Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 2 września, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    No jakbym czytała o sobie 🤣 ale na samą myśl, że miałabym z tamtym moim patałachem mieć dziecko... Brrrr. Dzięki, postoję i podejdę do in vitro 😅 jak trzeba będzie 🤷 Stracone 7 lat życia na ujowym związku bez przyszłości, potem z 2 lata na depresji (nie klinicznej, ale mogłam mieć objawy...a co najmniej lekkie PTSD) po wypadku samochodowym. Straciłam wtedy pracę, chyba gdzieś już o tym na forum pisałam. "Gdzie taka 'kaleka' (tak wtedy myślałam) znajdzie pracę,kto mnie zechce?? "
    Życie bywa czasem przewrotne, dlatego też bardzo irytuje mnie takie stereotypowe gadanie, że"kobiety to teraz gonią za pieniądzem, karierą, zamiast pójść w macierzyństwo " Czasem tak jest (a jeśli nawet, to kurczę, co z tego, nie wolno?) a dość często jest właśnie tak, że życie się sypnie tu, rozwali tam i ciężko myśleć nawet o zostaniu mamą, bo najpierw trzeba siebie samą posklejać. Paradoksalnie tamte wydarzenia dodają mi dziś siły, znam ten shit, przeżyłam jakoś wtedy, przeżyję i teraz 💪

Pytanko: mogę Was wszystkie zaprosić do znajomych? W grupie, choćby i w dupie, raźniej 😅🥰

Widzę, że na forum weszło już mocno jesieniarstwo 🍂🍁🥮🦔 i kociarstwo też 😻

Dla Dziewczyn nie przepadających za zimą i chłodem, na pocieszenie, żołnierze Waszych Mężów/ Partnerów 💨💦🎉👍 - lubią to ❄️🏃‍♂️ zwłaszcza jeśli na co dzień grozi im wysoka temperatura.

Nie mam do rozdania żadnych wirusków, ale wysyłam mnóstwo dobrej energii 🔋🔋🔋🔋 😍

Hehe jasne!
    Dokładnie tak jest, że każdy ma "coś", co chce zabrać radość. Nawet pary, u których wszystko wygląda, że jest cacy, mają wyzwania, a czasem nawet jest syf pod dywanem od zamiatania wielu spraw. Nigdy nie wiemy z czym się inni mierzą.

@Anka, niech wynik będzie super 💪🥳

DreamBee, Anka32, Deyansu, Elena20 lubią tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82
    28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
    🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)

6.09, 8.09 ⏸️
    9.09 beta 704, prog 39,50
    11.09 beta 1861, prog 43
    18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
    01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
    10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 2 września, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:
    No jakbym czytała o sobie 🤣 ale na samą myśl, że miałabym z tamtym moim patałachem mieć dziecko... Brrrr. Dzięki, postoję i podejdę do in vitro 😅 jak trzeba będzie 🤷 Stracone 7 lat życia na ujowym związku bez przyszłości, potem z 2 lata na depresji (nie klinicznej, ale mogłam mieć objawy...a co najmniej lekkie PTSD) po wypadku samochodowym. Straciłam wtedy pracę, chyba gdzieś już o tym na forum pisałam. "Gdzie taka 'kaleka' (tak wtedy myślałam) znajdzie pracę,kto mnie zechce?? "
    Życie bywa czasem przewrotne, dlatego też bardzo irytuje mnie takie stereotypowe gadanie, że"kobiety to teraz gonią za pieniądzem, karierą, zamiast pójść w macierzyństwo " Czasem tak jest (a jeśli nawet, to kurczę, co z tego, nie wolno?) a dość często jest właśnie tak, że życie się sypnie tu, rozwali tam i ciężko myśleć nawet o zostaniu mamą, bo najpierw trzeba siebie samą posklejać. Paradoksalnie tamte wydarzenia dodają mi dziś siły, znam ten shit, przeżyłam jakoś wtedy, przeżyję i teraz 💪

Pytanko: mogę Was wszystkie zaprosić do znajomych? W grupie, choćby i w dupie, raźniej 😅🥰

Widzę, że na forum weszło już mocno jesieniarstwo 🍂🍁🥮🦔 i kociarstwo też 😻

Dla Dziewczyn nie przepadających za zimą i chłodem, na pocieszenie, żołnierze Waszych Mężów/ Partnerów 💨💦🎉👍 - lubią to ❄️🏃‍♂️ zwłaszcza jeśli na co dzień grozi im wysoka temperatura.

Nie mam do rozdania żadnych wirusków, ale wysyłam mnóstwo dobrej energii 🔋🔋🔋🔋 😍

Pięknie to wszystko napisałaś, bo przemawia przez to prawda i szczerość ❤

3erin, pp2018, Deyansu, Elena20 lubią tę wiadomość

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 września, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba jestem jedyną osobą, która nie lubi jesieni 😵‍💫ja lubię słońce, lato, plaża, woda🏖🏝a poza tym jesien to dla mnie czas, w którym zaczynam prace po ok. 10h.

Chochlik12, brilka, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈
    🩺21/10/2023 - ❤️
    🩺29/10/2024 - 1,93 cm 🦐🥹
    🩺19/11/2014 - 5,03 cm 🧸
    🧬23/11/2024 - wiercioch 👶

preg.png
  • Galaxis Ekspertka

Wysłany: 2 września, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Chyba jestem jedyną osobą, która nie lubi jesieni 😵‍💫ja lubię słońce, lato, plaża, woda🏖🏝a poza tym jesien to dla mnie czas, w którym zaczynam prace po ok. 10h.
    10 godzin pracy to wystarczający powód, żeby znienawidzić daną porę roku 😅 Bardzo współczuję, dla mnie 8 godzin to już się strasznie dłuży i mało czasu zostaje dla siebie

pp2018, Deyansu, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość

♀️ '95
    16.10.2024 ⏸️(4 cs), beta 22,8 prog 13,11
    18.10.2024 beta 78,7 prog 19,43
    22.10.2024 beta 330,4 prog 17,74
    31.10.2024 beta 12869,7 prog 18,68
    12.11.2024 jest serduszko ❤️

preg.png
  • 3erin Ekspertka

Wysłany: 2 września, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deyansu wrote:

Oczywiście 😍🍀

Ja się nie kryje z tym, że:

A ) mój były „zmarnował” mi 4 lata między 29-33 rokiem życia, piszę zmarnował w cudzysłowie, bo fajny był to wtedy czas, dużo podróży, imprez, rozwój w pracy. Ale nie chciał rodziny zakładać (o zgrozo z następną laską chyba zaliczył wpadkę, bo widziałam na socjalach że ma synka już chyba 2 letniego).
    B ) Przed 33. urodzinami nawet nie myślałam o dzieciach, koleżanki / siostra planowały / rodziły a ja myślałam o nauce / pracy i tym wszystkim co było w pkt A 😂

No i wieku 33 lat najpierw się po związku pozbieraj, potem znajdź kogoś pożądanego - masakra ile roboty i czasu to kosztowało 🥵

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 13:06

DreamBee, Deyansu, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość

🙋🏻‍♀️37
    🙇🏻41

10 cs
    ⏸️ 19.11 (19DPO)
    👩🏻‍⚕️ 04.12

Start Marzec '24
    Biochem w 1cs i 7cs
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 2 września, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Tak naprawdę każda pora roku ma w sobie coś fajnego. Ja raczej też wolę wiosnę i lato, chociaż jesienią się urodziłam ☺ Z zimy lubię tylko grudzień za atmosferę magii świąt 🎄
    Druga sprawa to fakt, że nasz punkt widzenia zależy zawsze od punktu siedzenia 😅

pp2018, Deyansu, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Tak naprawdę każda pora roku ma w sobie coś fajnego. Ja raczej też wolę wiosnę i lato, chociaż jesienią się urodziłam ☺ Z zimy lubię tylko grudzień za atmosferę magii świąt 🎄
    Druga sprawa to fakt, że nasz punkt widzenia zależy zawsze od punktu siedzenia 😅

Podpisuję się :D
    Mam identycznie 😎

DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość

• Kociara20996 Ekspertka

Wysłany: 2 września, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejny dzień spóźnienia dziś mam 42 dzień cyklu nic nie zapowiada okresu, testy ciążowe negatywne, zaczynam żałować brania tabletek antykoncepcyjnych

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 13:17

Elena20 lubi tę wiadomość

👩🏻96 🧔🏽‍♂️92

F 2014👦🏼
    J 2016 👦🏽

3cs po krążku hormonalnym

Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌

💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galaxis wrote:
    10 godzin pracy to wystarczający powód, żeby znienawidzić daną porę roku 😅 Bardzo współczuję, dla mnie 8 godzin to już się strasznie dłuży i mało czasu zostaje dla siebie
    Dlatego w wakacje po 8h pracy czuję, że mam tak dużo czasu więc mogę coś ugotować, wyjść na spacer, na rower, czy obejrzeć serial. Do końca tygodnia mamy zaczną dzwonić i umawiać dzieci, bo plany już są i kończy się moje czilowanie🥲
    DreamBee wrote:
    To prawda. Z zimowego czasu to tylko właśnie święta, potem znowu krótkie dni😵‍💫Dlatego po tegorocznym urlopie w lutym doszliśmy do wniosku, że w czasie zimowym wyjazd jest świetny i w może w styczniu strzelimy Abu Zabi ☀️

DreamBee, pp2018, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈
    🩺21/10/2023 - ❤️
    🩺29/10/2024 - 1,93 cm 🦐🥹
    🩺19/11/2014 - 5,03 cm 🧸
    🧬23/11/2024 - wiercioch 👶

preg.png
  • pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 2 września, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3erin wrote:
    Oczywiście 😍🍀

Ja się nie kryje z tym, że:

A ) mój były „zmarnował” mi 4 lata między 29-33 rokiem życia, piszę zmarnował w cudzysłowie, bo fajny był to wtedy czas, dużo podróży, imprez, rozwój w pracy. Ale nie chciał rodziny zakładać (o zgrozo z następną laską chyba zaliczył wpadkę, bo widziałam na socjalach że ma synka już chyba 2 letniego).
    B ) Przed 33. urodzinami nawet nie myślałam o dzieciach, koleżanki / siostra planowały / rodziły a ja myślałam o nauce / pracy i tym wszystkim co było w pkt A 😂

No i wieku 33 lat najpierw się po związku pozbieraj, potem znajdź kogoś pożądanego - masakra ile roboty i czasu to kosztowało 🥵

U mnie 10lat😒☹️
    W największych kryzysach próbowałam się rozglądać ale wiadomości jak to jest…jak coś w głowie nie było definitywnie pożegnane to choćby i książę na białym koniu podjechał pod okna to i tak nic by z tego nie wyszło.
    Potem była faza pogodzenia się z tym,że będę sama i nagle bach…sytuacja zmieniła się o 180 stopniz
    Z nowym partnerem bardzo szybko podjęliśmy decyzję ale czasu,który minął już nie odzyskam.
    W ciągu dnia przerabiam chyba wszystkie fazy emocjonalne,od euforii i nadziei po depresje.
    Wiem,że musze to opanować bo na dłuższą metę tak nie pociągnę.
    Amh i dalsze badania w planach na ten miesiąc bo najpierw wolałam zainwestować w suple,kurczę to amh drogie jak diabli…

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Ja również jestem team latko 😍
    Praca 10h nie brzmi najlepiej 😵‍💫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 13:32

Nineq, Elena20 lubią tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • brilka Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:

Nie jesteś jedyna, ja też nie lubię! Według mnie te ładne dni kiedy jest kolorowo i ciepło to raptem kilka-kilkanaście, a potem przychodzi deszcz, błoto, gołe drzewa, ciemno rano jak idę do pracy, ciemno po południu jak wracam z pracy. Nie znoszę jesieni i zimy, jest szaro, buro i nigdy mi się nic nie chce robić 😅 Kocham wiosnę i lato, słoneczne dni, spędzanie czasu na zewnątrz, zieleń za oknem 🌞

DreamBee, Chochlik12, pp2018, Nineq, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość

🐈🐈‍⬛
    9 cs 🌼
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 2 września, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Nie jesteś jedyna, ja też nie lubię! Według mnie te ładne dni kiedy jest kolorowo i ciepło to raptem kilka-kilkanaście, a potem przychodzi deszcz, błoto, gołe drzewa, ciemno rano jak idę do pracy, ciemno po południu jak wracam z pracy. Nie znoszę jesieni i zimy, jest szaro, buro i nigdy mi się nic nie chce robić 😅 Kocham wiosnę i lato, słoneczne dni, spędzanie czasu na zewnątrz, zieleń za oknem 🌞

To jest idealnie pasujący opis 😂😂

pp2018, Elena20, brilka lubią tę wiadomość

11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻

👧🏻 28
    PCO
    ✅ hormony w porządku
    ✅ owulacje w porządku

👦🏼 26
    💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
    🏃‍♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
    👩‍❤️‍👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
    🧬 fragmentacja chromatyny 84%

➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia
  • pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 2 września, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    Kolejny dzień spóźnienia dziś mam 42 dzień cyklu nic nie zapowiada okresu, testy ciążowe negatywne, zaczynam żałować brania tabletek antykoncepcyjnych

Ja to się czasami zastanawiam po cholerkę człowiek zabezpieczał się tyle lat,skoro to okazuje się takie trudne😉

patzap1, Cavarathiel, DreamBee, Deyansu, Darrika, Fasolowa_zupa, Mervee, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość

• Cavarathiel Przyjaciółka

Wysłany: 2 września, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:
    Ja to się czasami zastanawiam po cholerkę człowiek zabezpieczał się tyle lat,skoro to okazuje się takie trudne😉
    O to dokładnie moje przemyślenia odkąd odstawiłam antykoncepcję 🙄

31👩 33🧔
    Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
    ◽ badanie nasienia ✅
    ◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
    ◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
    ◽ Wczesne wygasanie jajników

Starania na luźno od 01.2023
    Świadome starania od 06.2024
    📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 2 września, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:

To prawda, jest coś w tym. W moim rodzinnym domu moja mama rozpala w piecu zazwyczaj już w połowie sierpnia i kończy w połowie maja. Niekończący się chłód 😂 lato znika w trymiga.

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82

6.09, 8.09 ⏸️
    11.09 beta 1861, prog 43
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • pp2018 Autorytet

Wysłany: 2 września, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:

Hehehe jak pomyślałam sobie, że kiedyś robił człowiek wszytko żeby nie zaszedł w ciążę, a teraz wszytsko, żeby zaszedł, to się nieźle usmiałam z siebie 😂

DreamBee, Anka32, Fasolowa_zupa, Deyansu, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość

38 👱‍♀️, 37🧔‍♂️ AMH 0,82

6.09, 8.09 ⏸️
    11.09 beta 1861, prog 43
    🩺 8.11 12+5 prenatalne
    Euthyrox 25

KIR AA

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 września, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kocham jeździć na nartach więc przez to lubię zimę ale w ostatnich latach zima to juz nie to samo brakuje mi tych opadów śniegu po sama górę płotu ostatnie lata już takich nie widuje w domu rodzinnym 🙁. Jesień jest dla mnie zimna wietrzna nie przepadam za nią chyba najbliżej po prawdziwej zimie jest mi do wiosny.

DreamBee, pp2018, Darrika, Elena20 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 września, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pelnawiary wrote:

O to to to 😅

DreamBee, pp2018, Deyansu, Elena20 lubią tę wiadomość

• patzap1 Koleżanka

Wysłany: 2 września, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kociara20996 wrote:
    pelnawiary wrote:

Czasem też mam takie myśli, że żałuję brania anty skoro z zajściem w ciążę jest taki problem... Albo czemu zdecydowaliśmy się na starania dopiero rok po ślubie a nie od razu...
    Ale potem za każdym razem dociera do mnie, że prostu wtedy nie byliśmy gotowi i przestaję rozpamiętywać co było ;)

Chociaż nawet teraz słysząc płacz i wrzaski małych dzieci pod blokiem zastanawiamy się z mężem czy jesteśmy na to gotowi haha

Galaxis, ZxZmania, DreamBee, Deyansu, pelnawiary, pp2018, Lasia1234, Mervee, Elena20, Lauraa, grazka0022 lubią tę wiadomość

starania od 09/2023 o pierwsze maleństwo
    0 ciąż

ONA - 29 lat
    AMH - 4,41
    hormony, poziomy witamin - ok
    wleczona ureaplasma
    jajowody drożne
    listopad - 1 stymulacja lamettą

ON 30 lat
    morfologia - 7%
    MAR - 2%
    HBA - 35%
    fragmentacja DNA - 17%
    styczeń 2025 - ponowne badanie HBA
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ