Wrześniowe przytulanki 🫂 w porę deszczową 🌧️, a w maju🪻prosto z grilla 🫕 na salę porodową 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Lilinka wrote:U mnie dzisiaj 26 dzień cyklu i brazowe plamienie, pewnie raczej na okres, choc do tej pory mialam raczej brazowo-czerwone plamienia na poczatku lub od razu krew, a tu brazowe jak na koniec mieziaczki i w ogole 2 dni przed terminem, czy cos moze byc na rzeczy czy sie łudzę? zadnych ewentualnych objawow, brzuch tez mnie nie boli ani nie ma skurczy jak na okres
Zrób test ☺️
Jeśli jesteś 2 dni przed @ to już powinno coś wyjśćElena20 lubi tę wiadomość
Walka o pierwsze dziecko
♀️ 31l. ♂️ 42l.
✅️Parametry nasienia
☑️08.2024 Cb💔
✅️07.2024 cykl z Lamettą ⏸️ z niedrożnego jajowodu
☑️04.2024-06.2024 Clo/Lametta ❌️
☑️ 💔17.04.2023 Poronienie zatrzymane
✅️20.03.2023 ⏸️
(zajście w ciąże naturalne po 6cs.)
U mnie:
☑️Niedrozność prawego jajowodu (sono-HSG)
☑️Trombofilia wrodzona hetero+ mutacja Mthfr homo
✅️Tarczyca✅️hormony✅️wit.B12-442 ✅️ wit.D3- 67 ✅️Ferrytyna 95 ✅️kwas foliowy 34✅️naturalne owulacje ✅️AMH 2,25 ng/ml (10.06.2024)
☑️ Homocysteina 9,68 walka o⬇️
↪️7 🥳
🔜sonovaginografia +biopsja endometrium
🔜 badanie fragmentacji DNA +test HBA nasienia
🔜 badania na pasożyty u obojga -
Deyansu wrote:Wiesz, nie. Ten mój endokrynolog, którego rzuciłam z innych względów, na moje pytanie o to, wzruszył ramionami i powiedział coś w stylu "aaa, wszystkie tak macie po tej tabletce, to jest norma" I z jednej strony, nie wiem, czy to norma, że moja PRL bazowo jest zbyt niska, po czym po tabsie leci 75x do góry, a z drugiej - z tego, co sama czytam i słucham lekarzy w necie - to obecnie odchodzi się od tych testów z metoklopramidem, zwłaszcza, jeśli bazowa PRL jest ok. Poza tym głównie leczone są hiperprolaktynemie, w których udowodniona jest jego przyczyna w postaci guzka i takie, w których są objawy jak np. mlekotok.
Reasumując nie biorę na to nic.
W Twojej stopce nie widzę nic na ten temat - czy też masz problemy z prolaktyną?Deyansu, Elena20 lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
U mnie były to 2 godziny, nawet lekarz był pod wrażeniem, że tak szybko tutaj robią, bo jak pracował w innej klinice to się czekało z 10 dni 🙈Elena20 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Suzie wrote:U mnie były to 2 godziny, nawet lekarz był pod wrażeniem, że tak szybko tutaj robią, bo jak pracował w innej klinice to się czekało z 10 dni 🙈
Elena20 lubi tę wiadomość
🐈🐈⬛
9 cs 🌼 -
xSmerfetkax wrote:A ja właśnie walczę sama ze sobą, 🙈 ma być w sobotę, kusi mnie żeby jednak zrobić test, ale boję się rozczarowania. Wczorajszy zaatakował bielą..
xSmerfetkax, Elena20 lubią tę wiadomość
31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
◽ badanie nasienia ✅
◽ AMH 1,08 (09.24), 0,56 (11.24)
◽ Podejrzenie LUF, brak owulacji
◽ Wczesne wygasanie jajników
Starania na luźno od 01.2023
Świadome starania od 06.2024
📅 12.11.2024 Kwalifikacja do programu - Bocian Szczecin -
Nava wrote:A jaka jest opinia lekarza? Nie ma przeciwwskazań do ciąży przy włókniakach?
Nie, powiedział że nie ma to żadnego wpływu i śmiało możemy się dalej staraćElena20, Mystic_Rose lubią tę wiadomość
-
Znacie może dobry suplement na B12 i żelazo? Właśnie dostałam wyniki krwi i nie jest najlepiej 🙈
31👩 33🧔
Fertistim, wit. D, wit. B12, wit. C, folian, magnez, ubichinol, mleczko pszczele, żelazo, selen, cynk
◽ badanie nasienia ✅
Cavarathiel wrote:Znacie może dobry suplement na B12 i żelazo? Właśnie dostałam wyniki krwi i nie jest najlepiej 🙈
Ja b12 z naturell a żelazo z pożywienia nie popijalam herbata i urosło sporoElena20 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
brilka wrote:Zazdroszczę ogromnie, bo wiem że będę całymi dniami siedzieć i odświeżać stronę czy już się pojawiły a tak te cierpienia w oczekiwaniu są znacząco skrocone 😅
A to u mnie były do ręki, ale dlatego że 2h później miałam wizytę, więc przy potwierdzeniu, że przyszłam od razu mi rano 😁Elena20 lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Cavarathiel wrote:Znacie może dobry suplement na B12 i żelazo? Właśnie dostałam wyniki krwi i nie jest najlepiej 🙈
B12 Jarrow do ssania, na żelazo laktoferyna plus witamina C, jaki poziom ferrytyny masz?Elena20 lubi tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
4.09.2024 r. - transfer blastki
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
14.09.2024 r. - beta HCG 56,41; Progesteron 121 ng/ml
17.09.2024 r. - beta HCG 200,42; Progesteron 108,6 ng/ml
20.09.2024 r. - beta HCG 802,05; Progesteron 85,9 nh/ml
2.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 0,44 cm; 140 uderzeń /min
16.10 - wizyta, mamy ❤️, CRL 1,9 cm; 143 uderzeń/min 😻
7.11 - CRL 4,4 cm; FHR 167, mamy małego Wstydnisia😊
13.11 - prenatalne - CRL 6,1 cm Dzieciaczka, FHR 152🧬 ryzyka niskie
10.12 - wizyta ⏳
❄️- czeka na Nas na zimowisku;)
-
pelnawiary wrote:A ja troszkę od Was odstaję pod tym względem i nie testuję w ogóle, nie zrobiłam jeszcze ani jednego testu i dopóki nie spóźnia się @ to nawet nie zamierzam go kupić.
Mam wrażenie,że każdy negatywny wynik dołowałby mnie totalnie a i tak już mam wrażenie,że o niczym inn nie myślę niż o staraniach🤦♀️😊
A odchodząc o tematu chciałam Wam powiedzieć,że podziwiam Was za siłę🤗pelnawiary, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Frutellka wrote:To pięknie powtórz za dwa dni; osobiście polecam sprawdzać HCG do 1000 i wizyta czy pęcherzyk jest tam gdzie ma być 😊
Nie chce tutaj rozkręcać jakiejś wielkiej dyskusji ale tego badania proga przez wszystkich razem z betą też osobiście nie rozumiem. Jezeli nie ma się żadnej historii sugerującej problemów z progesteronem, ani plamien na początku ciąży to po co to sprawdzać i nie niepotrzebnie stresować? Nie jest to nawet w zaleceniach standardowych badań we wczesnej ciazy.Naspontanie, LokaDesigner, Lexia, AsiaKK, Elena20, emilgiana, Mystic_Rose lubią tę wiadomość
-
Frutellka wrote:B12 Jarrow do ssania, na żelazo laktoferyna plus witamina C, jaki poziom ferrytyny masz?
31👩 33🧔
◽ badanie nasienia ✅
Mervee wrote:
🥹
Tylko czy wzrost z 9 na 64 w dwa dni to nie za dużo? 🙃AnitaK, Mervee, Elena20 lubią tę wiadomość
-
Wojcinka wrote:A po co sprawdzać hcg do 1000? Przecież to nic nie wnosi poza wydawaniem pieniędzy 🤷♀️ zrobić jeden przyrost a później czekać cierpliwie na wizyte w 6-7 tc.
Nie chce tutaj rozkręcać jakiejś wielkiej dyskusji ale tego badania proga przez wszystkich razem z betą też osobiście nie rozumiem. Jezeli nie ma się żadnej historii sugerującej problemów z progesteronem, ani plamien na początku ciąży to po co to sprawdzać i nie niepotrzebnie stresować? Nie jest to nawet w zaleceniach standardowych badań we wczesnej ciazy.
Z tego względu, że lepiej być świadomym i szybko zadziałać jakby pojawił się jakiś problem. W wielu przypadkach uratowało to ciążę ☺️Elena20, Slava lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Wojcinka wrote:A po co sprawdzać hcg do 1000? Przecież to nic nie wnosi poza wydawaniem pieniędzy 🤷♀️ zrobić jeden przyrost a później czekać cierpliwie na wizyte w 6-7 tc.
Nie chce tutaj rozkręcać jakiejś wielkiej dyskusji ale tego badania proga przez wszystkich razem z betą też osobiście nie rozumiem. Jezeli nie ma się żadnej historii sugerującej problemów z progesteronem, ani plamien na początku ciąży to po co to sprawdzać i nie niepotrzebnie stresować? Nie jest to nawet w zaleceniach standardowych badań we wczesnej ciazy.
Dyskusji prowadzić nie będę bo każdy oczywiście robi jak uważa; a po co do poziomu 1000 a po to żeby sprawdzać czy przyrost jest prawidłowy i powyżej tego poziomu czy jest pęcherzyk w macicy; a jeśli chodzi o progesteron to odpowiada za utrzymanie ciąży jeśli mocno spada to poprostu trzeba dołożyć. Więc zarówno badanie HCG jak i progesteronu wnosi bardzo dużo;)
Tyle, ze ja jestem w zupełnie innej sytuacji niż większość Was tutaj i jeśli mi się uda nie będę czekać do 6-7 tygodnia tylko jeśli będzie odpowiedni poziom HCG będę już na wizycie;)Elena20, Slava lubią tę wiadomość
“Życie stawia przed Tobą wymagania na miarę sił, które posiadasz. Możliwy jest tylko jeden bohaterski czyn: nie uciec.”
12.09.2024 r. - beta HCG 50,27 mIU/ml - zostań z Nami proszę! (po Zivafert i Ovitrelle) Progesteron 128 ng/ml
10.12 - wizyta ⏳
-
Cavarathiel wrote:Ferrytyna też słabo, 6,5 przy zakresie 4,6-204
O to tutaj bez żelaza może być ciężko;)Elena20 lubi tę wiadomość
10.12 - wizyta ⏳
-
Ależ dziewczyny macie tempo! Nie mam możliwości teraz Was nadrobić. Ostatnie dni miałam strasznie męczące, maluchy, które dołączyły do naszej grupy, ciężko się adaptują i po pracy padam ze zmęczenia.
Od wtorku miałam plamienia i dziś wreszcie przyszła 🐵czyli jak w zegarku. Będę testować 30, więc jeszcze tj z Wami zostanę. Mam nadzieję, że przyszły tydzień będzie już luźniejszy, choć po pracy spotkania z rodzicami i rada pedagogiczna, więc trzeba będzie dłużej pracy zostać.
W tym cyklu zrobię sobie estradiol, lh, FSH, krzywą insulinową I glukozy, wit B12 i D3, homocysteine, żelazo , ferrytynę i wymazy. Bardzo mnie motywuje ten plan 😊
Miłego wieczoru:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września, 19:35
pelnawiary, Lauraa, AnitaK, DreamBee, Elena20, Deyansu, Cavarathiel, Mystic_Rose, Kinia92 lubią tę wiadomość
🧑 43
🧔31
🧍 24
💃14
14.10.23 ⏸️
3.11.23 ❤️
20.02.24 💔😇 Milusia