Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Deyansu wrote:No jakbym czytała o sobie 🤣 ale na samą myśl, że miałabym z tamtym moim patałachem mieć dziecko... Brrrr. Dzięki, postoję i podejdę do in vitro 😅 jak trzeba będzie 🤷 Stracone 7 lat życia na ujowym związku bez przyszłości, potem z 2 lata na depresji (nie klinicznej, ale mogłam mieć objawy...a co najmniej lekkie PTSD) po wypadku samochodowym. Straciłam wtedy pracę, chyba gdzieś już o tym na forum pisałam. "Gdzie taka 'kaleka' (tak wtedy myślałam) znajdzie pracę,kto mnie zechce?? "
Życie bywa czasem przewrotne, dlatego też bardzo irytuje mnie takie stereotypowe gadanie, że"kobiety to teraz gonią za pieniądzem, karierą, zamiast pójść w macierzyństwo " Czasem tak jest (a jeśli nawet, to kurczę, co z tego, nie wolno?) a dość często jest właśnie tak, że życie się sypnie tu, rozwali tam i ciężko myśleć nawet o zostaniu mamą, bo najpierw trzeba siebie samą posklejać. Paradoksalnie tamte wydarzenia dodają mi dziś siły, znam ten shit, przeżyłam jakoś wtedy, przeżyję i teraz 💪
Pytanko: mogę Was wszystkie zaprosić do znajomych? W grupie, choćby i w dupie, raźniej 😅🥰
Widzę, że na forum weszło już mocno jesieniarstwo 🍂🍁🥮🦔 i kociarstwo też 😻
Dla Dziewczyn nie przepadających za zimą i chłodem, na pocieszenie, żołnierze Waszych Mężów/ Partnerów 💨💦🎉👍 - lubią to ❄️🏃♂️ zwłaszcza jeśli na co dzień grozi im wysoka temperatura.
Nie mam do rozdania żadnych wirusków, ale wysyłam mnóstwo dobrej energii 🔋🔋🔋🔋 😍
Hehe jasne!
Dokładnie tak jest, że każdy ma "coś", co chce zabrać radość. Nawet pary, u których wszystko wygląda, że jest cacy, mają wyzwania, a czasem nawet jest syf pod dywanem od zamiatania wielu spraw. Nigdy nie wiemy z czym się inni mierzą.
@Anka, niech wynik będzie super 💪🥳DreamBee, Anka32, Deyansu, Elena20 lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Deyansu wrote:No jakbym czytała o sobie 🤣 ale na samą myśl, że miałabym z tamtym moim patałachem mieć dziecko... Brrrr. Dzięki, postoję i podejdę do in vitro 😅 jak trzeba będzie 🤷 Stracone 7 lat życia na ujowym związku bez przyszłości, potem z 2 lata na depresji (nie klinicznej, ale mogłam mieć objawy...a co najmniej lekkie PTSD) po wypadku samochodowym. Straciłam wtedy pracę, chyba gdzieś już o tym na forum pisałam. "Gdzie taka 'kaleka' (tak wtedy myślałam) znajdzie pracę,kto mnie zechce?? "
Życie bywa czasem przewrotne, dlatego też bardzo irytuje mnie takie stereotypowe gadanie, że"kobiety to teraz gonią za pieniądzem, karierą, zamiast pójść w macierzyństwo " Czasem tak jest (a jeśli nawet, to kurczę, co z tego, nie wolno?) a dość często jest właśnie tak, że życie się sypnie tu, rozwali tam i ciężko myśleć nawet o zostaniu mamą, bo najpierw trzeba siebie samą posklejać. Paradoksalnie tamte wydarzenia dodają mi dziś siły, znam ten shit, przeżyłam jakoś wtedy, przeżyję i teraz 💪
Pytanko: mogę Was wszystkie zaprosić do znajomych? W grupie, choćby i w dupie, raźniej 😅🥰
Widzę, że na forum weszło już mocno jesieniarstwo 🍂🍁🥮🦔 i kociarstwo też 😻
Dla Dziewczyn nie przepadających za zimą i chłodem, na pocieszenie, żołnierze Waszych Mężów/ Partnerów 💨💦🎉👍 - lubią to ❄️🏃♂️ zwłaszcza jeśli na co dzień grozi im wysoka temperatura.
Nie mam do rozdania żadnych wirusków, ale wysyłam mnóstwo dobrej energii 🔋🔋🔋🔋 😍
Pięknie to wszystko napisałaś, bo przemawia przez to prawda i szczerość ❤3erin, pp2018, Deyansu, Elena20 lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
Chyba jestem jedyną osobą, która nie lubi jesieni 😵💫ja lubię słońce, lato, plaża, woda🏖🏝a poza tym jesien to dla mnie czas, w którym zaczynam prace po ok. 10h.
Chochlik12, brilka, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Nineq wrote:Chyba jestem jedyną osobą, która nie lubi jesieni 😵💫ja lubię słońce, lato, plaża, woda🏖🏝a poza tym jesien to dla mnie czas, w którym zaczynam prace po ok. 10h.
pp2018, Deyansu, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
-
Deyansu wrote:
Oczywiście 😍🍀
Ja się nie kryje z tym, że:
A ) mój były „zmarnował” mi 4 lata między 29-33 rokiem życia, piszę zmarnował w cudzysłowie, bo fajny był to wtedy czas, dużo podróży, imprez, rozwój w pracy. Ale nie chciał rodziny zakładać (o zgrozo z następną laską chyba zaliczył wpadkę, bo widziałam na socjalach że ma synka już chyba 2 letniego).
B ) Przed 33. urodzinami nawet nie myślałam o dzieciach, koleżanki / siostra planowały / rodziły a ja myślałam o nauce / pracy i tym wszystkim co było w pkt A 😂
No i wieku 33 lat najpierw się po związku pozbieraj, potem znajdź kogoś pożądanego - masakra ile roboty i czasu to kosztowało 🥵
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 13:06
DreamBee, Deyansu, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
🙋🏻♀️37
🙇🏻41
10 cs
⏸️ 19.11 (19DPO)
👩🏻⚕️ 04.12
Start Marzec '24
Biochem w 1cs i 7cs -
Nineq wrote:Chyba jestem jedyną osobą, która nie lubi jesieni 😵💫ja lubię słońce, lato, plaża, woda🏖🏝a poza tym jesien to dla mnie czas, w którym zaczynam prace po ok. 10h.
Tak naprawdę każda pora roku ma w sobie coś fajnego. Ja raczej też wolę wiosnę i lato, chociaż jesienią się urodziłam ☺ Z zimy lubię tylko grudzień za atmosferę magii świąt 🎄
Druga sprawa to fakt, że nasz punkt widzenia zależy zawsze od punktu siedzenia 😅pp2018, Deyansu, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
nick nieaktualnyDreamBee wrote:Tak naprawdę każda pora roku ma w sobie coś fajnego. Ja raczej też wolę wiosnę i lato, chociaż jesienią się urodziłam ☺ Z zimy lubię tylko grudzień za atmosferę magii świąt 🎄
Druga sprawa to fakt, że nasz punkt widzenia zależy zawsze od punktu siedzenia 😅
Podpisuję się
Mam identycznie 😎DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Kolejny dzień spóźnienia dziś mam 42 dzień cyklu nic nie zapowiada okresu, testy ciążowe negatywne, zaczynam żałować brania tabletek antykoncepcyjnych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 13:17
Elena20 lubi tę wiadomość
👩🏻96 🧔🏽♂️92
F 2014👦🏼
J 2016 👦🏽
3cs po krążku hormonalnym
Badania 2dc nieprawidłowe LH/FSH ❌
💊 fertistim 4000j, omega 3+ dha, NAC, cytrynian magnezu, folian, wit d3 4000j, olej z wiesiołka, olej z czarnuszki, zioła 🌿 ojca sroki -
Galaxis wrote:10 godzin pracy to wystarczający powód, żeby znienawidzić daną porę roku 😅 Bardzo współczuję, dla mnie 8 godzin to już się strasznie dłuży i mało czasu zostaje dla siebie
DreamBee wrote:Tak naprawdę każda pora roku ma w sobie coś fajnego. Ja raczej też wolę wiosnę i lato, chociaż jesienią się urodziłam ☺ Z zimy lubię tylko grudzień za atmosferę magii świąt 🎄
Druga sprawa to fakt, że nasz punkt widzenia zależy zawsze od punktu siedzenia 😅DreamBee, pp2018, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
-
3erin wrote:Oczywiście 😍🍀
Ja się nie kryje z tym, że:
A ) mój były „zmarnował” mi 4 lata między 29-33 rokiem życia, piszę zmarnował w cudzysłowie, bo fajny był to wtedy czas, dużo podróży, imprez, rozwój w pracy. Ale nie chciał rodziny zakładać (o zgrozo z następną laską chyba zaliczył wpadkę, bo widziałam na socjalach że ma synka już chyba 2 letniego).
B ) Przed 33. urodzinami nawet nie myślałam o dzieciach, koleżanki / siostra planowały / rodziły a ja myślałam o nauce / pracy i tym wszystkim co było w pkt A 😂
No i wieku 33 lat najpierw się po związku pozbieraj, potem znajdź kogoś pożądanego - masakra ile roboty i czasu to kosztowało 🥵
U mnie 10lat😒☹️
W największych kryzysach próbowałam się rozglądać ale wiadomości jak to jest…jak coś w głowie nie było definitywnie pożegnane to choćby i książę na białym koniu podjechał pod okna to i tak nic by z tego nie wyszło.
Potem była faza pogodzenia się z tym,że będę sama i nagle bach…sytuacja zmieniła się o 180 stopniz
Z nowym partnerem bardzo szybko podjęliśmy decyzję ale czasu,który minął już nie odzyskam.
W ciągu dnia przerabiam chyba wszystkie fazy emocjonalne,od euforii i nadziei po depresje.
Wiem,że musze to opanować bo na dłuższą metę tak nie pociągnę.
Amh i dalsze badania w planach na ten miesiąc bo najpierw wolałam zainwestować w suple,kurczę to amh drogie jak diabli…DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Ja również jestem team latko 😍
Praca 10h nie brzmi najlepiej 😵💫Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 13:32
Nineq, Elena20 lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
Nie jesteś jedyna, ja też nie lubię! Według mnie te ładne dni kiedy jest kolorowo i ciepło to raptem kilka-kilkanaście, a potem przychodzi deszcz, błoto, gołe drzewa, ciemno rano jak idę do pracy, ciemno po południu jak wracam z pracy. Nie znoszę jesieni i zimy, jest szaro, buro i nigdy mi się nic nie chce robić 😅 Kocham wiosnę i lato, słoneczne dni, spędzanie czasu na zewnątrz, zieleń za oknem 🌞DreamBee, Chochlik12, pp2018, Nineq, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
brilka wrote:Nie jesteś jedyna, ja też nie lubię! Według mnie te ładne dni kiedy jest kolorowo i ciepło to raptem kilka-kilkanaście, a potem przychodzi deszcz, błoto, gołe drzewa, ciemno rano jak idę do pracy, ciemno po południu jak wracam z pracy. Nie znoszę jesieni i zimy, jest szaro, buro i nigdy mi się nic nie chce robić 😅 Kocham wiosnę i lato, słoneczne dni, spędzanie czasu na zewnątrz, zieleń za oknem 🌞
To jest idealnie pasujący opis 😂😂pp2018, Elena20, brilka lubią tę wiadomość
11cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln (11,09 w ml) odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
Kociara20996 wrote:Kolejny dzień spóźnienia dziś mam 42 dzień cyklu nic nie zapowiada okresu, testy ciążowe negatywne, zaczynam żałować brania tabletek antykoncepcyjnych
Ja to się czasami zastanawiam po cholerkę człowiek zabezpieczał się tyle lat,skoro to okazuje się takie trudne😉patzap1, Cavarathiel, DreamBee, Deyansu, Darrika, Fasolowa_zupa, Mervee, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
-
pelnawiary wrote:Ja to się czasami zastanawiam po cholerkę człowiek zabezpieczał się tyle lat,skoro to okazuje się takie trudne😉
DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
◽ badanie nasienia ✅
◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin -
brilka wrote:Nie jesteś jedyna, ja też nie lubię! Według mnie te ładne dni kiedy jest kolorowo i ciepło to raptem kilka-kilkanaście, a potem przychodzi deszcz, błoto, gołe drzewa, ciemno rano jak idę do pracy, ciemno po południu jak wracam z pracy. Nie znoszę jesieni i zimy, jest szaro, buro i nigdy mi się nic nie chce robić 😅 Kocham wiosnę i lato, słoneczne dni, spędzanie czasu na zewnątrz, zieleń za oknem 🌞
To prawda, jest coś w tym. W moim rodzinnym domu moja mama rozpala w piecu zazwyczaj już w połowie sierpnia i kończy w połowie maja. Niekończący się chłód 😂 lato znika w trymiga.DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
pelnawiary wrote:Ja to się czasami zastanawiam po cholerkę człowiek zabezpieczał się tyle lat,skoro to okazuje się takie trudne😉
Hehehe jak pomyślałam sobie, że kiedyś robił człowiek wszytko żeby nie zaszedł w ciążę, a teraz wszytsko, żeby zaszedł, to się nieźle usmiałam z siebie 😂DreamBee, Anka32, Fasolowa_zupa, Deyansu, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
nick nieaktualnyJa kocham jeździć na nartach więc przez to lubię zimę ale w ostatnich latach zima to juz nie to samo brakuje mi tych opadów śniegu po sama górę płotu ostatnie lata już takich nie widuje w domu rodzinnym 🙁. Jesień jest dla mnie zimna wietrzna nie przepadam za nią chyba najbliżej po prawdziwej zimie jest mi do wiosny.
DreamBee, pp2018, Darrika, Elena20 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kociara20996 wrote:Kolejny dzień spóźnienia dziś mam 42 dzień cyklu nic nie zapowiada okresu, testy ciążowe negatywne, zaczynam żałować brania tabletek antykoncepcyjnychpelnawiary wrote:Ja to się czasami zastanawiam po cholerkę człowiek zabezpieczał się tyle lat,skoro to okazuje się takie trudne😉
Czasem też mam takie myśli, że żałuję brania anty skoro z zajściem w ciążę jest taki problem... Albo czemu zdecydowaliśmy się na starania dopiero rok po ślubie a nie od razu...
Ale potem za każdym razem dociera do mnie, że prostu wtedy nie byliśmy gotowi i przestaję rozpamiętywać co było
Chociaż nawet teraz słysząc płacz i wrzaski małych dzieci pod blokiem zastanawiamy się z mężem czy jesteśmy na to gotowi haha
Galaxis, ZxZmania, DreamBee, Deyansu, pelnawiary, pp2018, Lasia1234, Mervee, Elena20, Lauraa, grazka0022 lubią tę wiadomość
starania od 09/2023 o pierwsze maleństwo
0 ciąż
ONA - 29 lat
AMH - 4,41
hormony, poziomy witamin - ok
wleczona ureaplasma
jajowody drożne
listopad - 1 stymulacja lamettą
ON 30 lat
morfologia - 7%
MAR - 2%
HBA - 35%