Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 26 września, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nava wrote:
    Nawiązując do jednej z wcześniejszych wizyt u gina opowiem wam moja dzisiejsza historię.

Na dziś miałam umówiona wizytę, więc pomyślałam że poproszę o skierowanie na badania krwi żebym mogła sprawdzić czy wszystko ok, bo nigdy ich nie robiłam. Chciałam też przedstawić jak wygląda u mnie sytuacja staraniowa żeby może pani doktor coś poradziła. Pierwsze pytanie to oczywiście co mnie sprowadza. Od kilku lat staramy się na luzie, rok temu mówiłam jej że nie mogę zajść ale mówiła że trzeba się starać i tyle. Dziś ponowiłam to wszystko i mówię że rok temu już poruszałam ten temat na wizycie i co z tym zrobić, na co ona że mam iść do kliniki badania niepłodności. Bez danych badań hormonów bez niczego. Zasugerowałam że może jakieś badania najpierw, a ona że nie jest od leczenia niepłodności. Może mi zrobić USG i cytologię. Wywiązała się między nami dyskusja ale w pewnym momencie się poddałam. To jednak jeszcze nie koniec. Po cytologię miałam iść na USG. Doktorka prosi żebym się położyła a tam nie zmieniony papier po poprzedniej pacjentce. Poprosiłam o wymianę no i domyślacie się co się działo. Ale zostało wymienione. Doktorka zaczęła nakładać żel na sondę do USG i on jej spadł na tą maszynę, więc ona go podniosła i nałożyła znowu na sondę... Oczywiście zwróciłam uwage to zapytała mnie czy jestem z sanepidu. Hehe

No i jeśli chodzi o to badanie to mam pytanie. Jestem w 28 dniu cyklu. Dziś powinnam mieć @ ale nie mam. Test też dalej biały. Endometrium pomiędzy 2.5-4 dostałam duphaston ale doktor powiedziała żebym jeszcze zaczekała z jego braniem. Czy to endometrium nie jest za niskie jak na tą dążę cyklu?

Jeśli ktoś dotrwał do tego wiersza to szanuje za wytrwałość 😁

Ogólnie to ta lekarka ale zołza, ja bym na Twoim miejscu już do niej nie wróciła :/ co do endometrium się nie wypowiem bo jestem zielona w temacie

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Elena20 Autorytet

Wysłany: 26 września, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azjak wrote:
    Elena, pewnie będzie to niemiłe co napiszę, ale ja osobiście nie mam ochoty ustawiać sobie życia pod lenistwo faceta.
    Wiem bardzo dobrze co oznacza brak wsparcia u męża.
    Ja staram się o bejbika ponad rok i będę próbować dalej.
    Młodsza już nie będę - rocznik 87 i bardziej bym żałowała tego, że nie mam więcej dzieci, niż...
    Zawsze można się rozstać, a młodości/płodności się nie odzyska...
    Co jest dla Ciebie najwazniejsze? Czego byś najbardziej żałowała- za miesiąc, rok, 5 lat?
    W zeszłym tygodniu, zostawił koleżankę jej mąż po 15 latach, dzieci nastoletnie...

Ostatni czas wydawało mi się, że oboje chcemy. Razem suplementy, ja jeździłam na badania, odchudzam się, zrzuciłam 12kg, zdrowo się odżywiam.
    Kiedy powiedziałam, że znowu nam nie wyszło i że musi zrobić badania to zareagował bardzo agresywnie.
    Nie chce opisywać tej sytuacji, ale musiałabym nie mieć.do siebie nawet resztek szacunku nadal kontynuując starania.

Rozumiem co masz na myśli. Sama też już najmłodsza nie jestem i wiem, że mój czas powoli przemija. Że albo teraz albo nigdy.

Na początku się tym nie przejęłam. Ale dzisiaj wróciłam z pracy i coś we mnie pękło. Płakałam z 5 godzin i nie mogłam się powstrzymać. Zostałam okropnie potraktowana.

On naprawdę myśli, że w tym wieku to mu nic nie dolega. A jest po 40.

Azjak, Rudka lubią tę wiadomość

Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
    23.10. 9dpo ⏸️
    23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
    25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
    28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
    12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
    12.12. kolejna wizyta 🩺
    19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
    preg.png
    Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
    age.png
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 26 września, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Missi wrote:
    Wiesz co ciężko powiedzieć. Ja np w cyklu sierpniowym miałam ciążę biochemiczną a w okresie owulacji miałam covida i też trochę sobie to z tym wiążę że może przez covida ciąża się nie uchowała
    Były też dzieczyny na forum które były mocno chore w cyklu i owulacji i traktowały go jak stracony a tu niespodzianki i ciaza 🙈

pp2018, Deyansu lubią tę wiadomość

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • Valie05 Autorytet

Wysłany: 26 września, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    Dziewczyny mój chłop był dziś u lekarza zapytać o tą metforminę którą bierze a o której rozmawiałyśmy ostatnio i lekarz powiedział mi żeby normalnie brać i że nie ma na to potwierdzonych badań jakoby miała ona wpływać na zarodek.

Ja w 16 dc luknijcie na fotki czy to już pik? 🤔
    https://zapodaj.net/plik-TVOE4DIOsf
    https://zapodaj.net/plik-yhmbYjpRdD

Z tą metforminą to bardzo nowe badanie i dosyć szerokie (przebadano ponad 1 mln dzieci). Mam wrażenie, że niewiele lekarzy namiętnie śledzi odkrycia naukowe, więc różnie bywa z aktualizacją wiedzy. Wiadomo na razie jest jedno badanie i pewnie zajmie jeszcze lata, aby potwierdzić lub zaprzeczyć takiemu wpływowi mety. Znalazłam skrót opisowy badania https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/36362820/

Z ciekawostek czytałam gdzieś, że w USA jest wysyp "niespodziewanych" ciąż po ozempicu. Lekarze nie wiedzą skąd to się bierze, więc są 2 teorie na razie: 1. kobiety z problemem z wagą, które miały zaburzenia cyklu schudły, cykl wrócił a one się nie zorientowały i bach ciąża 2. ozempic wchodzi w interakcje z antykoncepcją i jakoś niweluje jej efekt.
    Odpowiedź pewnie przyjdzie za kilka lat, ale ulotkę pewnie muszą szybko zaktualizować :D

Rudka, Belia, Ona_39 lubią tę wiadomość

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
    FET w listopadzie?
  • Kc1234 Autorytet

Wysłany: 26 września, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie05 wrote:
    U mnie też dosyć sucho jest, praktycznie nigdy nie ma śluzu płodnego i skąpe miesiączki. Lekarz stwierdził, że to prolaktynę. Normalnie mam w górnej granicy normy, ale wciąż w normie. Mój gin zrobił mi badanie z obciążeniem i wywaliło prolaktynę w kosmos. Stwierdził, że moje ciało nadmiernie reaguje na stres i jednak mi by zaserwował dostinex na unormowanie. Na razie biorę i rzeczywiście pomogło. Potem u innego lekarza usłyszałam, że nie robi się już tego badania z obciążeniem i odchodzi się od leczenia wysokiej prolaktyny. Ale co zrobię że u mnie zadziało akurat
    Ale masz lepszy śluz płodny po dostinex?
    Ja mam prolaktyna w normie zupełnie w niskiej granice więc to nie to u mnie :(

🧍‍♀️92 🧍‍♂️92 + 🐕 🐕
    Starania od 04/24

Ona:
    Niedowaga ❌, ferrytyna 26 ❌, b12 50% normy ❌ (4/09)
    AMH 2,0
    Monitoring owulacji ✅, cykle regularne ✅, histeroskopia z hp bez stanu zapalnego endo✅,
    jajowody drożne ✅, hormony5dc+tarczyca ✅, hormony 7dp (prog 27,8, estradiol 165) ✅, cytologia ✅, wymazy zwykle+MUCHa (przeleczona ureaplasma) ✅, bad. kału (w tym giardia, helikobakter, owsiki) ✅, pozostałe badania krwi ✅

On:
    Test hba 54% ❌
    Stres oksy. 1,6 ❌
    Reszta ✅

Oboje:
    Suplementacja+żel ✅

I iui : 11/24
    Plan na ten miesiąc: obie krzywe? +?
  • LokaDesigner Ekspertka

Wysłany: 26 września, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaJ0702 wrote:
    Hej kochane, mój mąż ma pod stopą brodawkę, dopiero wczoraj mi o tym powiedział a ma ją już dłuższy czas, przeczyłam w internecie że to jest od wirusa HPV, ratujcie, mieliśmy się teraz starać o ciążę a tu takie coś 🫣😭

Spokojnie, też panikowała miesiąc temu :) wizyta u podologa obowiązkowo. Ja akurat w dzień pierwszej iui też byłam I tam zonk - brodawczak na pięcie. Podolog wypalał jakaś plazmą, dzisiaj byłam kolejny raz. Do tego dostałam jakieś korpelki i wszystko pięknie schodzi. Ale zbadać też u cb napewno nie zaszkodzi :)

KarolinaJ0702 lubi tę wiadomość

30👱🏼‍♀️ 38🧔

AMH 2,43 ng/ml

08.2023 początek starań 🫶
    23.08.2024 IUI ❌️
    17.09.2024 IUI ❌️
    30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
    27.10.2024 początek stymulacji*
    31.10.2024 monitoring
    04.11.2024 monitoring
    05.11.2024 monitoring
    07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
    12.2024 transfer 🤞

*100j menopur, 140j puregon, orgalutron
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 26 września, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczę czy jutro rano spadnie tempka i będę robić dalej testy jak narazie to jajniki bolą mnie na zmianę raz prawy raz lewy 🤞🤞 trzymajcie mocno

Kc1234, Ona_39, Darrika, pp2018, Deyansu lubią tę wiadomość

• Ona_39 Ekspertka

Wysłany: 26 września, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trafiłam na taki artykuł, może którejś się zechce spojrzeć... Czy ją upraszczam, czy podbicie cukru w diecie umobilnia plemniki? 🤔

https://www.researchgate.net/publication/338187552_Human_sperm_displays_rapid_responses_to_diet

• Valie05 Autorytet

Wysłany: 26 września, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kc1234 wrote:
    Ale masz lepszy śluz płodny po dostinex?
    Ja mam prolaktyna w normie zupełnie w niskiej granice więc to nie to u mnie :(

Tak, zaczął się pojawiać właśnie tak 3 miesiące temu jak zaczęłam brać dostinex. Ponad rok go w ogóle nie widziałam (wcześniej bardzo sporadycznie). Nie są to jakieś potoki, ale zostaje trochę na bieliznie i jestem w stanie bezbłędnie zidentyfikować. Wcześniej próbowałam z olejem z czarnuszki i średnio wychodziło.
    Na forum jeszcze ktoś mi polecił Mucovagin globulki, mam zamiar testować w następnym cyklu zaraz po @

Kc1234 lubi tę wiadomość

Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
    👩🏼 91’ (33)
    Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
    hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅

🧔🏻‍♂️ 89’ (35 lat)
    usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
    ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia

I procedura IVF - Oviklinika Waw
    08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
    Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
    FET w listopadzie?
  • Ona_39 Ekspertka

Wysłany: 26 września, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Ostatni czas wydawało mi się, że oboje chcemy. Razem suplementy, ja jeździłam na badania, odchudzam się, zrzuciłam 12kg, zdrowo się odżywiam.
    Kiedy powiedziałam, że znowu nam nie wyszło i że musi zrobić badania to zareagował bardzo agresywnie.
    Nie chce opisywać tej sytuacji, ale musiałabym nie mieć.do siebie nawet resztek szacunku nadal kontynuując starania.

Rozumiem co masz na myśli. Sama też już najmłodsza nie jestem i wiem, że mój czas powoli przemija. Że albo teraz albo nigdy.

Na początku się tym nie przejęłam. Ale dzisiaj wróciłam z pracy i coś we mnie pękło. Płakałam z 5 godzin i nie mogłam się powstrzymać. Zostałam okropnie potraktowana.

On naprawdę myśli, że w tym wieku to mu nic nie dolega. A jest po 40.

To już drugi przypadek na forum w ciągu chyba tygodnia gdy wizja seminogramu budzi taką awersję u faceta. To chyba instynkt, reakcja bezwarunkowa. Musi ochłonąć.

• Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 26 września, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Cześć,
    podjęłam decyzję o zakończeniu starań. Nie będę już próbowała w październiku. Nie mam już do tego siły, podziwiam Was starające się rok i więcej.
    Trzymam za Was kciuki najmocniej.

Choćbym nie wiem jak się starała to do tanga trzeba dwojga. W staraniach trzeba się wzajemnie wspierać.
    Ja od kilku miesięcy walczę z niepłodnością i moim mężem. Nie mam siły dźwigać tego sama na barkach, a tutejsze forum nie może być ekwiwalentem i jedynym miejscem, gdzie to wsparcie znajduje.

Trzymajcie się. Będę uzupełniać na bieżąco Wasze testowanie. A z początkiem października usuwam konto.
    Może jeszcze wrócę, ale raczej nikłe szanse.

Dziękuję, że mogłam tutaj z Wami być. Dużo się od Was nauczyłam.

💔
    Ty wiesz najlepiej co czujesz i na co masz jeszcze sile i ochotę.
    Przytulam Cię.
    Starania to często wyboista i długa droga, pewnie wszystkie to czujemy na swoj sposob.

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 26 września, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elena20 wrote:
    Cześć,
    podjęłam decyzję o zakończeniu starań. Nie będę już próbowała w październiku. Nie mam już do tego siły, podziwiam Was starające się rok i więcej.
    Trzymam za Was kciuki najmocniej.

Choćbym nie wiem jak się starała to do tanga trzeba dwojga. W staraniach trzeba się wzajemnie wspierać.
    Ja od kilku miesięcy walczę z niepłodnością i moim mężem. Nie mam siły dźwigać tego sama na barkach, a tutejsze forum nie może być ekwiwalentem i jedynym miejscem, gdzie to wsparcie znajduje.

Trzymajcie się. Będę uzupełniać na bieżąco Wasze testowanie. A z początkiem października usuwam konto.
    Może jeszcze wrócę, ale raczej nikłe szanse.

Dziękuję, że mogłam tutaj z Wami być. Dużo się od Was nauczyłam.

🥹🥹🥹
    Wspieram Cię w tej decyzji i życzę Wam szybkiej, niespodziewanej wpadki ♥️😄
    Szkoda, że Cię już tu nie będzie 🥲

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 26 września, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LokaDesigner wrote:
    Spokojnie, też panikowała miesiąc temu :) wizyta u podologa obowiązkowo. Ja akurat w dzień pierwszej iui też byłam I tam zonk - brodawczak na pięcie. Podolog wypalał jakaś plazmą, dzisiaj byłam kolejny raz. Do tego dostałam jakieś korpelki i wszystko pięknie schodzi. Ale zbadać też u cb napewno nie zaszkodzi :)

A to nie jest tak, że większość populacji są nosicielami tego wirusa? Pod kątem opryszczek chociażby? 🤔

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • Belia Autorytet

Wysłany: 27 września, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Elena20 zrób tak jak ty czujesz. Wiesz co teraz jest najważniejsze? Żebyście na spokojnie porozmawiali, wyjaśnili sobie. Może faktycznie warto odpocząć od starań. Sama wiesz jak bardzo to jest obciążające psychicznie dla ciebie ale dla niego pewnie też. Może postanowicie do nich wrócić a może nie ale najważniejsze żeby to wszystko było przegadane i żeby jedna strona rozumiała drugą. Trzymam za ciebie mocno kciuki i życzę ci wszystkiego najlepszego.

Darrika, Rudka, Deyansu lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
    11.2024 przerwa na reagenerację 😴
  • Belia Autorytet

Wysłany: 27 września, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nazwa październikowego wątku to:
    W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Cudowna, mój faworyt 😀

Teraz czekamy na prowadzącą. Myślę że przez weekend można już zakładać wątek.

Jeżeli chodzi o mój śluz i „ból owulacyjny” to to nie było to niestety… test negatywny ale tak mnie napieprzało w krzyżu i prawy jajnik wieczorem że aż poszłam spać o 21. Wczoraj miałam też końcówkę plamienia i to co ze mnie wyleciało to aż nie będę opisywać bo tragedia… tak sobie pomyślałam że może po prostu lekarka na usg poruszyła mi ten jajnik z torbielą i to dlatego. no mam nadzieję że dziś już będzie wszystko ok.

Darrika, brilka, Pacynka, LokaDesigner, Rudka, Nava, DreamBee, Deyansu, Revolutionary , MadziaIsm, Vergeet, Dahlia, Azjak, Wojcinka, Fasolowa_zupa, Lauraa lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
    11.2024 przerwa na reagenerację 😴
  • KarolinaJ0702 Ekspertka

Wysłany: 27 września, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LokaDesigner wrote:
    Dziękuję za wiadomość, kurcze a normalnie możemy się starać? Będę miała owulację we wtorek a do lekarza kiedy się dostaniemy to niewiem, masakra mąż ma to chyba od sierpnia, myślał że to zwykły odcisk i teraz dopiero mi pokazał i ja od razu wiedziałam że to kurzajka bo mój brat kiedyś miał taką wymrożone. Staraliśmy się we wrześniu więc też bym mogła mieć tego wirusa, masakra no zawsze coś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 06:45

👩2001
    🧔‍♂️1993
    8 cs
    12.01.2024 ⏸️
    24.01.2024 mamy pęcherzyk ciążowy
    07.02.2024 następna wizyta pusty pęcherzyk
    Poronienie chybione 6/8 tydz. ciąży
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 września, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Dziewczyny nazwa październikowego wątku to:
    W październiku fiku-miku, latem bobas na kocyku🌞👶

Cudowna, mój faworyt 😀

Teraz czekamy na prowadzącą. Myślę że przez weekend można już zakładać wątek.

Jeżeli chodzi o mój śluz i „ból owulacyjny” to to nie było to niestety… test negatywny ale tak mnie napieprzało w krzyżu i prawy jajnik wieczorem że aż poszłam spać o 21. Wczoraj miałam też końcówkę plamienia i to co ze mnie wyleciało to aż nie będę opisywać bo tragedia… tak sobie pomyślałam że może po prostu lekarka na usg poruszyła mi ten jajnik z torbielą i to dlatego. no mam nadzieję że dziś już będzie wszystko ok.

Super tytuł 😁 w niedzielę wieczorem założę wątek i jedziemy z kolejnym cyklem dziewczyny! ❤️

Rety to ale Ci nawywijała ta lekarka z tym usg jeżeli to przez to 😬 trzymam kciuki, żeby dzisiaj już było git!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 07:35

Belia, awokado 🥑, Rudka, Chochlik12, Elena20, DreamBee, Siasi lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 27 września, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przykro mi, że miałyście tak okropne wizyty. Gdyby lekarze mieli inne podejście to wiele par byłoby o rok do przodu ze staraniami... :( dobrze, że same grzebiecie. A ten lekarz z nie zachowaniem standardów sanepidu to bez komentarza.

A ja dostałam miesiączkę dzisiaj. Zaczynamy 7 cykl starań i 3 stymulowany.

Elena20, Deyansu, Vergeet lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Nava Koleżanka

Wysłany: 27 września, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarza zmieniam na 💯. Dziś przyszła @. Więc duphastonu nawet nie wykupuje. Ale zastanawia mnie to endometrium. Żeby przed samą miesiączka było 2.5-4. Wujek google mówi że powinno być 8-12. No nic trzeba szukać kolejnego lekarza.

Nazwa super. Czekam na październikowy wątek ❤️

Darrika, Elena20, pp2018, Deyansu lubią tę wiadomość

👧28 👨29 🐈🐈‍⬛

4cs z pomiarami
    starania 'na luźno' ok 2 lata

30.09 badania 4dc
    LH- 3,3mlU/ml
    FSH- 7,05 mlU/ml
    Prolaktyna 478,2mlU/l
    Estradiol 50pg/ml

19.09.24 USG piersi ok
  • Gusia_ Autorytet

Wysłany: 27 września, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valie ale to jest bardziej złożone. Nie sam dostinex poprawia jakość śluzu, tylko zmniejsza prolaktyne, której nadmiar wpływa negatywnie na płodność ;)

Gratuluje nowego tytułu dziewczyny, fajny! 👏🏼

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 07:30

preg.png

🎊 dwie kreski 30.09.2024
    👧2023 córeczka
    👧2021 córeczka
    😢 03.2020 poronienie zatrzymane

Hashimoto
‹‹ 177 178 179 180 181 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ