Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
eta176 wrote:Hej dziewczyny chyba jednak była ta szybka owulacja^^ Ciężko mi uwierzyć jeszcze i jestem w szoku. Kilka dni temu i przez kilka dni miałam bóle podbrzusza i mega mega bolały mnie sutki ale sikałam i biało. I dziś siknełam ponownie przekonana że dalej to samo ale szybko pojawiła się kreseczka kiedy test jest jeszcze taki czerwony wiecie o co chodzi i to czerwone ni chciało szybko schodzić więc mówię pewnie zalałam i jest fałszywie dodatni więc zrobiłam drugi i jest... Ten "zalany" jest nieśmiała kreseczka i ten drugi już śmielsza 🥰 I totalnie nie wiem co teraz robić z jednej strony mam banana na buzi z drugiej strach bo często te ciążę po zabiegu kończą się poronieniem, więc czas pokaże. Chciałabym zrobić betę ale nie wiem gdzie tu są długo czynne laboratoria bo pracę koncze dopiero po 16:30 a mieszkam pod Łodzia więc może któraś z was wie gdzie np w Łodzi można zrobić? Jak nie dziś to jutro wezmę wolne w pracy zrobię z samego rana a potem w piątek i zobaczymy. Jeszcze nikomu o tym nie mówiłam i chciałam zrobić mojej drogiej połówce niespodziankę bo to w sumie on pokusił mnie do zrobienia testu dzis ^^ Wiecie zawsze robiłam sama i chciał zobaczyć na żywo. No nie chciałam go budzic dziś bo wstaje do pracy bardzo wcześnie a on ma na popołudnie więc zrobiłam sama. I jeszcze nie wiem czy iść na USG 9 września czy sobie odpuścić? 10 mam wizytę u ginekologa więc tam będę na 1000%. Dajcie podpowiedź proszę ☺️ Przepraszam za chaotyczna treść ale mam 1001 myśli w głowie w ciągu 1 sekundy. I chciałam wam zrobić zdjęcie ale chyba ręce mi się za bardzo trzęsły i nic z tego nie wyszło więc może następnym razem 🙂Ale wyglądają tak jak u koleżanki powyżej 🥳 I gratuluję jej bardzo! 🥰
Gratulacje! 🌱
Niestety widzę, że Diagnostyka i Alab są faktycznie otwarte niezbyt długo. Możesz poszukać innych miejsc, ale nie wiem czy wynik będzie szybkoeta176 lubi tę wiadomość
2 cs 🍀
02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
“If you can dream it, you can do it.” -
pelnawiary wrote:Przykro to pisać ale zauważyłam,że więcej można się dowiedzieć stąd,z forum od Was niż od lekarzy🤯🤔
Za trzaśnięcie drzwiami 300zl a informacji zero albo tylko jakieś podstawy,co w naszej sytuacji to za mało.
Sporo determinacji, cierpliwości i kasy trzeba mieć dbając o swoje zdrowie.DreamBee, Galaxis, Lauraa, pelnawiary, Deyansu, Elena20 lubią tę wiadomość
-
DreamBee wrote:Witaj 😊
Odnośnie przyjmowania azycyny (azytromycyny) w kontekście starań o ciążę znalazłam taką wypowiedź farmaceuty:
"Wpływ azytromycyny na płodność nie jest znane. Jeżeli zaś chodzi o ciąże, to lek przenika przez barierę łożyska u zwierząt. U ludzi takie badania nie były przeprowadzane. Nikt nie potwierdził bezpieczeństwa stosowania leku w ciąży, dlatego stosuje się go w sytuacji gdy korzyści przewyższą ryzyko.
W sytuacji starania się o dziecko w trakcie kuracji antybiotykiem, warto poczekać aż lek zostanie całkowicie wydalony z organizmu. Okres półtrwania antybiotyku wynosi 2-4 dni. Czyli po tym czasie stężenie leku spadnie o połowę. Zazwyczaj lek w organizmie będzie dostępny do 20 dni po zakończeniu kuracji. Należy jednak pamiętać, że według klasyfikacji FDA, azytromycyna klasyfikowana jest w kategorii B. Teoretycznie, więc nie powinna zaszkodzić dziecku, gdyby doszło do zapłodnienia. Warto jednak zasięgnąć porady ginekologa, ponieważ kuracja antybiotykiem zmienia Pani florę bakteryjną. Będzie Pani bardziej podatna na infekcje grzybicze, dlatego należy dodatkowo przejść kurację probiotykiem."
Biorąc pod uwagę powyższe, ja bym raczej wstrzymała się ze staraniami do kolejnego cyklu 😉
Dzięki za odpowiedź. Nie byłam przekonana do tego cyklu, ale musiałam podpytać innych staraczek 😂 masz rację, zostawię ten cykl. Ogarnę się i wtedy zaczniemy.
Życzę powodzenia, trzymam kciuki za każdą z Was by ujrzała upragnione dwie kreseczki ❤️
Trzymajcie się cieplutko ❤️DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny. Trzymam kciuki za wszystkie testujące dziś 🤞🏼 dajcie znać co tam powychodziło. Ja jutro do gina. Zaczynam się stresować co tam znajdzie. Wkręciłam sobie, że znowu odrósł mi polip dlatego doszło do ciąży biochemicznej. Mam nadzieję, że nie to bo jak sobie pomyślę o kolejnym histero to aż mi się coś robi.
DreamBee, Elena20 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
08.2024 (4cs) ciąża biochemiczna 💔
10.2024 (6cs) ciąża biochemiczna 💔
11.2024 przerwa na reagenerację 😴 -
nick nieaktualnyHej dziewczyny! Poszłyście jak burza ! Ja wczoraj bardzo nerwowy dzień… chyba przyjdzie @ lada moment bo myślałam że z nerwów wybuchnę wczoraj 🤦🏽♀️🙈
Dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test 11 dpo i bielusieńki… owulacja zaczęła się 23.08z.. wiem wiem może za wcześnie… ale wydaje mi się że ten 11 dzień to już jeśli by się udało… byłoby widać…
W tym cyklu jak widać nic już z tego nie będzie.. zawsze podupadam lekko na duchu przed tą @…
Zabieram się za nadrabianie Was, a trochę tego mam 🙈🙈
Miłego dnia !Elena20 lubi tę wiadomość
-
CaliVenice wrote:Hej dziewczyny! Poszłyście jak burza ! Ja wczoraj bardzo nerwowy dzień… chyba przyjdzie @ lada moment bo myślałam że z nerwów wybuchnę wczoraj 🤦🏽♀️🙈
Dziś nie wytrzymałam i zrobiłam test 11 dpo i bielusieńki… owulacja zaczęła się 23.08z.. wiem wiem może za wcześnie… ale wydaje mi się że ten 11 dzień to już jeśli by się udało… byłoby widać…
W tym cyklu jak widać nic już z tego nie będzie.. zawsze podupadam lekko na duchu przed tą @…
Zabieram się za nadrabianie Was, a trochę tego mam 🙈🙈
Miłego dnia !
Mi ostatnio wyszedł bladzioch w 11dpo ALE wiem że wielu dziewczynom wychodzi dopiero 13/14 dpo więc takie wczesne testowanie to zawsze ryzyko że po prostu jeszcze nic nie będzie widać co nie znaczy że ciąży nie ma.CaliVenice, DreamBee, pp2018, Elena20 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
nick nieaktualnyBelia wrote:Mi ostatnio wyszedł bladzioch w 11dpo ALE wiem że wielu dziewczynom wychodzi dopiero 13/14 dpo więc takie wczesne testowanie to zawsze ryzyko że po prostu jeszcze nic nie będzie widać co nie znaczy że ciąży nie ma.
Dziękuję za wsparcie na duchu. Ja przewertowałam też forum i widziałam
Że nawet w okolicach 9/10 dnia już widać…
Od wczoraj tak mnie rwia nogi i skacze powieka lewa chyba nagle mój magnez się wypłukał.
Mam w planie zacząć suplementację bo jak zbadałam w sobotę kwas foliowy i wyszedł na poziomie 5.. to aż się przeraziłam co będzie z resztą..
muszę zrobić zakupy z pierwszej naszej strony 🙈Elena20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFasolowa, nie brałabym proga, dopóki nie miałabym potwierdzonej owu na usg lub wzrostem temperatury po owulacji. Przy staraniach o dziecko, to dla mnie strzał w kolano, zwłaszcza, że wyniki badań proga miałaś bardzo dobre i bez leków, nie tutaj szukałabym przyczyny biochemów. Nie chcę się wtrącać w takie sprawy, ale ja bym na Twoim miejscu zmieniła lekarza... A co do testów owu, że już jaśnieją, to moje też są raz jaśniejsze, raz ciemniejsze jeszcze przed owu. Dużo zależy od tego, ile czasu się nie piło, ile wcześniej się wypiło, od tego, czy się jest odwodnionym, no mnóstwo jest czynników... Przy staraniach o dziecko warto jest jednak regularnie ten seks uprawiać, niezależnie od wyników testów, one są tylko dodatkiem. Ja w pierwszą ciążę zaszłam, mimo że nie wyłapałam piku 😅
Merve, wpadłam specjalnie zobaczyć, jak Twoje testy, suuuper! Zaciskam kciuki za betę 🤞🏻
Przytulam za wszystkie smutki, białe testy, oszukańce i małpy 🫂🫂
U mnie pomału kluje się chyba w końcu owulka, więc będę testować jednak później, ale to dam znać, jak w końcu łaskawczyni się pojawi 😅
No i życzę miłego dnia, my zaraz lecimy na szlak ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 07:57
Mervee, Fasolowa_zupa, DreamBee, Lauraa, Darrika, Mystic_Rose, Elena20, Slava lubią tę wiadomość
-
Gratulacje za wszystkie udane testy, trzymam kciuki żeby się pięknie rozwijały 🥰
U mnie planowany pierwszy dzień 🐒 ale pewnie przez stres się opóźni. Test niestety biały 😞Elena20 lubi tę wiadomość
30👱🏼♀️ 38🧔
AMH 2,43 ng/ml
08.2023 początek starań 🫶
23.08.2024 IUI ❌️
17.09.2024 IUI ❌️
30.09.2024 wizyta kwalifikacyjna do ivf
27.10.2024 początek stymulacji*
31.10.2024 monitoring
04.11.2024 monitoring
05.11.2024 monitoring
07.11.2024 punkcja - pobrane 18🥚zapłodnione 10 🤞, 6 zarodków ❄️❄️❄️❄️❄️❄️ 3 x 5AA, 1x 5BA, 1x4AB, 1x3BC
12.2024 transfer 🤞
*100j menopur, 140j puregon, orgalutron -
pelnawiary wrote:Przykro to pisać ale zauważyłam,że więcej można się dowiedzieć stąd,z forum od Was niż od lekarzy🤯🤔
Za trzaśnięcie drzwiami 300zl a informacji zero albo tylko jakieś podstawy,co w naszej sytuacji to za mało.DreamBee, Katsue, Elena20, Slava lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
CaliVenice wrote:Dziękuję za wsparcie na duchu. Ja przewertowałam też forum i widziałam
Od wczoraj tak mnie rwia nogi i skacze powieka lewa chyba nagle mój magnez się wypłukał.
Mam w planie zacząć suplementację bo jak zbadałam w sobotę kwas foliowy i wyszedł na poziomie 5.. to aż się przeraziłam co będzie z resztą..
muszę zrobić zakupy z pierwszej naszej strony 🙈CaliVenice, Elena20 lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
7 cs o pierwsze 👶🏼
LokaDesigner, przytulam 🫂 oby przyszła 🐒 szybko i żebyś zaczęła nowy cykl 🌱
U mnie krew spuszczona 🤞LokaDesigner, Belia, CaliVenice, DreamBee, Wojcinka, Lauraa, Kasiekkk, Darrika, Cavarathiel, conte, brilka, Lexia, Mystic_Rose, Elena20 lubią tę wiadomość
2 cs 🍀
02/09/2024 ⏸️ 8dpo, cień cienia
03/09/2024 9 dpo, bHCG: 9,34, prog: 17,37
05/09/2024 11 dpo, bHCG: 64,14, prog: 26,75
07/09/2024 13 dpo, bHCG: 191,19, prog: 24,19
16/09/2024: pęcherzyk 🍀 (5+1)
19/09/2024: zarodek 2mm (5+4)
23/09/2024: serduszko ❤️ (6+1)
07/10/2024: 1.7 cm (8+1)
23/10/2024: 3.63 cm Żelusia (10+3)
02/11/2024: Wyniki Nifty: jestem zdrowa 👸🩷 (11+6)
04/11/2024:🧬 5.46 cm Uparciucha, ❤️163 bpm (12+1)
“If you can dream it, you can do it.” -
Gratulacje laski 🥰
U mnie znowu jakieś dziwactwa. Jestem kilka dni po owu a śluz ciągnący i świecący 🤷♀️
Podczas owulacji takiego nie miałam 😁
Możliwe że od przyjmowanego progesteronu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 08:45
DreamBee, grazka0022, Elena20 lubią tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Dzień dobry ☕
U mnie dziś niestety bez niespodzianek - melduję biel na teście 🥴 Dziś 12/13 dpo więc nie pozostaje mi nic innego jak czekać na 🐒
Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło, bo jak tylko @ przyjdzie zapiszę się na kolejne testowanie pod koniec września 🙃
@Mervee gratuluję ⏸ i trzymam kciuki za betę ❤
@eta176 gratki i prosimy o fotę osikańca 😉
@Belia kciuki za jutrzejszą wizytę✊
@Wojcinka czekamy na dobre wieści po dzisiejszej wizycie ❤
@CaliVenice i @LokaDesigner tulam za biele 🫂🫂🫂
Mimo smutków życzę miłego dzionka 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 08:41
LokaDesigner, Belia, Elena20, Slava lubią tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
Missi wrote:Gratulacje laski 🥰
U mnie znowu jakieś dziwactwa. Jestem kilka dni po owu a śluz ciągnący i świecący 🤷♀️
Podczas owulacji takiego nie miałam 😁
Oby ten śluz zwiastował dobre wieści ✊❤Elena20 lubi tę wiadomość
👱♀️1986
🧔1979
Starania od 07.2023 -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry!
Merve, eeta176 kciuki!✊️✊️
CaliVenice, LokaDesigner, DreamBee 🫂🫂🫂DreamBee, LokaDesigner, Elena20 lubią tę wiadomość
🧔👩 29l
👶2l
03.2023 cb
04.2024 II
05.2023 poronienie w 6tc (łyżeczkowanie w 9tc)
11.2023 cb
12.2023 II
01.2024 poronienie w 7tc (łyżeczkowanie w 9tc) (acard)
04.2024 badanie na trombofilie
mutacje Pai-1 hetero i MTHFR hetero
następna ciąża na acardzie i heparynie
17.10 II kreski✊️
28.10 pecherzyk w macicy
14.11 zarodek 1,24cm i ❤
4.12 następna wizyta
-
eta176 wrote:Hej dziewczyny chyba jednak była ta szybka owulacja^^ Ciężko mi uwierzyć jeszcze i jestem w szoku. Kilka dni temu i przez kilka dni miałam bóle podbrzusza i mega mega bolały mnie sutki ale sikałam i biało. I dziś siknełam ponownie przekonana że dalej to samo ale szybko pojawiła się kreseczka kiedy test jest jeszcze taki czerwony wiecie o co chodzi i to czerwone ni chciało szybko schodzić więc mówię pewnie zalałam i jest fałszywie dodatni więc zrobiłam drugi i jest... Ten "zalany" jest nieśmiała kreseczka i ten drugi już śmielsza 🥰 I totalnie nie wiem co teraz robić z jednej strony mam banana na buzi z drugiej strach bo często te ciążę po zabiegu kończą się poronieniem, więc czas pokaże. Chciałabym zrobić betę ale nie wiem gdzie tu są długo czynne laboratoria bo pracę koncze dopiero po 16:30 a mieszkam pod Łodzia więc może któraś z was wie gdzie np w Łodzi można zrobić? Jak nie dziś to jutro wezmę wolne w pracy zrobię z samego rana a potem w piątek i zobaczymy. Jeszcze nikomu o tym nie mówiłam i chciałam zrobić mojej drogiej połówce niespodziankę bo to w sumie on pokusił mnie do zrobienia testu dzis ^^ Wiecie zawsze robiłam sama i chciał zobaczyć na żywo. No nie chciałam go budzic dziś bo wstaje do pracy bardzo wcześnie a on ma na popołudnie więc zrobiłam sama. I jeszcze nie wiem czy iść na USG 9 września czy sobie odpuścić? 10 mam wizytę u ginekologa więc tam będę na 1000%. Dajcie podpowiedź proszę ☺️ Przepraszam za chaotyczna treść ale mam 1001 myśli w głowie w ciągu 1 sekundy. I chciałam wam zrobić zdjęcie ale chyba ręce mi się za bardzo trzęsły i nic z tego nie wyszło więc może następnym razem 🙂Ale wyglądają tak jak u koleżanki powyżej 🥳 I gratuluję jej bardzo! 🥰
Co do testów to możesz sprawdzisz też laby w lokalnych szpitalach, często jest dużo taniej niż prywatnie i wyniki są szybko - ja przynajmniej tak robiłam jak jeszcze w Poznaniu mieszkałamWiadomość wyedytowana przez autora: 3 września, 08:58
DreamBee, Mervee, Kasiekkk, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Btw czekam pod gabinetem od 35 min - jakby co opóźnienia u lekarzy nie tylko w Polsce 😂
DreamBee, conte, Lauraa, pp2018, Elena20 lubią tę wiadomość
-
CaliVenice wrote:Dziękuję za wsparcie na duchu. Ja przewertowałam też forum i widziałam
muszę zrobić zakupy z pierwszej naszej strony 🙈
U mnie pomogła zmiana na metylowany🙂
Przeczytałam tu na innym wątku,że ma lepszą przyswajalność i zmiana była zauważalna w wynikach więc tak tylko podrzucam pomysł😉DreamBee, Lauraa, Elena20 lubią tę wiadomość