Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
Odpowiedz

Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Belia Autorytet

Wysłany: 2 września, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clarson wrote:
    Ja widze na obu 🫣🥰
    Ja widzę na oby dwóch. Oby ciemniała 🤞🏼

Mervee, Elena20, Mystic_Rose lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
    08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
    10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
    11.2024 przerwa na reagenerację 😴
  • Belia Autorytet

Wysłany: 2 września, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Widzę na obu, choć na facellu mniej ;) u mnie było odwrotnie, premomy się długo wybarwiały beznadziejnie, dopiero teraz, 20dpo mam dwie ładne, takie same kreski. Do 14dpo były blade jak nie wiem:

IMG20240902183226.jpg
    Lexia ale masz piękny zestawik 🤩

Elena20 lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
  • Belia Autorytet

Wysłany: 2 września, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pacynka wrote:
    Odnośnie aplikacji - wczoraj pokazywała mi, że owulacja będzie 6.09, a dzisiaj jak wpisałam ból jajnika zmieniła zdanie i pokazała, że to dzisiaj 😅

Haha, o matko ta aplikacja to masakra. Ja juz na 100% po owulacji. Apka wyznaczyla na przedwczoraj ale dziś odnotowałam śluz wodnisty bez żadnych innych objawów i pyk owulacja jednak wczoraj 🤣

DreamBee, Pacynka, Elena20, Lauraa, Mystic_Rose lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    7 cs o pierwsze 👶🏼
  • Fasolowa_zupa Przyjaciółka

Wysłany: 2 września, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Hmmm... trudno powiedzieć... a który masz dzień cyklu? Może owulacja dopiero będzie 🤔
    15 dzisiaj, testowalam od 12 dnia codziennie +/_ o tej samej porze, myslalam ze bedzie pozniej a sądzę ze moze była 11. 🧐
    No nic uczę sie nowego skila- praca z testaki owu.
    Gratulacje dwoch kresek dziewczyny! 👏

---‐‐
    7cs
    38👱‍♀️
    38👴
    Starania o 1 dziecko.
    Euthyrox 0,25.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 19:44

Elena20, 3erin, Mystic_Rose lubią tę wiadomość

• Nineq Autorytet

Wysłany: 2 września, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:
    15 dzisiaj, testowalam od 12 dnia codziennie +/_ o tej samej porze, myslalam ze bedzie pozniej a sądzę ze moze była 11. 🧐
    Im bliżej owu polecam robić 2-3x dziennie 😉mi rano wychodziła blada kreska, po południu ciemniała, a wieczorem pik.

DreamBee, Fasolowa_zupa, Elena20, pp2018, Lauraa, Mystic_Rose lubią tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈
    🩺21/10/2023 - ❤️
    🩺29/10/2024 - 1,93 cm 🦐🥹
    🩺19/11/2014 - 5,03 cm 🧸
    🧬23/11/2024 - 5,24 cm/5,74 cm? - wiercioch 👶
    Zostań🙏❤️

preg.png
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 2 września, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:

---‐‐
    7cs
    38👱‍♀️
    38👴
    Starania o 1 dziecko.
    Euthyrox 0,25.

A jak długie cykle masz? Bo owulacja może być też później, polecam jeszcze robić testy 😊

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • koktajlowa Autorytet

Wysłany: 2 września, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, a korzystał ktoś z promocji ovufriend na wizytę za 1 zł w Invimed? Gdzie jest haczyk? Wypisałam formularz ale nie chce mi się w to wierzyć 😆

Elena20, pp2018 lubią tę wiadomość

💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz
    09.12.2024 wizyta
    13.12.2024 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • brilka Autorytet

Wysłany: 2 września, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mervee wrote:
    Nie wytrzymałam i poszłam po facelle do rossmanna (używam Premom, ktory wykrywa od 25)

Tutaj są oba z tej samej próbki:
    5a26450a85fce.jpg

Tym razem nie oszukaniec 😳🙈

Widzę na obu! 🥰

Fasolowa_zupa, Mervee, Elena20, Lauraa lubią tę wiadomość

🐈🐈‍⬛
    9 cs 🌼

Wysłany: 2 września, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    A jak długie cykle masz? Bo owulacja może być też później, polecam jeszcze robić testy 😊
    28 dni, ale myślę, że sie troche rozregulowalam. Prawie nie jadlam, mialam duzo stresu i biochem w minionym cyklu. No trudno...

• DreamBee Ekspertka

Wysłany: 2 września, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:
    28 dni, ale myślę, że sie troche rozregulowalam. Prawie nie jadlam, mialam duzo stresu i biochem w minionym cyklu. No trudno...

O to widzisz, tym bardziej obstawiam, że owulacja może się teraz opóźnić 😊 Rób dalej testy i może jeszcze wszystko przed Tobą ✊

Fasolowa_zupa, Elena20, Mystic_Rose lubią tę wiadomość

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023

Wysłany: 2 września, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    O to widzisz, tym bardziej obstawiam, że owulacja może się teraz opóźnić 😊 Rób dalej testy i może jeszcze wszystko przed Tobą ✊
    Dzieki za podpowiedz i dozę optymizmu w takim razie jutro lecę po kolejną paczkę owulaków.
    Może jeszcze nie wszystko stracone. Od dzisiaj zaczynam też z Luteiną i Proverą.
    A nawiązując do dzisiejszego wątku...za nastolatki straszona nas, że wystarczy pocałować się z języczkiem albo usiąść chłopakowi na kolanach i juz brzuch rośnie, a tu się człowiek stara ile może, modli, suplementy łyka, szpagaty na chlopie robi i nic. 😆 oszukali nas. 😄

---‐‐
    7cs
    38👱‍♀️
    38👴
    Starania o 1 dziecko.
    Euthyrox 0,25.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 19:53

DreamBee, 3erin, Elena20, Deyansu, Lauraa, Ilka96, Mystic_Rose lubią tę wiadomość

• pelnawiary Ekspertka

Wysłany: 2 września, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:
    Dzieki za podpowiedz i dozę optymizmu w takim razie jutro lecę po kolejną paczkę owulaków.
    Może jeszcze nie wszystko stracone. Od dzisiaj zaczynam też z Luteiną i Proverą.
    A nawiązując do dzisiejszego wątku...za nastolatki straszona nas, że wystarczy pocałować się z języczkiem albo usiąść chłopakowi na kolanach i juz brzuch rośnie, a tu się człowiek stara ile może, modli, suplementy łyka, szpagaty na chlopie robi i nic. 😆 oszukali nas. 😄

---‐‐
    7cs
    38👱‍♀️
    38👴
    Starania o 1 dziecko.
    Euthyrox 0,25.

Dosłownie,ewidentnie całe życie nas oszukiwali☺️😉
    Do tej pory myślałam,że ciąża to najprostsza sprawa,jest owulacja jest plemnik,co tu może się nie udać…hahaha,wszystko🥳

DreamBee, Fasolowa_zupa, 3erin, Elena20, Deyansu, Lauraa, Mystic_Rose lubią tę wiadomość

• DreamBee Ekspertka

Wysłany: 2 września, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolowa_zupa wrote:

---‐‐
    7cs
    38👱‍♀️
    38👴
    Starania o 1 dziecko.
    Euthyrox 0,25.

A luteinę i proverę nie powinnaś brać dopiero po owulacji? Z tego co się orientuję te leki brane przed owulacją mogą ją zablokować 🤔

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 2 września, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    A luteinę i proverę nie powinnaś brać dopiero po owulacji? Z tego co się orientuję te leki brane przed owulacją mogą ją zablokować 🤔
    Powiem Wam , że miałam 1 cykl z luteiną i lekarz przepisał mi ją nie wiedząc kiedy mam owulację, bo byłam odrazu po odstawieniu AH ,więc też nie wiedziałam kiedy i czy w ogóle ta owulacja była/będzie kazał mi brać luteinę od 16dc przez 10 dni chyba i przy kolejnym cyklu zrobiła mi się cysta krwotoczna 3mm, co prawda wchlonęła się przy kolejnym, ale mimo wszystko powstała przy tej luteinie

Elena20, DreamBee, Mystic_Rose lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 września, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mervee wrote:
    Nie wytrzymałam i poszłam po facelle do rossmanna (używam Premom, ktory wykrywa od 25)

Tutaj są oba z tej samej próbki:
    5a26450a85fce.jpg

Tym razem nie oszukaniec 😳🙈
    Gratulacje! Widzę kreski na obydwu testach 💛💛

Mervee, Elena20 lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 2 września, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Powiem Wam , że miałam 1 cykl z luteiną i lekarz przepisał mi ją nie wiedząc kiedy mam owulację, bo byłam odrazu po odstawieniu AH ,więc też nie wiedziałam kiedy i czy w ogóle ta owulacja była/będzie kazał mi brać luteinę od 16dc przez 10 dni chyba i przy kolejnym cyklu zrobiła mi się cysta krwotoczna 3mm, co prawda wchlonęła się przy kolejnym, ale mimo wszystko powstała przy tej luteinie
    🤦‍♀️dlaczego lekarze to robią?

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈
    🩺21/10/2023 - ❤️
    🩺29/10/2024 - 1,93 cm 🦐🥹
    🩺19/11/2014 - 5,03 cm 🧸
    🧬23/11/2024 - 5,24 cm/5,74 cm? - wiercioch 👶
    Zostań🙏❤️

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 2 września, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja melduje ze umówiłam się jutro do gina żeby sprawdził co tam się u mnie dzieje po tym biochemie i czy w tym miesiącu mam w ogóle jakiekolwiek szanse na owulacje. Śluz mam tak dziwny od kiedy skończyła się @ że nie mam pojęcia co tam się kręci :P

Do tego udało mi się odwołać podróż służbową więc jeśli będę miała owu w tym miesiącu to przynajmniej będę na miejscu :)

Fasolowa_zupa, 3erin, Elena20, Lexia, pp2018, DreamBee, Lauraa, Belia, Kasiekkk, Mystic_Rose lubią tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png

Wysłany: 2 września, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DreamBee wrote:
    Moja Ginekolog kazała mi brać od 15 dnia cyklu przez 10 dni. Wcześniej w marcu badałam progesteron, mialam zrobić badanie między 21-25 dniem, zrobilam 25 (cykl 28 dni) i wyszedl 63,8nmol/l .
    Nie wiem do końca jaki Ona ma pomysł na mnie.

---‐‐
    7cs
    38👱‍♀️
    38👴
    Starania o 1 dziecko.
    Euthyrox 0,25.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września, 20:22

• Majlen Autorytet

Wysłany: 2 września, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    🤦‍♀️dlaczego lekarze to robią?
    Nie wiem..Ja też te 7 miesięcy temu byłem zielona w temacie staraniowym, to nie zaprotestowałam ,teraz w życiu bym czegoś takiego nie wzięła, no ale człowiek uczy się na błędach. Poszłam wtedy do niego 1 raz, bo miał super opinie na znanym lekarzu, oczywiście powiedział, że to nie przez luteinę ta cysta i nie wie jak mnie z tego wyleczyć.. i już więcej mnie nie zobaczył

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?

Wysłany: 2 września, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Nie wiem..Ja też te 7 miesięcy temu byłem zielona w temacie staraniowym, to nie zaprotestowałam ,teraz w życiu bym czegoś takiego nie wzięła, no ale człowiek uczy się na błędach. Poszłam wtedy do niego 1 raz, bo miał super opinie na znanym lekarzu, oczywiście powiedział, że to nie przez luteinę ta cysta i nie wie jak mnie z tego wyleczyć.. i już więcej mnie nie zobaczył

Kurczaki teraz mnie nastraszyłaś. Muszę poczytać o tym. Co myślisz wstrzymać się z braniem? Zawsze mogę zacząć od kolejnego cyklu przecież.

‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ