Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie 10 dpo i nadal biało.
Elena20 lubi tę wiadomość
30👱🏼♀️ 38🧔
AMH 2,43 ng/ml
08.2023 początek starań 🫶
23.08.2024 IUI ❌️
17.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
27.10.2024 początek stymulacji*
31.10.2024 monitoring
04.11.2024 monitoring
05.11.2024 monitoring
07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
12.2024 transfer 🤞
*100j menopur, 140j puregon, orgalutron -
Gusia_ wrote:Valie ale to jest bardziej złożone. Nie sam dostinex poprawia jakość śluzu, tylko zmniejsza prolaktyne, której nadmiar wpływa negatywnie na płodność
Gratuluje nowego tytułu dziewczyny, fajny! 👏🏼
Tak, oczywiście masz racje skrót myślowy z tym dostinex. U mnie wysoka prolaktyna dusiła progesteron przez co endo słabo rosło, miałam skąpe miesiączki oraz suchość.pp2018 lubi tę wiadomość
Starania od marzec 2023; ręce pełne roboty z 4x 🐈
👩🏼 91’ (33)
Amh- 2.3 (01.2024) 1.6 (07.2024) - inne labo
hormony (dostinex - hiperprolaktynemia) ✅ tarczyca, insulina ✅ MUCHa ✅ Wit. D, B12, homocysteina, ferrytyna ✅ Kariotypy ✅ pasożyty - wyleczona glista ludzka; hipoglikemia reaktywna ❌ cytokiny ❌ przewlekłe EBV ❌ Czynnik V Leiden - hetero ❌ MTHFR ❌ PAI - hetero (4G/5G); 07.2024 histeroskopia usunięty polip; wynik CD138 ✅ Bx i 4/5 KIRów ✅
🧔🏻♂️ 89’ (35 lat)
usunięte żylaki powrózka nasiennego ✅ - brak poprawy; kariotyp ✅ CFTR, AZF ✅ hormony ✅ posiew ✅
ciężki czynnik męski oligoasthenoteratonecrozoospermia
I procedura IVF - Oviklinika Waw
08.2024 Gonal F, Mensinorm, Orgulatran - 3 🥚
Mamy 2 ❄️❄️ (4BB, 3BB)
FET w listopadzie? -
Azjak wrote:Zawsze można się rozstać, a młodości/płodności się nie odzyska...
Co jest dla Ciebie najwazniejsze? Czego byś najbardziej żałowała- za miesiąc, rok, 5 lat?
Przepraszam ale co masz na myśli? Że lepiej się rozstać i starać się mieć dzieci z kimś innym żeby nie przegapić okienka płodności? -
Ooo, ale będziemy mieć super nazwę wątku ♥️
Mi przyszła 🐒, więc można mi wpisać 😁Elena20, pp2018, Vergeet lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
Elena, przykro mi bardzo... Przytulam Cię mocno.
Mam nadzieję, że wszystko się u Was ułoży. Chyba najważniejsze żeby nie zatracić się zupełnie w tych staraniach, bo przecież tu chodzi o Was i o Waszą miłość. Życzę Ci dużo siły 💪 i szczęścia 🍀 Dbaj o siebie.Elena20, Deyansu, Ona_39 lubią tę wiadomość
29 l
2021 💏
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
3cs 🤞
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)
LH:FSH = 2,08
Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
TSH 3,27->1,39 µIU/ml
Wit. D3: 148 ng/ml
Kwas foliowy: 21,4 ng/ml
💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12
🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii -
Kc1234 wrote:Były też dzieczyny na forum które były mocno chore w cyklu i owulacji i traktowały go jak stracony a tu niespodzianki i ciaza 🙈
U mnie też była. Tylko u mnie się nie uchowała i możliwe że to przez chorobęWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 08:59
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Badania z 1. strony można wykonać w 3-5 dniu prawda?
Chciałabym w tym miesiącu ruszyć z tematem badań, a 3 dzień wypada mi w niedzielę 🥹Elena20 lubi tę wiadomość
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
Elena20 wrote:Ostatni czas wydawało mi się, że oboje chcemy. Razem suplementy, ja jeździłam na badania, odchudzam się, zrzuciłam 12kg, zdrowo się odżywiam.
Kiedy powiedziałam, że znowu nam nie wyszło i że musi zrobić badania to zareagował bardzo agresywnie.
Nie chce opisywać tej sytuacji, ale musiałabym nie mieć.do siebie nawet resztek szacunku nadal kontynuując starania.
Rozumiem co masz na myśli. Sama też już najmłodsza nie jestem i wiem, że mój czas powoli przemija. Że albo teraz albo nigdy.
Na początku się tym nie przejęłam. Ale dzisiaj wróciłam z pracy i coś we mnie pękło. Płakałam z 5 godzin i nie mogłam się powstrzymać. Zostałam okropnie potraktowana.
On naprawdę myśli, że w tym wieku to mu nic nie dolega. A jest po 40.
Myślę, że musicie oboje ochłonąć i troszeczkę odpocząć od starań. Nie na darmo wszem i wobec mówi się o spokoju w głowie jako głównym czynniku niepowodzeń.
Spokojna, szczera rozmowa na temat Waszych oczekiwań względem siebie.
Wiem, że łatwo się mówi a co innego ma w głowie staraczka byłam kiedyś już po tej stronie i mnie takie rady też wkur@#^wiały ale z perspektywy czasu wiem, że im więcej starań w staraniach, tym gorzej. Mam nadzieję, że planowana przerwa jest tylko czasowa i wpadniesz tu do nas z dobrymi wieściami trzymam kciukiElena20, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Badania z 1. strony można wykonać w 3-5 dniu prawda?
Chciałabym w tym miesiącu ruszyć z tematem badań, a 3 dzień wypada mi w niedzielę 🥹
Można 2-5dc. Zrób w poniedziałek akurat będzie 4dc i myślę, że wyniki będą bardziej wiarygodne niż w sobotę 😉brilka, pp2018 lubią tę wiadomość
Rodzeństwo👶 (7cs) TP 07.07.2025
23.10. 9dpo ⏸️
23.10. 9dpo beta 8,23 prog 21,07
25.10. 11dpo beta 50,63 prog 26,29
28.10. 14dpo beta 297,12 prog 31,41
12.11. 6+1 pierwsza wizyta, mamy bijące serduszko i 0.35 cm CRL ❤️
12.12. kolejna wizyta 🩺
19.12. pierwsze badania prenatalne 🧬
Eliza 🩷👧(5cs) lipiec 2019
-
Elena20 cudnie 😁 właśnie tak myślałam, to tak zrobię!
pp2018, Elena20 lubią tę wiadomość
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
Ja dziewczyny melduje 39dc 🙈
Wczoraj pod wieczór pobolewał mnie brzuch więc sądziłam, że małpa za rogiem. Po wieczornych barażach z Starym trochę podbarwiony śluz na papierze to już pełna optymizmu, że nowy cykl dziś zacznę ale doooopa.
Aromka nie wzięłam. Jak się okres nie rozkręci do środy to pójdę do ginka na to umówione usg i zobaczymy co tam się dzieje.
Powiem Wam, że z moim Małżonem to też jest ograniczona rozmowa w temacie starań... Faceci po prostu nie znają się i wolą się nie wypowiadać...
Zagadnęłam go wczoraj o tych naszych staraniach, moich ostatnich badaniach o tym, że już taki długi cykl i na nowy się nie zapowiada i co robimy(!!!) z tym lekarzem, czy zmieniamy na tego, do którego chodziłam poprzednio czy zostajemy u tego. Celowo piszę robimy, zmieniamy itp bo jak z nim rozmawiam to mówię o naszym lekarzu, nie moim, żeby realnie uczestniczył w podejmowanych decyzjach. Jeśli mówi mi "nie wiem" to tłumaczę mu o co chodzi.
Wiecie, my tu na forum dzielimy się nie tylko doświadczeniami ale czerpiemy też wiedzę, uzupełniamy braki a faceci, no skąd mają się znać i coś wiedzieć jak na wdż to były tylko podśmiechujki bo Pani pokazała kutaska. No nie oszukujmy się
Czasem musimy ich do edukować tym, co same się tu dowiemyDarrika, Kłębuszek, Elena20, Deyansu, Vergeet lubią tę wiadomość
-
Domel98, ja brałam ok 9 lat AH I ciału zajęło bez wspomagania 2 lata, żeby cykle się skróciły, miałam owu co ok 55 dni i sam lekarz nie mógł się nadziwić, że jest w tym taka regularność. Ja pokornie mierzyłam temp i sprawdzałam śluz, absolutnie nie chciałam ingerować lekami. Kumpela tak samo odstawiła jak ja, ale w kółko brała na wywołanie okresu, a potem na zatrzymanie, umęczyła się okropnie. Jest duzo treści na IG jak wspomóc suplementami i żywieniem organizm po odstawieniu ah, więc nic tylko korzystać z dostępnej wiedzy, badań i supli. Powodzenia!!
Nava, rety, współczuję, co za historia! To była prywatna wizyta?
Elena, dziękujemy za prowadzenie wątku. Trzymaj się cieplutko, przesyłam pozytywne myśli.
A co facetów, to oni po prostu myślą, że są kompletni i nigdy niczego im nie brakuje, dlatego tak to wygląda z badaniami u nich i z pracą nad sobą. Wszystko wymaga czasu i dojrzałości. Na pocieszenie mogę powiedzieć, idąc za tym jak naucza Agnieszka Pieniążek z Domowych Zawirowan i co przerabialam na sobie i wiele moich kolezanek, to wystarcza zmiana jednej osoby w relacji, aby zmieniła się dynamika związku. Mamy wpływ na to, co "wkładamy" do naszej relacji małżeńskiej, tylko potrzeba wziąć odpowiedzialność za to, co się samemu w nią włożyło, włącznie z tym co same spaprałyśmy. Wg mnie, rozmowy i wyjaśnianie sobie jest na szarym końcu, najpierw trzeba się rozprawić z samym sobą, nigdy nie będziemy mieli dobrego wpływu na kogoś, kogo oceniamy.
Wierzę, że cokolwiek się stanie, to sobie poradzisz 🥳💪💪💪💪💪🌺🌺🌺🌺🌞🌞🌞
Kc, a brałaś coś na suchość? Inne błony śluzowej też suche? Może ćwiczenia na nerw bledny pomogą przy nerwicy lekowej, rozumiem że jesteś jednocześnie na terapii?
A w ogóle wiesz skąd u Ciebie niedowaga?
Valie, były historię na wątku, że przy chorobie organizm zajmował się choroba, a nie dzieckiem i byly ciąże. Jak się czujesz dzisiaj? Masz jakieś swoje niezdawodne sposoby gdy zaczyna Cie coś dopadać?
Też mi kilku lekarzy powiedziało, że już nie robi się badania prol po obciążeniu. Ale jak u Ciebie zadzialalo, to super! A na co piłaś olej z czarnuszki?
Deyansu, Elena20, Ona_39, Dahlia lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Hej Kochane 😊
Wpadam na chwilę zameldować tylko, że rozpoczęłam dziś nowy cykl🩸
Tulę za wszystkie biele i @ 🫂 Gratuluję wszystim 🌱 i życzę nudnych ciąż🤰
Do zobaczenia w wątku październikowym ❤Darrika, Elena20, Deyansu, Ona_39, pp2018, LokaDesigner, Wojcinka, Vergeet, Siasi, Lauraa lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
Moim zdaniem nie ma co ich tłumaczyć, oczywiście jak zapyta to edukować, ale tłumaczenie typu „to tylko mężczyzna a oni o tym nie mają pojęcia” to bzdura.
Jak facet czegoś chce i jest tematem „zajarany” to potrafi całe noce spędzać na forach i czytać o nowych grach/rowerach/ autach.
My jak czegoś nie wiemy to też googlujemy czy pytamy chatGPT. Tu chodzi o nastawienie i tyle.Darrika, Kasiekkk, Elena20, Deyansu, Revolutionary , Vergeet, Slava lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️37
🙇🏻41
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
brilka wrote:Suzie, do 3 razy sztuka więc życzę ci żeby ta stymulacja dała oczekiwany efekt 😁
LokaDesigner przytulam 🫂
Siła do działania jest, rozwalimy październikDreamBee, Darrika, LokaDesigner, Rudka lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Elena20 wrote:Ostatni czas wydawało mi się, że oboje chcemy. Razem suplementy, ja jeździłam na badania, odchudzam się, zrzuciłam 12kg, zdrowo się odżywiam.
Kiedy powiedziałam, że znowu nam nie wyszło i że musi zrobić badania to zareagował bardzo agresywnie.
Nie chce opisywać tej sytuacji, ale musiałabym nie mieć.do siebie nawet resztek szacunku nadal kontynuując starania.
Rozumiem co masz na myśli. Sama też już najmłodsza nie jestem i wiem, że mój czas powoli przemija. Że albo teraz albo nigdy.
Na początku się tym nie przejęłam. Ale dzisiaj wróciłam z pracy i coś we mnie pękło. Płakałam z 5 godzin i nie mogłam się powstrzymać. Zostałam okropnie potraktowana.
Bardzo mi przykro z powodu tej sytuacji.Elena20 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
nick nieaktualnyElena20 wrote:Ostatni czas wydawało mi się, że oboje chcemy. Razem suplementy, ja jeździłam na badania, odchudzam się, zrzuciłam 12kg, zdrowo się odżywiam.
A trochę odbiegając od tematu, to wielkie brawa Elena za zrzucenie 12kg, to już naprawdę suuper wynik i musiało Cię to dużo wysiłku kosztować 👏🏻 Życzę Ci wszystkiego najlepszego, kochana!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września, 09:23
Elena20, Deyansu, Ona_39 lubią tę wiadomość
-
Hej 🍄🟫🍁
Moim zdaniem, to najładniejsza nazwa październikowego wątku 😊
@Chochlik12- te badania 2-5dc, więc na spokojnie w poniedziałek 😛
@Elena20- mam nadzieję, że jak zejdzie z Was ciśnienie i te emocje, to będzie lepiej i wrócicie do tematu🤰
@LokaDesigner- zetestuj jeszcze za 2-3 dni 🤞DreamBee, Ona_39, LokaDesigner, Chochlik12, Vergeet lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ?