeszcze powiem dziewczyny, że te badanko to serio nic strasznego. Mój się bardzo stresował przed 1, ale na drugie wchodził już jak do siebie.
Mój najgorzej wspomina ten film z pokoiku. 🤣 I jeszcze nie dało się go wyłączyć 🤣Elena20, Slava, grazka0022, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
grazka0022 wrote:Ehh, my sie staramy 7 miesiecy, a mój był już dwa razy na badaniach. I dobrze. W podstawowym wyszła słaba morfologia, a w rozszerzonym fragmentacja 22% (norma do 15%). Nie żeby u mnie było extra, bo ostatnie 3 cykle (czerwiec, lipiec, sierpien) były bezowulacyjne.
Ja melduje 34 dc i nadal bez @
Wkurzam sie na maxa, bo w piątek klinika a musze dostać okres, bo mam być między 2-5 dc. Nie chce mi sie juz 3 raz wizyty przekładać
Stary już rano oberwał lekką awanturką, a ja sie poryczałam.
Nienawidzę nie mieć kontroli, a tutaj ani ciązy, ani okresu. No wszystko nie tak
co do badań partnera. My kiedy staraliśmy się bezskutecznie 8 msc o pierwsze dziecko to Stary sam stwierdził, że może z nim jest coś nie tak i chce to zbadać ale widziałam, że zależy mu równie jak mi. Wiem jednak, że mężczyźni są różni. Jeden powie nie bo nie a drugi boi się wyniku. -
nick nieaktualnyElena20 wrote:O tak mi też nawija makaron na uszy tekstami typu starajmy się na luzie. Bez ciśnienia. Nie robiłam ciśnienia, ale jak nic nie wychodzi to chce wiedzieć na czym stoimy, a nie marnować kolejne cykle na nieświadomce.
Ehhh te chłopy.
Klinika jest od nas kawałek. Dzisiaj mu zaproponowałam rozwiązanie, że jeśli się wstydzi to niech wynajmie pokój w hotelu w pobliżu i już. I to go chyba jeszcze bardziej wkurzyło.
Nie rozumiem go i tyle. Chciałam mu pomóc.Suzie, Elena20, Slava, grazka0022 lubią tę wiadomość
-
Darrika wrote:Tulam Was wszystkie za te biele 🫂🫂🫂
Ech bo to tak jest człowiek niby wiedział, a jednak się łudził i tak co miesiąc 😅 czasem sobie myślę, że lepiej mi się żyło jak się nie staraliśmy, a teraz mimo, że ta głowę cały czas próbuje trzymać w ryzach to się te dołujące myśli wyrywają i w ogóle mój mąż też co jakiś czas mówi, że on ma przeczucie, że się nie uda w ogóle i nie będzierodzeństwa, ale też widzę, że on do tego luźno podchodzi, nie przejmuje sie tym. Ja też tak miałam do tematu podchodzić, a wiadomo jak jest, każda małpa przynosi większe lub mniejsze rozczarowanie 🤷♀️
Ja też ostatnio miałam taką myśl,że przed staraniami było inne życie,luz blues cieszyliśmy się do sobą i tyle🙂odkąd się staramy życie to liczenie,sprawdzanie,analizowanie,badania,wyniki,tony suplementów,czekanie,czekanie,czekanie…
I mimo,że oprócz tego trzeba pracować,płacić rachunki itd to życie zmieniło się i krąży tylko wokół jednego🥴Slava, 3erin, Fasolowa_zupa, Ilka96 lubią tę wiadomość
-
Slava u mnie dzisiaj 8dpo, patrząc na to jak dziewczynom wychodza testy pozytywne to raczej już nie mam nadzieji. Z reszta u mnie żadnych objawów nic. Więc to tyle 🤷♀️
Elena20 pogadaj z mężem na spokojnie, spróbuj wyjaśnić że to badanie jak każde inne, że fajnie żebyście siedzieli w tym razem. Że on nie jest jedyny i w klinice wszystkie pary mają problem więc takie badanie jest całkowicie normalne. W akademii płodności był podcast,m na spotify w którym mężowie dziewczyn właśnie wypowiadali się na temat badania nasienia może podrzuć mu, jak usłyszy męską perspektywę to może podejdzie do tego luźniej. Umnie na szczęście jakoś nie musiałam mojego namawiać jak minęło pół roku i widział ciągle moje łzy to zgodził się, mimo że też odczuwał krempacje. Gorzej było jak dostaliśmy wyniki, bo u nas azoospermia, więc to jak dostanie obuchem w twarz. Ciężki temat generalnie. Te iui mnie tak nakręcały, że teraz to już nie ma bata, jeszcze nam prof. Powiedział, że przy aid to 20 a nawet 25% szansy... no to jak zwykle trafiliśmy w ten nieszczęśliwy % .Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość
30👱🏼♀️ 38🧔
AMH 2,43 ng/ml
08.2023 początek starań 🫶
23.08.2024 IUI ❌️
17.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
27.10.2024 początek stymulacji*
31.10.2024 monitoring
04.11.2024 monitoring
05.11.2024 monitoring
07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
12.2024 transfer 🤞
*100j menopur, 140j puregon, orgalutron -
Dzien dobry No mój strasznie lubią tych pokoikow... jeden z nich był obleśny chamskie czerwone skóry...
Elena20 lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
No No to zaczyna się plamienie czyli malpiszon w natarciu... wywołany dupkiem... zapisany przez pół roku.. ehh...
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Suzie wrote:Mój najgorzej wspomina ten film z pokoiku. 🤣 I jeszcze nie dało się go wyłączyć 🤣
Wiecie jaka jest największa obawa mojego partnera w takich procedurach jak inseminacja czy nawet invitro bo mamy przegadane te procedury już na spokojnie ? Nie chodzi o oddawanie nasienia czy wstyd tylko chodzi i to
Że tam pomylą nasienie i np zostanę zapłodniona innym, panem z kolejki wcześniej 😅
Co mi się wydaje absurdalne a z drugiej strony tam przecież pracują tylko ludzie 😅
I jeszcze mówi że przecież sama oglądałaś taki serial gdzie to się stało serial komediowy netflix jane the virgin haha
Mamy też taką historię wśród znajomych tylko chodziło akurat o zapłodnienie suki hodowlanej nasieniem kupionym zza granicy od psa reproduktora który już x lat nie żyje więc grube $ tam wchodziły w grę a urodziły się kundelki 😅 tam mocno prawnie ta sprawa była ruszana i walka o odszkodowanie i takie tam 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 10:33
🧍♀️92 🧍♂️92 + 🐕 🐕
Starania od 04/24
Ona:
Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
AMH 2,0
Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅
On:
Test hba 54% ❌
Stres oksy. 1,6 ❌
Reszta ✅
Oboje:
Suplementacja+żel ✅
I iui : 11/24
Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +? -
Kc1234 wrote:Taak mój to samo 🤣 bo kliniki pewnie mają wykupione z jakimś studiem i opowiadał że te filimiki jak z lat 80 i ogólnie bardzo grzeczne haha a jeszcze w jednym pokoju nie działał tv więc musiał wołać Panią z recepcji a ta zrobiła panikę na pół kliniki że jak to nie działa, próbowali włączać wyłączać ale nic z tego 😅 dopiero do drugiego pomieszczenia go wpuścili, a tam znowu nie działał internet. Więc bardzo optymistycznie do tego podeszliśmy i poprostu się śmialiśmy 😅
Wiecie jaka jest największa obawa mojego partnera w takich procedurach jak inseminacja czy nawet invitro bo mamy przegadane te procedury już na spokojnie ? Nie chodzi o oddawanie nasienia czy wstyd tylko chodzi i to
Że tam pomylą nasienie i np zostanę zapłodniona innym, panem z kolejki wcześniej 😅
Co mi się wydaje absurdalne a z drugiej strony tam przecież pracują tylko ludzie 😅
I jeszcze mówi że przecież sama oglądałaś taki serial gdzie to się stało serial komediowy netflix jane the virgin haha
No to faktycznie jaja jak berety haha xD Uśmiałam się, chociaż pewnie biedaczkowi do śmiechu nie było.
Teraz jest tyle tego, że bez problemu na telefonie sobie można puścić.
Ja jestem w stanie zrozumieć, że ktoś może się czuć niekomfortowo w takim miejscu, ale zawsze można pokój gdzieś wynająć, żeby wpaść do kliniki z próbka.
Ten człowiek mnie irytuje po prostu. Wszystko spycha na moją głowę.
Najgorsze jest to, że co spotkanie to muszę wymyślać nowe pomysły dlaczego nie wypije alkoholu. My już z rok nie pijemy. Nie żeby mi to jakoś szczególnie przeszkadzało, ale wiecie o co chodzi.
Generalnie nikt się nie domyśla dlaczego. Myślą, że się gniewamy albo coś.
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
12.12. kolejna wizyta 🩺
-
Ciekawy temat poruszyłyście 😄
Mój ostatnio widząc mój smutek i zdołowanie po kolejnym negatywnym teście, sam zaproponował badania…
Jestem ciekawa, czy jest świadomy, że to badania nasienia i jak wygląda proces oddawania próbki itp. 🤣
Jestem ciekawa, jakie będzie mieć podejście, gdy o tym poczyta… myślę, że na pewno się zestresuje. 🫣
W przyszłym miesiącu planujemy pocisnąć temat badań. Sama też zrobię szczegółowe. Mam kilka lekarzy do odwiedzenia. 🤔 na początek hormony + endokrynolog z moją tarczycą.Elena20, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
@Elena20- spróbuj na spokojnie z tym Twoim chłopem porozmawiać, bo nerwy nic nie zdziałają. Mój był na badaniach w marcu , więc na samym początku starań i w sumie to sam z siebie chciał iść sprawdzić swoje plemniczki, więc byłam w szoku, a co do samego badania, to serio nic strasznego 😛 wytłumacz mu, że sam będzie siedział w pokoju, dostanie filmik jakiś i tyle. Badanie jak każde inne.
Mój oczywiście też coś tam zawsze mamra, jak mowie, że idę na badania krwii czy coś, ale mówię mu, że robię to po coś i jak już podjęliśmy decyzję o dziecku, to musimy się zaangażować na 100%Elena20, Kc1234, Kasiekkk lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
LokaDesigner wrote:Slava u mnie dzisiaj 8dpo, patrząc na to jak dziewczynom wychodza testy pozytywne to raczej już nie mam nadzieji. Z reszta u mnie żadnych objawów nic. Więc to tyle 🤷♀️
Elena20 pogadaj z mężem na spokojnie, spróbuj wyjaśnić że to badanie jak każde inne, że fajnie żebyście siedzieli w tym razem. Że on nie jest jedyny i w klinice wszystkie pary mają problem więc takie badanie jest całkowicie normalne. W akademii płodności był podcast,m na spotify w którym mężowie dziewczyn właśnie wypowiadali się na temat badania nasienia może podrzuć mu, jak usłyszy męską perspektywę to może podejdzie do tego luźniej. Umnie na szczęście jakoś nie musiałam mojego namawiać jak minęło pół roku i widział ciągle moje łzy to zgodził się, mimo że też odczuwał krempacje. Gorzej było jak dostaliśmy wyniki, bo u nas azoospermia, więc to jak dostanie obuchem w twarz. Ciężki temat generalnie. Te iui mnie tak nakręcały, że teraz to już nie ma bata, jeszcze nam prof. Powiedział, że przy aid to 20 a nawet 25% szansy... no to jak zwykle trafiliśmy w ten nieszczęśliwy % .
U jednej kobiety będą objawy u drugiej nie, u jednej kobiety będzie cień ok 10dpo u drugiej nie, u jednej kobiety będzie wysoka beta 10dpo u, u drugiej może być niższa , to jest loteria, każda z nas jest inna i nie ma co się porównywać, a co dopiero mówić, że 8dpo nic się nie udało, bo zagnieżdżenie może wystąpić nawet do 10dpo !Slava, Deyansu, awokado 🥑, Kasiekkk lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
pelnawiary wrote:Ja też ostatnio miałam taką myśl,że przed staraniami było inne życie,luz blues cieszyliśmy się do sobą i tyle🙂odkąd się staramy życie to liczenie,sprawdzanie,analizowanie,badania,wyniki,tony suplementów,czekanie,czekanie,czekanie…
I mimo,że oprócz tego trzeba pracować,płacić rachunki itd to życie zmieniło się i krąży tylko wokół jednego🥴Kc1234, Fasolowa_zupa, Ilka96 lubią tę wiadomość
Ona 34l: AMH 1,27, LUF
On 34l: ok 👌
Starania od 04.2024
Cykl 1 cb
Cykl 2 ❌
Cykl 3 i 4 Luf
Cykl 5 Ovi ❌
Cykl 6 IUI (6.09),Ovi, prog ❌(17.09)
Cykl 7 Lametta 1x2.5 (5-9dc), Ovi, Prog , cb
Cykl 8 Lametta 1x2.5 (5-9dc), zakaz starań 3 pęcherzyki ❌
Cykl 9 Lametta 1x2.5 (5-?dc), NAC 4-9dc 600 -
Kc1234 wrote:Taak mój to samo 🤣 bo kliniki pewnie mają wykupione z jakimś studiem i opowiadał że te filimiki jak z lat 80 i ogólnie bardzo grzeczne haha a jeszcze w jednym pokoju nie działał tv więc musiał wołać Panią z recepcji a ta zrobiła panikę na pół kliniki że jak to nie działa, próbowali włączać wyłączać ale nic z tego 😅 dopiero do drugiego pomieszczenia go wpuścili, a tam znowu nie działał internet. Więc bardzo optymistycznie do tego podeszliśmy i poprostu się śmialiśmy 😅
Mamy też taką historię wśród znajomych tylko chodziło akurat o zapłodnienie suki hodowlanej nasieniem kupionym zza granicy od psa reproduktora który już x lat nie żyje więc grube $ tam wchodziły w grę a urodziły się kundelki 😅 tam mocno prawnie ta sprawa była ruszana i walka o odszkodowanie i takie tam 😅
Padłam 😂
Mojemu pokazali film z cycatą blondynką, gdzie on nie cierpi takich kobiet 🤣Kc1234, Elena20, LokaDesigner, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Ja to bardziej się boję, że możliwości się skończą i zostanie in vitro. Nie mam nic przeciwko temu, ale nie wiem czy znajdę w sobie siłę, żeby przez to przejść. Nawet nie wiem czy zdecyduję się na IUI. PMS-owe rozkminy mam.👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
Majlen wrote:@Elena20- spróbuj na spokojnie z tym Twoim chłopem porozmawiać, bo nerwy nic nie zdziałają. Mój był na badaniach w marcu , więc na samym początku starań i w sumie to sam z siebie chciał iść sprawdzić swoje plemniczki, więc byłam w szoku, a co do samego badania, to serio nic strasznego 😛 wytłumacz mu, że sam będzie siedział w pokoju, dostanie filmik jakiś i tyle. Badanie jak każde inne.
Mój oczywiście też coś tam zawsze mamra, jak mowie, że idę na badania krwii czy coś, ale mówię mu, że robię to po coś i jak już podjęliśmy decyzję o dziecku, to musimy się zaangażować na 100%
Moje nerwy są reakcją na jego zachowanie. Ja spokojnie powiedziałam.
No niestety podejrzewam, że to jest efekt mylnego myślenia facetów, że oni są płodni aż do śmierci.
Jeśli któryś w sile wieku robi badania to znaczy, że nie jest prawdziwym mężczyzną. Nie wiem tak mi się wydaje, że oni mają takie coś zakodowane w głowach.
Deyansu lubi tę wiadomość
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
12.12. kolejna wizyta 🩺
-
Elena20 wrote:No to faktycznie jaja jak berety haha xD Uśmiałam się, chociaż pewnie biedaczkowi do śmiechu nie było.
Teraz jest tyle tego, że bez problemu na telefonie sobie można puścić.
Ja jestem w stanie zrozumieć, że ktoś może się czuć niekomfortowo w takim miejscu, ale zawsze można pokój gdzieś wynająć, żeby wpaść do kliniki z próbka.
Ten człowiek mnie irytuje po prostu. Wszystko spycha na moją głowę.
Najgorsze jest to, że co spotkanie to muszę wymyślać nowe pomysły dlaczego nie wypije alkoholu. My już z rok nie pijemy. Nie żeby mi to jakoś szczególnie przeszkadzało, ale wiecie o co chodzi.
Generalnie nikt się nie domyśla dlaczego. Myślą, że się gniewamy albo coś.
A nie możesz powiedzieć, że nie pijesz bo nie masz ochoty po prostu? Ja już od dawna alkoholu w sumie nie ruszam, bo nie mam ochoty, nie chce tak po prostu o I już dawno przestałam się komukolwiek tłumaczyć, mowie, że nie bo nie i kończę temat 😅 a jak ktoś gada a co ciąża blabla czy w te klimaty to mówię, że nie, po prostu nie chce a jak danej osobie się wydaje, że jest jakiś ukryty powód to już jej sprawa i mnie to wisi co myśli.
Nie wiem ale dziwna ta kultura w naszym kraju, jakby nie było dobrej zabawy bez alkoholu wszedzie musi być urodziny, świeta, urlop, grill, spotkanie zwykłe 🤷♀️ a mi on do niczego potrzebny nie jest i świetnie się bawi przy soku pomarancozwym i nie musi być w nim wódki 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 września, 10:52
Slava, Deyansu, Elena20, awokado 🥑, Kasiekkk, Vergeet, brilka, Fasolowa_zupa lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Elena20 wrote:Moje nerwy są reakcją na jego zachowanie. Ja spokojnie powiedziałam.
No niestety podejrzewam, że to jest efekt mylnego myślenia facetów, że oni są płodni aż do śmierci.
Jeśli któryś w sile wieku robi badania to znaczy, że nie jest prawdziwym mężczyzną. Nie wiem tak mi się wydaje, że oni mają takie coś zakodowane w głowach.
Też mi się wydaje, że chodzi o ich "męskość".Elena20, Deyansu lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi