Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
W ogóle extra tytuł na październik!!38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Hej dziewczyny, wpadłam tylko dać znać że żyje 😂
Mało się odzywam bo moja mama przyleciała 4 dni temu w odwiedziny a do tego bąbelka jesg chora też od 4 dni 🥴
Co do facetów i starań i badań... To krótko napisze że z nimi często w tej kwestii trzeba się jak z jajkiem obchodzić. Wszystko oczywiście zależy od faceta i tego jaki ma charakter. Jeśli jest coś na czym nam zależy a faceci nie są ku temu przychylni to myślę że trzeba powoli delikatnie drążyć temat i tyle.
Super tytuł wątku paź! To był mój faworyt 🥳pp2018, Darrika, Lauraa, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:Hej dziewczyny, wpadłam tylko dać znać że żyje 😂
Mało się odzywam bo moja mama przyleciała 4 dni temu w odwiedziny a do tego bąbelka jesg chora też od 4 dni 🥴
Co do facetów i starań i badań... To krótko napisze że z nimi często w tej kwestii trzeba się jak z jajkiem obchodzić. Wszystko oczywiście zależy od faceta i tego jaki ma charakter. Jeśli jest coś na czym nam zależy a faceci nie są ku temu przychylni to myślę że trzeba powoli delikatnie drążyć temat i tyle.
Super tytuł wątku paź! To był mój faworyt 🥳Wojcinka lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Majlen wrote:U mnie dziś był szał na zakupach bożonarodzeniowych 🙈😅 wiem, że wrzesień i w tym roku wyjątkowo już jestem zaopatrzona, bo tak to co roku wszystko mi wykupywali 🤭
Hehe ja powoli sobie też kupuje, ale różne formy i bajery do robienia prezentów w tyn roku zrobię albo tabliczki weneckie albo breloczki z żywicy 🤭 jakoś tak od kilku lat robię sama prezenty, a to mydełka, świeczki, pierniczki zdobione takie drobiazgi bo już sobie w rodzinie tak prezentów nie robimy, tylko dla dzieciaków tak typowo.pp2018, Deyansu lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Darrika wrote:Hehe ja powoli sobie też kupuje, ale różne formy i bajery do robienia prezentów w tyn roku zrobię albo tabliczki weneckie albo breloczki z żywicy 🤭 jakoś tak od kilku lat robię sama prezenty, a to mydełka, świeczki, pierniczki zdobione takie drobiazgi bo już sobie w rodzinie tak prezentów nie robimy, tylko dla dzieciaków tak typowo.
Prezenty handmade są super!pp2018, Darrika lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Hej dziewczyny! Jestem nowa. Miałam napisać post już na początku września ale coś mi aplikacja szalała i się nie udało…
Staram się z mężem 4 cykle i ja Was podziwiam za cierpliwość. Mnie już nerwy biorą mamy córkę dwuletnią i staramy się o bobasa. W tym miesiącu badania hormonalne moje w porządeczku, lekarz potwierdził, że była owulacja (pękł pęcherzyk z czym miewałam problem przed pierwszą ciążą), zbliżenia były co 2 dni i dziś trzy dni przed @ rażącą biel testu jest mi normalnie przykro. Ale cóż, w październiku czekają nas wakacje, może z nich przywieziemy kolejne dzieciątko czekam na post październikowy i będę się meldować. Mam nadzieję, że znajdę u Was wsparcie, bo w kręgach rodziny chyba nie warto aż tak bardzo się uzewnętrzniać.Darrika, Ona_39, Nava, Rudka, DreamBee, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Pokahontaz26 wrote:Hej dziewczyny! Jestem nowa. Miałam napisać post już na początku września ale coś mi aplikacja szalała i się nie udało…
Staram się z mężem 4 cykle i ja Was podziwiam za cierpliwość. Mnie już nerwy biorą mamy córkę dwuletnią i staramy się o bobasa. W tym miesiącu badania hormonalne moje w porządeczku, lekarz potwierdził, że była owulacja (pękł pęcherzyk z czym miewałam problem przed pierwszą ciążą), zbliżenia były co 2 dni i dziś trzy dni przed @ rażącą biel testu jest mi normalnie przykro. Ale cóż, w październiku czekają nas wakacje, może z nich przywieziemy kolejne dzieciątko czekam na post październikowy i będę się meldować. Mam nadzieję, że znajdę u Was wsparcie, bo w kręgach rodziny chyba nie warto aż tak bardzo się uzewnętrzniać.
Tutaj wsparcia i zrozumienia nie brakuje, zapraszamy 🤭❤️ październikowy wątek będę zakładać w niedzielę wieczorem jakby co także wbijaj śmiało.Majlen, Deyansu lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
@Lusia90 robię testy owulacyjne facelle
@Majlen od przedwczoraj bolały mnie jajniki na zmianę i podbrzusze, śluzu dość sporo rozciągliwego wczoraj. Dziś rano serduszkowalismy ☺️❤️ i przedwczoraj. Dziś mnie już jajniki nie pobolewają ale podbrzusze nadal.pp2018, Darrika, Majlen lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, ja mam takie pytanie bo teraz sobie tak rozmyślam... wczoraj dostałam @, dziś jestem jestem 2dc czy mogę zrobić te badania z 1 strony? Chodzi o to że u nas jutro lab jest zamknięty + jutro wylatuje więc inaczej musze czekać kolejny miesiącPCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Rudka wrote:@Lusia90 robię testy owulacyjne facelle
@Majlen od przedwczoraj bolały mnie jajniki na zmianę i podbrzusze, śluzu dość sporo rozciągliwego wczoraj. Dziś rano serduszkowalismy ☺️❤️ i przedwczoraj. Dziś mnie już jajniki nie pobolewają ale podbrzusze nadal.
No to teraz mocne kciukasy za powodzenie tych działań 🤞❤️Rudka lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
Badanie nasienia✅️
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
ellevv wrote:Dziewczyny, ja mam takie pytanie bo teraz sobie tak rozmyślam... wczoraj dostałam @, dziś jestem jestem 2dc czy mogę zrobić te badania z 1 strony? Chodzi o to że u nas jutro lab jest zamknięty + jutro wylatuje więc inaczej musze czekać kolejny miesiąc
Można je robić w 2-5dcellevv lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
listopad - badania krwi -
Hej, ja też się długo nie odzywałam, ale wszystko było czytane
Ciężko się odnieść do wszystkiego, ale powiem wam, że ja nigdzie indziej nie czuję się tak bardzo zrozumiana jak wśród was, w sensie z tymi wszystkimi emocjami i myślami które mamy.
A co do męża to też mieliśmy trudniejsze chwile i ja obecnie korzystam z pomocy psychologicznej tak, żeby wyjść z tych oczekiwań, które narzuciłam na siebie i na niego i bardzo polecam. Jestem po drugim spotkaniu i między nami już jest lepiej!
A coś czego bym sobie nie darowała chyba to to żeby starania zniszczyły nasz związek.
Ps. Czekam na październikowy wątek z niecierpliwością ☺️
Darrika, Pokahontaz26, Kasiekkk, pp2018, Rudka, Nava, Majlen, Płotka, Vergeet, Fasolowa_zupa, Lauraa, DreamBee, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Ona_39 wrote:Dziewczyny polecieć jakiś koenzym Q10?
Ja biorę z Aliness
Też czekam na październikowy wątek. Wczoraj przyszła @, jestem trochę zawiedziona, ale może to jeszcze kwestia antybiotyku, który mąż brał w lipcu przez 10 dni.
Natomiast był to zdecydowanie mój najlepszy cykl odkąd się staramy. Aż żałuję, że nie zrobiłam proga 7dpo. I bez problemu wyszedł pik na testach, czułam na następny dzień jajnik, śluzu też było bardzo dużo. No i cykl trwał 29 dni, co nie zdarzyło mi się od dawna, zawsze około 31-32.
No nic, zobaczymy jak będzie teraz 😀
Męża w tym cyklu suplementuję NAC, omegą i kupiłam Prenacare dla mężczyzn z Aliness.
Gratulacje dla wszystkich, które zobaczyły dwie kreski w tym miesiącu 😀pp2018, Ona_39 lubią tę wiadomość
31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
Fertistim, omega 3, b12, selen, koenzym q10, Euthyrox50
Starania od 05/2024 -
Ragazza wrote:Ja biorę z Aliness
Też czekam na październikowy wątek. Wczoraj przyszła @, jestem trochę zawiedziona, ale może to jeszcze kwestia antybiotyku, który mąż brał w lipcu przez 10 dni.
Natomiast był to zdecydowanie mój najlepszy cykl odkąd się staramy. Aż żałuję, że nie zrobiłam proga 7dpo. I bez problemu wyszedł pik na testach, czułam na następny dzień jajnik, śluzu też było bardzo dużo. No i cykl trwał 29 dni, co nie zdarzyło mi się od dawna, zawsze około 31-32.
No nic, zobaczymy jak będzie teraz 😀
Męża w tym cyklu suplementuję NAC, omegą i kupiłam Prenacare dla mężczyzn z Aliness.
Gratulacje dla wszystkich, które zobaczyły dwie kreski w tym miesiącu 😀
Długo się staracie? -
Pokahontaz26 wrote:Jakbym czytała o sobie 🙈 Dzisiaj mam taki zawód w sobie… piękna owulacja potwierdzona przez gina, dużo śluzu, dużo zbliżeń i pudło 😣 Mąż zaczął brać FertilMan, może kompani będą bardziej przygotowani do ataku 😄
Długo się staracie?
Byłam tak wypełniona nadzieją przez to cholerne plamienie i te pozytywne testy owulacyjne. Okres wywołał we mnie takie uczucie jakby moje ciało mnie zdradziło, od tego razu przysięgam nie uwierzę póki nie zobaczę dwóch kresek xdOna_39, Vergeet, Deyansu lubią tę wiadomość
-
Pokahontaz26 wrote:I powiedzcie mi proszę jak zrobić taką stopkę na dole z informacjami, bo chciałam uzupełnić a nie wiem gdzie 🙈
Pokahontaz26, Deyansu lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25