Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 27 września, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle extra tytuł na październik!!

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 27 września, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wpadłam tylko dać znać że żyje 😂
    Mało się odzywam bo moja mama przyleciała 4 dni temu w odwiedziny a do tego bąbelka jesg chora też od 4 dni 🥴

Co do facetów i starań i badań... To krótko napisze że z nimi często w tej kwestii trzeba się jak z jajkiem obchodzić. Wszystko oczywiście zależy od faceta i tego jaki ma charakter. Jeśli jest coś na czym nam zależy a faceci nie są ku temu przychylni to myślę że trzeba powoli delikatnie drążyć temat i tyle.

Super tytuł wątku paź! To był mój faworyt 🥳

pp2018, Darrika, Lauraa, Deyansu lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta -? 🤞(wyniki będą 23/11)

age.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 27 września, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka wrote:
    Hej dziewczyny, wpadłam tylko dać znać że żyje 😂
    Mało się odzywam bo moja mama przyleciała 4 dni temu w odwiedziny a do tego bąbelka jesg chora też od 4 dni 🥴

Co do facetów i starań i badań... To krótko napisze że z nimi często w tej kwestii trzeba się jak z jajkiem obchodzić. Wszystko oczywiście zależy od faceta i tego jaki ma charakter. Jeśli jest coś na czym nam zależy a faceci nie są ku temu przychylni to myślę że trzeba powoli delikatnie drążyć temat i tyle.

Super tytuł wątku paź! To był mój faworyt 🥳
    Zdrówka dla Mai i cierpliwości dla was :)

Wojcinka lubi tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82

6.09, 8.09 ⏸️
    11.09 beta 1861, prog 43
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 września, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    U mnie dziś był szał na zakupach bożonarodzeniowych 🙈😅 wiem, że wrzesień i w tym roku wyjątkowo już jestem zaopatrzona, bo tak to co roku wszystko mi wykupywali 🤭

Hehe ja powoli sobie też kupuje, ale różne formy i bajery do robienia prezentów w tyn roku zrobię albo tabliczki weneckie albo breloczki z żywicy 🤭 jakoś tak od kilku lat robię sama prezenty, a to mydełka, świeczki, pierniczki zdobione takie drobiazgi bo już sobie w rodzinie tak prezentów nie robimy, tylko dla dzieciaków tak typowo.

pp2018, Deyansu lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
    Badanie nasienia✅️

🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️

Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 27 września, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Hehe ja powoli sobie też kupuje, ale różne formy i bajery do robienia prezentów w tyn roku zrobię albo tabliczki weneckie albo breloczki z żywicy 🤭 jakoś tak od kilku lat robię sama prezenty, a to mydełka, świeczki, pierniczki zdobione takie drobiazgi bo już sobie w rodzinie tak prezentów nie robimy, tylko dla dzieciaków tak typowo.
    Ja dziś to ozdoby do domu pokupowałam. W tym roku zmieniam wygląd choinki i wnętrza na święta, to trochę muszę zakupić 🤭
    Prezenty handmade są super!

pp2018, Darrika lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 27 września, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Jestem nowa. Miałam napisać post już na początku września ale coś mi aplikacja szalała i się nie udało… :/
    Staram się z mężem 4 cykle i ja Was podziwiam za cierpliwość. Mnie już nerwy biorą :( mamy córkę dwuletnią i staramy się o bobasa. W tym miesiącu badania hormonalne moje w porządeczku, lekarz potwierdził, że była owulacja (pękł pęcherzyk z czym miewałam problem przed pierwszą ciążą), zbliżenia były co 2 dni i dziś trzy dni przed @ rażącą biel testu :( jest mi normalnie przykro. Ale cóż, w październiku czekają nas wakacje, może z nich przywieziemy kolejne dzieciątko :) czekam na post październikowy i będę się meldować. Mam nadzieję, że znajdę u Was wsparcie, bo w kręgach rodziny chyba nie warto aż tak bardzo się uzewnętrzniać.

Darrika, Ona_39, Nava, Rudka, DreamBee, Deyansu lubią tę wiadomość

• Darrika Autorytet

Wysłany: 27 września, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokahontaz26 wrote:
    Hej dziewczyny! Jestem nowa. Miałam napisać post już na początku września ale coś mi aplikacja szalała i się nie udało… :/
    Staram się z mężem 4 cykle i ja Was podziwiam za cierpliwość. Mnie już nerwy biorą :( mamy córkę dwuletnią i staramy się o bobasa. W tym miesiącu badania hormonalne moje w porządeczku, lekarz potwierdził, że była owulacja (pękł pęcherzyk z czym miewałam problem przed pierwszą ciążą), zbliżenia były co 2 dni i dziś trzy dni przed @ rażącą biel testu :( jest mi normalnie przykro. Ale cóż, w październiku czekają nas wakacje, może z nich przywieziemy kolejne dzieciątko :) czekam na post październikowy i będę się meldować. Mam nadzieję, że znajdę u Was wsparcie, bo w kręgach rodziny chyba nie warto aż tak bardzo się uzewnętrzniać.

Tutaj wsparcia i zrozumienia nie brakuje, zapraszamy 🤭❤️ październikowy wątek będę zakładać w niedzielę wieczorem jakby co także wbijaj śmiało. :D

Majlen, Deyansu lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele

🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️

Badanie nasienia✅️

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 27 września, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się bardzo! Dołączam do Was w takim razie 😊

• Rudka Ekspertka

Wysłany: 27 września, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lusia90 robię testy owulacyjne facelle :)

@Majlen od przedwczoraj bolały mnie jajniki na zmianę i podbrzusze, śluzu dość sporo rozciągliwego wczoraj. Dziś rano serduszkowalismy ☺️❤️ i przedwczoraj. Dziś mnie już jajniki nie pobolewają ale podbrzusze nadal.

pp2018, Darrika, Majlen lubią tę wiadomość

• Ona_39 Ekspertka

Wysłany: 27 września, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecieć jakiś koenzym Q10?

• ellevv Autorytet

Wysłany: 27 września, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja mam takie pytanie bo teraz sobie tak rozmyślam... wczoraj dostałam @, dziś jestem jestem 2dc czy mogę zrobić te badania z 1 strony? Chodzi o to że u nas jutro lab jest zamknięty + jutro wylatuje więc inaczej musze czekać kolejny miesiąc

PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️krew 2-5dc oddana
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙

🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 27 września, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudka wrote:
    @Lusia90 robię testy owulacyjne facelle :)

@Majlen od przedwczoraj bolały mnie jajniki na zmianę i podbrzusze, śluzu dość sporo rozciągliwego wczoraj. Dziś rano serduszkowalismy ☺️❤️ i przedwczoraj. Dziś mnie już jajniki nie pobolewają ale podbrzusze nadal.

No to teraz mocne kciukasy za powodzenie tych działań 🤞❤️

Rudka lubi tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018

9 cs!🤞⏳️do kwietnia

Badanie nasienia✅️

🔜26.11 Wit D3
    🔜28.11 endo konsultacja
    🔜04 12 wizyta u gina
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 27 września, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Dziewczyny, ja mam takie pytanie bo teraz sobie tak rozmyślam... wczoraj dostałam @, dziś jestem jestem 2dc czy mogę zrobić te badania z 1 strony? Chodzi o to że u nas jutro lab jest zamknięty + jutro wylatuje więc inaczej musze czekać kolejny miesiąc

Można je robić w 2-5dc

ellevv lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    listopad - badania krwi
  • Rudka Ekspertka

Wysłany: 27 września, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    No to teraz mocne kciukasy za powodzenie tych działań 🤞❤️
    Mam nadzieję że w październikowym wątku pokaże Wam dwie kreski na ciążowym a nie na owulacyjnych 😄

pp2018, Darrika, Kłębuszek, Vergeet, Deyansu lubią tę wiadomość

• Ilka96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też się długo nie odzywałam, ale wszystko było czytane :D
    Ciężko się odnieść do wszystkiego, ale powiem wam, że ja nigdzie indziej nie czuję się tak bardzo zrozumiana jak wśród was, w sensie z tymi wszystkimi emocjami i myślami które mamy.
    A co do męża to też mieliśmy trudniejsze chwile i ja obecnie korzystam z pomocy psychologicznej tak, żeby wyjść z tych oczekiwań, które narzuciłam na siebie i na niego i bardzo polecam. Jestem po drugim spotkaniu i między nami już jest lepiej!
    A coś czego bym sobie nie darowała chyba to to żeby starania zniszczyły nasz związek.
    Ps. Czekam na październikowy wątek z niecierpliwością ☺️

Darrika, Pokahontaz26, Kasiekkk, pp2018, Rudka, Nava, Majlen, Płotka, Vergeet, Fasolowa_zupa, Lauraa, DreamBee, Deyansu lubią tę wiadomość

• Ragazza Przyjaciółka

Wysłany: 27 września, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona_39 wrote:
    Dziewczyny polecieć jakiś koenzym Q10?

Ja biorę z Aliness

Też czekam na październikowy wątek. Wczoraj przyszła @, jestem trochę zawiedziona, ale może to jeszcze kwestia antybiotyku, który mąż brał w lipcu przez 10 dni.
    Natomiast był to zdecydowanie mój najlepszy cykl odkąd się staramy. Aż żałuję, że nie zrobiłam proga 7dpo. I bez problemu wyszedł pik na testach, czułam na następny dzień jajnik, śluzu też było bardzo dużo. No i cykl trwał 29 dni, co nie zdarzyło mi się od dawna, zawsze około 31-32.
    No nic, zobaczymy jak będzie teraz 😀
    Męża w tym cyklu suplementuję NAC, omegą i kupiłam Prenacare dla mężczyzn z Aliness.

Gratulacje dla wszystkich, które zobaczyły dwie kreski w tym miesiącu 😀

pp2018, Ona_39 lubią tę wiadomość

31 lat
    Hashimoto, niedoczynność tarczycy
    Fertistim, omega 3, b12, selen, koenzym q10, Euthyrox50

Starania od 05/2024
  • Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 27 września, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ragazza wrote:
    Ja biorę z Aliness

Też czekam na październikowy wątek. Wczoraj przyszła @, jestem trochę zawiedziona, ale może to jeszcze kwestia antybiotyku, który mąż brał w lipcu przez 10 dni.
    Natomiast był to zdecydowanie mój najlepszy cykl odkąd się staramy. Aż żałuję, że nie zrobiłam proga 7dpo. I bez problemu wyszedł pik na testach, czułam na następny dzień jajnik, śluzu też było bardzo dużo. No i cykl trwał 29 dni, co nie zdarzyło mi się od dawna, zawsze około 31-32.
    No nic, zobaczymy jak będzie teraz 😀
    Męża w tym cyklu suplementuję NAC, omegą i kupiłam Prenacare dla mężczyzn z Aliness.

Gratulacje dla wszystkich, które zobaczyły dwie kreski w tym miesiącu 😀
    Jakbym czytała o sobie 🙈 Dzisiaj mam taki zawód w sobie… piękna owulacja potwierdzona przez gina, dużo śluzu, dużo zbliżeń i pudło 😣 Mąż zaczął brać FertilMan, może kompani będą bardziej przygotowani do ataku 😄
    Długo się staracie?

• Pokahontaz26 Autorytet

Wysłany: 27 września, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiedzcie mi proszę jak zrobić taką stopkę na dole z informacjami, bo chciałam uzupełnić a nie wiem gdzie 🙈

• Ilka96 Przyjaciółka

Wysłany: 27 września, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokahontaz26 wrote:
    Jakbym czytała o sobie 🙈 Dzisiaj mam taki zawód w sobie… piękna owulacja potwierdzona przez gina, dużo śluzu, dużo zbliżeń i pudło 😣 Mąż zaczął brać FertilMan, może kompani będą bardziej przygotowani do ataku 😄
    Długo się staracie?
    Przytulam 🫂Ja też w tym cyklu przeżyłam rozczarowanie jakich mało, bo nie dość że owulacja wyszła na testach, więc wiedziałam że trafiliśmy to jeszcze miałam plamienie które w 100 % wyglądało jakby było implantacją (nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło). Jak zobaczyłam okres to dosłownie wyłam w ten dzień.
    Byłam tak wypełniona nadzieją przez to cholerne plamienie i te pozytywne testy owulacyjne. Okres wywołał we mnie takie uczucie jakby moje ciało mnie zdradziło, od tego razu przysięgam nie uwierzę póki nie zobaczę dwóch kresek xd

Ona_39, Vergeet, Deyansu lubią tę wiadomość

• pp2018 Autorytet

Wysłany: 27 września, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokahontaz26 wrote:
    I powiedzcie mi proszę jak zrobić taką stopkę na dole z informacjami, bo chciałam uzupełnić a nie wiem gdzie 🙈
    Wejdź na forum przez przeglądarkę, potem w ustawienia, społeczność i będzie "Twój podpis na forum". W to miejsce wpisujesz.

Pokahontaz26, Deyansu lubią tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82

6.09, 8.09 ⏸️
    11.09 beta 1861, prog 43
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ