Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Donna Lilinka tule bardzo mocno 😞
Lilinka jak długo się już staracie?
Elenea20 przepisz mnie proszę na 19.09... Owu już miałam tylko nie wiem czy wczoraj przy przedwczoraj.
Jeszcze a propos aktywności fizycznej podczas staran i w ciąży to ja jestem w 100% za. Ogólnie aktywność fizyczna wpływa dobrze na funkcjonowanie całego organizmu. Ja w ciąży z Mayą trenowałam dość intensywnie przed zajściem w ciążę i na początku ciąży do kiedy się dobrze czułam. Później zeszłam na umiarkowane treningi. W ciąży też pracowałam dosłownie do dnia porodu, w drugim trym prowadziłam jeszcze dużo szkoleń na stojąco po 8h. 5 dni przed tym jak Maya przyszła na świat spędziłam cały dzień w dubaju oprowadzając moja mamę po różnych atrakcjach turystycznych.
Zawsze przepisywałam moje bardzo dobre samopw w ciąży (fizycznie) właśnie temu że byłam wtedy bardzo wysportowana.
Ps. Teraz jeśli się uda to nie będzie tak pięknie bo forma już nie ta sama 🥴🙈 ale zapisuję się właśnie na treningi z trenerem personalnym od przyszłego tyg 🤞Kasiekkk, Ilka96, 3erin, Cavarathiel, Darrika, Kinia92, Elena20, Mystic_Rose, DreamBee, Deyansu lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzybywam niestety jako wolny strzelec. Po odstawieniu tabletek przez pół roku jeden cykl, jutro badania krzywej cukrowej, podejrzenie PCO, jajnik na USG wygląda jak ser szwajcarski, wizyta kontrolna 10.10.24r. Trzymajcie kciuki!!
Elena20, DreamBee, Deyansu lubią tę wiadomość
-
@ Basiakla 🤞🏻🤞🏻
@Donna @Lilinka przytulam 🫂
@Belia domyślam się jak ta torbiel musiała wyprowadzić z równowagi 🫂 dużo zdrówka!Elena20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBez sensu ten mój cykl... Temperatura jak nie rosła, tak nie rośnie, ja się czuję już typowo jak na fazę lutealną, szyjka też taka jak po owu, jajnik nawala od wczoraj jak nie wiem, jakby dopiero wczoraj owu była (ale ani temp nie wzrosła, ani testy owu nie wyszły). No zła jestem. Testy porobię jeszcze przez kilka dni, najdłuższe cykle mam 32 dni, czyli owulacja najpóźniej powinna być 20dc, więc niby jeszcze 2 dni. Ale zniechęcona jestem już strasznie. Może przegięłam z wysiłkiem tu w górach i organizm uznał, że to nie czas na rozmnażanie się 😅
Elena20, DreamBee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kasiekkk wrote:Bez sensu ten mój cykl... Temperatura jak nie rosła, tak nie rośnie, ja się czuję już typowo jak na fazę lutealną, szyjka też taka jak po owu, jajnik nawala od wczoraj jak nie wiem, jakby dopiero wczoraj owu była (ale ani temp nie wzrosła, ani testy owu nie wyszły). No zła jestem. Testy porobię jeszcze przez kilka dni, najdłuższe cykle mam 32 dni, czyli owulacja najpóźniej powinna być 20dc, więc niby jeszcze 2 dni. Ale zniechęcona jestem już strasznie. Może przegięłam z wysiłkiem tu w górach i organizm uznał, że to nie czas na rozmnażanie się 😅
Ktoś tu już pisał że narzekanie na forum pomaga bo potem od razu owulka przyszła 😅 oby tak było!pp2018, Kasiekkk, Mystic_Rose, Elena20, DreamBee, Wojcinka, Slava lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja od jutra robię testy owulacyjne. Owu zwykle przypada na 14 dzień, jutro jest 11 ale wolę już zacząć sprawdzać co tam słychać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września, 07:45
Kasiekkk, Missi, Elena20, Belia, DreamBee lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny
Donna, Lilianka bardzo mi przykro.
Moje usg o 12, a ja już czekam jak na szpilkach, jestem niestety straszna panikara. Dodatkowo mam wrażenie, że jedna otoczka jest jakaś bardziej opuchnięta. Zbierałam się do tego usg miesiąc, a jak zadzwoniłam to termin taki szybki.
Smerfetka wytrzymałaś z testowaniem?Elena20 lubi tę wiadomość
-
Mystic_Rose wrote:Cześć Dziewczyny
Donna, Lilianka bardzo mi przykro.
Moje usg o 12, a ja już czekam jak na szpilkach, jestem niestety straszna panikara. Dodatkowo mam wrażenie, że jedna otoczka jest jakaś bardziej opuchnięta. Zbierałam się do tego usg miesiąc, a jak zadzwoniłam to termin taki szybki.
Smerfetka wytrzymałaś z testowaniem?Elena20 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, przepraszam że tak mało aktywna jestem.
Przytulam za biele i @ 😔
Za kreski już gratulowałam😍 a za kolejne testujące trzymam kciuki!
Ja coś powiem od siebie co u mnie. Od 11dc śluz rozciągliwy płodny a jest już 21 dc i bez zmian. Piękny książkowy śluz już 11 dzień😮 Nie wiem co się tak miesza ale chyba wypada to skonsultować z lekarzem?
Jem zdrowo, nie stresuję się, łykam suplementy ale to chyba za mało.. w każdym bądź razie nie mam ciśnienia na ciążę, tylko martwi mnie ten cykl. Jednak mierzenie temperatury jest dobym wyznacznikiem owulacji a ja to olałam to mam za swoje. Totalnie nie czuję tego cyklu 🙄
Elena20 lubi tę wiadomość
🔸starania od 07.2024 -
Mystic_Rose wrote:Kochana teraz i tak niczego nie zmienisz, nie masz już wpływu czy się udało czy nie, ale rozumiem Cię
Elena20, Mystic_Rose lubią tę wiadomość
-
Kasiekkk wrote:Bez sensu ten mój cykl... Temperatura jak nie rosła, tak nie rośnie, ja się czuję już typowo jak na fazę lutealną, szyjka też taka jak po owu, jajnik nawala od wczoraj jak nie wiem, jakby dopiero wczoraj owu była (ale ani temp nie wzrosła, ani testy owu nie wyszły). No zła jestem. Testy porobię jeszcze przez kilka dni, najdłuższe cykle mam 32 dni, czyli owulacja najpóźniej powinna być 20dc, więc niby jeszcze 2 dni. Ale zniechęcona jestem już strasznie. Może przegięłam z wysiłkiem tu w górach i organizm uznał, że to nie czas na rozmnażanie się 😅
Mam tak samo! Gin w poniedziałek powiedział, że w ciągu dwóch dni będzie owulka, jest piątek, a temperatura dalej niska. Chodzę wściekła jak osa.Elena20 lubi tę wiadomość
29 l
2021 💏
2023 👰🤵
2024.09 - początek starań
3cs 🤞
Niedowaga + Hiperinsulinemia + Przewlekły stres
Polip endometrialny (Histeroskopia: marzec 2022 i marzec 2024)
LH:FSH = 2,08
Prolkatyna 21,5->13,4 mg/ml
TSH 3,27->1,39 µIU/ml
Wit. D3: 148 ng/ml
Kwas foliowy: 21,4 ng/ml
💊Dieta z niskim IG, Glucophage, Inofem, Kwas foliowy metylowany, B12
🩺28.10 ➡ polip 9mm 😢 ➡ czekam na termin histreoskopii -
xSmerfetkax wrote:No dobra, a myślicie ze pink wykryłby ewentualną ciążę? Małpka planowo ma być jutro…
Elena20 lubi tę wiadomość
-13.12-3 wizyta
-22.11- 2 wizyta (6+2) mamy serduszko ❤️
-14.11.- 1 wizyta(5+3)pęcherzyk ciążowy
-8 ms ( 28 październik II kreski) 🌱🍀👣
-7 ms (wrzesień) 💔 ciąża biochemiczna 💔
-Podejrzenie Hashimoto, guzki na tarczycy,Niedowaga, od dzieciństwa problemy z serduchem 💔💉
ASD II,arytmia od 2021r. anemia (Czerwiec 2024r.)
👱♀️29🧑29 -
Dzień doberek, Ach ja ostatni dzień pracy i urlop 2 tygodnei jupiii doczekałam się 😅 dzisiaj intensywnie bo po przedszkolu gimnastyka, później od razu jedziemy na próbną lekcej rysunku, zobaczymy czy się Zuzce spodoba. Jutro też pierwsze zajęcia na basenie, gdzie będzie pływać sama, beze mnie w wodzie, ciekawa jestem jak jej pójdzie 🤭
Walizki kupione, butki do wody też, nic tylko się pakować i szykować na dobrą zabawę, szkoda, że dopiero za tydzień lecimy, ale z drugiej strony młodą do przedszkola puszcze do czwartku to będziemy mieć jeszcze kilka dni na odpoczynek i szykowanie energii na wakacje 😅
Smerfetka, też myślę, że pink już coś pokaże, jak jest ciąża, na dziej przed @ mozesz spróbować, ale też jestem zdania, że już nie masz wpływu czy jest czy nie wiec szkoda nerwów, szanse są 50 50 więc tak czy tak na dniach już się dowiesz co jest grane 😁🤞🤞🤞Kasiekkk, Elena20, Mystic_Rose, DreamBee lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Mnie mąż ostatnio zbeształ, że czego znowu test robię, czy nie mogę normalnie poczekać tydzień jak się okres spóźnia i wtedy test robić, a nie kasę wydaje i nerwy sobie psuje i jeszcze jego tym wkurzam 😬 najpierw się na niego wkurzyłam, a potem pomyślałam, że no ma chłop rację 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września, 09:34
Vilka, Kinia92, Ilka96, Elena20, pp2018, Mystic_Rose, Fasolowa_zupa, Kłębuszek, DreamBee, AnitaK lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️anty TPO, anty TG ✅️ badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️
Badanie nasienia✅️
Glukoza + insulina homa ir❌️ IO
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜27.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina