Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Clarson wrote:A u mnie tak 3 dni przed okresem
https://zapodaj.net/plik-GCVCje6Qay
Gratulacje! 😍Clarson, Elena20 lubią tę wiadomość
🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb
04.2024 II
05.2023 poronienie w 6tc (łyżeczkowanie w 9tc)
11.2023 cb
12.2023 II
01.2024 poronienie w 7tc (łyżeczkowanie w 9tc) (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 następna wizyta
-
Hej dziewczyny ♥️ dobrego dnia Wam wszystkim!
Rano uświadomiłam sobie, że idzie jesień 🍂 zobaczyłam pełen grozy widok za oknem - ogromna mgła i bardzo zimno… 🥶 ja tak nie chce jesieni… zawsze jesień/zima to dla mnie bardzo depresyjna pora 🥹
Dzisiaj w nocy się źle poczułam, mam podejrzenie, że to przez pączka zjedzonego do wieczornego filmu. 😵💫 ciężko mi sobie wyobrazić, że kobiety w ciąży tak często mają mdłości/wymioty, jestem ciekawa jak uda mi się nad tym przeskoczyć.DreamBee, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
Chochlik12 wrote:Hej dziewczyny ♥️ dobrego dnia Wam wszystkim!
Rano uświadomiłam sobie, że idzie jesień 🍂 zobaczyłam pełen grozy widok za oknem - ogromna mgła i bardzo zimno… 🥶 ja tak nie chce jesieni… zawsze jesień/zima to dla mnie bardzo depresyjna pora 🥹
Dzisiaj w nocy się źle poczułam, mam podejrzenie, że to przez pączka zjedzonego do wieczornego filmu. 😵💫 ciężko mi sobie wyobrazić, że kobiety w ciąży tak często mają mdłości/wymioty, jestem ciekawa jak uda mi się nad tym przeskoczyć.
Mam tak samo, a ogromna mgła i bardzo zimno brzmi podobnie do tego, co ja ujrzałam za oknem Pozdrowienia z Krakowa.
Dla mnie najgorszy jest listopad, co roku mam lekką depresję w listopadzie - szaro, buro, mokro i zimnoChochlik12, DreamBee, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
2 cs 🍀
02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
“If you can dream it, you can do it.” -
Deyansu wrote:Pp2018 przytulam, bo sami jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji i nieraz mam identyczne odczucia 😘 🫂 ale tak jak napisała DreamBee przeszłość już była, a tu i teraz działacie do przodu, powolutku sobie to ogarniemy i będziemy mamami 🤗
Dziewczyny widzie, że my 4 na tym samym wózku.
@Pp2018
Tak jak dziewczyny mówią, przeszłości nie zmienisz.
Każdy ma prawo do gorszego dnia, ale pamiętaj my z roczników 86/87 się tak łatwo nie poddajemy 😘
pp2018, Fasolowa_zupa, Deyansu, DreamBee, Mystic_Rose, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️37
🙇🏻41
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
Mervee wrote:Mam tak samo, a ogromna mgła i bardzo zimno brzmi podobnie do tego, co ja ujrzałam za oknem Pozdrowienia z Krakowa.
Dla mnie najgorszy jest listopad, co roku mam lekką depresję w listopadzie - szaro, buro, mokro i zimno
Dokładnie, listopad najgorszy pod tym kątem 🥹
Żyję nadzieją ciąży i tego, że ten czas będzie zajęty myśleniem o dzidziusiu. 😄😂Missi, pp2018, DreamBee, Mystic_Rose, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
Hej, gratuluję dwóch kresek! Super początek miesiąca! U mnie trzeci dzień cyklu i okresu, więc pod tym względem nuda, ale dzieciaki nie pozwalają na nudę w życiu 😅 wszystkiego dobrego dla wszystkich, co odstawiają dziś znów dzieci do placówek. I miłego korzystania z ostatnich upalnych dni w tym roku. Ja na pewno dziś się będę jeszcze ładować na słońcu. Suplementy suplementami, ale słońce to jednak słońce i od razu więcej energii witalnej!
Deyansu, DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Ja to trochę wyczekuję jesieni, w końcu skończą się upały i alergie na pyłki, które przez ostatnie kilka miesięcy nie dawały mi żyć
DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
-
3erin wrote:Dziewczyny widzie, że my 4 na tym samym wózku.
@Pp2018
Tak jak dziewczyny mówią, przeszłości nie zmienisz.
Każdy ma prawo do gorszego dnia, ale pamiętaj my z roczników 86/87 się tak łatwo nie poddajemy 😘
Ja jestem jeszcze trochę starsza😒niestety życie potoczyło się tak a nie inaczej i nie ma dnia,żebym o tym nie myślała i nie żałowała…
Rozpadł się mój wieloletni związek i zanim pojawił się ktoś,z kim zaskoczyło na każdym polu w tym w kwestii założenia rodziny minęło trochę czasu.
Nie ma dnia,żebym nie myślała że już jest za późno🥲😭próbuje pocieszać się,że czasy się zmieniły,że jesteśmy zdrowi i że przecież innym się udaje i jakoś ta złudna nadzieja trzyma mnie przy życiu.
Ostatecznie inv z KD ale na razie traktujemy to jako ostateczność…Deyansu, DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Darrika wrote:Ja chyba sobie ten progesteron spróbuję załatwić na luxmed bo tam mam bez limitu w pakiecie to badanie, ale muszę dorwać stacjonarną wizytę i któregoś dobrego gina tam, bo może te moje plamienia też są przez proga słabego i przez to nie wychodzi, ale to pk urlopie jak wrócimy to będę myśleć
Też tak chciałam zrobić, niestety luxmed nie chciał mi dać skierowania na proga. Powiedzieli, że mam przyjść osobiście ja wizycie do ginekologa-endokrynologa, bo zwykły ginekolog nie wystawia 😂Darrika, Elena20 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Mervee wrote:Dzień dobry w ten mglisty dzień (sezon na smogomgłe w Krakowie uważam za otwarty)!
Nineq, przytulam i trzymam kciuki żeby to był pierwszy dzień ciąży 🌱
Madzialsm, nie puszczam kciuków 🤞 popołudniowy może być bardziej rozcieńczony, ale jakby wyszło cokolwiek to pędź na betę 😊
Clarson, takie kreseczki to ja rozumiem 😍 beta dzisiaj?
Bete zrobie dzis kolo 11Mervee, DreamBee, Mystic_Rose, Elena20 lubią tę wiadomość
-
pelnawiary wrote:Ja jestem jeszcze trochę starsza😒niestety życie potoczyło się tak a nie inaczej i nie ma dnia,żebym o tym nie myślała i nie żałowała…
Rozpadł się mój wieloletni związek i zanim pojawił się ktoś,z kim zaskoczyło na każdym polu w tym w kwestii założenia rodziny minęło trochę czasu.
Nie ma dnia,żebym nie myślała że już jest za późno🥲😭próbuje pocieszać się,że czasy się zmieniły,że jesteśmy zdrowi i że przecież innym się udaje i jakoś ta złudna nadzieja trzyma mnie przy życiu.
Ostatecznie inv z KD ale na razie traktujemy to jako ostateczność…
A badałaś sobie może AMH?
Mnie ostatnio w klinice zaczepiła Pani która ma 45lat i stara się o dzidziusia.
Także trzeba próbować i się nie poddawać ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 09:46
pp2018, Deyansu, DreamBee, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Suzie wrote:Też tak chciałam zrobić, niestety luxmed nie chciał mi dać skierowania na proga. Powiedzieli, że mam przyjść osobiście ja wizycie do ginekologa-endokrynologa, bo zwykły ginekolog nie wystawia 😂
A to dobrze wiedzieć, ja akurat jak gadałam telefonicznie z ginem to powiedział, że betę I prog wystawia skierowanienna spokojnie ale jak wysikam dwie kreski 😅 no nic, to pójdę do swojego gina z nfz, bi dawno nie byłam pogadać o kilku tematach i dołożę te plamieniaElena20 lubi tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜26.11 Wit D3
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
nick nieaktualny
-
pelnawiary wrote:Ja jestem jeszcze trochę starsza😒niestety życie potoczyło się tak a nie inaczej i nie ma dnia,żebym o tym nie myślała i nie żałowała…
Ostatecznie inv z KD ale na razie traktujemy to jako ostateczność…
Moja historia jest bardzo podobna.
Ale moim zdaniem jest dobrze jak jest.
Nikt nie chce dziecka z nieodpowiednią osobą, a taki mały człowieczek wiąże przecież na całe życie.
Damy radę, musimy tylko trochę dłużej niż młodsze koleżanki na to poczekać 😌
pp2018, Fasolowa_zupa, Deyansu, DreamBee, Kasiekkk, Elena20 lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️37
🙇🏻41
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
Witam się w poniedziałek z pracy - jaaaaaak mi się dzisiaj nie chce dzisiaj nic 😴
Elena20 i Anka32 - powodzenia! ✊
Dziewczyny które dołączyły - witajcie i powodzenia! 🍀
Clarson - piękne kreski! 😀 Będziesz robiła betę?
MadziaIsm - to czekamy na drugi test! ✊✊✊
Nineq - przykro mi, ale niech to będzie pierwszy dzień Twojej ciąży 🍀🌱
Miłego dnia dziewczyny! 🌞
DreamBee, Anka32, Alysa, Elena20 lubią tę wiadomość
2cs 🤞
7dpo:
- Progesteron: 15,30 ng/ml
- Estradiol: 288 pg/ml
17.10.2024 ⏸️🍀
18.10.2024 - 16dpo: Beta 381,000 mIU/ml, Progesteron 33,40 ng/ml ✊
21.10.2024 - 19dpo: beta 1067,000 mIU/ml 🍀
29.10.2024 - CRL 2,8mm, widać cień serduszka 🥹
06.11.2024 - CRL 1,03cm małego żelka 🥹 pięknie bijące ❤️
20.11 - 22.11 - szpital, podejrzenie CMV, wynik negatywny 🙏
22.11 - 2,14cm żelka Haribo, 180 uderzeń❤️
👩 30s
🧑 34
🐶 3
A journey of a thousand miles begins with a single step...
-
Missi wrote:A badałaś sobie może AMH?
Mnie ostatnio w klinice zaczepiła Pani która ma 45lat i stara się o dzidziusia.
Także trzeba próbować i się nie poddawać ☺️
Planuję zrobić w tym miesiącu ale nie spodziewam się cudów,licze się z tym,że szału nie ma😒
Byle chociaż te,ktore zostały były zdolne do zaplodnienia…
Wczoraj dopadł mnie mega kryzys😭😭😭
Że jak to ma być taki stres miesiąc w miesiąc i rozczarowanie to ja już chyba nie chce.
Dzisiaj jest nowy dzień i staram się wstać z kolan🥴
Dziękuję Missi,nawet nie wiesz a może wiesz…jaki taki kop w d…jest czasami potrzebny w tej nierównej walce❤️Elena20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
pelnawiary wrote:Planuję zrobić w tym miesiącu ale nie spodziewam się cudów,licze się z tym,że szału nie ma😒
Byle chociaż te,ktore zostały były zdolne do zaplodnienia…
Wczoraj dopadł mnie mega kryzys😭😭😭
Że jak to ma być taki stres miesiąc w miesiąc i rozczarowanie to ja już chyba nie chce.
Dzisiaj jest nowy dzień i staram się wstać z kolan🥴
Dziękuję Missi,nawet nie wiesz a może wiesz…jaki taki kop w d…jest czasami potrzebny w tej nierównej walce❤️
Zrób sobie i pamiętaj żeby zrobić w laboratorium w którym badają na miejscu a nie wysyłkowo. Wtedy będziesz miała wiarygodniejszy wynik.
Też się stresowałam tego badania mimo tego że mam 31 lat.
Możesz mieć lepszy wynik niż nie jedna 30latka.
Bierz suplementy które poprawiają jakość komórek i będzie dobrze.
A czekać nie ma na co bo znając wynik będziesz wiedziała jak działaćElena20 lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
3erin wrote:Moja historia jest bardzo podobna.
Ale moim zdaniem jest dobrze jak jest.
Nikt nie chce dziecka z nieodpowiednią osobą, a taki mały człowieczek wiąże przecież na całe życie.
Damy radę, musimy tylko trochę dłużej niż młodsze koleżanki na to poczekać 😌
To prawda…życie pisze różne scenariusze ,nie każdy miał takie szczęście i szybko trafił na właściwą osobę.
Albo nie miał możliwości z innych powodów.
Będę o Was myślała,trzymam mocno kciuki🤞😊
3erin, Fasolowa_zupa, Deyansu, pp2018, DreamBee, Darrika, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Mervee wrote:Mam tak samo, a ogromna mgła i bardzo zimno brzmi podobnie do tego, co ja ujrzałam za oknem Pozdrowienia z Krakowa.
Dla mnie najgorszy jest listopad, co roku mam lekką depresję w listopadzie - szaro, buro, mokro i zimno
Ja też jestem z Krakowa, witam sąsiadkę 😁
Ja uwielbiam jesień, nawet jak jest plucha za oknem. Najbardziej wtedy, gdy już jestem w domu;) herbatka,kocyk, kot na kolanach i to jest życie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 10:12
patzap1, Mervee, Fasolowa_zupa, DreamBee, Mystic_Rose, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia